Με αφορμή περιστατικού το οποίο αφορά ένα από τα αγαπημένα μας θηράματα, θέλω να καταθέσω στο forum μια εμπειρία μου. Μένω στις παρυφές της πόλις του νησιού μου και καθημερινά τρείς φορές την ημέρα( βρέξει- χιονίσει) βγάζω στο βουνό τον σκύλακα του γιού μου. Είμαι τριάντα τέσσερα χρόνια κυνηγός και αυτό που παρατήρησα τις δύο τελευταίες ημέρες με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα ως προς την λήξη του κυνηγιού. Υπάρχουν λοιπόν πέντε - έξι ελιές από τις οποίες δεν έχουν μαζέψει τον καρπό με συνέπεια να μαζεύονται καμιά δεκαριά τσιχλοκότσυφα. Έμεινα με έκπληκτος όταν άκουσα το κελαίδισμα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ξεκίνα η διαδικασία της αναπαραγωγής.
Και με Αγγλέ κοντάκι!!Οπλάρα, κυνηγετικό 100%!
Χθες πήγα στο χωριό και ανέβηκα στο καρτέρι απο τις 2 για να το πιάσω πριν έρθουν κι άλλοι απο γύρω χωριά. Αντί για κυνήγι έκανα σκοπέτο-αγγαρεία. Απο τις 2 έως τις 6κ30 τουφέκισα 5 πουλιά και απο το ένα πήρα τα φτερά ενώ ένα δεύτερο το τραυμάτισα. Την είχα μυριστεί τη φόλα λόγω νοτιά και τρελής υγρασίας και σιγουρεύτικα αναβαίνοντας στο καρτέρι καθώς πρόγγιξα μόλις 2 τσίχλες. Το κουλό είναι πως στα 60 μέτρα απο μένα πίσω μου δεξιά 2 άτομα έκανα πάρτι. Πρέπει να έριξαν απο 2 κουτιά ο καθένας. Απρόσεκτοι πολύ καθώς με σκάγιασαν 3-4 φορές και παρά τις παρατηρήσεις μου δεν καταλάβαιναν. Άλλαξα μεριά και απο το αρχικό μου σημείο πέρασαν 2 τσίχλες πέναλτι. Τι χειρότερο φετινό απογευματινό!
Καλησπέρα! Χρόνια Πολλά και καλή Σαρακοστή σε ολους! Σήμερα στο χωριό είχαμε οικογενειακό τραπεζωμα το μεσημέρι όλο το σώι μαζεμένο..λέω αργά το απόγευμα στον αδελφό μου (φέτος για πρώτη φορά δεν κυνήγησε καθόλου) να πάμε να ρίξουμε καμία τουφεκια να θυμηθούμε τα παλια καθως κυνηγάμε απο πολύ μικροί συνέχεια μαζί...τελικά τον έπεισα..πήγαμε καμία ώρα απογευματινό εκεί κοντά στο σπίτι,και πήραμε 16 πουλιά στο χέρι και 4-5 χαμένα.. είχε βρέξει και είχε πολύ υγρασία(μετά από πολύ καιρό) και τα φυσίγγια έκαναν πολλά νερά ..δεν είχα ουτε pyrkal ούτε f2 ..είχα πολλά αλλά απομεινάρια φυσίγγια και όλα ήταν 9αρια...σιγουρα αν είχα f2 ή pyrkal 8αρια θα έπαιρνα 3-4 πουλιά ακόμα και αλλά τόσα ο αδελφός μου και δε θα χάναμε και τόσα...και μια φωτό με το όπλο του αδελφού μου(beretta 471 silver hawk) καθώς είναι δικάνακιας από 18 χρ που έβγαλε άδεια κυνηγάει μόνο με δικανα.ακομα και σκοπευτήριο όταν έρχετε με το πλάγιο ρίχνει...
![]()
Πεστου να γινει μελος βρε Γιαννη,εχει πολλα να μας πει..καθώς είναι δικάνακιας από 18 χρ που έβγαλε άδεια κυνηγάει μόνο με δικανα.ακομα και σκοπευτήριο όταν έρχετε με το πλάγιο ρίχνει...