Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα για φάσσες που ήμουνα είδα αρκετές τσίχλες να ανεμίζουν, και μπασιματιάρες και πιασμένες…! Κάτι τσιχλάδες “γαμήθηκαν” στο ντουφεκίδι μακριά από μένα μέχρι τις 10 παρά…! Βέβαια, ήταν πολλά ντουφέκια και μερικές μάλλον τις “διπλο-τριπλο-ντουφεκούσανε”…!

Καλημέρα σήμερα κ Εύβοια κάποια λίγα πουλιά σε απαγορευτικό ύψος τολμο να πω υπήρχαν και αυτοι που ονομάζω η χαρά τον εμπόρων φυσιγγιων που τουφεκαγαν με αποτέλεσμα να μην αφήνουν να στρώσουν τα πουλιά και να τα κάνουν να πετούν ακομα ποιο ψηλα.

Καλημέρα από Μεσσηνία
Σήμερα έφτιαξα καρτέρι τρομερό στο κρεβάτι.Μετα από 8 πρωινά σερί .έκανα συντήρηση οστών .
Μίλησα με λαγαδες και περδικαδες που είχαν πάρει τα βουνά.Δεν είχε τιπτ ενδιαφερον οπότε κέρδισα ύπνο τελικά...

Βοιωτία κι εμεις σήμερα, ελάχιστα πουλιά που είχαν μείνει στην περιοχή, 2 τσίχλες και μια κυργιαρινα εκανα, ζέστη πολλή μετά τις 9 και γενικά θολή ατμόσφαιρα. Δυο έκανε κι ο πατέρας μου στον οποίο φετος έχω δώσει την xlr5 και δείχνει ότι του πάει καλύτερα απ τη maxus.Φυσιγγια πάντα lambro classic 32.ψηλα χαμηλά ζέστη κρύο θερίζουν.Περασε ένα παιδί απ το καρτέρι μου και μου είπε πως πέρασε ένα κοπάδι φάσσες κοντά μου, δεν τις είδα καν όμως.

Ψόφια πράγματα σήμερα. Έπαιξαν κάποια πουλιά στο ξεκλάρωμα, κυρίως κοτσύφια, αλλά απο μπάσιμο το απόλυτο μηδέν. Τουφέκισα 7 πουλιά, τα 2 τα ξεπουπούλιασα, σε 2 έκανα αέρα, 2 τσίχλες που πήρα και ένα κοτσύφι χαμένο. Ο Χρήστος 2 τουφεκιές έκανε 2 κοτσύφια. Μια τσίχλα πήρε και ο τρίτος της παρέας.
Στο ξημέρωμα έριχνα με 4* και φυσίγγια Τασκώφ 30gr Νο9 αλλά με την πρωινή υγρασία δεν τράβηξαν. Μετά που ζέστανε ο καιρός και έσφιξα τσοκάρισμα βάζοντας 3* πήγαν καλά.

Στο χωριό σήμερα σε καρτερακι πριβέ και για λίγους. Το κτήμα στο ύψωμα δικό μου αλλα δεν το προτιμώ γιατί τα γύρω κτήματα είναι ακαθάριστα και αφήνεις πουλιά. Προχτές όμως έμαθα πως καθάρισαν δύο κτήματα και σήμερα το τιμήσαμε.
Αρκετά τα πουλιά μέχρι τις 09:30, οι περισσότερες μεσουρανης αλλά υπήρχαν και αρκετές τολμηρές που μας χάρισαν κάποιες ωραίες τουφεκιές. Παραχώρησα στον κουμπάρο μου και τον ξάδερφό μου τα μπροστινά καρτερια μιας και δεν έχουν άλλη μέρα για έξοδο και κάθησα λίγο παραπισω τουφεκόντας τις σπασμένες. Λίγες οι τουφεκιές μου , καμιά 15αριά, αλλά οι 10 ήταν εύστοχες, δυστηχως δύο κίχλες δε βρεθηκαν πότε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από εμένα και τον πιτσιρίκο μου. Ο κουμπάρος μου και ο ξάδερφος μου πιο μπροστά έκαναν καλό κυνήγι και έφτασαν και οι δύο στα 14-15 πουλιά έκαστος ενώ το χαμόγελο τους μετά με έκανε να νιώσω πολλή όμορφα.
Πιασμένα πουλιά το πρωί ελάχιστα δείγμα πως τα πουλιά προφανώς λόγω ξηρασίας δεν μένουν στο τόπο.

Λεβενταρας ο Βαγγος!!:)
Τσιχλες....με το κυαλι!:(
Ενα κοπαδακι φασσες,εσωσε τη μερα!
Βοιωτία.
Το κοπάδι ήρθε σβάρνα, βγήκαν πάνω στον πατέρα μου που πήρε μία και τα πουλιά σπάσανε τα μισά σε μένα. Πήρα δύο με δύο τουφεκιές και δεν πρόλαβα να ρίξω και το τρίτο φυσίγγι, ώστε να πάρω άλλη μια. Απόσταση 18 και 22 μέτρα, η πρώτη και δεύτερη τουφεκια. Όλα τα πουλιά "κάηκαν" με Κένταυρος sporting ν.9. και 4*.
Τα σημεία που πέσαν τα πουλιά ήταν σαν να είχαν ανοίξει μαξιλάρια.
Τσίχλα τουφεκησα μία της παραλογιάς που δεν την βρήκα λόγω απόστασης. Δεν έπρεπε να της ρίξω.....

Άλλο ένα πρωινό -7ο σερί- καφεδάκι στο βουνό σήμερα.. Σε σχέση με άλλες μέρες που ήταν νέκρα, σήμερα είδα μερικά κοπαδάκια των 5-6, αλλά όλα μακρυά και ψηλά.. Πιο πρωί μερικά πιασμένα που δεν τα είδα καν.. Δεν βαριέσαι είπα, τουλάχιστον είχε λίγη κίνηση σήμερα.. Και ξαφνικά το θαύμα.. 4-5 κυργιαρίνες πετούσαν προς τα πάνω μου. Έριξα και τις 3 ντουφεκιές και τελικά κράτησα μία με το τελευταίο φυσίγγι.. Δύσκολη ντουφεκιά για μένα στα 40+ μέτρα, μιας που δεν την είχα ξανακάνει, που τελικά αποδείχτηκε μεγάλο μάθημα αφού κατάλαβα που πήγαν οι 2 πρώτες ντουφεκιές μου. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα το κάνω το ντουμπλέ..

22789944_10159329487635408_1885117032_o.jpg

Το κοπάδι ήρθε σβάρνα, βγήκαν πάνω στον πατέρα μου που πήρε μία και τα πουλιά σπάσανε τα μισά σε μένα. Πήρα δύο με δύο τουφεκιές και δεν πρόλαβα να ρίξω και το τρίτο φυσίγγι, ώστε να πάρω άλλη μια. Απόσταση 18 και 22 μέτρα, η πρώτη και δεύτερη τουφεκια. Όλα τα πουλιά "κάηκαν" με Κένταυρος sporting ν.9. και 4*.
Τα σημεία που πέσαν τα πουλιά ήταν σαν να είχαν ανοίξει μαξιλάρια.
Τσίχλα τουφεκησα μία της παραλογιάς που δεν την βρήκα λόγω απόστασης. Δεν έπρεπε να της ρίξω.....
Ωραιος Γιωργη !!!...τα σεβη μου στον κυρ Βαγγελη !!

Ωραία παρέα σήμερα και ένα μέτριο μπάσιμο ίσα ίσα να μην βαριέσαι στο καρτέρι.
Μπήκαν και αρκετά κοτσύφια αλλά έλειπαν πάλι οι τσαρτσάρες.(κοντεύει όμως ο καιρός τους)
Φάσσες πολύ λίγες.
Από δέκα έως είκοσι πουλιά κυμάνθηκε η κάρπωση για τον κάθε ένα της παρέας.
Εκτίμησα σήμερα πάρα πολύ τον σκύλο επαναφοράς!
Δεν έχω λόγια πραγματικά.
Θα πω μόνο ένα ότι βρήκε το 90% των χαμένων θηραμάτων!!!
Αύριο μέχρι να κλείσει ο καιρός πιστεύω ότι θα φανούν και στην νότια Ελλάδα τα πουλιά.

Στο χωριό σήμερα σε καρτερακι πριβέ και για λίγους. Το κτήμα στο ύψωμα δικό μου αλλα δεν το προτιμώ γιατί τα γύρω κτήματα είναι ακαθάριστα και αφήνεις πουλιά. Προχτές όμως έμαθα πως καθάρισαν δύο κτήματα και σήμερα το τιμήσαμε.
Αρκετά τα πουλιά μέχρι τις 09:30, οι περισσότερες μεσουρανης αλλά υπήρχαν και αρκετές τολμηρές που μας χάρισαν κάποιες ωραίες τουφεκιές. Παραχώρησα στον κουμπάρο μου και τον ξάδερφό μου τα μπροστινά καρτερια μιας και δεν έχουν άλλη μέρα για έξοδο και κάθησα λίγο παραπισω τουφεκόντας τις σπασμένες. Λίγες οι τουφεκιές μου , καμιά 15αριά, αλλά οι 10 ήταν εύστοχες, δυστηχως δύο κίχλες δε βρεθηκαν πότε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από εμένα και τον πιτσιρίκο μου. Ο κουμπάρος μου και ο ξάδερφος μου πιο μπροστά έκαναν καλό κυνήγι και έφτασαν και οι δύο στα 14-15 πουλιά έκαστος ενώ το χαμόγελο τους μετά με έκανε να νιώσω πολλή όμορφα.
Πιασμένα πουλιά το πρωί ελάχιστα δείγμα πως τα πουλιά προφανώς λόγω ξηρασίας δεν μένουν στο τόπο.
.well done..shake hands.Aυτο ειναι για το χαμογελο που σε εκανε να νοιωσης ωραια [μερικοι την βρισκουν ετσι].RESPECT.

Όντως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Το γουστάρω πολύ γιατί με λιγοστά γραμμάρια είναι φωτιά μαύρη. Το κάθε όπλο όμως θέλει την συνήθεια του. Έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του γιατί μπορεί να είναι κατασκευασμένο το μακρινό 62, αλλά λειτουργικά είναι σε άψογη κατάσταση. Το κοντάκι το έχω φέρει με ημίμετρα στα μέτρα μου, γιάυτο σήμερα περιμένω τον μάστορα να έρθει να διαλέξουμε κομμάτι καρυδιά και να ξεκινήσει η αναβάθμιση της σοβιετικής κορωνίδας της εποχής εκείνης.
Αυτό που είδα σήμερα σε ψηλωμένα πουλιά είναι η ακραία αμεσότητα που διαθέτουν οι σκανδάλες του. Πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα τρία όπλα που έχω. Οι σκανδάλες σκληρές αλλά.... μαχαιριές ,δεν διαθέτουν αυτήν την ελάχιστη "νεκρή" διαδρομή που διαθέτουν οι σκανδάλες στα υπόλοιπα όπλα. Γενικά το lock time είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο.
Η πρώτη τσίχλα της ημέρας, καμιά 40 μέτρα και πατημένη, τράβηξε χειρόφρενο και έκανε ορθοπεταλιές μετά την τουφεκιά. Τα ίδια και η δεύτερη, οπότε κατάλαβα ότι οι τουφεκιές φεύγουν μπροστά. Η τρίτη τουφεκιά έμελλε να ήταν το high light της ημέρας, μια τσίχλα σε αριστερή τραβέρσα, τόσο μακριά και ψηλά, που ακόμη και από κάτω να ήσουν θα σκεφτόσουν πολύ να τουφεκίσεις. Είχα σηκώσει το όπλο και την ακολουθούσα πιο πολύ για την κίνηση, μέχρι που έχοντας υπόψη αυτό που είχα δει, το όπλο μπήκε όσο μπροστά χρειαζόταν, αισθητά λιγότερο όμως από ότι θα θέλανε τα άλλα. Επέλεξα την αριστερή και έγινε το απίστευτο...:eek:
Τα σκάγια πήγαν στο πουλί αφού κατέβασα το όπλο....asking.. Ήταν απίστευτο πραγματικά. Φυσιγγι ν.9 Κένταυρος. Κάποιος μίλησε για 70 μέτρα, πήγα εκεί που έπεσε αλλά δεν την βρήκα. Το σημείο που έπεσε μου το επιβεβαίωσε φίλος της παρέας αλλά και ένας ξένος κύριος που καθόταν κοντά. Συνεχώς γύρναγα προς τα πίσω και μου λέγαν μην φεύγεις, εδώ έπεσε. Γύρναγα και κοίταγα από που της έριξα και αρνιομουν να δεχτώ ότι το πουλί ήταν τόσο μακριά με το σημείο που καθόμουν. Ήταν τόσο επίσης ψηλά που και από κάτω να ήσουν, πάλι δεν ήταν για τουφεκιά .asking..
Όπως ήταν φυσικό σε τέτοια απόσταση το 9αρι την έριξε αλλά δεν την σκότωσε και μάλλον μέχρι να φτάσω περπάτησε σε διπλανό σχοίνο.
Ρε ποιος ειναι αυτος ο αψηλος που ξεδιπλωνη αυτο το πλουσιο αφηγηματικο του ταλεντο.shake hands.ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.RESPECT..sarcastic..big smile..big smile.

Χρησταρα, έχεις δίκιο αλλά τά τυχαία και τυχερά δεν μπορώ να τα βάλω στο παιχνίδι. Για τσίχλες πήγαμε ;)
Σύν Αθηνά...όμως.
Τα παιδιά θέλαν να πάμε να περπατησουμε ένα ήσυχο μέρος, με ένα μεγάλο αμπέλι αμαζευτο που κρατάει πολύ τσιχλοκοτσυφο. Έχει ένα ρεματακι στο σύνορο με νερό μέσα παρά την γενική ξέρα που επικρατεί, προερχόμενο από μια φθαρμένη σωλήνα ποτίσματος.
Στο τελείωμα του κτήματος έχει κάτι μεγάλες ιτιές. Τούς άφησα στην αρχή και πήγα στο τελείωμα του χωραφιού πίσω από τα δέντρα ώστε να γίνει παιχνίδι με οτι σηκωθεί από μέσα.
Κατεβαίνοντας προς τα δέντρα πήρα στα χέρια μου δύο 9αρια και αφού τα κοίταξα τα ξανά έβαλα στην ζώνη, τραβώντας δύο 7αρια. Κάτι με έτρωγε....:)
Πλησιάζοντας τα δέντρα είδα το πουλί να ξεκλαρωνει και να τραβάει προς τα παιδιά. Μετά από λίγο τους ακούω να τουφεκανε και βλέπω το πουλί να γυρίζει πίσω. Ήμουν καλά κρυμμένος και περίμενα από που θα σκάσει μύτη. Ήρθε κατά πάνω μου ....ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :cool:.
Συνεχιζει ο ΕΝΑΣ ο ανεπαναλιπτος.well done..love.

Status
Not open for further replies.
Back