Μπραβο Τεο, εξαιρετικα ενδιαφερον το θεμα και με παρα πολλες ιδιαιτεροτητες. Να πω οτι σημερα, φευγοντας απο το - οχι σπουδαιο αλλα "ησυχο" καρτερι μου - κοντα στο Ασπροχωρι, πλησιαζοντας στην παλια εθνικη οδο, σε ενα μικρο αμπελι υπηρχαν αρκετες τσιχλες, μεχρι και γερακοτσιχλα ειδα, η οποια μαλιστα ελαχιστα ενοχληθηκε παρ' ολο που σταματησα ξαφνιασμενος.Τα πουλια ηταν πεινασμενα, πραγμα που σημαινει οτι αυτο τον καιρο αναζηταμε αμπελωνες.
Οσον αφορα το τρυγονι, θεωρω απαραιτητη την υπαρξη νερου - σαφως και την υπαρξη τροφης - αλλα οπου λειπει το νερο λειπουν και τα τρυγονια.
Οσον αφορα τα απογευματινα, ενα σχετικα καθαρο δρομακι μεταξυ δυο πυκνων μπορει να αποδωσει τελεια απο την μετακινηση των πουλιων απο το ενα πυκνο στο αλλο για την διανυκτερευση, οπως επισης η υπαρξη ενος μαντριου "βολευει" την τσιχλα στο πυκνο γυρω - γυρω γιατι το πουλι γνωριζει οτι εκει δεν θα τουφεκισθει. Αρα καθομαστε στο καλυτερο - κατα την γνωμη μας - σημειο μεταξυ βοσκης και κουρνιας.
Στα μπασιματα επιλεγω σημεια με καλη ορατοτητα, το βασικοτερο ομως ολων ειναι ο χωρος γυρω μου να ειναι καθαρος σε μια ακτινα 70 - 80 μετρα, ωστε να βρω οπωσδηποτε το θηραμα, δεν τουφεκαω ποτε αν δεν ειμαι σιγουρος οτι θα βρω το πουλι. Σαφως και παρασυρομαι μερικες φορες αλλα ειναι κανονας. Παραθαλασσια υψωματακια παντα δινουν καλυτερα αποτελεσματα αλλα και περισσοτερα χαμενα. Σπουδαιο ρολο παιζει και ο προσανατολισμος.
Υπαρχει ενα σημειο στην Αρκαδια οπου η υπαρξη χιλιαδων φυσιγγιων μαρτυρα το τι γινεται εκει. Θελω πολυ να το επισκεφθω και ελπιζω καποια στιγμη να το κανουμε με φιλους απο εδω.