Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια λίγο πιο αναλυτική αναφορά σε σχέση με την προηγούμενη που έδωσα νωρίτερα για την ΒΑ Αττική.
06:50 στο καρτέρι μου, όχι το καλύτερο για μπασίματα αλλά έχει ησυχία καθώς ο πλησιέστερος κυνηγός ήταν στα 500-600 μέτρα, ούτε καραγκιόζηδες να έρχονται να στέκονται μπροστά σου, ούτε κράχτες ούτε τίποτα. Πριν φέξει άκουγα τσίχλες πιασμένες γύρω γύρω και πέρασαν μερικές 2μ από το έδαφος τις οποίες και δεν τουφέκισα φυσικά.
Μέχρι και τις 8 είχε κοπάδια 8-10 πουλιών με συνεχή ροή αλλά αρκετά ψηλά, κατόπιν και μέχρι τις 9 αραίωσαν αλλά χαμήλωσαν κιόλας προσφέροντας στις περισσότερες περιπτώσεις οριακές τουφεκιές. Στη συνέχεια μέχρι και τις 10.30 που έφυγα είχε κατα διαστήματα κοπαδάκια 3-5 πουλιών σε διάφορα ύψη και μερικές μόνες τους που πέρναγαν από πεύκο σε πεύκο.
Κατάφερα 10 τσίχλες και ένα ψαρόνι από ένα κοπάδι που μου πέρασε πάνω από το κεφάλι και πρόλαβα να τουφεκίσω σε στάση "παρουσιάστε". Γενικά τα πουλιά έμπαιναν στο καρτέρι από τα δυτικά-βορειοδυτικά.
Δεν έχασα κανένα πουλί ευτυχώς (να είναι καλά το JCB μου, η Ζέλντα). Θα έπρεπε να είχα πιάσει εύκολα το όριο αλλά ήμουν αρκετά άστοχος. Όμορφη κυνηγετική ημέρα σήμερα.
Παραθέτω και μια φωτό με το JCB (Zelda)
mYiY0YT.jpg

.my man.Ελα καλημερα απο Χανια,καλο μπασιμο σημερα μεχρι 8.15 πηρα 8 στο χερι περιοχη στερνες ελαχιστοι κυνηγοι και τα πουλια παιρνουσαν ατουφεκιστα,δυστιχος εκει που εκατσα δεν ηταν τοσο καλα και τα πουλια περναγαν πιο αριστερα και πιο στρωτα,αλλα πολυ πλεγμα ρε παιδακι μου,εεεεεεξημερωνη στις 7 και με εστειλες απο της 6....χαχαχα

Καλημέρα από τα Χανιά....ενα πολύ καλό μπασιμο σήμερα αρκετά πουλιά τα πιο πολλά ψηλωμενα.. 2 χαμένα κανένα στο χέρι
97% αστοχίες... Ειμουν έτοιμος να βάλω φωτιά στην καραμπίνα και στα φυσεκια που να παρει..
Μα το Θεό παιδιά. 2 3 χρόνια κυνηγάω όπως πρέπει και αυτό που μου συνέβη σήμερα είναι το απερίγραπτο ..
Με γκατεμιασαν και οι βατοι σημερο
...
Να σου πω εγω που τις κυνηγω λιγο και δεν ειμαι και τοσο καλος ακοπευτης τους.
Παιζω πολυ καλα τις γρηγορες και κοντινες και χανω τις ευκολες ποθ βκεπω να ερχονται απο μακρια.
Δυο πραματα κανεις λογικα.
Αμα χάσεις ενα δυο νευριάζει ς κ επωμιζεις νευρικα σκεφτομενος την σκοπευση.
Σηκωνεις το.οπλο νευρικα κ μολις μπεις πανω της περνας σταματωντας ομως το οπλο κ την μπουμπουνας.
Καταστροφικο.
Βλεπεις το πουλι....μην σκεφτεσαι...βλέπε την πορια του...κινηση του κορμού παραλληλα καθώς αν ανεβαίνουν οι κανες καπου πισω του εχεις κλειδωσει....περνας κ καθως συνεχιζεις πατας την σκανδάλη ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ.
Αν την βλέπεις απι μακρια μην σηκωνεις νωρις τον όπλο.
Σε κουραζει ''απικοιμασε'' κ παλι σταματας το.οπλο.
Σηκωσε το όταν πρεπει.
Αν νευριασεις ηρεμησε νιψου.με λιγο νερο κ συνεχισε.
Εαν ριχνεις σωστα σχεδον μετα από καθε βολη δεν θα θυμασε πως σκοπευσες....ο νους σου ειναι μόνο στο πουλι.

Arketa πουλια και σημερα αλλα με αλλη σημπ.απο χτες. ψηλομενα χωρ. διαθεση να πιασουν λες και κατι τα κηνηγουσε. Μαλον φτεει η νοτιαδουρα.Καταφερα και ξεσκαλοσα 6. ΣΤΑ ΟΡΙΑ του λιοκανου παντα.[30-35 μετρα.]
Αν θες κανα μαθημα για τα ορια του πραγματικου λειοκαννου ...ερχομαι .... και τζαμπα, θα πληρωσεις σε τσίπουρα!

Αν θες κανα μαθημα για τα ορια του πραγματικου λειοκαννου ...ερχομαι .... και τζαμπα, θα πληρωσεις σε τσίπουρα!
Δεν πηνουμε τσιπουρα Τολιμου στο Νησι. Διαβασε και κανα περιοδ. οι δωκημες γινονται με φουλ τσοκ στα 35μ.Ελλα εση και κατι θα βρουμε να ποιουμε....Να δουμε και το πραγματικο λειοκανο.Να διευρην. λιγο και τους ωριζοντες σου.;)

Last edited:
Μπράβο σε όλους παιδιά!!!
Ανεξάρτητα του πόσα πήρε ή δεν πήρε ο καθένας, η ουσία είναι να βρίσκεσαι το πρωί στο καρτέρι, να ''φορτώνεις'' τις αισθήσεις σου με εικόνες και μυρωδιές της Ελληνικής Φθινοπωρινής υπαίθρου και να γίνεσαι και 'συ μερος της Φθινοπωρινής αποδημίας...
Καλημέρα από τα Χανιά....ενα πολύ καλό μπασιμο σήμερα αρκετά πουλιά τα πιο πολλά ψηλωμενα.. 2 χαμένα κανένα στο χέρι
97% αστοχίες... Ειμουν έτοιμος να βάλω φωτιά στην καραμπίνα και στα φυσεκια που να παρει..
Μα το Θεό παιδιά. 2 3 χρόνια κυνηγάω όπως πρέπει και αυτό που μου συνέβη σήμερα είναι το απερίγραπτο ..
Με γκατεμιασαν και οι βατοι σημερο
...
Μάλλον θέμα ψυχολογίας ήταν Γιώργο...
Έχασες τις 2-3 πρώτες και αγχώθηκες...
Όταν σου συμβαίνει αυτό, κάτσε σε μια γωνιά και αδιαφόρησε για τα πουλιά που περνάνε, αν καπνίζεις κανε κι' ενα τσιγαράκι και όταν νοιωσεις ήρεμος, συνέχισε να ντουφεκάς.
Παραθέτω και μια φωτό με το JCB (Zelda)
mYiY0YT.jpg
Πολύ ωραία η Σπρινγκερίνα σου φίλε!
Να τη χαίρεσαι!!
Πράγματι το κιχλοκυνήγι είτε στο καρτέρι είτε στο περπατητο (ιδιαίτερα στο περπατητο), περνάει σε άλλη διάσταση αν έχεις δίπλα σου ένα καλοεκπαιδευμένο Σπρινγκεράκι ή και κοκεράκι ακόμα...

Παρότι δουλεύει η γυναίκα σήμερα και έχω αναλάβει babysitting και τη μαγεριά της φαμίλιας, δεν μπορούσα τουλάχιστο και για λίγο να μη πατήσω χώμα...
Περίμενα να ξυπνήσουν τα μικρά και μες στις 8:30, τα πάω σ' ενα φιλικό-γειτονικό σπίτι...
''πετάγομαι για μια δουλειά'' τους λέω και επιστρέφω....sarcastic.κατάλαβε και γέλασε ο γείτονας...
Μες στις 08:40 κάνω καρτέρι, σ' ενα ύψωμα λίγο πέρα από το χωριό...οι κιχλες ακόμα περνούσαν μπουλουκάκια-μπουλουκάκια των 5-10 πουλιών αρκετά ψιλωμένα...
βρίσκω ένα ''φυσικό'' σκαμπό και αράζω...
20161015_085545.jpg

Βολικότατο και αναπαυτικότατο, αν σκεφτείτε οτι συνήθως ''τη βγάζω'' σε καμιά πέτρα....sarcastic.

Ντουφεκιζω 2-3, παίρνω μία, ''τραβάει'' λίγο σε κάτι πουρνάρια και τη χάνω...στεναχωρήθηκα γιατί ήταν η 1η της χρονιάς...
Ντουφεκίζω 1-2 ακόμα, παίρνω μία, την ''χαϊδεύω'', λέω ''και του χρόνου'' και επιστροφή να μαζέψω τα μικρά μου...09:15 περίπου ήμουν σπίτι...:(
20161015_093712.jpg

Είδα και μακρυά ένα 10αρι κοπαδακι φάσσες...
Πάντως απο το λίγο που είδα σήμερα, αν ήμουν πιο ψηλα, σε καλό μέρος απο το πρωί, θα γινόταν καλό ''παιχνίδι'' ...

Ας ελπίσουμε να συνεχιστούν με καλό ρυθμό και ένταση τα μπασίματα της κίχλας, γιατί ότι και να κυνηγάει ο καθένας μας περισσότερο...η κίχλα είναι αποκούμπι...

Μπράβο σε όλους παιδιά!!!

Πολύ ωραία η Σπρινγκερίνα σου φίλε!
Να τη χαίρεσαι!!
Πράγματι το κιχλοκυνήγι είτε στο καρτέρι είτε στο περπατητο (ιδιαίτερα στο περπατητο), περνάει σε άλλη διάσταση αν έχεις δίπλα σου ένα καλοεκπαιδευμένο Σπρινγκεράκι ή και κοκεράκι ακόμα...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όλα τα σκυλάκια καλά είναι, η απόδοσή τους εξαρτάται από τον χρόνο που τους αφιερώνεις στην εκπαίδευση, όσο πιο πολύ ασχοληθείς τόσο πιο πολύ θα σου κάνουν τα χατήρια. Όπως και να έχει είναι καλή παρέα στο κυνήγι και όχι μόνο.

Καλημέρα,
Εξοδος περιξ της πρωτευούσης... εννέα στο χέρι ....ενα προσφορά στις αλεπές..

Τσιν - μπαμ - καθάρισμα - ταψί....eat.

D7DC462B-B798-4192-8860-7D55EF47F0F5_zpsaubnta6v.jpg
Ρε Βασίλη, με το ταψί πας στον κυνηγότοπο....sarcastic.
Ωραίος!!!
Φρέσκα πρέπει να τρώγονται τα θηράματα για να ''κρατάνε'' όλη την ιδιαίτερη γεύση τους...
Καλή όρεξη!!!

Status
Not open for further replies.
Back