Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την περασμένη Παρασκευή, το Σαββάτο και σήμερα Δευτέρα, πήγα το απόγευμα και έκατσα σε ένα κλασσικό κοτσυφοτσιχλοκάρτερο με στόχο κάνα ντοπιάρη κότσυφα να ανεβαίνει για κούρνια…

Πέρυσι και πρόπερσι, τέτοιες ημέρες στο ίδιο καρτέρι 5 – 6 τουφεκιές τις έριχνα και έπαιρνα κάνα – δυο ή τρία κοτσύφια! Έβλεπα δηλαδή από 4, 5 έως και 10 κότσυφες!

Εφέτος βρε παιδιά δεν περνάει (σχεδόν) κανένας κότσυφας…!

Μήπως επειδή φέτος κάνει πολύ καλά είναι οι περισσότεροι ψηλά, στα βουνά ακόμα…; Μήπως, ναι μεν υπάρχουν αρκετοί, αλλά απλώς δεν ανηφορίζουν για κούρνια…; Μήπως, είναι λιγότεροι εφέτος έτσι κι αλλιώς…; Ή μήπως, απλώς έτυχε...;

Βλέπω εκτός απο εμάς να κλαίνε κ πολλοί κατασκευαστές φυσιγγίων φέτος.cool.Δεν πειράζει έχουμε ακόμη στην κατάψυξη αρκετές
Είναι νωρίς ακόμα για να βλέπεις ότι δεν θα έχει πουλιά φέτος. Στο τέλος του Οκτώβρη θα ξέρουμε...

Δεν θα το ήθελα γιατί μου αρέσει πολύ αυτό το κυνήγι αλλά δυστυχώς αυτή την εντύπωση εχω
Και εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα τα απογευματινά καρτερία της τσίχλας...κυρίως εκεί την κυνηγώ και στα Μπάσιματα του Οκτώβρη....αλλά να δούμε πως θα αρχίσουν να κατεβαίνουν στις κανονικές τους τιμές τα φυσίγγια....τότε δεν θα τους φταίει το μολύβι!

Απο την τελευταια μερα του κυνηγιου μεχρι και τελη Σεπτεμβρη σκεφτομαι ποτε θα ερθει ο Οκτωβρης με τις τσιχλιτσες του. Απ'οτι βλεπω στην ομαδα επικρατει απαισιοδοξια για φετος οσον αναφορα αυτο το θηραμα. Δεν ξερω εαν συμφωνω αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θελω να το πιστεψω. Εγω παντως την Κυριακη θα ειμαι στο καρτερακι μου (το ιδιο εδω και δεκα χρονια) θα μυριζω τα πευκα, θα πινω το καφεδακι μου και το μυαλο θα φτιαχνει εικονες με μεγαλα περασματα και πολλες τσιχλιτσες. Οταν συνελθω θα παρω το δρομο της επιστροφης πιο γεματος και με το μυαλο πιο αλαφρωμενο και καθαρο.

Μακάρι να έρθουν πολλές όπως πέρυσι και οι μεγάλες του είδους, δηλαδή οι κυργιαρίνες (turdus viscivorus)...!
Πέρυσι ήλθαν πάρα πολλές στους ελατιάδες μας, και οι θιασώτες αυτού του κυνηγίου το κατευχαριστήθηκαν, όπως κι εγώ...!

Πέρυσι ήλθαν πάρα πολλές στους ελατιάδες μας, και οι θιασώτες αυτού του κυνηγίου το κατευχαριστήθηκαν, όπως κι εγώ...!
Όντως είχε πολλές φέτος αλλά δυστυχώς δεν το ευχαριστήθηκα το κυνήγι τους αν & μου αρέσει πάρα πολύ!
Στο μέρος που πηγαίνουμε(Καλλίδρομο)ήταν πάρα πολλές αλλά δυστυχώς πολύ σπάνια έδιναν ευκαιρία για τουφεκιά,από κορφή σε κορφή πήγαιναν & μετά την πρώτη τουφεκιά χανόντουσαν & επέστρεφαν μετά από πολύ ώρα.
Ας ελπίσουμε φέτος να είμαστε πιο τυχεροί.

Κάτι για να ζεσταθούμε μιας και ένας μήνας έμεινε για να έρθουν οι καλές μα
Κάτι για να ζεσταθούμε μιας και ένας μήνας έμεινε για να έρθουν οι καλές μας!.love..hunter.1

Αααχχ αυτες οι ιταλιδες..

Mη βιαζεστεεεεε....να δουμε θα χει τιποτε φετος ή θα φαμε καμμια φολα οπως τις προηγουμενες χρονιες.Καποτε ηταν δεδομενο οι τσιχλες και μαλιστα θυμαμαι που ελεγα πολλες φορες "σιγα μη παω για τσιχλες,καλυτερα 1 φασσα παρα 10 τσιχλες"....περασμενα μεγαλεια....

Ρε μαγκες εγω δεν τα θυμαμαι ετσι τα χρονια με τις τσιχλες. Παντα θυμαμαι οτι ειχε τσιχλες απλα μερικες χρονιες επαιζαν σε μικροτερους αριθμους. Παντως οι ερευνες που εχουν γινει ξαναλεω οτι εχουν δειξει μεγαλη αυξηση σε ολα τα ειδη της τσιχλας και μειωση μονο στην κοκκινοτσιχλα και τη σιταρηθρα. Η αυξηση στον κοτσυφα ηταν η μεγαλυτερη αν θυμαμαι καλα. Θα ψαξω να βρω αυτη την ερευνα. Ευρωπαικη ερευνα ηταν...

Status
Not open for further replies.
Back