Αστοχησες συναδερφε. Δεν ειναι η καταψηξη το θεμα. Αλλα να τφεκαμεέχουμε ακόμη στην κατάψυξη αρκετές

Αστοχησες συναδερφε. Δεν ειναι η καταψηξη το θεμα. Αλλα να τφεκαμεέχουμε ακόμη στην κατάψυξη αρκετές
Δεν νομιζω να φταιει το οτι ειμαι μικρος αλλα το οτι μεγαλωσα κυνηγετικα στην Συρο οπου εκει τα παντα ηταν περιορισμενα. Εγω παντως πιστευω τις ερευνες οποτε θεωρω πως ειναι αλλο ο λογος που δεν εχει τοσα θηραματα. Μηπως τα γνωστα καρτερια δεν δουλευουν πλεον? Μηπως πρεπει να αρχισουμε να ψαχνουμε νεα μερη αντι για τα γνωστα καρτερια? Σκεψεις κανω...Kαλες οι ερευνες αλλα εγω μιλαω για προσωπικα βιωματα...εισαι μικρος και δεν κυνηγησες πριν το 2000 για να καταλαβεις πως ηταν τοτε...οπως κι εγω δε μπορω να καταλαβω τον πατερα μου που μου ελεγε για τα πουλια πριν το 1985....τελος παντων...κατα την αποψη μου κατα ενα περιεργο τροπο μολις ηρθαν τα μνημονια χαθηκαν τα πουλια...καπου εκει το 2011 και μετα ειδα μεγαλη μειωση...λες και μας καταραστηκε ο Θεος....
φίλε αν ήταν θα είχαν βρεθεί αυτά τα μέρη, γιατί και άλλοι πολλοί κάνουν αυτές τις σκέψεις και θα είχαν μαθευτει πλέον. Πιστεύω ότι ενώ έχουμε γενική αύξηση πληθυσμού της τσιχλας εδώ δεν έχουμε, έχει να κάνει πρώτα με τον καιρό κατά τα μπασιματα και μετά λόγω μεγάλης υποβαθμισης των βιοτοπων σε συνδυασμό με την μεγάλη κυνηγετικη πίεση οδηγεί τα πουλιά σε νέες συνήθειες και μέρη κατοικημενα που απαγορεύεται προφανώς να κυνηγήσεις. 2013 και 2014 δεν είχε η περιοχή μου πουλιά. Πήγαινες απογευματινο και δεν έκανε πέρασμα. Ε στις παραθαλασσιες βίλες έξω από την Ερέτρια γινόταν χαμός, γιατί είχαν τροφή, νερό, κουρνιες σε ελιές, πεύκα, κυπαρισσια και δεν έπεφτε τουφεκια. Η θα είναι χωμενα πολύ πολύ ψηλά στα βουνά και δεν θα το κουνανε καθόλου από κει όταν 1 στα πέντε δέκα χρόνια κάνει ασχημους χειμωνες.Μηπως τα γνωστα καρτερια δεν δουλευουν πλεον? Μηπως πρεπει να αρχισουμε να ψαχνουμε νεα μερη αντι για τα γνωστα καρτερια? Σκεψεις κανω...
Και εγω το ιδιο ακριβως εχω να πω για τα δικα μου μερη..καπου εκει το 2011 και μετα ειδα μεγαλη μειωση...
το 80 που κυνηγουσα στα μερη της μεσσηνιας το πρωι τα πουλια εμπαιναν στους ελαιωνες μπουλουκια,δεν ηξερες ποιο να τουφεκισης,απο τοτε μεχρι σημερα οι ελιες εχουν αυξηση επι 3 σε ολη την επικρατεια και τα πουλια εχουν απλωθει παντου,αυτος νομιζω ειναι ο κυριοτερος λογος που μας φαιντται οτι λιγοστεψαν?Και εγω το ιδιο ακριβως εχω να πω για τα δικα μου μερη..
Το μονο που μπορω να σκεφτω είναι οτι πλεον δεν βρισκουν τροφη κ την κάνουν για αλλου,γιατι κ η ελια τα τελευταία χρόνια δεν παει καλα..
Και φετος δυστηχως τα ιδια θα ειναι,οτι απολαύσουμε θα ειναι στα μπασιματα..
Ο ελαιώνας της Μεσσηνίας είναι ποτισμένος όσο ποτέ στο φυτοφάρμακο. Μετά την τελευταία ζημιά που πάθανε με τις ελιές, βαρούν δίχως αύριο.το 80 που κυνηγουσα στα μερη της μεσσηνιας
Δεν νομιζω..Παλια που ειχε ελιες(φορτωμενες να σπάσουν τα κλαδια..) οπου κ αν πηγενα οι τσιχλες μου εβγαζαν τα ματια, κ δεν ηξερα σε ποια να ριξω πρωτα..Σε καθε περιοχη οι κυνηγοι ευχαριστιοντουσαν τουφεκιδι..το 80 που κυνηγουσα στα μερη της μεσσηνιας το πρωι τα πουλια εμπαιναν στους ελαιωνες μπουλουκια,δεν ηξερες ποιο να τουφεκισης,απο τοτε μεχρι σημερα οι ελιες εχουν αυξηση επι 3 σε ολη την επικρατεια και τα πουλια εχουν απλωθει παντου,αυτος νομιζω ειναι ο κυριοτερος λογος που μας φαιντται οτι λιγοστεψαν?
το 80 που κυνηγουσα στα μερη της μεσσηνιας το πρωι τα πουλια εμπαιναν στους ελαιωνες μπουλουκια,δεν ηξερες ποιο να τουφεκισης,απο τοτε μεχρι σημερα οι ελιες εχουν αυξηση επι 3 σε ολη την επικρατεια και τα πουλια εχουν απλωθει παντου,αυτος νομιζω ειναι ο κυριοτερος λογος που μας φαιντται οτι λιγοστεψαν?
Πολύ ζεστός και ξηρός ο φετινός Σεπτέμβρης.
Με αυτο το σκεπτικο μηπως τις βροχες τις χρειαζομαστε μεχρι τις 10-15 Οκτωβριου που ερχονται οι πρωτες στην Ελλαδα. Δηλαδη οι βροχες τωρα σε τι θα ωφελησουν το κυνηγι των αποδημητικων?Οι βροχες ειναι ευλογια,σε οτι αφορα την τσιχλα!
Να βρει μαλακο χωμα,για να μπορει να βγαλει σκουληκι.
Αν το εδαφος ειναι μπετον,θα ψαξει πιο αποσκερα και μη προσβασιμα σ'εμας μερη,τα "ντυμενα",κάνοντας την παρουσια της σπανια!![]()
Οι τσίχλες θα αφήσουν την βόρεια Ευρώπη. Δεν ειναι σαν τις φάσες που μεγάλοι πληθυσμοί παραμένουν και τον χειμώνα, τουλάχιστον σε μεσαία (Ευρωπαϊκά) γεωγραφικά πλάτη (στο ύψος Αγγλίας, Βελγιο, Γερμανία κτλ.)Εγω παντως φετος το καλοκαιρι ειδα πολυ περισσοτερες βροχες στην Αττικη σε σχεση με περυσι. Το θεμα ειναι αν παιζει ρολο αυτη την εποχη. Μηπως ειναι πιο σημαντικος ο καιρος στην βορεια Ευρωπη απο οπου και θα ξεκινησουν τα πουλια?
Μαλακωνει ο τοπος,Βασίλη.Με αυτο το σκεπτικο μηπως τις βροχες τις χρειαζομαστε μεχρι τις 10-15 Οκτωβριου που ερχονται οι πρωτες στην Ελλαδα. Δηλαδη οι βροχες τωρα σε τι θα ωφελησουν το κυνηγι των αποδημητικων?
Με τις βροχές επίσης θα ...φυτρώσει το σκουλήκιΜε αυτο το σκεπτικο μηπως τις βροχες τις χρειαζομαστε μεχρι τις 10-15 Οκτωβριου που ερχονται οι πρωτες στην Ελλαδα. Δηλαδη οι βροχες τωρα σε τι θα ωφελησουν το κυνηγι των αποδημητικων?