την πρωτη φορα που πηγαμε στα περιστερια και νομιζω οτι το εχω ξαναγραψει ο γιος κρατουσε λιγα 33αρια 7αρια και του τελειωσανε γρηγορα. μετα τους εριχνε λαμπρο sporting 8αρια. τα τσακισε μεχρι τα 30 μετρα
Βικτωρα τη φασσα την κυνηγαω απο 17 χρονων!εχω κανει τα πειραματα μου!!Δημητρη, ο παραγοντας ασφαλεια (δηλαδη να αισθανεσαι ασφαλης με το φυσιγγι που διαλεξες) ειναι σημαντικος. Αυτο ειναι αλλο θεμα, και αλλο θεμα ειναι αν ενα απλο φυσιγγι 32 γρ Νο 7 (καλοφτιαγμενο ομως, οχι οτι ναναι) ειναι αρκετο για το κυνηγι της. Και αν εισαι σε καρτερι που οι φασες θα περασουν (αν περασουν) στα 40 μετρα κατ'ελαχιστον, ναι εκει θες αλλο στησιμο τσοκ και οπλου και αλλο φυσιγγι.
Θα συμφωνήσω!Βικτωρα τη φασσα την κυνηγαω απο 17 χρονων!εχω κανει τα πειραματα μου!!
Εχω ριξει φασσα με 9αρι αλλα τραβερσα!
Αν η φασσα ειναι royal δυσκολα θα τη παρεις με λεπτο σκαγι!ιδιως οταν αυτη ειναι μακρια!εχει πολυ καλο φτερωμα στο στηθος!καμια φορα ακους τα σκαγια πανω της και αυτη φευγει!!η πιο σωστη επιλογη ειναι το 5 η 6!!και το 7 ειναι πολυ καλο γιατι εχει πιο πολλα σκαγια και σε νορμαλ αποστασεις ισως να ειναι και καλυτερο!!αλλα ειπαμε βλεπουμε 5 πουλια το χρονο απο τα οποια τα τρεια μπορει να ειναι 45-50μετρα!!!
Έγραψες να ουμε.lazy.Για την ιστορια παντως, για τα αγριοπεριστερα αναμικτο 6/7 στα 34 γρ γεμισα.![]()
Κώστα μεχρι τα 25μ δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογία γιατι μεχρι αυτή την απόσταση και αναλόγως το στήσιμο του φυσιγγίου και το τσοκ ,ολα πέφτουν.Απλά με 10αρια θα φας τόσο μολύβι που θα βαρύνεις.2011 από τις καλύτερες φασοχρονιες στο χωριό πολλά πουλιά και δεν έφευγαν με τίποτα όσο και να τα κυνηγουσες,ένα καρτέρι που πηγαίναμε με τον αδερφό μου ανάμεσα σε άριες με περιορισμένη ορατότητα τα πουλιά έσκαγαν κοντά από 25 μέτρα και κάτω και βάζαμε νο10 και διασποράς πολλές φορές για να κάνουμε δουλειά αν έπαιρνε 8-9 σκάγια 10ρια και σε τέτοια κοντινή απόσταση έπεφτε ξερή δεν καταλάβαινε τίποτα ακόμα και με κρύο καιρό,αλλά ήταν κοντινές αποστάσεις όποτε είναι καθαρά και θέμα ψυχολογίας το νούμερο των σκαγιών!!
κι εσυ πως το ξερεις ρε φιλαρακ??Χωρίς να εχω διαβάσει όλα τα παραπάνω ποσταρίσματα, εχω να πω πως το 8 για 40μ.που αναφέρθηκε απο τον πρώην σκηνοθέτη ,είναι ανεπαρκές.
Στα 40μ με την όση ενέργεια εχουν τα 8άρια και τα πούπουλα που εχει η φάσσα, θα της κλάσουν τα πεπέλια.Χάθηκε ο κόσμος για κατι πιο χοντρό και εστω με λίγα γραμμάρια ;
Οσο για τα αγριοπερίστερα ,αυτό που εχω δει εγώ είναι οτι πέφτουν πολύυυ πιο εύκολα απο την φάσσα.
...... τι δεν εχετε καταλαβε ρε φιλε??? ειλικρινα πειτε μου. ...
ναι βαλε μια απ ολα χωρις πατατεςΑμα ειναι χειμωνας και ζεστη, να βαλουμε αναμικτα;![]()