Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οπλάρα, κυνηγετικό 100%!
Καλό απόγευμα! Και κατά την δικιά μου γνώμη,πολυ καλό όντως και καθαρα κυνηγετικό όπως λες ,πολύ ζυγισμενο,με 66 πόντους αλλά η σκοπευτική γραμμή σε κάνει να νομίζεις ότι ρίχνεις με μακρύτερο όπλο και σε αυτό ίσως βοηθάει η ρίγα που ξεκινάει από 8mm και γίνετε 6mm..γεμίζει πολύ πιο γρήγορα από σουπερποζε.ειναι πανέμορφο ,χαίρεσε να κυνηγάς μαζί του.και οι τουφεκιες του στον πίνακα αλλα και πρακτικά στο κυνήγι κορυφή.θα ήταν τέλειο αν ήταν δισκανδαλο και αν ήταν πιο φτηνό.βεβαια ο αδελφός μου το πήρε σχεδόν καινούριο με 5 τσοκ και πολυτελής βαλίτσα 2400€..ζήτημα να είχε ρίξει 50-100 τουφεκιές.εκει θα καταλήξω και εγώ κάποια στιγμή είναι θέμα χρόνου να μου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία..

Και 'γω, φίλε Γιάννη, ορκισμένος δικαννάκιας είμαι! Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου αυτογεμές και ούτε πρόκειται...! Βέβαια, πιο πολύ μου αρέσουν τα ορθόκαννα (σουπερποζέ), αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το πλάγιο Beretta του αδερφού σου "σκίζει"...! Πολύ ωραία σιλουέτα, πανέμορφα ξύλα και πάνω απ' όλα... BERETTA!
Νίκο με σουπερποζε beretta 686 special κυνηγούσε 20 χρόνια σχεδόν..πολύ καλό όπλο..θυμάμαι από παλιά που έλεγες για τα δικανα.νομιζω με beretta perennia κυνηγάς..άλλη αίσθηση τα δικανα ορθά η πλαγιά στο κυνήγι..

Καλό απόγευμα! Και κατά την δικιά μου γνώμη,πολυ καλό όντως και καθαρα κυνηγετικό όπως λες ,πολύ ζυγισμενο,με 66 πόντους αλλά η σκοπευτική γραμμή σε κάνει να νομίζεις ότι ρίχνεις με μακρύτερο όπλο και σε αυτό ίσως βοηθάει η ρίγα που ξεκινάει από 8mm και γίνετε 6mm..γεμίζει πολύ πιο γρήγορα από σουπερποζε.ειναι πανέμορφο ,χαίρεσε να κυνηγάς μαζί του.και οι τουφεκιες του στον πίνακα αλλα και πρακτικά στο κυνήγι κορυφή.θα ήταν τέλειο αν ήταν δισκανδαλο και αν ήταν πιο φτηνό.βεβαια ο αδελφός μου το πήρε σχεδόν καινούριο με 5 τσοκ και πολυτελής βαλίτσα 2400€..ζήτημα να είχε ρίξει 50-100 τουφεκιές.εκει θα καταλήξω και εγώ κάποια στιγμή είναι θέμα χρόνου να μου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία..
Σιγα ρε γιαννη μη αρχισεις να κυνηγας με αγγλε πλαγιο!!!σε βλεπω για καμια καραμπινουλα beretta sporting με 81cm!!

.
Σιγα ρε γιαννη μη αρχισεις να κυνηγας με αγγλε πλαγιο!!!σε βλεπω για καμια καραμπινουλα beretta sporting με 81cm!!
θα με δεις και θα τρίβεις τα μάτια σου,θα τις πετάξω ολες τις λατέρνες ..απλά δεν το βλέπω να είναι 66 κάνη ,για 76 με κόβω..είναι κακή συνήθεια τα μακρύκανα τελικά ακόμα και στο περπατητο τσίχλας στη μακριά κάνη πάει το χέρι μου..

.

θα με δεις και θα τρίβεις τα μάτια σου,θα τις πετάξω ολες τις λατέρνες ..απλά δεν το βλέπω να είναι 66 κάνη ,για 76 με κόβω..είναι κακή συνήθεια τα μακρύκανα τελικά ακόμα και στο περπατητο τσίχλας στη μακριά κάνη πάει το χέρι μου..
κι εγω ρε γιαννη θελω πλαγιο αλλα ειναι πολλα τα λεφτα φιλε.ειναι δυσκολο αυτες τις εποχες να δωσω 3000 για οπλο με 3 παιδια

Υπομονή οι 6 μήνες θα περάσουν πολύ γρήγορα! Αν δεν είχαμε και αυτό το διάλειμμα δεν θα είχαμε τέτοια κ@υλ@ για το κυνήγι!
Σωστος!!!!Ετσι κι αλλιως δεν εχει και τιποτε αυτο το διαστημα.....εκτος απο τα ανοιξιατικα τρυγονια τα οποια οπως μου ελεγε ο πατερας μου που προλαβε το κυνηγι τους, ειναι εντελως χαζα.....τα τουφεκας και πανε 100-150 μετρα και ξανακαθονται....ετσι δεν αξιζει.

Για τσίχλες σήμερα στο Λιθοχώρι Καβάλας,
Περπατητό με ένα φίλο απο Σέρρες, απο 07:00 εώς 09:00, διότι μετα έπρεπε να πετάξουμε τον χαρταετό με τα παιδιά!
Ο Νίκος ήρθε οικογενειακώς 3ήμερο για το καρναβάλι της Ξάνθης, και εγω τον έβαλα σήμερα να πετάει πέτρες στα πυκνα!
Λίγα τα πουλιά και μόνο ενας ακόμη κυνηγός στο μέρος που πήγαμε.
Θερμοκρασίες απο +8 ºC έως +14 ºC, υγρασία απο 80% έως 70%.
Είδαμε καμμια 12αρια πουλιά, χτύπησα 3 , αλλά και τα 3 τα χάσαμε στα πυκνά!

Τελευταίο κυνήγι για φέτος, εκτός αν αυριο μπορέσω να πάω στο κυνήγι κορακοειδών που διοργανώνει ο Κυν. Συλ. Ξάνθης.
http://ksxanthi.gr/2017/02/24/kinigi-korakoidon/

... απο αυριο ξεκινάμε :
καθάρισμα/συντήρηση όπλου,
καθαρισμα/πλύσιμο ρούχων,
καθάρισμα/συντήρηση υποδημάτων
καθάρισμα/συντήρηση εξοπλισμού
κλπ κλπ.

Για τσίχλες σήμερα στο Λιθοχώρι Καβάλας,
Περπατητό με ένα φίλο απο Σέρρες, απο 07:00 εώς 09:00, διότι μετα έπρεπε να πετάξουμε τον χαρταετό με τα παιδιά!
Ο Νίκος ήρθε οικογενειακώς 3ήμερο για το καρναβάλι της Ξάνθης, και εγω τον έβαλα σήμερα να πετάει πέτρες στα πυκνα!
Λίγα τα πουλιά και μόνο ενας ακόμη κυνηγός στο μέρος που πήγαμε.
Θερμοκρασίες απο +8 ºC έως +14 ºC, υγρασία απο 80% έως 70%.
Είδαμε καμμια 12αρια πουλιά, χτύπησα 3 , αλλά και τα 3 τα χάσαμε στα πυκνά!

Τελευταίο κυνήγι για φέτος, εκτός αν αυριο μπορέσω να πάω στο κυνήγι κορακοειδών που διοργανώνει ο Κυν. Συλ. Ξάνθης.
http://ksxanthi.gr/2017/02/24/kinigi-korakoidon/

... απο αυριο ξεκινάμε :
καθάρισμα/συντήρηση όπλου,
καθαρισμα/πλύσιμο ρούχων,
καθάρισμα/συντήρηση υποδημάτων
καθάρισμα/συντήρηση εξοπλισμού
κλπ κλπ.
Να είσαι γερός και του χρόνου φίλε!

Νίκο με σουπερποζε beretta 686 special κυνηγούσε 20 χρόνια σχεδόν..πολύ καλό όπλο..θυμάμαι από παλιά που έλεγες για τα δικανα.νομιζω με beretta perennia κυνηγάς..άλλη αίσθηση τα δικανα ορθά η πλαγιά στο κυνήγι..

Γιάννη το Beretta Perennia το κυνήγησα πέρσι και πρόπερσι, εφέτος τα κυνήγια μου τα έκανα με το πρoτελευταίο μου απόκτημα, ένα καινούργιο Αntonio Zoli Columbus! "Σουπερποζάρα" και αυτό με σύστημα κλειδώματος Boss, το οποίο βρίσκεις μόνο σε ακριβά έως πανάκριβα, ποιοτικότατα σουπερποζέ...! Είναι πέρα για πέρα αντάξιο των εργοστασιακών αλληλεπίθετων Beretta, Browning και εφάμιλλο (λόγω συστήματος Boss) με τα φθηνότερα Perazzi, Renato Gamba κλπ...! Eντελώς εγκυκλοπαιδικά, τo ίδιο επακριβώς όπλο με το Columbus (με μερικές επιφανειακές, στυλιστικές διαφορές) έβγαινε από το εργοστάσιο του Zoli και για λογαριασμό της Breda, με το όνομα Breda Pegaso!

Πραγματικα καμμια σχεση, οσο ειχα τις καραμπινες δεν καταλαβαινα τη διαφορα, οταν επιανα το 525 που ειχα.Φετος που κυνηγησα ολητη χρονια με το 690 και πηρα μια μερα την καραμπινα νομιζα οτι κρατουσα μια χοντροκομμενη κι αζυγιστη μαγκουρα. Χαοτικη η διαφορα στην επωμιση και στην κινηση του οπλου.

Σημερα το προι εκανα την προπονηση μου με καμια 15αρια τσιχλιτσες ενα δυορακι και μετα κουλουμα με την οικογενια.Αυριο το μεσημερακι εχει αλλη μια βολτουλα με συμβολικο χαρακτιρα καθος θα ειμαστε εφωδιασμενοι με σακουλες για να φερουμε μια γηρα τα ποστα για κσθαρισμο.Ετσιγια να εχουμε το μουτρο να ξαναπαμε στις ξενες περιουσιες.Δεν πειραζει αν δεν ειναι δικα μας ολλοι μια οικ. ειμαστε και ενας εκθετη ολλους.;)

Status
Not open for further replies.
Back