Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή από το καρτέρι, προλάβαμε να κυνηγήσουμε μία ωρίτσα μετά έπιασε βροχή. Αποτέλεσμα δύο εγώ τέσσερις ο μικρός με ένα ντουμπλε και μία πολύ ψηλωμενη.
Εντύπωση μου κάνει φέτος με τα πουλιά που περνάνε ανάποδα, πάρα πολλά και κοπαδιασμενα. Κυνηγάω το μέρος απ όσο θυμάμαι, πάντα πέρναγαν πέντε έξι πουλιά μέσα στη μέρα αλλά το φετινό είναι άλλο πράγμα, τόσο πολύ που αν πήγαινες πρώτη φορά στο μέρος θα νόμιζες πως από κει είναι το πέρασμα.
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και αλλού αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

Όλα τα πουλιά "κάηκαν" με Κένταυρος sporting ν.9. και 4*.
Τα σημεία που πέσαν τα πουλιά ήταν σαν να είχαν ανοίξει μαξιλάρια.

........... για όσους έχουν ενδοιασμούς με τα σκοπευτικά και τα "ψιλά σκάγια" , άμα είσαι "επάνω" τι και αν είναι ατσαλόφτερη.

δύο βέβαια προυποθέσεις.
1. λογική απόσταση
2. λογικός καιρός.

...... μπράβο Γιώργο. Με "έφτιαξες". .shake. .shake. .shake.

Οταν λεμε αναποδα?

Mε τις κοιλιες προς τα πανω γεροντα... .yelling. Ακροβατικα... .sarcastic.
Ετσι οπως παει ο καιρος μετα απο δυο τρεις μερες βλεπω παλι περασματα, να περασουν οι βροχες, ωστοσο μαλλον οι κλασσικες ημερομηνιες θα επιβεβαιωθουν κ θα συνοδευτουν απο καλα μπασιματα...

Mε τις κοιλιες προς τα πανω γεροντα... .yelling. Ακροβατικα... .sarcastic.
Ετσι οπως παει ο καιρος μετα απο δυο τρεις μερες βλεπω παλι περασματα, να περασουν οι βροχες, ωστοσο μαλλον οι κλασσικες ημερομηνιες θα επιβεβαιωθουν κ θα συνοδευτουν απο καλα μπασιματα...
Μπα δεν το βλέπω παμε για φολα φετοσ:(

Συμβαίνει αρκετές φορές το "ανάποδα" στα μπασιματα και έχει να κάνει πώς θα τις σπρώξει ο αέρας. Τα μέρη τις Αττικής π.χ. που κυνηγάω εγώ στα μπασιματα, τα πουλιά μπαίνουν Ανατολικά, υπάρχουν όμως κάποιες μέρες που σκάνε καρφί από Βοριά. Απλά η μετακίνηση σε αυτή την περίπτωση γίνεται πάνω από την ενδοχώρα και όχι πάνω από θάλασσα. Η αίσθηση του ανάποδα, από νότο σε βορά ή το αντίθετο έχει να κάνει και με το τοπικό ανάγλυφο της περιοχής.

Στο μερος που παω εγω, συνηθως ερχονται απο Ανατολικα-Βορειοανατολικα. Αρκετες φορες ομως εχει τυχει να μου περασουν πουλια απο Δυτικα, και να με ξαφνιασουνε. Πιθανολογω ομως οτι ειναι εσωτερικες μετακινησεις, και οχι απαραιτητα το μπασιμο

Μαρκόπουλο σήμερα είδαμε αρκετά κοπαδάκια των 6-7.. Μερικά ζευγαράκια και μερικές μόνες τους. Λίγες ευκαιρίες για βολές, αλλά σίγουρα μια βελτίωση από τις προηγούμενες μέρες. Εγώ τους ευχήθηκα καλό ταξίδι και ο Γιώργος πήρε 2 αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες και των δύο μας δεν βρέθηκε καμία..

Επ ευκαιρίας να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην κλασσική παρέα που συναντάμε σχεδόν κάθε φορά που πάμε στο συγκεκριμένο μέρος. Εξαιρετικές βολές σε σπουργίτια, ατυχές βολές στις δεκαοχτούρες αλλά βολή για σεμινάριο στο γεράκι που πέρασε. Δυστυχώς παιδιά η καθαρίστρια έχει άδεια αυτήν την εβδομάδα, οπότε κάλυκες και κουτιά από φυσίγγια θα σας τα μαζέψω εγώ αύριο για να μην σας ενοχλούν.

Ε ρε βοιδόπουτσ@ που θέλετε...

Μαρκόπουλο σήμερα είδαμε αρκετά κοπαδάκια των 6-7.. Μερικά ζευγαράκια και μερικές μόνες τους. Λίγες ευκαιρίες για βολές, αλλά σίγουρα μια βελτίωση από τις προηγούμενες μέρες. Εγώ τους ευχήθηκα καλό ταξίδι και ο Γιώργος πήρε 2 αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες και των δύο μας δεν βρέθηκε καμία..

Επ ευκαιρίας να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην κλασσική παρέα που συναντάμε σχεδόν κάθε φορά που πάμε στο συγκεκριμένο μέρος. Εξαιρετικές βολές σε σπουργίτια, ατυχές βολές στις δεκαοχτούρες αλλά βολή για σεμινάριο στο γεράκι που πέρασε. Δυστυχώς παιδιά η καθαρίστρια έχει άδεια αυτήν την εβδομάδα, οπότε κάλυκες και κουτιά από φυσίγγια θα σας τα μαζέψω εγώ αύριο για να μην σας ενοχλούν.

Ε ρε βοιδόπουτσ@ που θέλετε...
.well done.

Καλημέρα από ΒΑ Αττική, σήμερα στο καρτέρι μου απόλυτη ησυχία. Κατά τις 8 πήρα τηλέφωνο ένα φίλο που ήταν στην περιοχή και μου είπε ότι μπαίνουν πουλιά. Σκέφτομαι ότι μου κάνει πλάκα, καθώς σε ευθεία η απόσταση που μας χώριζε ήταν κάτω από 1 χλμ. Πάω να τον βρω κατά τις 8.30 και όντως έμπαιναν πουλιά, κοπαδιαστά και ψηλά. Είναι να τρελαίνεσαι με αυτά τα πουλιά. Λίγο μετά που έφτασα εκεί, έκοψαν οι τσίχλες, και καθίσαμε για καρακάξες. Καταφέραμε 9 καρακάξες. Επίσης πέρασαν πολλές φάσες. Τουφέκισα μια παρέα τριών που μου πέρασε σχετικά καλά (περίπου 40μ) και χτύπησα την πρώτη η οποία μετά από ένα φτερούγισμα δίπλωσε αλλά δυστυχώς παρόλο που την ψάξαμε με 2 σκυλιά δεν την εντοπίσαμε.
Σήμερα πάντως πιο πολύ για ψάρεμα ήταν παρά για κυνήγι
cOYzjxO.jpg

Last edited:
Σημερα παλι στο ιδιο μερος, αλλα με 4 φιλους...παλι ελαχιστα πουλια...το...ματωσα σημερα...εκανα ενα ενα κοτσυφι( μπορουσα να παρω αλλα δυο) αλλα μου βγηκαν 4-5 πουλια ολο ολο...
https://s1.postimg.org/3q0zmxw2a7/0101.jpg
το οπλο που πηρα περυσι τελη Ιανουαριου, και το συνηθιζω σιγα-σιγα...:)

Eξαιρετικό πλάγιο φίλε...!!! Από τον Χατζιώτη το πήρες στα Μελίσσια ή μήπως από κάνα άλλο μαγαζί ή ιδιώτη...;

Σιλι εκανες καλο ποδαρικα εχθες στα φασσακια κ συνεχισες κ σημερα... Μπραβο φιλε, παντα τετοια, να χαιρεσαι να μας ταξιδευεις με τις αφηγησεις σου... .sarcastic. Θα σταθω στο "επιασα δυο εννιαρα, αλλα κατι μου ειπε να τα ξαναβαλω στη ζωνη κ να γεμισω με 7αρια" κ στο "καλυπτω ολο το λοφο... .what. Ανατριχιασα... .yelling. Κ μπραβο κ στον κ.Βαγγελη το λεβεντη....congrats.

Τα ιδια κ εδω... Ελαχιστα πουλια... Τουφεκισα καμια 10αρια σε ολα τα υψη κ τα πλατη, πηρα 4, δυο μου πηραν το τουφεκι, αλλα η μερα εκλεισα με χαμογελα μιας κ βγηακν τρεις τσαρτσαρες ψηλωμενες κ εκανα εναν ωραιο ντουμπλε... Η τριτη ανοιξε δυστυχως κ δεν την τουφεκισα, ειχα αλλο ενα φυσιγγι για τη γουνα της... :)

Άρη, πάλι βάλθηκες να μας "τρελάνεις" με τις ονειρικές, "επαγγελματικές" σου φωτό...; .asking..what.
Αχ... αυτές οι κυργιαρίνες!!! Αχ... αυτές οι κυργιαρίνες!!! .hunter.

Status
Not open for further replies.
Back