Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια τσιχλα χτες σε απογευματινο κ αλλες δυο σημερα..Η πλακα ειναι που μια κοτσυφινα ηρθε κ εκατσε πισω μου σε ενα ξεραδι,επωμιζω κ την σημαδευω..Οχι μονο καθοταν αταραχη αλλα αλλαξε κ κλαδι..Ξουτ ρε που να σε παρει κ να σε σηκωσει φωναζω και τοτε την κοπανησε...Λες κ το καταλαβε οτι δεν κινδυνεύει πλεον..
Μπορει να μην εριξα πολλες τουφεκιες για να τα δω καλυτερα αλλα τα cheddite jk6 34gr μου αφησαν πολυ καλες εντυπωσεις σε ν7 (δεν ειχα βρει ψιλοτερα..).
Ειχες δικιο Ευριπιδη..

Σημερινη προτελευταία εξόρμηση για φέτος στα Δερβενοχώρια
αφού θα κάνω άλλη μία την Κ.Δευτερα και θα κλείσω την σεζόν :(:(
Αρκετά τα πουλιά σήμερα παρόλο που είχε νότια ζεστή και πολύ υγρασία
Όμως από το πρωί φάνηκε η καντεμια
αφού είχαν βγει οι Αγροτες να κλαδεψουν τις ελιές και να κάψουν τα χορτάρια οπότε περιοριστηκε το περπατητο και πολλά πουλιά έφευγαν από το πέρασμα των τρακτέρ o_O
Απολογισμος 4 τσίχλες και 3 χαμένες για την Κ Μάρω ;)

Καλησπέρα. Με βαριά καρδιά πήγα κι απόψε κατά τις 5.00 στο καρτέρι... Δυο φυσέκια έριξα όλα κι όλα, χωρίς αποτέλεσμα ...
Για μένα ήταν η τελευταία έξοδος για φέτος ... Καλά να περάσετε όσοι μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις τελευταίες 3 ημέρες ...
Και του χρόνου, να είμαστε καλά όλοι ...

Απογευματινο σημερα με τον Ευριπιδη, τα πουλια αρχισαν να κυκλοφορανε απο νωρις. Σημερα εκανα, μετα απο καμποσο καιρο και ντουμπλε σε απογευματινο, βεβαια ηταν και οι δυο τουφεκιες ιδιες, αλλα παρολα αυτα το ευχαριστηθηκα. Πολυ ζεστη και τα σκυλια δεν απεδιδαν. Ενδεικτικα η σκουπιτσα μου βρηκε 3 πουλια που ειχαν πεσει σε δυσβατα, το ενα μαλιστα σκαλωσε σε πυκνο αλλα το μυρισε, ομως χασαμε αλλες τοσες σε μερος με χορταρι και σχετικα ευκολο. Συνολο 6 πουλια βρηκα τα 3.

Πολύ υγρασία και ζέστη σήμερα .Συνθήκες που δυσκόλευαν το πολύ περπάτημα Όμως μετά από περπάτημα κάτι παραπάνω από 4 ώρες και με τα πουλιά αισθητά μειωμένα ,απο 3 βδομάδες πριν που είχα να πάω ,καταφέραμε να πιάσουμε το όριο.
Όσο για τα φυσίγγια ,είχαν λιγο πολύ θέματα.Με άλλα τα πουλιά να πέφτουν ζωντανά και σε άλλα ψόφια αλλά πάντα με αίματα.

Χθες πήγα στο χωριό και ανέβηκα στο καρτέρι απο τις 2 για να το πιάσω πριν έρθουν κι άλλοι απο γύρω χωριά. Αντί για κυνήγι έκανα σκοπέτο-αγγαρεία. Απο τις 2 έως τις 6κ30 τουφέκισα 5 πουλιά και απο το ένα πήρα τα φτερά ενώ ένα δεύτερο το τραυμάτισα. Την είχα μυριστεί τη φόλα λόγω νοτιά και τρελής υγρασίας και σιγουρεύτικα αναβαίνοντας στο καρτέρι καθώς πρόγγιξα μόλις 2 τσίχλες. Το κουλό είναι πως στα 60 μέτρα απο μένα πίσω μου δεξιά 2 άτομα έκανα πάρτι. Πρέπει να έριξαν απο 2 κουτιά ο καθένας. Απρόσεκτοι πολύ καθώς με σκάγιασαν 3-4 φορές και παρά τις παρατηρήσεις μου δεν καταλάβαιναν. Άλλαξα μεριά και απο το αρχικό μου σημείο πέρασαν 2 τσίχλες πέναλτι. Τι χειρότερο φετινό απογευματινό!

Τελευταία έξοδος και για μένα στη Θηβα με πολύ λίγα πουλάκια,βροχή κατα διαστήματα και όσες περνούσαν μεσούρανα.Καθόμασταν δίπλα δίπλα με τον πατέρα, έκανα 4 τουφεκιές σε ψηλωμένες που τις κατέβασα απ τα ουράνια. Μου λέει ο πατέρας μου τέλος αυτό είναι το όπλο σου και πήγαινε πάρε όσα φυσίγγια (lambro classic) μπορείς απ αυτή την παρτίδα για του χρόνου. Ελα μου ντε που πήγα χθές όμως και ήταν τα ράφια άδεια. Πήρα κάτι nike για να μη μείνω απο φυσίγγια.Αποτέλεσμα 4 τσιχλίτσες. Τουφέκισα και κάποιες άσκοπα έτσι για να τουφεκίσω. Και του χρόνου παιδιά καλά να είμαστε να μας ξαναβρεί η έναρξη στα κυνηγοτόπια.

Τελευταίο τσιχλοκύνηγο για φέτος Αλμυρό μεριά. Τα πουλιά λιγότερα αλλά όλο και και κάτι κινείται. Περισσότερες τσίχλες μέσα σε ακλάδευτες ελιές και ελάχιστες σε βατιές. Ξεκίνησα με Beretta 390 synthetic 66 εκ. 3* και φυσίγγια Lambro Tordo 32 gr. επετειακό, αλλά η απόλυτη φόλα. Οι τσίχλες έβγαιναν σε μικρές αποστάσεις και όταν έβαλα διασποράς πήρα 3 τσίχλες, Μετά πήρα το πλαγιόκανο Antonio Zoli που ευτυχώς έχω πάντα μαζί μου και τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ. Τελικά 10 πουλιά (8 στο χέρι, μία άρπαξε ένα γεράκι, και μία χαμένη). Στην αριστερή κάννη έβαζα Lambro Tordo 9αρι και στην δεξιά Lambro Direct, πολύ καλά και τα δύο. Πολύ καλή τσιχλοχρονιά η φετινή, μετά από πολλά χρόνια. Εύχομαι να έχουμε αντίστοιχες ευκαιρίες και την επόμενη κυνηγετική σαιζόν.

Αφού άλλαξε το πρόγραμμα και δεν φύγαμε σήμερα για Χανιά, και επειδή δεν μου πήγαινε καλά να τελειώσει η χρονιά τελείως άδοξα, χωρίς έστω ένα πουλί στην τελευταία έξοδο ... είπα να πάω ένα τελευταίο απογευματινό ... Ξέροντας ότι δεν έχει τσίχλες και ότι θα είναι φόλα, αλλά δεν μπορούσα να κάτσω μέσα !!!
5 τσίχλες πέρασαν (οι 2 μακριά), στις 3 έριξα και πήρα μία, την τελευταία κατά τις 6.15, η τελευταία βολή της χρονιάς ήταν εύστοχη ... Τέλος καλό, όλα καλά ... .victory. .sarcastic..sarcastic.

Με αφορμή περιστατικού το οποίο αφορά ένα από τα αγαπημένα μας θηράματα, θέλω να καταθέσω στο forum μια εμπειρία μου. Μένω στις παρυφές της πόλις του νησιού μου και καθημερινά τρείς φορές την ημέρα( βρέξει- χιονίσει) βγάζω στο βουνό τον σκύλακα του γιού μου. Είμαι τριάντα τέσσερα χρόνια κυνηγός και αυτό που παρατήρησα τις δύο τελευταίες ημέρες με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα ως προς την λήξη του κυνηγιού. Υπάρχουν λοιπόν πέντε - έξι ελιές από τις οποίες δεν έχουν μαζέψει τον καρπό με συνέπεια να μαζεύονται καμιά δεκαριά τσιχλοκότσυφα. Έμεινα με έκπληκτος όταν άκουσα το κελαίδισμα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ξεκίνα η διαδικασία της αναπαραγωγής.

Με αφορμή περιστατικού το οποίο αφορά ένα από τα αγαπημένα μας θηράματα, θέλω να καταθέσω στο forum μια εμπειρία μου. Μένω στις παρυφές της πόλις του νησιού μου και καθημερινά τρείς φορές την ημέρα( βρέξει- χιονίσει) βγάζω στο βουνό τον σκύλακα του γιού μου. Είμαι τριάντα τέσσερα χρόνια κυνηγός και αυτό που παρατήρησα τις δύο τελευταίες ημέρες με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα ως προς την λήξη του κυνηγιού. Υπάρχουν λοιπόν πέντε - έξι ελιές από τις οποίες δεν έχουν μαζέψει τον καρπό με συνέπεια να μαζεύονται καμιά δεκαριά τσιχλοκότσυφα. Έμεινα με έκπληκτος όταν άκουσα το κελαίδισμα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ξεκίνα η διαδικασία της αναπαραγωγής.

Ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, πλησιάζει η άνοιξη και αρχίζουν οι....φουσκοδεντριές :):D
Το παθαίνω και εγώ .my man.

Καλησπέρα! Χρόνια Πολλά και καλή Σαρακοστή σε ολους! Σήμερα στο χωριό είχαμε οικογενειακό τραπεζωμα το μεσημέρι όλο το σώι μαζεμένο..λέω αργά το απόγευμα στον αδελφό μου (φέτος για πρώτη φορά δεν κυνήγησε καθόλου) να πάμε να ρίξουμε καμία τουφεκια να θυμηθούμε τα παλια καθως κυνηγάμε απο πολύ μικροί συνέχεια μαζί...τελικά τον έπεισα..πήγαμε καμία ώρα απογευματινό εκεί κοντά στο σπίτι,και πήραμε 16 πουλιά στο χέρι και 4-5 χαμένα.. είχε βρέξει και είχε πολύ υγρασία(μετά από πολύ καιρό) και τα φυσίγγια έκαναν πολλά νερά ..δεν είχα ουτε pyrkal ούτε f2 ..είχα πολλά αλλά απομεινάρια φυσίγγια και όλα ήταν 9αρια...σιγουρα αν είχα f2 ή pyrkal 8αρια θα έπαιρνα 3-4 πουλιά ακόμα και αλλά τόσα ο αδελφός μου και δε θα χάναμε και τόσα...και μια φωτό με το όπλο του αδελφού μου(beretta 471 silver hawk) καθώς είναι δικάνακιας από 18 χρ που έβγαλε άδεια κυνηγάει μόνο με δικανα.ακομα και σκοπευτήριο όταν έρχετε με το πλάγιο ρίχνει...

RHnAXEw.jpg

Χθες πήγα στο χωριό και ανέβηκα στο καρτέρι απο τις 2 για να το πιάσω πριν έρθουν κι άλλοι απο γύρω χωριά. Αντί για κυνήγι έκανα σκοπέτο-αγγαρεία. Απο τις 2 έως τις 6κ30 τουφέκισα 5 πουλιά και απο το ένα πήρα τα φτερά ενώ ένα δεύτερο το τραυμάτισα. Την είχα μυριστεί τη φόλα λόγω νοτιά και τρελής υγρασίας και σιγουρεύτικα αναβαίνοντας στο καρτέρι καθώς πρόγγιξα μόλις 2 τσίχλες. Το κουλό είναι πως στα 60 μέτρα απο μένα πίσω μου δεξιά 2 άτομα έκανα πάρτι. Πρέπει να έριξαν απο 2 κουτιά ο καθένας. Απρόσεκτοι πολύ καθώς με σκάγιασαν 3-4 φορές και παρά τις παρατηρήσεις μου δεν καταλάβαιναν. Άλλαξα μεριά και απο το αρχικό μου σημείο πέρασαν 2 τσίχλες πέναλτι. Τι χειρότερο φετινό απογευματινό!

Πρόσεχε βρε φίλε μου...! Πάντα να φεύγεις μακριά από τέτοιους "επικίνδυνους" (το λιγότερο που μπορώ να τους χαρακτηρίσω...)! Πάνω απ' όλα η ασφάλεια και η σωματική μας ακεραιότητα...!

Καλησπέρα! Χρόνια Πολλά και καλή Σαρακοστή σε ολους! Σήμερα στο χωριό είχαμε οικογενειακό τραπεζωμα το μεσημέρι όλο το σώι μαζεμένο..λέω αργά το απόγευμα στον αδελφό μου (φέτος για πρώτη φορά δεν κυνήγησε καθόλου) να πάμε να ρίξουμε καμία τουφεκια να θυμηθούμε τα παλια καθως κυνηγάμε απο πολύ μικροί συνέχεια μαζί...τελικά τον έπεισα..πήγαμε καμία ώρα απογευματινό εκεί κοντά στο σπίτι,και πήραμε 16 πουλιά στο χέρι και 4-5 χαμένα.. είχε βρέξει και είχε πολύ υγρασία(μετά από πολύ καιρό) και τα φυσίγγια έκαναν πολλά νερά ..δεν είχα ουτε pyrkal ούτε f2 ..είχα πολλά αλλά απομεινάρια φυσίγγια και όλα ήταν 9αρια...σιγουρα αν είχα f2 ή pyrkal 8αρια θα έπαιρνα 3-4 πουλιά ακόμα και αλλά τόσα ο αδελφός μου και δε θα χάναμε και τόσα...και μια φωτό με το όπλο του αδελφού μου(beretta 471 silver hawk) καθώς είναι δικάνακιας από 18 χρ που έβγαλε άδεια κυνηγάει μόνο με δικανα.ακομα και σκοπευτήριο όταν έρχετε με το πλάγιο ρίχνει...

RHnAXEw.jpg

Και 'γω, φίλε Γιάννη, ορκισμένος δικαννάκιας είμαι! Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου αυτογεμές και ούτε πρόκειται...! Βέβαια, πιο πολύ μου αρέσουν τα ορθόκαννα (σουπερποζέ), αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το πλάγιο Beretta του αδερφού σου "σκίζει"...! Πολύ ωραία σιλουέτα, πανέμορφα ξύλα και πάνω απ' όλα... BERETTA!

καθώς είναι δικάνακιας από 18 χρ που έβγαλε άδεια κυνηγάει μόνο με δικανα.ακομα και σκοπευτήριο όταν έρχετε με το πλάγιο ρίχνει...
Πεστου να γινει μελος βρε Γιαννη,εχει πολλα να μας πει..:)

Status
Not open for further replies.
Back