Winchester Team

Τελος ηθελα να ρωτησω για την περιπτωση που παω σε κανενα εβρο..... (λεμε τωρα) θελει κατι ιδιεταιρο τα μεταλικα μερη ή τα ξυλα???

Αν με το καλό πας Έβρο. πολύ καλό στεγνωμα και μετά λαδακι. η αρμυρα είναι πολύ άτιμη για τα μεταλλικά μέρη.
 
Καλημέρα στην ομάδα.
Από εχθές είμαι ευτυχής ιδιοκτήτης μιας sx3 Black shadow.
Μετά από ένα μήνα αναζήτησης εχθές την έφερα σπίτι.
Είναι 66 άρα με μαύρα ξύλα. Έχει κάποια θέματα που με ξενέρωσαν όπως το ότι δεν υπάρχουν φλατζες αλλαγής κλίσεις και έχει μόνο 3 τσόκ δεν έχει βαλίτσα , αλλά το μεγαλύτερο θέμα ήταν η ανυπαρξία πέλματος απορρόφησης στο κοντάκι. Μέχρι τώρα δεν το πρόσφεραν αλλά στην ιστοσελίδα του αντιπρόσωπου το δείχνει. ....

Γενικά έχει διάφορα σε βάρος από την μ2 άλλα το ξύλο είναι άλλο πράμα. ..... την είχα και την κράταγα και γέμιζα λάδια όλο το βράδυ. ..
Ευχαριστώ πολύ όσους ταλαιπωρία στην αναζήτηση. ...
Εμείς τα είπαμε και στο τηλ. Καλορίζικη και πάλι φίλε. Θα την λιώσεις είμαι σίγουρος!!
 
μακαρι να ειναι καλα και απο βλητικης και απο αξιοπιστία, γιατι διαβαζα για την εμπλοκη μιας ιδιας λιγες σεληδες πισω και με επιασε η ψυχή μου...
Φαντασου ξενερωμα να εχεις παει για ταξήδι και να μεινεις παγωτό με κατι τετοιο..
Τελος ηθελα να ρωτησω για την περιπτωση που παω σε κανενα εβρο..... (λεμε τωρα) θελει κατι ιδιεταιρο τα μεταλικα μερη ή τα ξυλα???
Τι λετε οι πιο παλιοι??
Κορυφαια σαν καραμπινα αεριων σε αξιοπιστια,βλητικα υπερτερη μονο σε σχεση με τους στεννους αυλους εφ οσον εχουν απολυτη συμβατικη μορφη στη γεωμετρια τους λογο καλυτερης ατρακτου.
 
Καλημέρα στην ομάδα.
Από εχθές είμαι ευτυχής ιδιοκτήτης μιας sx3 Black shadow.
Μετά από ένα μήνα αναζήτησης εχθές την έφερα σπίτι.
Είναι 66 άρα με μαύρα ξύλα. Έχει κάποια θέματα που με ξενέρωσαν όπως το ότι δεν υπάρχουν φλατζες αλλαγής κλίσεις και έχει μόνο 3 τσόκ δεν έχει βαλίτσα , αλλά το μεγαλύτερο θέμα ήταν η ανυπαρξία πέλματος απορρόφησης στο κοντάκι. Μέχρι τώρα δεν το πρόσφεραν αλλά στην ιστοσελίδα του αντιπρόσωπου το δείχνει. ....

Γενικά έχει διάφορα σε βάρος από την μ2 άλλα το ξύλο είναι άλλο πράμα. ..... την είχα και την κράταγα και γέμιζα λάδια όλο το βράδυ. ..
Ευχαριστώ πολύ όσους ταλαιπωρία στην αναζήτηση. ...
Καλοριζικο και καλοτουφεκο το εργαλειο Αλεξανδρε...............
 
Χαιρετω τους φιλους !!
Εκανα καποιες "δουλιτσες" στην καραμπινα μου ...και σκεφτηκα οτι θα ηταν σε καποιους ...χρησιμο ..
να δειξω καποια πραγματα !!
Το εργο λοιπον το ονομασα ..."Επιχειρηση Καινουργιοποιησης-Αναβαθμισης της WINCHESTER SX3 PRACTICAL ".. (της 8σφαιρης ...που σε λιγο καιρο θα ειναι ....10σφαιρη !!...ghe.

Αφου δουλευε σε αλλα χερια για 5 χρονια ...ειπα να της δωσω εναν "αερα"...καινουριας !!...μαζι με καποιες ...
...δικες μου "μοντιφιες"...(τροποποιησεις ελληνιστι )
Ετσι.. παρηγγειλα απο την εδω αντιπροσωπεια καποια πραγματα τα οποια και εφτασαν αμεσως την αλλη μερα !! και με εκπτωση 10%
Τα ανταλλακτικα ειναι τα εξης
1) επανατατικο ελατηριο κλειστρου (αυτο που ειναι μεσα στο κοντακι)
2) επανατατικο ελατηριο αποθηκης (αυτο που ειναι στον μαυρο πλαστικο σωληνα που σπρωχνει το πιστονι)
3) ελατηριο αποθηκης ( αυτο που σπρωχνει τα φυσιγγια απο την αποθηκη στην γλωσσα)
4) πιστονι ( αυτο που λεμε πιστονι ....xm.)
5) οπτικη ινα μπροστινου σκοπευτικου ( αμα τα πειραζεις πολυ αυτα τα ρημαδια ....σπανε !!)
6) χαλκινο δαχτυλιδι αποθηκης ...που ομως ειναι ατσαλινο τελικα !!(το λενε χαλκινο στην αντ/εια)
7) φλαντζα επιμηκυνσης κοντακιου ( αν και εχω στο κοντακι και της 2 φλαντζες που δινει η μαμα WINCHESTER...μια τριτη φλαντζα εφερε το κοντακι καλυτερα στα μετρα μου ...μιας και ειμαι στα 1.90 μποι...με κουπια για χερια !!....terror.

Αυτα για την ωρα ειχε διαθεσιμα η αντ/πεια ...και περιμενω εντος ολιγων ημερων ..να μου φερουν και
1) ουρα κλειστρου
2) πειρους βασης συγκρατησης σκανδαλοθηκης
3) το πλαστικο πωμα που ειναι μεσα στην αποθηκη πριν την βιδωτη ταπα
4) βελονα επικρουστηρα
5) ελατηριο βελονας επικρουστηρα

Επισης ..περιμενω 2-3 πραγματακια απο εξωτερικο ...αλλα αυτα στο επομενο τευχος !(;))

Θα ανεβασω καποιες αρκετες φωτο με επεξηγησεις απο κατω ...που νομιζω οτι θα βοηθουσε περισσοτερο !

Η επιχειρηση ξεκιναει ...και φυσικα καφες -τσιγαρα - και το τηλεφωνο στο.....αθορυβο !!!


ειπαμε καφες τσιγαρα ...και το τηλεφωνο στην εξορια



Λυσιμο ..και το μαγικο χαρτινο κουτακι με τα καλουδια μεσα !!



τα ...καλουδια ....








Το νεο πιστονι διπλα στο παλιο
Εδω ...συμβαινει το εξης : το νεο πιστονι ...ειναι με χρυσο δαχτυλιδι ...το παλιο με μαυρο ...το νεο πιστονι με ενα ελατηριο σφραγισης εσωτερικα ...το παλιο με 2 ελατηρια σφραγισης εσωτερικα !!
Ο Γιωργης απο την αντιπροσωπεια ...μου ειπε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα ...με τις διαφορες ...θα δουλευει το ιδιο σωστα !
Να πω ...πως το νεο πιστονι ...ειναι πιο εφαρμοστο ..πιο σφιχτα κινειται επανω στην αποθηκη (αποθηκη ελαφρα λαδωμενη )....και οταν το τραβω τελειως κατω προς την βαση ...δεν επανερχεται στο αρχικο του σημειο παρα μονο με την επαναταξη του κλειστρου ....ενω το παλιο...ερχοταν στην αρχικη θεση ...και μονο με
την ταση του ελατηριου του πλαστικου σωληνα !!
Ισως να ειναι ετσι ο σωστος τροπος λειτουργιας του...υποθετω !... (θα δειξει !!)

συνεχεια ..παρακατω (δεν ξερω μηπως δεν μπορω να ποσταρω μεγαλο θεμα...οποτε τα ανεβαζω τμηματικα )...
 








επανατατικο ελατηριο κλειστρου .....
πολυ απλη διαδικασια....χτυπας με πλαστικο σφυρακι το πειρακι που συγκρατει την βιδα στο τελος του σωληνα ...βαζεις λεπτο κατσαβιδακι στην τρυπουλα πιο μπροστα απο την βιδα ...για να μην πεταχτει το ελατηριο εξω (αν και δεν εχει μεγαλη ταση ...το ελατηριο αυτο )....και απλα ξεβιδωνεις !
Αφου βγει το ελατηριο εξω ...καλου κακου μια συγκριση με το νεο ...για να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι το σωστο ελατηριο ...η...και για να δουμε ποσο εχει "μαζεψει"...το παλιο !!
Καλο ειναι να κρατησουμε το παλιο ελατηριο στο αδειο σακουλακι του καινουριου (ποτε δεν ξερεις μηπως και χρειαστει καμια φορα ....γραφουμε και μια ημερομηνια που αλαχθηκε ...ετσι ..για την ιστορια του οπλου !!
Κι ενα ελαφρυ ψεκασμα με λαδακι ..καλο του κανει ...και το προστατευει οσο να'ναι και απο την σκουρια !(το αυτο.. και σε ολα τα ελατηρια !!)
 


Επανατατικο ελατηριο αποθηκης .....στον μαυρο πλαστικο σωληνα !
Ελαφρα λιπανση ...συγκριση με το παλιο ....και στην θεση του !
Το παλιο ...στο αδειο σακουλακι του καινουριου ...με ημερομηνια παντα !









Ελατηριο αποθηκης ....χαδι με λαδακι συγκριση με το παλιο ...και το παλιο στο σακουλακι !











Χαλκινο δαχτυλιδι αποθηκης ..που ομως ειναι ατσαλινο ...και πολυ λεπτο ......και ψοφαει για παρεξηγηση!!
Το παλιο ..ηταν αρκετα "καμμενο"...ψωριασμενο θα ελεγα καλυτερα ...
επανω του χτυπανε τα αερια απο τις τρυπουλες του μαστου της κανης ...και προστατευει την αλουμινενια αποθηκη ...να μην τρυπησει !
Ευκολα βγαινει με ενα λεπτο κατσαβιδακι ανασηκωνεις την μια πλευρα του ..και βγαινει απο την θεση του ...το τραβας κατα μηκος της αποθηκης και το παιρνεις στο χερι !..
Το ιδιο ευκολα μπανει το καινουριο !
Σε καποιες SX3 ...αυτο το δαχτυλιδι δεν υπαρχει ..αν η αποθηκη ειναι ατσαλινη και γιαλιστερη ...γιατι το ατσαλι ..δεν φθειρεται ευκολα οπως το αλουμινιο !
Χαδι με λαδακι ...και το παλιο στο σακουλακι !
Εχει συγκεκριμενη θεση που "καθεται "...με το κοψιμο του να κοιταει ..προς τα κατω (οπως κραταμε το οπλο )
 


προσθετη φλαντζα επιμηκυνσης κοντακιου
Απλο ...πολυ απλο !!....λαδωνεις λιγο το σταυρωτο κατσαβιδι το χωνεις στις τρυπες του πελματος...ξεβιδωνεις τις 2 βιδες ...που τις βαζεις ομως στην ακρη ( στο σακουλακι )...γιατι εδω στην δικη μου περιπτωση ...εφοσον χρησιμοποιω και τις 2 φλαντζες ..και τωρα βαζω και την τριτη ...χρειαζομαι πιο μεγαλες βιδες ...περιπου 4 ποντους μακρος ..εναν ποντο μεγαλυτερο απο τις παλιες
Δυο 4αρες νοβοπανοβιδες ....με λιγο ξυρισμενο περιμετρικα το κεφαλι(περιπου ενα χιλιοστο) ...ειναι μια χαρα για την δουλεια αυτη !
Και το κοντακι στα μετρα μου ...επιτελους !...και εργονομικα ...αλλα ...και αισθητικα !!(ωραια η φλαντζα η οποια ειναι για την SX3 BIG GAME ...σε γκρι-τιτανιο χρωμα !!!:)..!)






η οπτικη ινα του στοχαστρου παλικαρια (οσοι εχετε βεβαια )...να ξερετε ..παρεξηγιεται ευκολα ...
Ετσι παρεξηγηθηκε και η δικια μου ...και με αφησε (στην φωτο φαινεται κολλημενη )...οποτε 35 ευρω ...για καινουρια !! ( μεγεια μας !!)
 
και παμε τωρα στις ...."μοντιφιες"....(τροποποιησεις )...
Κατι πολυ απλο ...που ομως με κανει να νιωθω καλυτερα ...και ισως να μην ειναι και τοσο σπουδαιο ...αλλα για μενα σιγουρα μετραει !
Στην παπια μεσα ...οταν εχουμε ριξει καποια φυσιγγια ...καποια υπολειμματα αεριων πανε και κατακαθονται στην κοιλια της παπιας κατω ακριβως απο το πιστονι ....τα οποια ομως ...δεν βγαινουν και ευκολα με το καθαρισμα ....και θελουν και ξυσιμο καποιες φορες !
Ασε που δεν ξερω ...και κατα ποσο καταπονειται και το συγκεκριμενο σημειο της παπιας ...απο αυτην την καρβουνιλα ...και τα καφτα αερια !
Γιατι λοιπον να μην την προστατεψουμε την καυμενη την παπια ...?
Ταινια αυτοκολλητη αλουμινιου ...αρκετα λεπτη ....στο σημειο εκεινο που χτυπαν τα αερια ...και πιστευω ...οτι αξιζει τον κοπο ...οσο κι αν ειναι το πολυμερες πλαστικο ανθεκτικο .....ε οσο ναναι ...ειναι πλαστικο !:)..!
Αυτοκολλητη ταινια αλουμινιου βρισκει κανεις στα σιδηρικα ειδη !!



 
Αλλη μια μοντιφια ....!!
Λιγο καιρο πριν ...ειχα ποσταρει ενα θεμα που ειχα με το οπλο ...αλλα δεν βρεθηκε καποιος που να ξερει ..και να μου πει !
Οποτε ...ψαχτηκα μονος ...και εβγαλα την ακρη μου ....και βουαλα που λεν και οι Γαλλοι !

Το θεμα ειχε ως εξης ....
Οταν γυρνουσα το οπλο αναποδα για να φορτωσω στην αποθηκη φυσιγγια ...οταν εβαζα το φυσιγγι πανω στην γλωσσα και πατουσα κατω για να μπει στην αποθηκη ...αυτο σκαλωνε στην αρχη της αποθηκης ...και επρεπε να χαλαρωσω λιγο το πατημα ετσι ωστε να σηκωθει ελαφρα η γλωσσα με το φυσιγγι πιο πανω και να ευθυγραμιστει πιο καλα με την αποθηκη ..οποτε και το φυσιγγι ..εμπαινε πιο ανετα και χωρις να σκαλωνει ...μεσα στην αποθηκη !
Επισης... οταν ηθελα να αδειασω την αποθηκη απο τα φυσιγγια ..με το πατημα του στοπ ελασματος (αριστερα μεσα στην βαση ...οπως κραταμε το οπλο με την "κοιλια" προς τα πανω ) ...τα φυσιγγια δεν εβγαιναν ανετα ...και σχεδον εμεναν σφηνωμενα ...(μισο μεσα στην αποθηκη ...μισο επανω στην γλωσσα )...και επρεπε ..η..να το τραβηξω εξω με τα δαχτυλα ...η...να πατησω πιο δυνατα την γλωσσα ωστε να τερματισει κατω ...και να απελευθερωσει το φυσιγγι...!
Με λιγα λογια ...τα νευρα μου κροσια !!.hair.......
Οι οπλουργοι που ρωτησα ...μου ειπαν ..."ναι ..ετσι ειναι τα winchester )...θα μαθεις να ζεις με αυτο !
Κι εγω ειπα ................καλυτερα να μην πω ...τι ειπα !.kkk.

ΤΕΛΙΚΑ !!
το ολο θεμα ηταν ........πιο απλο απο οσο φανταζομουν ...αν και εφαγα αρκετες ωρες ....μελετης και πειραματισμων !.....
Θελει λιγο υπομονη ....και καλο ματι !
Το σημειο που ενωνεται η αποθηκη με την βαση εκει δλδ που βιδωνει η αποθηκη επανω στην βαση ...και τερματιζει ...εκει ακριβως υπαρχει ενα πολυ ελαφρο νυχακι ...σαν υπολειμμα απο το χυτηριο που φτιαχνουν τις βασεις ...ειναι πολυ λεπτο ...δεν το πιανει το ματι ευκολα ...καπως σαν γρεζι να το πω ......που οταν παει να μπει το φυσιγγι στην αποθηκη ...και εφοσον ειναι σε θεση ελαφρως υπο γωνια ...το γρεζι αυτο δεν το αφηνει να γλυστρισει μεσα ...και καπως σκαλωνει ..
Το ιδιο και οταν βγαζεις τα φυσιγγια απο την αποθηκη(πατωντας το στοπ λαμακι) εφοσον η γλωσσα πιεζει το φυσιγγι προς τα πανω κατα την εξοδο ...δεν το αφηνει να βγει ελευθερα ...και σκαλωνει !
Οποτε ...λυσιμο εντελως το οπλο ..και με αρκετη υπομονη ...(εφοσον δεν εχει και πολυ χωρο μεσα στην βαση για να δουλεψεις τα δαχτυλα) και με μια λεπτη κοιλη λιμα ...το καθαριζεις απο το "ασ το πω γρεζι ..υπολειμμα χυτηριου " της βασης περιμετρικα ...και ....ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τωρα τα φυσιγγια ....μονο που τα κοιταω ...μπαινουν απο μονα τους στην αποθηκη ...ενα ενα !!...και με το που σφυραω ....πεταγονται ...κι εξω !!
Χωρις πλακα ...εγινε τελεια δουλεια ...και δουλευει και σωστα το ολο θεμα !
Μπορω να φορτωνω φυσιγγια σε χρονο DT ...χωρις κανενα απολυτως σκαλωμα ....και οταν θελω να αδειασω φυσιγγια με ενα πατημα του λαμακι στοπ ....κυριολεκτικα ..πεταγονται αμεσως εξω !!
Τι ανακουφιση ηταν αυτη φιλοι μου ...δεν φανταζεστε !!...ειχα βγαλει μεγαλη σκασιλα με το ολο θεμα !!
Τωρα ...πεταει το εργαλειο ...μαζι του κι εγω !
Πιστευω οι φωτο να σας δινουν μια ιδεα ..
Εδω να πω ..πως ισως μονο στο δικο μου οπλο συνεβαινε κατι τετοιο ....αστοχια υλικου το λενε στα εργοστασια ....η....και πραγματι να συμβαινει κατι τετοιο με τα winchester ... ( δεν ξερω ...θα δειξει !!)







 
Κωνσταντίνε καταπληκτικη δουλεια. Μπραβο σου.
Το εκανες καινουργιο το εργαλειο;), και το χαρηκες κιολας.
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαρα απο το να λυνεις μονος σου εργοστασιακα προβληματα και να το φερνεις στα μετρα σου το οπλο.
Θα δω αυτο που γραφεις για την αποθηκη και τα φυσίγγια.
.shake hands..shake hands..shake hands.
 
και η WINCHESTER SX3 PRACTICAL .....κομπλε με τα καινουρια της ...και ο καφες ..τελειωμενος !
Σε λιγες μερες ...και με αλλα .....καινουρια !!








...αν καπου καπως βοηθησα με τα ποστ μου ...χαιρομαι !.hunter.

μπραβο φιλε. εσυ της εκανες γενικο ρεκτιφιε. ωραια και η πατεντα στην παπια.
 
Εγω παντως εκανα σημερα το πρωι τεστ με την δικια μου και ερηξα 3-4 κουτια 28 αρια & 32 αρια και το ζεστανα μια σταλα...
Θελω μαλλον την βοηθεια οπλουργου για να ερθει το οπλο στα μετρα μου.
Τι φυσίγγια πανε στην κανη???

το ποιο ευκολο αλεξανδρε ειναι να πας οπλουργο-κοντακα. και μιας ειναι και ξυλινο το δικο σου ειναι ακομα ποιο ευκολο
 
Back
Top