Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν εισαι σωστα πανω στο πουλι δε υπαρχει περιπτωση να μην πεσει φασσα κ με 8αρια κ με 9αρια μεχρι τα 30 μετρα... Η αποσταση ειναι κοντινη κ ο αριθμος των σκαγιων που θα δεχθει σε αυτη την αποσταση τεραστιος... Εγω στη βοσκη κ σε βολες μεχρι 30-35 μετρα τις κυνηγαγα με 7αρια διασπορας...
Τουφεκια στα 30 μετρα με 4 αστρα κ φυσιγγι 34 γρ ν.8/9 αναμικτα... Απλα δεν γινεται να μπει φασσα εκει μεσα (η ακομα και παπι) και να μην κεραυνοβοληθει... Το θεμα ειναι να μπει στο κεντρο της τουφεκιας... ;)

Πολυ πολυ σωστός!!όλοι γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα των ψιλων σκαγιων σε κοντινες βολές κ όχι μόνο.υγ εδώ ήθελα να αναφέρω κ μια φήμη που είμαι σίγουρος ότι την γνωρίζεται όμως λίγοι την ασπάζονται(κ καλα κάνουν)οι οποία λέει οτι τα ψιλά σκάγια "περνάνε"πιο εύκολα της φασσες κ τα παπια ενώ τα χοντρά μπλέκονται στα πούπουλα...(!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

δε ξερω τι λετε εσεις για 8αρια κ 7αρια αλλα το κωλο σας να βαρατε κατω στα υψομετρα τα μεγαλα δε πεφτουν οι φασσες στα 35+ μετρα με 7αρια οριακα να πεσει καμμια τραυματισμενη....
εγω δουλευω αποκλειστικα 5αρι κ 1ο φυσιγγι 7αρι αμα ειναι να κυνηγησω σε δεντρα. τα 6αρια ειναι καταργημενα μετα απο πολλα ξεβρακωματα...

σε ενα μπαρμπα που του ειπα 7αρι βαζω πρωτο εσκασε στα γελια...αυτος δουλεει μονιμα 4αρι.

Άκη όσο μεγαλώνω και σκέφτομαι διάφορα συνειδητοποιώ ότι το 80% των κυνηγών πρέπει να είμαστε πολύ όρτσα σε σχέση με το θήραμα....:confused:
Αλλού γι αλλού, που λένε....xm.
Ο μπάρμπας δουλεύει μόνιμα 4άρι γιατί ελπίζει να την πάρει κάποιο ακρόσκαγο και να την ρίξει...:D

Μια φορά μίλαγα με έναν μπάρμπα που έριχνε 4αρια για φασσα..του λέω γιατί τόσο χοντρά;και μου λέει ρε Τάσο το ίδιο ειναι να σε τρυπήσει μια προκα,και το ίδιο ειναι να σε τρυπήσει μια πινεζα?τι να του πω τωρα λέω για τα πολλαπλά τραύματα...δεν θα καταλάβει..

δε πεφτουν οι φασσες στα 35+ μετρα με 7αρια

Για τα 35 + μετρα με βρησκεις συμφωνο αλλα μεχρι τα 35 μετρα την κανεις φυλλο κ φτερο τη φασσα με το 7αρι...

τα 6αρια ειναι καταργημενα μετα απο πολλα ξεβρακωματα...

Εγω ξερω οτι δεν θα το κανεις, αλλα αν δοκιμαζες του χρονου που εχεις φερει τα οπλα σου στα μετρα σου ;) να γεμισεις μονο 6αρια και 7αρια για το κυνηγι στο βουνο (οχι μπασιματα, οχι καμπο) ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ξαναεβαζες αλλο νουμερο στο οπλο σου... Βαζω κ στοιχημα δημοσια... .yelling.

Oποιος εχει τυχη να κατσει σε καρτερι που βγενουν στα 25/30 μετρα νο7,5 σκληρασκαγια, 32γρ,και θα απομ/ηση πολλα πραγματα που νομισε για νο σκαγιων.Και αυτο το λεει καποιος που στο νο σκαγιωνειναι των ακρων.Το πουλι το συγκ. το καταβαλει η σωστη αποσταση βολης.;)

τι μπασιματα τι καμπο αμα τα πουλια μπαινουν κωλοτρυπιδα , που ως συνηθως ετσι κανουν, το 6αρι δε παιζει με τιποτα....δε συζητω για καμπο εκει μπαινει πρωτο το 5 κμετα 4αρια...ειναι κατι αντιστοιχο με το βαλτο οι αποστασεις,

Oποιος εχει τυχη να κατσει σε καρτερι που βγενουν στα 25/30 μετρα νο7,5 σκληρασκαγια, 32γρ,και θα απομ/ηση πολλα πραγματα που νομισε για νο σκαγιων.Και αυτο το λεει καποιος που στο νο σκαγιωνειναι των ακρων.Το πουλι το συγκ. το καταβαλει η σωστη αποσταση βολης.;)

εγω παλι απο αυτο το ποστ, δεν καταλαβα τιποτα..xm.

Άκη στα 4αρια πόσα γραμμάρια σκάγια χρησιμοποιείς?ευχαριστώ
ανεξαρτητου νουμερου δουλευω απ ο33 εως 36 γρ αλλα στα 4αρια συνηθως 34 ή 36γρ...

γιαννη ο skyfall εννοει οτι αμ ειναι κοντα ηφασσα πεφτει με το 7 μιση νουμερο σε 32 γρ...αυτο να πω την αληθεια μου το εχω ακουσει κ απ οαλλο ατομο πολυ αρρωστο σκοπευτη οτι κυνηγαει ολα τα θηραματα με το ιδιο φυσιγγι 32γρ ν 7μιση..

Ακη τα 34γρ 4αρια δεν έχουν κάπως αραιή κατανομή?τωρα θα μου πεις η φασσα δεν ειναι κ τσίχλα.. Απλα πιστεύω οτι τέτοιο νούμερο σκαγιων θα ταίριαζε καλύτερα απο 36γρ κ πάνω..

Last edited:
Έχω μια αποριουλα εύκολη να απαντηθεί ομως..3 φασσουλες που έχω χτυπήσει στη ζωή μου ετυχε κ έπεσαν ξέρες.η ερώτηση απλούστατη..η τραυματισμένη φάσσα ποδαρωνει??

Έχω μια αποριουλα εύκολη να απαντηθεί ομως..3 φασσουλες που έχω χτυπήσει στη ζωή μου ετυχε κ έπεσαν ξέρες.η ερώτηση απλούστατη..η τραυματισμένη φάσσα ποδαρωνει??

Ναι Τάσο.Μάλιστα έχασα πολλές που ενω τις έβλεπα ,αρχισαν να τρέχουν τον κατήφορο μέσα στα πυκνά και χάθηκαν.

Status
Not open for further replies.
Back