.cool.ρχιοληςΣκληρός κ......ς!!!
.cool.ρχιοληςΣκληρός κ......ς!!!
Απο ξεκωλιάρες δεν ειδες τίποτα ;Σήμερα το πρωί ανέβηκα ψηλά στα έλατα για καμιά κυργιαρίνα (turdus viscivorus)…
Μέχρι το μεσημέρι που έφυγα, είδα και άκουσα αρκετές, αλλά λίγες έδιναν ευκαιρίες για βολές…! Οι περισσότερες πετούσαν ψηλά και μακριά…
Τελικά, κατάφερα 10 από δαύτες (τσαρτσάρες) και 2 κότσυφες!
Το απόγιεμα επισκέφτηκα το σύνηθες καρτεράκι μου και χτύπησα άλλες 6 κελαηδότσιχλες!
Μια γεμάτη από κυνήγι μέρα…! Ελπίζω αύριο να πάω ακόμη καλύτερα…!
Κάπου θαΑπο ξεκωλιάρες δεν ειδες τίποτα ;
Δυτικά Γρεβενών με φίλους για φάσες απο Τεταρτη.Σήμερα το πρωί ανέβηκα ψηλά στα έλατα για καμιά κυργιαρίνα (turdus viscivorus)…
Μέχρι το μεσημέρι που έφυγα, είδα και άκουσα αρκετές, αλλά λίγες έδιναν ευκαιρίες για βολές…! Οι περισσότερες πετούσαν ψηλά και μακριά……!
Απο ξεκωλιάρες δεν ειδες τίποτα ;
Ψηλές πτήσεις στις αλλαγές τόπου-δέντρου, ίσως λογω καλοκαιρίας.
Σώπα ρε....καλή δουλιτσα!Βοιωτία πολλά πουλιά αλλά και πολύ κόσμος για ελιες,με αποτέλεσμα τα περισσότερα να φεύγουν ατουφεκιστα.15 στην τσαντα
Τώρα έχω έρθει για ένα καφεδάκι στο χωριο!Να πάρω και το ψωμάκι μου το ωραίο από τα χωστια και θα ξαναπάω πάλι για ένα παερπατητο και καρτερακι το απόγευμα!Σώπα ρε....καλή δουλιτσα!
Αυτά είναι, εποικοδομητική η Κυριακή σου φιλαράκι!Τώρα έχω έρθει για ένα καφεδάκι στο χωριο!Να πάρω και το ψωμάκι μου το ωραίο από τα χωστια και θα ξαναπάω πάλι για ένα παερπατητο και καρτερακι το απόγευμα!
Για καμιά δεκαπενταρια μέρες ακόμα,αυτά θα είναι πολύ συχνά φαινόμενα!Μεγάλη φόλα στην Αταλάντη. Αφού έκανα 25 χλμ με φουλ ομίχλη στην εθνική, φτάσαμε Αταλάντη πολλοί κυνηγοί, πουλιά αφαντα.Δεν είχα μισή ώρα στο καρτερι, ήρθαν να μαζέψουν ελιες. Τα μαζεύω πάω πιο κάτω, πάω να κάτσω βλέπω πιασμένα καρτερια. Φεύγω πάλι πάω πολύ πιο πέρα βρίσκω ένα μέρος κάθομαι κανα τέταρτο, ξανά αυτοκίνητο για ελιες μπροστα μου. Φεύγω πάλι πάω πιο πέρα, τουφεκαω ψηλά ακούω από πέρα εεε. Εεε δεν άντεξα άλλο τα μάζεψα και γύρισα πίσω. Οι 3 τσίχλες που βάρεσε δεν έκαναν καμιά διαφορά σε μια χάλια ημέρα.
Και σκέψου ότι προσπαθουσα να κάνω καρτέρι μόνο.. . Γενικά κλειστό πυκνό μέρος όπου είχε μικροανοιγμα είχε κυνηγό και γενικά παντού κόσμο που μάζευε ελιές. Συνάντησα και μια 3 αδα συναδέλφων οι οποίοι έφευγαν κι αυτοί Γιατί δε μπορούσαν να κάνουν περπατητο με τίποτα.. .Για καμιά δεκαπενταρια μέρες ακόμα,αυτά θα είναι πολύ συχνά φαινόμενα!
Έτσι ακριβώς Ηλία. Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα μαζεύουν ελιές. Μένουν βέβαια και για πιο μετά αλλά είναι ελάχιστοι.Για καμιά δεκαπενταρια μέρες ακόμα,αυτά θα είναι πολύ συχνά φαινόμενα!
Λαμπρό από γαλάζιες καλά πάτε στα μέρη σου?Έτσι ακριβώς Ηλία. Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα μαζεύουν ελιές. Μένουν βέβαια και για πιο μετά αλλά είναι ελάχιστοι.
Κι εμείς τις δικές μας δεν τις ξεκινήσαμε ακόμα. Περιμένουμε να δούμε τον καιρό αυτή την εβδομάδα. Μετά θα έχει φουλ περπατητά!
Κατανοητό φίλε! πρωταρχικό σου κυνήγι η τσίχλα?Απ'όσα έχω ακούσει η χρονιά πάει πολύ καλά και με καλή κάρπωση. Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε που είναι τα πουλιά. Ο ορεινός όγκος είναι τεράστιος οπότε θέλει και λίγη τύχη για κάποιον που δεν τις ψάχνει συστηματικά.