Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο ειναι μια ευχάριστη ειδηση.well done.
Ειναι και ντοπιος οποτε αξιζει να προτιματε..:)
Πως σου φάνηκε απο ανακρουση?
Τάσο ήταν τα φθηνότερα που βρήκα στο market του χωριού γι'αυτό τα πήρα. Πάλι όμως 6,50€ που τα έχει δύσκολα θα τα ξαναπάρω εκτός κι αν βρεθώ απο το μαγαζί του παρασκευαστή και τα βρω οικονομικότερα. Απο ανάκρουση δεν τα κατάλαβα καθόλου. μαλακή και γρήγορη τουφεκιά. Με τα junior φέτος δεν έμεινα ευχαριστημένος και γενικά έχω ακούσει τα χειρότερα. Πιστεύω ήταν μια κακή χρονιά για τα ελληνικά φυσίγγια η φετινή.

Πιστεύω ήταν μια κακή χρονιά για τα ελληνικά φυσίγγια η φετινή.
Eχεις απολυτο δικιο. Ελπιζουμε ολοι να ειναι και η τελευταια. Για να υπαρξει ομως βελτιωση, πρεπει και εμεις σαν καταναλωτες να
τοποθετηθουμε. Για την ωρα παρολες τις δυσκολιες που εχουν οι κατασκευαστες κυριαρχει το γεμιζω με οτι μου ειναι διαθεσιμο και
τρεχα εσυ ψαχνε τους λογους γιατι δεν αποδιδουν. Αν εισαι τυχερος και το βρεις καλως αν οχι θα ψαχνεσαι αλλου. Τη σταθεροτητα σε
καποια συνταγη δεν μπορει να στη διασφαλισει δυστυχως κανενας πλεον στην Ελλαδα και για ευχαριστω πληρωνουμε και καπελο σε σχεση με τον
Ιταλο η Ισπανο συναδελφο.

Απογευματινό σήμερα και πάλι μέγαρα. Στεγνό το μέρος αλλά μόλις έπεσε ο ήλιος -2C. Λίγα τα πουλιά και ψηλά. Βρήκα τις γενναίες προσκοπευσεις που χρειάζονται τα euromix και έκοβαν πολύ μακριά. 5 τσίχλες και μια τσαρτσαρα ο απολογισμός. Κανένα χαμένο. Πολύ αίμα όμως. Τα μισά έπεσαν ζωντανά αλλά ανήμπορα να κουνηθουν.

Μία φανταστική κυνηγετικά μέρα και για μένα μάζεψα Κάτι παραπάνω από μία ντουζίνα πουλιά τα μισά κοτσύφια. Αφού πέρασα τη μισή Βοιωτία με - 5 και φουλ χιόνι βρήκα το κοτετσάκι μου εντελώς ξεχιονο και ηλιόλουστο με 0 που μετα εγινε +2. Η μέρα ξεκίνησε με αστοχίες κατάφερα τελικά έναν Κότσυφα και μετά από λίγο μου σηκώνεται η πρώτη μου μπεκάτσα. Μετο που αναγνώρισα τη μύτη φύγανε δυο ντουφεκιες που μείνανε πισω. Βάζοντας προσκόπευση πέφτει με την Τρίτη. Η χαρά απερίγραπτη. Φανταστικό πουλί. Τέλεια χρώματα. Μετά από αυτό η μέρα κύλησε απίθανα. Παραλίγο να γυρίσω και με παπιά αφου εντόπισα δυο να ψάχνονται και να χαμηλώνουν πάρα πολυ σα να θέλουν να κάτσουν. Τα ακολούθησα αλλα τα έχασα. Ήτανε μεγάλα με πολυ μακρύ λαιμό και το πέταγμα τους όπως βλέπω στις ταινίες.
Τα kill είχαν καποια ξεπουπουλιάσματα αλλα γενικώς άψογα.

Καλημερα Παλικαρια :)
Σημερα λογω κακης εκτιμισης
ξεκινησαμε για Χιλιομοδι
αλλα στα μισα της διαδρομης επιστρεψαμε πισω γιατι η χιονοπτωση ηταν πολυ οποτε δεν αξιζε τον κοπο
Ετσι κατα την επιστροφη επεσαν στα σβελτα τα σχεδια
και επιλεξαμε τα Μεγαρα οπου δεν υπηρχε ιχνος χιονιου
Πρωτη φορα κυνηγησαμε στην περιοχη αλλα παρολο που η παγωνια ξυριζε
με διωρο περπατητο πηραμε
8 τσιχλες και μια κοκκινη εγω
και 10 τσιχλες ο Κουμπαρος μου .hunter.1.hunter.1
Απο Κυνηγους η περιοχη ελαχιστους αλλα επεσαν αρκετες τουφεκιες
image url
Κώστα έμεινες ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα φυσίγγια;;

Μέγαρα και εγώ χτες, μετά από πολλά χρόνια είπα να βγάλω το ποζεδακι μου να ξεσκουριασει λίγο! Τα πουλιά όντως αρκετά ψηλωμενα και το τεσσάρι τσοκ σε συνδυασμό με το cheddite tordo μου χάρισαν εντυπωσιακές τουφεκιές αλλά είχα και το τίμημα των πέντε χαμένων πουλιών! Τελικά κατάφερα και κρέμασμα πέντε τσίχλες όλες ξερές χωρίς αίματα! Καλό το δικανο για ένα κουτί φυσίγγια το πολύ! Αν έριχνα τα φυσίγγια που είχα ρίξει Δημαινα πριν τις γιορτές...ένα κουτί depon θα το χτυπούσα εύκολα!!!!

Μέγαρα και εγώ χτες, μετά από πολλά χρόνια είπα να βγάλω το ποζεδακι μου να ξεσκουριασει λίγο! Τα πουλιά όντως αρκετά ψηλωμενα και το τεσσάρι τσοκ σε συνδυασμό με το cheddite tordo μου χάρισαν εντυπωσιακές τουφεκιές αλλά είχα και το τίμημα των πέντε χαμένων πουλιών! Τελικά κατάφερα και κρέμασμα πέντε τσίχλες όλες ξερές χωρίς αίματα! Καλό το δικανο για ένα κουτί φυσίγγια το πολύ! Αν έριχνα τα φυσίγγια που είχα ρίξει Δημαινα πριν τις γιορτές...ένα κουτί depon θα το χτυπούσα εύκολα!!!!
Συμφωνώ για το οτι ειναι πιο κουραστικό το δικανο, αλλά πιστέυω εξαρτάται πάλι απο πολλά, όπως τον τύπο του δίκαννου, τα μέτρα του, το πέλμα και φυσικά τον τύπο φυσιγγιου που το συγκεκριμένο cheddite το ριξα με την xlr οκτώβρη και κλότσαγε σαν να ήταν 36 γρ...

Κώστα έμεινες ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα φυσίγγια;;
Παρά πολύ και μέχρι τώρα 2 χρόνια που τα δουλεύω δεν με έχουν δυσαρεστήσει :)
Τουφέκια και ξερή η τσίχλα ούτε αίματα ούτε τρεξίματα τύπου μαραθωνίου που έκανα κάποτε :D

Απογευματινο περπατητο σημερα,αρκετα τα πουλια[ιδιως τα κοτσυφια] αλλα δυσκολα να στριμωχθουν αμα εισαι μονος.Τελικα απο τα 8 που χτυπησα, πηρα τα 6,τα αλλα 2 που επεσαν πλαναροντας δεν..... Σηκωσα και μια μπεκατσα αλλα οι 2 ντουφεκιες που της εριξα δεν....Τα φυσιγγια με το κρυο σημερα δεν με ικανοποιησαν σε γενικες γραμμες[ max 32 και tordo 30]....ισως να φταιω κι εγω, γιατι τις 2 τελευταιες μερες ειμαι σχετικα πεσμενος ψυχολογικα.free screen capture software

Φετινη παρτιδα??Περσινα ειχες δοκιμασει??
Γιατι με τα περσινα εμεινα πολυ ευχαριστημενος!
Τάσο απο τα περσινά είχα μόνο 3 φυσίγγια τα οποία μου έδωσαν πουλιά και τα 3. Πάντως πέρυσι ήταν καλή η παρτίδα. Φέτος όχι.

Σημερινος απολογισμος,απο τα 12 που ντουφεκισα επεσαν τα 8, 1 τσιχλα και 7 κοτσυφια.Το θεμα ειναι[που μ εχει φρικαρει] οτι η συζυγος πηγε και χτυπησε πριν 4 μερες το terios του πατερα μου που ειναι για ''ειδικες αποστολες'' με αποτελεσμα να το χουμε για φτιαξιμο, και δε μπορω να παω για καμια μπεκατσα στο λογγο.....σιγουρα θα χει .....ρε γκαντεμια φετος μ αυτα τα πουλια,μεχρι πριν λιγες μερες με πηγαινε μια κι εμπλοκη και τωρα που θα χει να βαρεσουμε καμια παραπανω ....εμεινα απ αυτοκινητο.....τη τυχη μου μεσα.:mad: upload gambar

Πήγα σήμερα στις τσίχλες μετά από πολύ καιρό, είχα όρεξη και ανεβασμένη ψυχολογία.
Περνούσαν ψηλά έως πολύ ψηλά παρά το 4* - 3* κάποιες πέσανε.
IMG_5297.jpg

IMG_5296.jpg

Status
Not open for further replies.
Back