Τουφεκιές στα όρια...

Σωστος ως προς τη δεοντολογια!:)
Οταν τουφεκισω την τσιχλα,στο περπατητο,στα 20μ και την πετυχω....τι θα παρω στα χερια?.xm.
Δεν μιλαω για κοντυτερα...
δεν μιλησα για τσιχλα και 20 μετρα , το τοπικ λεγεται τουφεκιες στα ορια φιλε

Αν ειναι κοιλια,θα τραβηξει,θα το "κοψει"εσωτερικη αιμορραγια και θα πεσει.
Μιλάμε και οι δύο για τσιχλα; .xm.
Η ενσταση μου ειναι στους "ελα μωρε, καποιο θα πεσει με κανενα σκαγι"
Σου είπα, μακριά κι'αλαργα, τέτοιες αντιλήψεις. ;)
όταν εγραφα για τον ασσο πριν καποια χρονια σχεδόν ολοι με περναγαν για μουρλο η κατι άλλο
Μαθαίνω Δημήτρη συνεχώς. Με τίποτα όμως φουλ για όλα τα νούμερα σκαγιων, σε όλα τα θηράματα και σε όλες τις αποστάσεις. Για μένα τουλάχιστον.
Eγω προσ. το 7 δεν το γουσταρω καθολου! στην τσιχλα. ετια για πολλα κοψοφτ. πουλια στο παρελθων.Πιστευω το νουμερο της τσιχλας ειναι το νο9. κοντα μακρια.
Σωστά, σπάνια στην τσίχλα 7, έχω όμως μερικά για τις πολύ ψηλωμενες των μπασιματων. Ένα 7αρι ακόμα και στην κοιλιά θα μας δώσει την τσίχλα από πάρα πολύ ψηλά.

δεν μιλησα για τσιχλα και 20 μετρα , το τοπικ λεγεται τουφεκιες στα ορια φιλε
Ο γιαννης εννοει οτι δεν θα σου βγαινουν μονο μακρια τα πουλιά.
Θα σου βγαινουν και πιο συχνα συνηθως και κοντα.
Αρα με το να χω παντα ενα κλειστο τσοκ αυτα τα πουλιά τα χαλαω.
Στην προκριμενη περιπτωση διαφωνω με το σκεπτικο οτι ειναι απαραδεκτο να τουφεκα κάποιος με ανοικτα τσοκ και πρεπει σονι και καλα να ειναι κλειστα.
Ο σωστος ειναι εκεινος που ξέρει τι τσοκ να βάλει αναλογως του κυνηγιού του ωστε να εχει ις μεγαλύτερες επιτυχιες σε συνάρτηση με το φυσιγγιο που ριχνει και το ειδος κυνηγιου και θηραματος που κανει.
Η μήπως εαν βαλουμε δυο κυνηγιυς διπλα διπλα και ο ενας περνει 10 πουλιά στα 9 ενω ο αλλος περνει 2 στα δεκα και αυτα με χιλια ζορια θα ρωτησει κανεις τι τσοκ φοραει.
Ολοι θα του αναγνωρισουν πιστεύω την σκοπευτικη δυνοτητα δεν παει να κυνηγα με σφεντονα.

Εγω συμφωνω και με τον Βικτωρα και με τον Γιωργο.
Το να κανω ενα κυνηγι σαν τα παπια οπου εχει αρκετες μακρινες βολές και να χω εξοικιωθει και να ξερω να παιζω σωστα σε αυτα τα μετρα ειναι αλλο πραμα και καθολου ανηθικο αφου εκει ειναι ο μεσος ορος βολης και οφείλω να μαθω να το κανω για να χω επιτυχιες και καρπωση και ελαχιστα εως καθολου τραυματισμενα.
Το να ριχνω οπου βλεπω τυχαια και αν κατσει χωρις πειρα στις βολες αυτες και με οτι ετυχε να χω στο οπλο αυτό ειναι αλλο και καταδικαστεο.
Νομιζω η διαφορα φαινετε επιτοπου και στον κυνηγιτιπο μεταξυ των δυο αυτων τύπων κυνηγων.

Ο γιαννης εννοει οτι δεν θα σου βγαινουν μονο μακρια τα πουλιά.
Θα σου βγαινουν και πιο συχνα συνηθως και κοντα.
Αρα με το να χω παντα ενα κλειστο τσοκ αυτα τα πουλιά τα χαλαω.
Στην προκριμενη περιπτωση διαφωνω με το σκεπτικο οτι ειναι απαραδεκτο να τουφεκα κάποιος με ανοικτα τσοκ και πρεπει σονι και καλα να ειναι κλειστα.
Ο σωστος ειναι εκεινος που ξέρει τι τσοκ να βάλει αναλογως του κυνηγιού του ωστε να εχει ις μεγαλύτερες επιτυχιες σε συνάρτηση με το φυσιγγιο που ριχνει και το ειδος κυνηγιου και θηραματος που κανει.
Η μήπως εαν βαλουμε δυο κυνηγιυς διπλα διπλα και ο ενας περνει 10 πουλιά στα 9 ενω ο αλλος περνει 2 στα δεκα και αυτα με χιλια ζορια θα ρωτησει κανεις τι τσοκ φοραει.
Ολοι θα του αναγνωρισουν πιστεύω την σκοπευτικη δυνοτητα δεν παει να κυνηγα με σφεντονα.

Εγω συμφωνω και με τον Βικτωρα και με τον Γιωργο.
Το να κανω ενα κυνηγι σαν τα παπια οπου εχει αρκετες μακρινες βολές και να χω εξοικιωθει και να ξερω να παιζω σωστα σε αυτα τα μετρα ειναι αλλο πραμα και καθολου ανηθικο αφου εκει ειναι ο μεσος ορος βολης και οφείλω να μαθω να το κανω για να χω επιτυχιες και καρπωση και ελαχιστα εως καθολου τραυματισμενα.
Το να ριχνω οπου βλεπω τυχαια και αν κατσει χωρις πειρα στις βολες αυτες και με οτι ετυχε να χω στο οπλο αυτό ειναι αλλο και καταδικαστεο.
Νομιζω η διαφορα φαινετε επιτοπου και στον κυνηγιτιπο μεταξυ των δυο αυτων τύπων κυνηγων.
θα σου θυμισω παλι λοιπον ότι το τοπικ λεγεται τουφεκιες στα ορια και φυσικα μπορεις να διαφωνεις οπου και σε ότι θελεις , αλλα να ξερουμε γιατι γραφουμε , ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ λοιπον

Τουφεκια στα ορια ειναι και της τσιχλας ομως, τουφεκια στα ορια ειναι και της χηνας. Νομιζω οτι δεν θα επρεπε να τα ξεχωριζουμε, ασχετως οτι ειναι πολυ διαφορετικα τα ορια του ενος απο το αλλο θηραμα.

Τουφεκια στα ορια ειναι και της τσιχλας ομως, τουφεκια στα ορια ειναι και της χηνας. Νομιζω οτι δεν θα επρεπε να τα ξεχωριζουμε, ασχετως οτι ειναι πολυ διαφορετικα τα ορια του ενος απο το αλλο θηραμα.
δηλαδή συμφωνα με το σκεπτικο σου είναι ιδια η τουφεκια της τσίχλας και της χηνας στα 50 ας πουμε πραγματικα μετρα ???πολύ κακως που γραφετε για τσιχλα σε αυτό το τοπικ , από καποια μετρα και μετα η τσιχλα φαινεται σαν κουκιδα

H τουφεκια ή ο συνδυασμος φυσιγγι/τσοκ;

Η τουφεκια ως τουφεκια πιστευω οτι ειναι η ιδια. Το φυσιγγι ειναι εννοειται διαφορετικο, οπως και το τσοκ που θα χρησιμοποιησεις.

ν
H τουφεκια ή ο συνδυασμος φυσιγγι/τσοκ;

Η τουφεκια ως τουφεκια πιστευω οτι ειναι η ιδια. Το φυσιγγι ειναι εννοειται διαφορετικο, οπως και το τσοκ που θα χρησιμοποιησεις.
μου αρεσει φιλε που δεν ριχνεις σε αυτες τις αποστασεις , που δεν κυνηγας υδροβιο και όμως γραφεις και εχεις συγκεκριμενη αποψη για αυτές τις τουφεκιες σε αυτά τα πουλια , οπτικα εχει σχεση η εικονα της χηνας με την εικονα της τσίχλας στα 50 μετρα ? βλητικα ιδια συγκεντρωση απαιτει η φιγουρα της τσίχλας και ιδια της χηνας ? διατρηση απαιτουν την ιδια ? ταχυτητα ελιγμοι είναι οι ιδιοι ??? συγκρινουμε ένα φορτηγο με ένα παπακι λοιπον , λες ότι είναι ιδια , σεβαστη η αποψη σου

Και γω θα σου θυμισω οτι δεν βγηκα εκτος θεματος ουτε εγω .
Ξερω πολυ καλα τον τιτλο.
Απλα αν εχεις προσεξει εισαι ενα ατομο που εχει παρα πολλες γνωσεις και στο φορουμ υπαρχουν παρα πολλα νέα παιδια που σε ατομα με τις γνωσεις σου ριχνουν βαρος.
Οταν συνηστας στον Γιωργο να χει μονιμα πανω ενα πολυ κλειστο τσοκ στο κυνηγι ( γενικο) και οχι συγκεκριμενο κυνηγι θα σε ρωτήσει κάποιος οπως εκανε ο γιαννης σωστα τι θα γινει εαν του βγει τπ πουλί κοντα?
Θα γινει κιμας.
Οποταν δεν πιστευω οτι εχω βγει εκτος θεματος.
Απλα σου λεω οτι το σωστο θα ηταν να πουμε οτι κυνηγας με κλειστο τσοκ οταν το κυνηγι που κανεις το επιβάλει και οι βολες σου θα ειναι συνηθως μακρινες .
Γιατι εκει θα ριχνεις ''μακρια''στα περισσότερα θηραματα.
Οποταν αν βγει και ενα κοντά και το χαλασεις χαλασε δεν θα ασχοληθείς.
Θα παρεις ολα τα υπόλοιπα με σωστο κτυπημα και ακαριαια καταβολή.

Δημητρη συζηταμε φιλε.
Δεν εχω διαδορετικη γνώμη με εσενα.
Απλα επισήμανα κατι το οποιο θεωρω σημαντικο.

Αν αύριο παει ενας απειρος νεαρος κυνηγος στις μπεκατσες και στα ορτυκια με τσοκ 1 και χανει πουλιά γιατι το ειπε ο Δημητρης που ξερει δυο πράγματα και ειναι ψαγμενος θα το θεωρούσες καλο?
Ειδικα εαν βρει πουλιά και τα χανει και απογοητευτεί. ?

Αν αύριο παει ενας απειρος νεαρος κυνηγος στις μπεκατσες και στα ορτυκια με τσοκ 1 και χανει πουλιά γιατι το ειπε ο Δημητρης
να σου ξαναθυμίσω φιλε ότι το τοπικ λεγεται τουφεκιες στα ορια , η μπεκατσα και το ορτυκι εχουν άλλο τοπικ , οσο αφορα το ατομο μου μετριος σκοπευτης είμαι και μετριος κυνηγος

να σου ξαναθυμίσω φιλε ότι το τοπικ λεγεται τουφεκιες στα ορια , η μπεκατσα και το ορτυκι εχουν άλλο τοπικ , οσο αφορα το ατομο μου μετριος σκοπευτης είμαι και μετριος κυνηγος
Αστο ρε φιλαρακι γραπτως δεν μπορουμε να ξηγηθουμε.:)
Αν ηταν προφορικα θα το χαμε λυσει 10 φορες και θα χαμε πιει και δυο σοτς..sarcastic.
Να σου θυμισω ξανα οτι ξερω να διαβαζω το τιτλο οτι δεν διαφωνω μαζι σου και ότι εκανα μια επισυμανση.:)

Δεν ριχνω οχι, επειδη ξερω οτι δεν εχω το ταλεντο, τις γνωσεις, πες το οπως θες, για μια τετοια βολη. Μιλαω θεωρητικα, για την καταβολη ενος στοχου στα 50 μετρα, και αναγνωριζω οτι αλλο ειναι η τσιχλα αλλο η χηνα, και αλλες οι συνθηκες που κυνηγιουνται. Αλλο στοχο βλεπεις σε μια τσιχλα στα 50 μετρα, αλλο σε μια χηνα, αλλο σε ενα τρυγονι. Οπως το εχω στο μυαλο μου (και το τονιζω γιατι δεν εχω εμπειριες πολλες απο υδροβια) στα 50 μετρα οσο μικροτερος ο στοχος τοσο πιο απαιτητικη απο αποψη κατανομης πρεπει να ειναι η τουφεκια. Τη διατρηση δεν την αναφερω, καθως εννοειται οτι θα πρεπει να ειναι αυτη που πρεπει ωστε να καταβληθει το θηραμα.

Αποψη γιατι να μην εχω; Μεσα απο τις συζητησεις και τις διαφορετικες αποψεις, μαθαινουμε ολοι. Εαν ειμαι λαθος, θα χαρω ειλικρινα αν καποιος μου το αποδειξει με επιχειρηματα.

όταν εγραφα για τον ασσο πριν καποια χρονια σχεδόν ολοι με περναγαν για μουρλο η κατι άλλο , από σεβασμο στο θήραμα δεν πρεπει να τραυματίζουμε , η να το παρουμε η να παει για καφε το πουλακι , ειδικα οι πιο εμπειροι κυνηγοι που είναι και σκοπευτες είναι απαραδεκτο να ριχνουν με αναοιχτα τσοκ , εγω στην θεση σου θα ειχα το UFO μονιμα βιδωμενο στο κυνυγι
Δμητρη μεχρι περσυ ειχα στην καραμπινα την καννη την 76αρα με το σταθερο φουλ και κυνηγουσα σχεδον τα παντα με αυτη..το μονο αβολο της ηταν περπατητο τσιχλα για πολυ κοντινες βολες..στα καρτερια ηταν οτι πρεπει..εχω παρει τσιχλα αρκετα μακρια περδικες λαγους..δεν αναφερω βεβαια το γουρουνι για τις αποστασεις που κρατησα ζωα γιατι ειναι ενα αλλο κεφαλαιο τα δραμια και τα μονοβολα στις οριακες βολες..ολα το εχω ξαναπει ειναι θεμα σιγουριας πρωτα στον εαυτο σου και επειτα στο οπλο σου για τετοιες βολες

Δμητρη μεχρι περσυ ειχα στην καραμπινα την καννη την 76αρα με το σταθερο φουλ και κυνηγουσα σχεδον τα παντα με αυτη..το μονο αβολο της ηταν περπατητο τσιχλα για πολυ κοντινες βολες..στα καρτερια ηταν οτι πρεπει..εχω παρει τσιχλα αρκετα μακρια περδικες λαγους..δεν αναφερω βεβαια το γουρουνι για τις αποστασεις που κρατησα ζωα γιατι ειναι ενα αλλο κεφαλαιο τα δραμια και τα μονοβολα στις οριακες βολες..ολα το εχω ξαναπει ειναι θεμα σιγουριας πρωτα στον εαυτο σου και επειτα στο οπλο σου για τετοιες βολες
φιλε γιατι είναι άλλο κεφαλαιο το γουρουνι και τα μονοβολα και τα δραμια ?? εδώ είναι το καταλληλο τοπικ να μας πεις τις βολες που εχεις κανει

Back