Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
γεια χαρα και παλι στην παρεα σημερα και παλι 2 ομορφα αρσενικα !!

θα πω μια μικρη ιστορια,,,,, εχθες μαθαινω απο εναν φιλο οτι τα φυσιγκια που δουλευω πλεον δεν υπαρχουν λογο ζητησεις αμεσως γυρναω εχθες απο το κυνηγι παιρνω λεφτα και παω να δω τι γινετε γιατι ειχα απομεινη με 2 κουτια απο τα καλα φυσιγκια και οντως εχω φαει ολη την θεσσαλονικη και πουθενα δεν υπαρχουν ,,,,γαματα απο μεσα μου λεω δραμα ερχονται και κακοκαιριες την πατησα εεεεεεεεεε να μην τα πολυλεω σε ενα μαγαζι με βαζουν στην πριζα να δοκιμασω ενα κουτι 34γραμαρια νο6 πολυ γνωστης εταιριας για να παιρνω απο αυτα αλη φορα ,,,δεν γαμιετε με κρυα καρδια τα παιρνω !!
ετσι και σημερα τα βαζω μονο τα καινουργια στην τσεπη για μια δοκιμη μονο με αυτα στηνομαι στο καρτερι στο σουρουπο βλεπω 6 μεγαλα μπουλουκι μαζεμενα ερχονταν καταπανω μου χαμηλα για σκωτωμα σκυβω μην με δουν και σηκωνωμε στα περιπου 20 βαρια βαρια και ξεκηναω μπαμ στο μπουγιο στα μουτρα σχεδον λιγο τραβερσα στυλ η πρωτη γονατουν 2 αλλα δεν πεφτουν σοκαρομαι λιγο σημαδευο καλητερα μπαμ δευτερο και καπακια παταω και την δευτερη πιο μπροστα οσο μπορουσα γιατι παλι τα πουλια δεν ειχαν ανοιξει καλα μεταξι τους αλλα παλι σημαδευα σε συγκεκριμενα πουλια μετα την πρωτη τελικα στην τριτη που εριξα φτερωσε το πρασινο ολοζωντανο και το κυνηγουσα στο χωραφι επαθα πλα να μην αφησω ενα πουλι σεκος το πρασινο μεσα στα αιματα οχι μνο απο το φτερο αλλα και στα μουτρα και το στηθος μεσα στο αιμα στην φωτο δεν ξερω αν φενετε επρεπε να βγαλω μια κοντινη να δειτε η να το ανοιγα στην φωτο στο στηθος χαλια η διατρησει χαλια τα 2 τα πρωτα που πηραν σκαγια απο την πρωτη τουφεκια τα ειδα πεσαν 2-3 χωραφια μακρια μου σε διαφορετικες πορειες τζαμπα τα πουλια αμαρτια χαλαστηκα ,, αντε αστο αυτο μετα περναει ενα μικρο αργα και ομορφα το παταω μια ωραια τουφεκια πεφτει τα ιδια το κυνηγουσα στο χωραφι παλι μεσα στο αιμα να ηταν τυχαιο δεν ξερω αλλα και αυτα τα φυσιγκια τελιωσαν για μενα θα παν στην ακρη για κανα μαυροπουλι η για την αλαγη του χρονου !!!
το καλο ειναι οτι μηλησα μετα ενα φιλο και βρηκαμε τα φυσιγκια σε ενα χωριο και θα παμε αυριο να παρουμε απο καμια 10ρια κουτια ο καθενας μας τα κρατησε ο ανθρωπος,, μεχρι να ελπισουμε να βγαλουμε κανα μηνα με αυτα μπας και φανουν και στα κοντινα μαγαζια που τα παιρναμε γιατι ειναι εισαγωμενα !!!

image posting

φιλε το παραδειγμα το αναφερα καθαρα οτι το παπι εχει αλλα στρωματα πουπουλου και ειναι και υγρο της περησοτερες φορες ειναι πιο δυσκολη η καταβολη του απο της τσιχλας οχι για τιποτα αλο δεν θιγω τους τσιχλοκυνηγους καμια σχεσει και πιστεψτο ναι εχω παρει απειρες φορες τσιχλοφυσιγκα για τα παπια εινμαι φαν στα λιγα γραμαρια εχει κανα 2χρονο που πηδηξα στα 34γραμαρια συστηματικα,,, ολο 32 γραμαρια δουλευα και πολυ ψιλα νουμερα 8ρια 9αρια !!! ακομα εχω κανει και τρελες με 10αρια παλι τα μικρα πεφταν απλα πολλα φτερωναν αλλα το δοκημασα και αυτο !!!
Kαι αν εχει διπλο στρωμα τι εγινε?Στο πρωινο-απογευματινο καρτερι με 6αρι δεν γλιτωνει,και φυσικα δεν εχω απολυτος καμμια αμφιβολια για τα ψιλοτερα που λες,στο συγκεκριμενο τροπο κυνηγιου.Εγω χωρις να με ενδιαφερει η αποδωση των ετοιμων ποτε δεν ειδα διατρησεις κακες στις μενουσες,τι να σου πω.

θα πω μια μικρη ιστορια,,,,, εχθες μαθαινω απο εναν φιλο οτι τα φυσιγκια που δουλευω πλεον δεν υπαρχουν λογο ζητησεις αμεσως γυρναω εχθες απο το κυνηγι παιρνω λεφτα και παω να δω τι γινετε γιατι ειχα απομεινη με 2 κουτια απο τα καλα φυσιγκια και οντως εχω φαει ολη την θεσσαλονικη και πουθενα δεν υπαρχουν ,,,,γαματα απο μεσα μου λεω δραμα ερχονται και κακοκαιριες την πατησα εεεεεεεεεε να μην τα πολυλεω σε ενα μαγαζι με βαζουν στην πριζα να δοκιμασω ενα κουτι 34γραμαρια νο6 πολυ γνωστης εταιριας για να παιρνω απο αυτα αλη φορα ,,,δεν γαμιετε με κρυα καρδια τα παιρνω !!
ετσι και σημερα τα βαζω μονο τα καινουργια στην τσεπη για μια δοκιμη μονο με αυτα στηνομαι στο καρτερι στο σουρουπο βλεπω 6 μεγαλα μπουλουκι μαζεμενα ερχονταν καταπανω μου χαμηλα για σκωτωμα σκυβω μην με δουν και σηκωνωμε στα περιπου 20 βαρια βαρια και ξεκηναω μπαμ στο μπουγιο στα μουτρα σχεδον λιγο τραβερσα στυλ η πρωτη γονατουν 2 αλλα δεν πεφτουν σοκαρομαι λιγο σημαδευο καλητερα μπαμ δευτερο και καπακια παταω και την δευτερη πιο μπροστα οσο μπορουσα γιατι παλι τα πουλια δεν ειχαν ανοιξει καλα μεταξι τους αλλα παλι σημαδευα σε συγκεκριμενα πουλια μετα την πρωτη τελικα στην τριτη που εριξα φτερωσε το πρασινο ολοζωντανο και το κυνηγουσα στο χωραφι επαθα πλα να μην αφησω ενα πουλι σεκος το πρασινο μεσα στα αιματα οχι μνο απο το φτερο αλλα και στα μουτρα και το στηθος μεσα στο αιμα στην φωτο δεν ξερω αν φενετε επρεπε να βγαλω μια κοντινη να δειτε η να το ανοιγα στην φωτο στο στηθος χαλια η διατρησει χαλια τα 2 τα πρωτα που πηραν σκαγια απο την πρωτη τουφεκια τα ειδα πεσαν 2-3 χωραφια μακρια μου σε διαφορετικες πορειες τζαμπα τα πουλια αμαρτια χαλαστηκα ,, αντε αστο αυτο μετα περναει ενα μικρο αργα και ομορφα το παταω μια ωραια τουφεκια πεφτει τα ιδια το κυνηγουσα στο χωραφι παλι μεσα στο αιμα να ηταν τυχαιο δεν ξερω αλλα και αυτα τα φυσιγκια τελιωσαν για μενα θα παν στην ακρη για κανα μαυροπουλι η για την αλαγη του χρονου !!!
το καλο ειναι οτι μηλησα μετα ενα φιλο και βρηκαμε τα φυσιγκια σε ενα χωριο και θα παμε αυριο να παρουμε απο καμια 10ρια κουτια ο καθενας μας τα κρατησε ο ανθρωπος,, μεχρι να ελπισουμε να βγαλουμε κανα μηνα με αυτα μπας και φανουν και στα κοντινα μαγαζια που τα παιρναμε γιατι ειναι εισαγωμενα !!!

image posting
Κουκλα η μικρη σου!!!!!!!!!Με τοσο παπι που τρωει σε λιγο θα σε ξεπερασει στο μπο'ι'!!!!!!!!!!!!!!
Ωραιος !!!!!!!Τα ροκανιζεις κανονικα!!Τα φυσιγγια που πηρες δοκιμασε τα με κρυο και πιστευω θα εκπλαγεις ευχαριστα;)

image posting
Πανο βλεπω η μικρη σου ειναι φωτοτυπια του μπαμπα.well done.δεν πιστευω σε λιγα χρονια να τη τραβολογας στα χωραφια μαζι σου.sarcastic.

Πρώτο απογευματινό για φέτος και χόρτασα να βλέπω κοπαδάκια με παπιά να περνάνε.
Αλλά ήταν μόνο για χάζεμα.Ρίξαμε 4-5 τουφεκιές με τον πατέρα μου στα πιο βολικά αλλά τζίφος.
Στα άλλα ούτε καν όπλα δεν σηκώναμε διότι ήταν οριακά τα πουλιά(40μ - 50μ) και δεν θέλαμε να χαλάσουμε κάποιον συνάδελφο που πιθανώς να ήταν πιο μέσα στα ρύζια.
Πολύ ενθαρρυντική η βόλτα και αναμένουμε το κρύο που έρχεται μέσα στην εβδομάδα.

και παλι εδω κανονικα με τα συνηθη καθημερινα κυνηγια πρωινο σημερα με δουλευαν πολλα πουλια και ολα μεγαλα αλλα δεν μου καναν τα κεφια να παρω καπιο εκανα 2 τουφεκιες σε 2 πριπτωσεις αρκετα οριακες σε μοινα πουλια μην τρομαζω κοπαδι αλλα μπααααα δεν πειραζει συλεξαμε πληροφοριες για την αλη φορα για πρωινο !!!!

το απογευμα δεν πεξαν και πολλα πουλια με περασε ενα κοπαδακι οριακα μεν αλλα πιστευα θα κρατησω καπιο ερηξα μια τριπλετα και επεσε ενα πρασινο τα αλλα φυγαν ανεγκιχτα τα παρατηρησα στο μαζεμα πηγα ειδα το πουλι ηταν ολοζωντανο αλλα καπου το ειχε κανει σοβαρη ζημια μεσα γιατι δεν κουνιονταν ενα περιεργο πραγμα το πηγα σπιτι για την μικρη να το δει ζωντανο δεν τυρανηθηκε διπλα ειμαι ετσι και αλιως ,,μετα πηρα και ενα μικρο αυτο και τερμα αυτα ,,,,λιγα πραγματα αντε να δουμε αυριο που λενε χαλαει ο καιρος !!!

παντως θα νωμιζουν μερικοι οτι τους δουλευω για της φωτο χαχαχαχ τριτη φορα στην σειρα ενα πρασινο και ενα μικρο αρσενικο χαχαχαχα !!

να ειστε καλα !!

free upload

Άλλο ένα βίντεο με μερικές τουφεκιές σε μπεκατσίνια,
μπορεί στο βίντεο να φαίνονται αρκετά εύκολες σαν τουφεκιές, αλλά όσοι τα έχουν κυνηγήσει, ξέρουν ότι είναι σατανάδες στο πέταγμα!!!

Ηλια την προηγουμενη φορα πηγες για μπεκατσινι κακκαι πηρες και φασσα τωρα μαζι με τα μπεκατσινια δωρο το ορτυκι.
Την επομενη τι θα εχει;;;.
Μπεκατσα ή παπι...
To be continue..
Συνεχισε ετσι
Άγγελε, για 'μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη μαγεία στο κυνήγι. Να ξέρω ότι εκει που ψάχνω έχει μόνο μπεκατσίνια, και ξαφνικά να σκάνε μύτη και οι φάσσες, ή το ορτύκι στην προκειμένη περίπτωση...
Αν και την φόλα την έφαγα πριν ενα μήνα, ήμουν στα πλημμυρισμένα τριφύλλια, και κοντεύω να φτάσω στο τελευταίο χωράφι οπου βρίσκεται μια μεγάλη γούρνα, 5-10 ποντους νερο και πάντα κρατάει μπεκατσίνια, 60-70 μετρα πριν την γούρνα φερμάρει ο σκύλος ενα μπεκατσίνι, με το που φερμάρει, βλέπω στην άκρη απο ενα οργωμένο χωράφι, μια φάσσα στα 80 μετρα περίπου να πίνει νερο.... λεω γ@@το το μπεκατσινι, ουτος η αλλως εχει πολλα, θα προσπαθησω να πλησιασω τη φασσα, με το που κανω να παω προς τη φάσσα, εκείνη σηκώνεται, κανει 2 στροφες και καθετε παλι στο ίδιο σημείο, συνεχίζω να προσπαθώ να την πλησιάσω με αργές κυνήσεις(που μέσα μου ήξερα οτι κατω απο 50 μετρα δεν θα με αφηνε να πλησιάσω) ξαφνικά κανει ενα σάλτο και παει να περάσει δίπλα μου, για να παει προς τις βελανιδιες, τις ριχνω μια απο αρκετη αποσταση, δεν τις έκαναν τίποτα, εκεινη τη στιγμη απ το μπαμ, σηκώνετε και το μπεκατσινι, ευτυχώς ημουν κοντά και κατάφερα και του έριξα την 2η κάννη, και εκείνη τη στιγμη βλέπω να σηκώνονται απ την γούρνα που σκόπευα να πάω, καμια 25αρια κιρκίρια... εκεί πάγωσα, λεω τι έγινε τωρα;; η ειρονία είναι οτι ηταν η 5-6 μέρα σερί που πήγαινα εκεί για μπεκατσίνια, και δεν ειχανε εμφανιστεί ποτέ παπιά, και εκείνη την ημέρα δεν είχε καν κρύο για να δικαιολογηθεί η εμφάνισή τους...το σούρουπο όμως πήγα πάλι και πηρα ενα κιρκίρι και έναν θηλυκό κουταλά.
Θελω να καταλίξω οτι καμια φορά οι εκπλήξεις στο κυνήγι ειναι έντονες ακόμα και όταν δεν πάρεις θήραμα, και μόνο που θα το δεις ενώ δεν το περίμενες, θα σου μείνει στο μυαλό για μια ζωή...
Την ημέρα που ημουν για μπεκατσίνια και μου βγήκανε οι φάσσες, σε τουφεκιά σε ενα μπεκατσίνι σηκωθήκανε και αυτές οι κυρίες απο ενα χωράφι πιο διπλα αλλα δυστιχώς δεν κατάφερα να παρω καμια επειδη ειχα συνηθίσει να βαζω αρκετη προσκοπευση απο τις φάσσες...

σημερα απογευματινο ο καιρος πολυ καλος με αερα και βροχη αλλα απο πουλια δεν καναμε κατι το σοβαρο 2 μικρα,,,,,,,,, περασαν απο νωρις 2,3 κοπαδια απο μεγαλα και χαμηλα αλλα ειχαν πορεια απο το διπλανο χωραφι δεν κατσαν !!!
αυριο εχει πρωινο πιστευω θα βαλω χερι τα μεγαλα καλα ,, θα κατσω αρκετα βοηθαει και ο καιρος !!!
λεω να βαλω και την καμερα αλλα ειναι μπελας ρε παλικαρια δεν την χωνεψα στο κυνηγι δεν την χωνεψα αβολη ασε που πολες φορες δεν προλαβαινεις να ανοιξεις ειναι και απανω στο οπλο σαν κουμουτσα θα δουμε ολο λεω θα την βαλω και ολο το αποφευγω !!!
20mb image hosting

Αν και τα πουλια δυσκολεψαν αρκετα ειχα μερικες ευκαιριες αυτες τις μερες και τα ψιλοροκανισα...pop..eat..sarcastic.
Μαλλον και αυριο θα κανω μια προσπαθεια...drive car

Αν μπορεσεις να τα κυνηγησεις αυριο και μεθαυριο προβλεπω οχι απλα ροκανισμα, αλλα κανονικο κλαδεμα με αλυσοπριονο!

Status
Not open for further replies.
Back