Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλη αρχη κ απο μενα με υγεια πανω απ ολα...μετα απο 3 μερες ψαξιματος κ συζητησεων επιλεξαμε να μν φυγουμε πολυ μακρυα αποβτη βαση μας αν κ τα νεα δν ηταν κ ιδιαιτερα ενθαρυντικα(καμια 20αρια ειχανε βρει βαρια βαρια).παρολα αυτα 5 ατομα καταφερανε κ καναμε 30 πουλακια σαν παρεα..πολυ ικανοποιημενος κ εγω που πηρα τρυγονακια κ 1 εχασα στα καλαμποκια αλλα ευχαριστηθηκα ντουφεκιες αν κ ειχα πολλες αστοχιες...σιγα σιγα θα βρουμε ρυθμο ελπιζω...ολα αυτα κεντρικη μακεδονια..καλη συνεχεια σε ολους...

Καλή κυνηγετική χρονιά να έχουμε. Μηδέν τρυγόνια φέτος Περιοχή Αλμυρού, που άλλοτε έβραζε από τρυγόνια. Λίγες φάσες περάσανε μόνο ψιλωμένα. Ευτυχώς δεν έμεινα ατουφέκιστος. Είδα κάτι καλαμπόκια και περπάτησα στην άκρη για κανένα ορτυκάκι. Σηκώθηκε ένα πίσω μου και το πήρα με το δίκαννο του πατέρα μου Robust 246s και φυσιγγάκι φτιαγμένο από μένα χάρτινος κάλυκας 65mm με πυρίτιδα C7. Ίδωμεν μετά τις βροχές που έρχονται.

Η μερα δεν ξεκινησε οπως περιμεναμε μιας κ ενα "εμπειρο" σπορι που ειχαμε εντωπισει ηταν πιασμενο πριν τις 4 που πηγαμε εμεις... Η εμπνευση να κατσουμε λιγο διπλα δεν λειτουργησε μιας κ καποια πουλια που ειχαμε πετυχει στο κατεβασμα δεν φανηκαν... Η παρεα που ειχε πιασει το μερος τουφεκουσε καλα κ δεν εσπαγαν τα λιγα πουλια που τους εμπαιναν... Τεσσερα πουλια τουφεκισα, τα δυο πολυ μακρια κ κρατησα το ενα, κ αλλο ενα ζευγαρι που εκανα εναν ομορφο ντουμπλε κ εσωσε λιγο τη διαθεση... Πουλια ελαχιστα, κοσμος πολυς...
Υγεια να εχουμε κ τα καλυτερα θα ερθουν... Το ματωσαμε τουλαχιστον...

Καλησπερα και απο εμενα μολις εγινε η επιστροφη,τα πουλια εντοπισμενα εδω και πολυ καιρο αλλα ο κοσμος παρα πολυς
Για αυτο επιλεξαμε την ηρεμια ενος ρεματος της τελευταιας στιγμης με σκοπο να απολαυσουμε την παρεα και το ψησιμο χωρις εντασεις
Δυστυχως και εκει εντασεις υπαρχαν με καποιους εξυπνακηδες(70+ ετων) που επεμεναν με θρασος πως θα καθισουν μπροστα μας
Αυτο τελικα δεν εγινε γιατι ειδαν πως δεν τους περνει παρα το νεαρο της ηλικιας μας..
Τουφεκισαμε 5 πουλακια ματωσαμε το οπλο μας και ολα μελι γαλα
Το κορυφαιο ηταν το απογευματινο κυνηγι αγριοπεριστερων οπου υπηρχαν ευκαιριες αφθονες και εγιναν οι δοκιμες του φιδισιου και του Κενταυρου..Και του χρονου με υγεια

Η μερα δεν ξεκινησε οπως περιμεναμε μιας κ ενα "εμπειρο" σπορι που ειχαμε εντωπισει ηταν πιασμενο πριν τις 4 που πηγαμε εμεις... Η εμπνευση να κατσουμε λιγο διπλα δεν λειτουργησε μιας κ καποια πουλια που ειχαμε πετυχει στο κατεβασμα δεν φανηκαν... Η παρεα που ειχε πιασει το μερος τουφεκουσε καλα κ δεν εσπαγαν τα λιγα πουλια που τους εμπαιναν... Τεσσερα πουλια τουφεκισα, τα δυο πολυ μακρια κ κρατησα το ενα, κ αλλο ενα ζευγαρι που εκανα εναν ομορφο ντουμπλε κ εσωσε λιγο τη διαθεση... Πουλια ελαχιστα, κοσμος πολυς...

Πωπωπω τα σιδέρωσε η Stirella .pop..shoot..love.

ελα πες την αληθεια. για τα πλανα πας. μπραβο ρε φιλε την υγεια σου νσ χεις να το ξανακανεις
ha haaa

Εγω τα δικα μου θα σας τα πω μια αλλη στιγμη γιατι ψυλοβιαζομαι. Αυτο που μπορω να πω με εκπληξη ειναι πως σημερα ειδα πουλια να σκανε κυριολεκτικα στον αερα. Ναι φιλοι για το τουφεκι που τοσο καιρο μιλαμε μιλαω

Και του χρόνου τρυγονοσούρται...
Ωραια ηταν πολυ ωραια..
Αυπνία στο φούλ ωστοσο το ειδαμε κ το εχουφτώσαμε
Πρεπει να εκδραμουμε στα Βορεια καποια στιγμή να κανουμε μουχαμπέτι με τα turtle doves.
O Ανάργυρος ο παιχταράς εκαμε τις τριπλες του κ με ενα εξαιρετικο σλαλομ το κατεβασε το τορτορακι...
Την παρεα συμπληρωσαν οι βετερανοι Γιαννης κ Βαγγος,αξίαι σταθεραί στο περασμα των ετών...
Ενα κ μοναχικό τορτόρι με ακολούθησε με τα νιτρα κ τα γκάζια τεζα.. η Benella ομως δηλωσε οτι ο ερωτας ημων καλά κρατεί κ θα ακολουθησουν ετεραι συγκηνησιακου περιεχομενου στιγμαί..
Τα καλύτερα επονται...
Υγεία παιχται..

Καλησπέρα και από μένα λεβέντες.η μέρα δεν ξεκίνησε καλά αφού και άλλοι είχαν πιάσει το πρωταρχικό καρτέρι μας και το δεύτερο τελικά ήταν λάθος.το πρωί δύο πουλάκια εγώ και άλλο ένα ο φίλος μου...στο καρτέρι που είχαμε βρει τα πουλιά το κάψανε.ειπαμε πως δεν γίνεται αυτό και ύστερα από μια πληροφορία...κατάφερα και πήρα αλλά έξι πουλάκια εγώ και πέντε ο δικός μου αλλά από τις 13:30 να με τρώει ο ήλιος...το κέφι έγινε τα nsi classica καλά πήγαν και λέμε καλή έναρξη!

Καλησπερα Παλικαρια
Συγχαρητηρια για οσους το χουφτωσαν αλλα και σε οσους δεν ειδαν ουτε πουπουλο οπως εγω αρκει η βολτα .well done.
Πολυς ο κοσμος περιξ των Δερβενοχωριων τα καρτερια ειχαν πιαστει απο τα χαραματα
Εκατσα λιγο ποιο ψηλα δεν υπηρχε χωρος για τις καβατζες
Κατα τις 07.00 ενα κοπαδι απο καρακαξες γυρω στα 40 πουλια εκαναν την εμφανιση τους οπου σκαγιαστηκαν σε χρονο ντε τε .hunter.1.hunter.1το πολυ να εμειναν οι μισες .sarcastic. αφου δεν υπηρχε ενδιαφερον για κατι αλλο
Πανω σου ρεεεε ακουγες καθε 2 λεπτα .sarcastic..hunter.1.hunter.1
Εγω καθαρισα μια στην αρχη και αλλη μια η οποια μου ειχε φαει τα αυτια κανα μισαωρο καθισμενη επανω σε ενα πευκο ;)
Καλη συνεχεια σε οσους βγουν και τις επομενες μερες ;)

.well done..congrats.

Παρθενική εξόρμηση και από εμένα σήμερα το απόγευμα!

Στα ημιορεινά, όχι σε κλασσικό τρυγονότοπο, στις παρυφές μιας μεγάλης και πυκνής ρεματιάς με αρκετό τρεχούμενο νεράκι κοντά της, στην καρδιά ενός τεράστιου ελαιώνα, είδα 11 – 12 τρυγονάκια, αλλά, δυστυχώς, δεν μου έδωσε ούτε ένα από αυτά την ευκαιρία να το τουφεκίσω και, έτσι, έφυγα ατουφέκιστος…! Δεν πειράζει όμως! Έστω κι έτσι, διά της… “οπτικής επαφής”, καλά ήταν! Άλλη φορά ίσως είμαι πιο τυχερός…!

Καλή αρχή και καλή σεζόν να έχουμε!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back