Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έναρξη με παρέα τον Δημήτρη (@Black eagle) στα γνωστά ηλιόσπορα του νομού. Να πω ότι γινόταν λαϊκό προσκύνημα θα είναι λίγο. Επιλέξαμε ότι καλύτερα θα ήταν να τραβηχτούμε άκρη-άκρη παρά να καθίσουμε μέσα στον κόσμο. Από μένα δεν πέρασε ούτε ένα οπότε έμεινα ατουφέκιστος και από τον Δημήτρη πέρασαν 56- πουλιά με μηδενική κάρπωση. Δεν πειράζει γιατί πάντα σημασία έχει η καλή παρέα. :)

Αν και η μερα δεν ξεκίνησε καλα δοξα το θεο το ματωσαμε.....η μερα ξεκινησε ιδανικα με ομορφο ξημερωμα παρεα με τον πατερα και πρωινο καφεδακι....αφου ξεραμε ηδη που θα καθομασταν αρχισαμε να μετραμε αντιστροφα για το πρωτο μπαμ....και εκει που ειμασταν μονοι να σου ο παππους με το φωσφοριζε γιλεκο να ερχεται στο διπλα χωραφι και να μου καθεται στα 30 μετρα....του φωναζω καλημερα παππου δεν εισαι καλα εκει γιατι ειναι ακομα πρωι και τα πουλια βουτανε ασε που εχω και ανακοντα φορεμενο....τι κοντρα μου απανταει....αααα καλα λεω ενταξει την φτθαξαμε την μερα μας λεω....ελα που ο παππους ειχε σκουλήκια στον κωλο και αρχισε να κοβει βολτες πανω λατω στο χωραφι και οοως καταλαβαθνετε ολα τα πουλια γεια σας μολις τον βλεπανε...τα νευρα μου....ο παππους τσακιζε τα πουλια καο δυο ατομα που ειχαν ερθει για χαβαλε ειχανε ριξει μεσα σε μιση ωρα δυο κουτια φυσιγγια....καποια στραβα περασανε και καναμε σεφτε....

E02QwiD.jpg

Καλή έναρξη σε όλους παιδιά...Καλή η μέρα σήμερα ...επιτυχία φυσσιγγι τσοκ κυνηγοτοπος ...έγιναν ωραίες βολές...Μόνο ένα παράπονο...Στις 5 το πρωί αντιλήφθηκα τρία άτομα με όπλα εκτός θηκης να μπαίνουν κρυφά πεζοί Στη σιτοκαλαμια που είχαμε αποβραδίς στηθεί...σε συνομιλία μου είπανε εμείς θα καθίσουμε εδώ σαν να μην υπάρχει άλλος ...πέραν αυτού μη θέλοντας να χαλάσω την ψυχολογία μου αποτραβηχτηκα και έκατσα πιο πίσω...το αποκορύφωμα όμως ήταν ότι τσίμπησα και ένα σκαγι στο αυτι από τους κύριους που γελαγανε με το κατόρθωμα να με τουφεκισουν δύο φορές....τι να πεις???

Καλή έναρξη σε όλους παιδιά...Καλή η μέρα σήμερα ...επιτυχία φυσσιγγι τσοκ κυνηγοτοπος ...έγιναν ωραίες βολές...Μόνο ένα παράπονο...Στις 5 το πρωί αντιλήφθηκα τρία άτομα με όπλα εκτός θηκης να μπαίνουν κρυφά πεζοί Στη σιτοκαλαμια που είχαμε αποβραδίς στηθεί...σε συνομιλία μου είπανε εμείς θα καθίσουμε εδώ σαν να μην υπάρχει άλλος ...πέραν αυτού μη θέλοντας να χαλάσω την ψυχολογία μου αποτραβηχτηκα και έκατσα πιο πίσω...το αποκορύφωμα όμως ήταν ότι τσίμπησα και ένα σκαγι στο αυτι από τους κύριους που γελαγανε με το κατόρθωμα να με τουφεκισουν δύο φορές....τι να πεις???
Το κυνηγι εχει αγραφουσ νομουσ οποιοσ δεν τουσ τειρει ειναι ενασ Καραγκιόζησ οπλοφοροσ που δεν Πρέπει να εχει καμια σχέση με την κυνη.....οικογένεια...εγω θα τουσ την ελεγα άγρια φιλαρακι..

Αμα πεσεις σε κυνηγο μα
.το αποκορύφωμα όμως ήταν ότι τσίμπησα και ένα σκαγι στο αυτι από τους κύριους που γελαγανε με το κατόρθωμα να με τουφεκισουν δύο φορές....τι να πεις???
Αμα πεσεις σε κυνηγο μαλακα τυφλα να χουν οι Μαλακες

Eπιστροφη απο την πρωτη εξοδο μας σημερα και τα αποτελεσματα ηταν αποθαρυντικα.
Πριν κατι μερες ειχαμε εντοπισει καποια τρυγονακια... αλλα σημερα αλλαξαν τα πραγματα.
Πολυ λιγα τα πουλια σημερα και σε ορισμενα σημεια, εγω ειδα καμια 10αρια πουλια ολα ολα
μακρια μου.... ενα πρωινο περασε σε εμενα το οποιο και το πηρα με την πρωτη... κι αυτο ηταν ολο,
τουλαχιστον το ματωσαμε πρωτη μερα... (με NSI clasicca no8 καπνισε το πουλι, γαμο τις βολες... το ευχαριστηθικα)
τα αλλα παιδια της παρεας ατουφεκιστα εγω ειμουν ο τυχερος δηλαδη,
αλλα οκ περασαμε ωραια με την βολτα μας και θυμηθηκαμε τα παλια μας...
Ολα καλα... και καλη συνεχεια σε ολους!

Last edited:
Καλη κυνηγετικη χρονια σε ολους.Εναρξη σημερα με πολυ καλη παρεα οπως καθε χρονο αλλα απο πουλθα πραγματι τιποτα, ουτε αυτα που ειχα δει στα αναγνωριστικα. Εξι ατομα 2 πουλια μονο ο ενας οι υπολοιποι ουτε μπαμ. Παντως τοσο κοσμο λογω και της κυριακης μαλλον δεν θυμαμαι ποτε γινοτανε χαμος και ολοι αντουφεκιστοι σχεδον. Αντε καλη συνεχεια να εχουμε...

Καλη κυνηγετικη χρονια σε ολους.Εναρξη σημερα με πολυ καλη παρεα οπως καθε χρονο αλλα απο πουλθα πραγματι τιποτα, ουτε αυτα που ειχα δει στα αναγνωριστικα. Εξι ατομα 2 πουλια μονο ο ενας οι υπολοιποι ουτε μπαμ. Παντως τοσο κοσμο λογω και της κυριακης μαλλον δεν θυμαμαι ποτε γινοτανε χαμος και ολοι αντουφεκιστοι σχεδον. Αντε καλη συνεχεια να εχουμε...
Καλησπέρα Πέτρο,Στη μαυρη είχατε παει;

Πήγαμε, τα είδαμε, τα χεραιτησαμε και γυρίσαμε......sarcastic..
Καμιά 15αρια τρυγονάκια έπαιζαν στο μέρος, Καθίσαμε με τον μικρό μου σε μια άκρη από μια πυκνή ρεματιά και περιμέναμε τα τουφεκισμενα, αρκετός κόσμος γύρω γύρω. Θέλει όμως και λίγο τύχη και εμείς σήμερα δεν την είχαμε μιας και τα περισσότερα έσκαγαν δεξιά και αριστερά εκτός βολής. Με τα πολλά τουφέκισα τέσσερα, τα τρία ήταν τουφεκιές τραβηγμένες από τα μαλια σε απόσταση αλλα το 4ο ήταν καρυδατο........ακούω μια τριπλέτα μπροστά μου και το βλέπω να έρχεται στα μούτρα μου σαν στουκας, δύο τουφεκιές του έριξα και επήλθε το ξεβράκωμα.....sarcastic. ξέχωρα την "γκρίνια "από τον πιτσιρίκο μου δίπλα...."μπαμπα μα πως το έχασες και τα σχετικά......llk.
Καλα ήταν είχε λίγα πουλάκια ίσα ίσα να έχουμε ενδιαφέρον. Θα τους αφιερώσω και ένα 2ωρο αύριο το πρωί, μπας και καταφέρω να πάρω πίσω τα ρούχα μου.....sarcastic.

Το κυνηγι εχει αγραφουσ νομουσ οποιοσ δεν τουσ τειρει ειναι ενασ Καραγκιόζησ οπλοφοροσ που δεν Πρέπει να εχει καμια σχέση με την κυνη.....οικογένεια...εγω θα τουσ την ελεγα άγρια φιλαρακι..
Ή Έναρξη πιστεύω είναι γιορτή και όχι αφορμή για να χαλάσεις την διάθεση σου...Μου έχει ξανατυχει σε πολλά κυνηγια έχω μαλώσει και έχω χαλάσει τη μέρα μου...προτίμησα να δώσω τόπο στην οργή και να κάνω το χόμπι μου...Δυστυχώς στις τάξεις μας αν και Νέος κυνηγός Μόλις μιας δεκαετίας βλέπω ότι δεν υπάρχει πια σεβασμός και ήθος...Σε σημείο που απορώ για το πρότυπο του κυνηγού του λεβέντη που σεβεται θήραμα φύση και συνάνθρωπό όπως αυτό το διδάχτηκα από κυνηγούς με πολλά χρόνια εμπειρίας...Δυστυχώς οι κυνηγοτοποι γέμισαν οπλοφορους και όχι κυνηγούς...

Αμα πεσεις σε κυνηγο μα

Αμα πεσεις σε κυνηγο μαλακα τυφλα να χουν οι Μαλακες
Δεν θεωρώ ότι εντάσσεται κάποιος στην τάξη των κυνηγών αν κρατάει όπλο...Όπως ξαναειπα το πρότυπο του κυνηγού απέχει από τους οπλοφορους...δίνεις τόπο στην οργή και κανείς με σεβασμό και ήθος το χόμπι σου χωρίς εντάσεις...Γιατί ως γνωστόν ο μαλακας είναι ανίκητος...

Επιστροφή πριν απο λίγο απο περιξ Λαμίας, που είχα καταφτάσει απο την προηγούμενη , παροτι χθες με χαροποίησε το γεγονός πως τα χωραφάκια με ηλιους στην περιοχή ήταν περισσότερα, και πολύ κοντά στο καρτέρι που πιάνω κάθε χρόνο, τα τρυγόνια ήταν ελάχιστα. Ενα μου έκανε τη χάρη και το κάπνισα με μια τραβέρσα. Είδα άλλα 2 ζευγάρια εκτός βολής και βέβαια αφού μου έκαναν ένα πέσιμο κάτι μύγες τσε τσε στο τέλος έλυσα γρηγορα το τουφέκι και την ώρα που έβαλα μπροστά πέρασε ένα πιτσούνι σαν πεταλούδα στα 15 μέτρα μετο πήρα χαιρέτησε, έβαλα οπισθεν και πήρα το δρόμο της επιστροφής.
Δοκίμασα σε ένα χαρτόνι και τα extra light του Μητσάκου, μου άρεσε αρκετά. Το τρυγόνι το πήρα φυσικά με αυτό που εμπιστέυομαι lambro classic 32. Θα δουλέψω όμως και στα μπασίματα το extra light, μου άρεσε. Ευτυχώς το μάτωσα και δεν έφυγα ατουφέκιστος.
ΥΓ : Oμόνοια σήμερα το μέρος δεν έβγαζα τα γυαλιά προστασίας με τίποτα. Λίγο πιο κάτω τσακώθηκαν για καρτέρι και σκεφτείτε οτι δεν είχε τίποτα, αν είχε θα είχαν πλακωθεί...

Το 20αρι πήρα αδερφέ αλλά δυστυχώς δεν τουφέκισα κάτι, εκτός από δύο καρακάξες το πρωί, που πήρα τη μια τραυματισμενη, η άλλη σκαγιασμενη. Μόνο τρία είδα σήμερα και αυτά στο περπατητο μετά τις 8:30. Δυστυχώς ο πατέρας μου δεν με άκουσε και δεν ήρθε μαζί μου, θα το είχαμε κλείσει το μέρος και θα τον είχα βάλει εκεί που έκατσε άλλος συνάδελφος και κάτι ψιλοτουφέκισε. Στο μέρος που πήγε ο πατέρας μου όχι απλά δεν τουφέκισε, αλλά ούτε το είδε. Του τα 'χα πει, αλλά...
Τα 2 από τα τρία που είδα θα μπορούσα να τα τουφεκίσω, αλλά το μεν πρώτο καθόταν με 2 δεκαοχτούρες και δεν το ξεχώρισα εξ αρχής παρά μόνο όταν έφυγαν αφότου είχα απομακρυνθεί και το άλλο με αιφνιδίασε καθώς έφευγα και είχα κρεμάσει το όπλο, το οποίο μάλιστα είχε φάει την τουφεκίτσα του σήμερα και είχε κρεμασμένο το ένα πόδι.
Τώρα η φάση θα είναι ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα, κακή χρονιά η φετινή...
Ωραίος ο doctor , δεν πειράζει φίλε είναι λαχείο τα καλύτερα έρχονται.

Επιστροφη απο την εξοδο μας θαυμασια παρεα ( Πανουτσος-Γιαννης 304-Κος βαγγελης μεγαλη μορφη και η αφεντομουτσουναδα μου )....πουλια δεν ειχε αντε να ειδαμε καμια 10αρια πουλια ολοι μαζι ..ο Πανος ενα ,ο Γιαννης 3, και εγω το πρωτο μου τρυγονι...banana.η χαρα μου εκανα σαν παιδι για 5 λεπτα χτυπουσε η καρδια.μου απο την αδρεναλινη...αυτη εινΑι η μαγεια !!!!
Ευχαριστω ολη την παρεα και ιδιαιτερα τον Πανουτσακο που με τιμησε στην παρεα του...στο τελος μου προσφερε και το δικο του....love.
Και του χρονου με υγεια παιδια..!!!

Καλή αρχή σε όλους τους φίλους εύχομαι με υγεία!!
Κάναμε & μεις τη βόλτα μας σήμερα.Κόσμο δεν βρήκαμε πολύ είμασταν σχεδόν μόνοι μας.
Πουλιά είδαμε αρκετά αρκετά αλλά δυστυχώς έπαιζαν στο απαγορευμένο.
Πέρασαν κάποια από το καρτέρι μου αλλά δυστυχώς εκτός βολής,από τον πατέρα μου περάσανε 2 & τα πήρε.
Να είμαστε όλοι μας καλά!

Status
Not open for further replies.
Back