Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οχι Γιώργο εννοώ το ωμό κρέας δεν μπορω να καταλάβω.. Δλδ ωμο στήθος πιο ειναι πιο σκληρό; Της φάσσας ή του Παπίου..αν και νομίζω της φάσσας..
Το κατάλαβα, σε πειράζω. Δεν ξέρω φίλε, από φάσες δεν ξέρω. :)
Από αυτά που έχω δει πάντως δεν νομίζω να την κυνήγαγα την φάσα ποτέ με χοντρότερο σκάγι από το 6άρι. Στα παπιά έχω ευχηθεί κάποιες φορές να είχα και 3άρια.

δεν ειναι θεμα κωλοφαρδιας μητσο. απο την στιγμη που σημαδευεις σωστα,και εκει που πρεπει, περνεις σιγουρα αυτην που διαλεξες, και η ακρες των σκαγιων, ισως ριξουν και καποιες αλλες κοντινες. αν ριξεις στην τυχη μεσα σε κοπαδι, και προσκοπευση να κανεις, θα παρεις @@.
κυνηγαω φασσα πολλα πολλα χρονια. η καλυτερη στιγμη να ντουφεκισεις κοπαδι, ειναι οταν εχει μπει σε σενα πανω απο το κεφαλι σου το 1/3 του κοπαδιου. απο εκει και μετα, εχει πολλες επιλογες.
αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μονο.

Βιαστικές ντουφεκιές έχουμε κάνει όλοι όπως και όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή το λάθος να ντουφεκίσουμε στον σωρό.

Το στηθος της φασσας μου φαινεται πιο συμπαγες απο του παπιου αλλα αν βαλουμε ολο το συνολο με το λιπος, τα πουπουλα κ τις συνθηκες του βαλτου το παπι ειναι πολυ πιο δυσκολο στα σκαγια απο τη φασσα...
Το 7αρακι μεχρι σιγουρα τα 35 μετρα κ ισως κ μεχρι τα 40 την καπνιζει την φασσα αν ειμαστε σωστα πανω στο πουλι ακομα κ με λιγο πιο ανοιχτα τσοκ...
Για μενα η ιδανικοτερη στιγμη να τουφεκισεις το κοπαδι ειναι στα πλαγια κ ειδικα απο πανω αν καταφερουμε να ειμστε σε υψωμα κ να περασουν πιο χαμηλα στην πλαγιά... Η πλατη, τα φτερα και τα πλευρα της ειναι πολυ ευαλωτα...
Μητσο, δεν ησουν τυχερος φιλε, απλα τουφεκισες στον ιδανικο χρονο...
Τζερρυ, τα 6/7 και τα ματια σου, περιμενω εντυπωσεις του χρονου... ;)

Το κατάλαβα, σε πειράζω. Δεν ξέρω φίλε, από φάσες δεν ξέρω. :)
Από αυτά που έχω δει πάντως δεν νομίζω να την κυνήγαγα την φάσα ποτέ με χοντρότερο σκάγι από το 6άρι. Στα παπιά έχω ευχηθεί κάποιες φορές να είχα και 3άρια.
Γιωργο έχω την εντύπωση ότι οι Αμερικανοί κυνηγούν τα πρασινοκεφαλα με ν.4 σεμι που αντιστοιχεί σε Ιταλικό ν.3.Μιλάμε για δύναμη πυρός όχι αστεία.
Εχω τέτοια επιχαλκωμενα της Federal αλλά δεν κατάφερα να τα χρησιμοποιήσω.
Μια φορά που δοκίμασα σε χαρτόνι στα 36μετρα με 2*, οι τσιμεντολιθοι από πίσω νόμισα θα πέσουν.
Οι Ιταλοί τα χρησιμοποιούν επίσης για μακρινες βολές σε λαγό.

Το στηθος της φασσας μου φαινεται πιο συμπαγες απο του παπιου αλλα αν βαλουμε ολο το συνολο με το λιπος, τα πουπουλα κ τις συνθηκες του βαλτου το παπι ειναι πολυ πιο δυσκολο στα σκαγια απο τη φασσα...
Το 7αρακι μεχρι σιγουρα τα 35 μετρα κ ισως κ μεχρι τα 40 την καπνιζει την φασσα αν ειμαστε σωστα πανω στο πουλι ακομα κ με λιγο πιο ανοιχτα τσοκ...
Για μενα η ιδανικοτερη στιγμη να τουφεκισεις το κοπαδι ειναι στα πλαγια κ ειδικα απο πανω αν καταφερουμε να ειμστε σε υψωμα κ να περασουν πιο χαμηλα στην πλαγιά... Η πλατη, τα φτερα και τα πλευρα της ειναι πολυ ευαλωτα...
Μητσο, δεν ησουν τυχερος φιλε, απλα τουφεκισες στον ιδανικο χρονο...
Τζερρυ, τα 6/7 και τα ματια σου, περιμενω εντυπωσεις του χρονου... ;)

Στο περιστατικό που ανέφερα πιο πάνω Αρη ,τα πουλιά τα άφησα και ήρθαν στα πλάγια .Αυτές οι ντουφεκιές είναι όλα τα λεφτά και με αυξημένες πιθανότητες να πάρεις πολλά πουλιά .
Έχω ένα σημείο τα τελευταία χρόνια που είμαι ψηλότερα από αυτές όπως μπαίνουν κάπου για τροφή.Ομως είναι πολύ απότομο και πολύ δύσκολο στο να κατέβεις να τις πάρεις.Αλλά όντως κάτι διαφορετικό οι ντουφεκιές από πάνω στις φάσσες από πολλές πλευρές.

Στην φάσσα, μετά από αρκετά πειράματα θα έλεγα κατέληξα στον άκρως φονικό όπως αποδείχτηκε στην πράξη συνδυασμό.....Φυσίγγια 36 γραμμάρια,σκάγια νούμερο 6 και τρία άστρα τσοκάρισμα!!!Άμα κάτι δεν πάει καλά,ξέρω ότι φταίω μόνο εγώ...

Φυσίγγια 36 γραμμάρια,σκάγια νούμερο 6 και τρία άστρα τσοκάρισμα!!!
Μ'αρέσεις .well done. και γω ανακάλυψα τυχαία κάτι παρόμοιο για το παπί, 38γρ νούμερο 6 με 2* άστρα. Φωτιά ....shoot.

Αγγλία -καμπος -φυλαχτρες -ομοίωματα.
Βάλε στο YouTube το ονομα του και θα δεις κυνηγια του.
Εχει και καμμια εκατοστη κυπελλα και παγκόσμιος δεν ξέρω πόσες φορές στο σπορτινγκ .

Last edited:
ενταξη οκ. αν μιλαμε για καμπο, το 5ρακι το δουλευεις.

Εγω αυτά που έχω δει απο Αγγλία ,με τον τρόπο που τις κυνηγάνε και στις αποστάσεις που τις ντουφεκάνε νομίζω ότι και με 8αρια θα τις βάραγα. .sarcastic.
Χωρίς πλάκα νομίζω ότι πάνω απο 7 δεν θα ήθελα.
Στα μέρη μου εκει που κυνηγάω ,είναι αρκετες οι φορές που χρειάζεσαι το 5αρι.Τα πουλιά είναι σε οριακή απόσταση και το μυαλό σου πρέπει να έχει γρήγορο "επεξαργαστή" για να αποφασίσεις αν πρέπει να πατήσεις την σκανδάλη η όχι.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα φυσίγια που έριχνα τουλάχιστον μέχρι πριν 4 χρόνια ήταν 5αρια.
Τώρα τα περισσότερα είναι 6αρια
36γρ.

• Like
Reactions: jnp
Τα 5αρια στη φασσα θελουν κ λιγο σφιξιμο στα τσοκ... Με 6αρακια κ 7αρακια με ic και Demi εισαι καλυμενος ακομα κ για πιο μακρινες αποστασεις...
Νομιζω οτι ο Digweed τις κυνηγα με 34 γρ 5αρια αν κ μιλαμε για ειδικη περιπτωση κυνηγου...

• Like
Reactions: jnp
Status
Not open for further replies.
Back