Τουφεκιές στα όρια...

Λες την επομενη φορα να γεμιση σκαγια ?? Τα οπλα και τα δυο εχουν τις ιδιες καννες...hit.
Είδες που σου λέω ότι είναι νωρίς ακόμα; Τα όπλα μπορεί να έχουν τις ίδιες κάννες αλλά η κάννη της καραμπίνας έχει και δύο τρύπες μέσα αν την κοιτάξεις.;)
Άσε που ποτέ δύο όπλα δεν έχουν τις ίδιες κάννες.

δεν μιλαμε για τσιχλα σε αυτά τα μετρα
Πολύ σωστός, ίσως να μην έπρεπε να είχα ποσταρει εκείνη την φώτο. Πάντως έχεις δίκιο.
Αν εχει γινει λαθος το υπολογιζω μεταξυ ενα και εναμιση μετρο οχι παραπανω αιγουρα.....
Νομίζω ότι από εκεί που έβγαλες την φώτο είναι 5 μέτρα παραπάνω αλλά πιάσε το αβγό και κουρεφτο :)

να κανω εγω τωρα τον δικηγορο του διαβολου και να ρωτησω λοιπον , πως εισια σιγουρος ότι τα πουλια είναι στα 60 μετρα και όχι στα 40 η στα 50 ??
Δεν ξερω ακριβως γιατι δεν την εχω μετρησει την αποσταση με range finder. Oμως τελειως εμπειρικα τωρα στα 40 μετρα υπαρχουν αρκετες καταβολες στο παπι απο πολλους συγκυνηγους. οταν βλεπεις και σπανια κατεβαινει καποιο ειναι οανω απο 50 μετρα και τα κατεβαζουν ατομα με ειδικο εξοπλισμο οπλων τσοκ και φυσιγγιων

Μου εκανε παντως φοβερη εντυπωση η αντιδραση για το αν ειναι εφικτη η τουφεκια στα 50+μετρα.
Μήτσο, ας μην γυρίζουμε στα ίδια. Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα φώναζε αν δεν είχα κυνηγήσει υδρόβια. Όταν στο μυαλό μου έχω την τσίχλα της οποίας το σώμα είναι όσο είναι το κεφάλι του πράσινου, θα είχα δίκιο.

Δεν ξερω ακριβως γιατι δεν την εχω μετρησει την αποσταση με range finder. Oμως τελειως εμπειρικα τωρα στα 40 μετρα υπαρχουν αρκετες καταβολες στο παπι απο πολλους συγκυνηγους. οταν βλεπεις και σπανια κατεβαινει καποιο ειναι οανω απο 50 μετρα και τα κατεβαζουν ατομα με ειδικο εξοπλισμο οπλων τσοκ και φυσιγγιων
καταλαβαίνεις γιατι ρωτησα , όχι για να σε πικαρω , φυσικα και δεν υπαρχει τροπος να μετρησουμε αυτόματα την αποσταση από την κανη μας όταν παταμε την σκανδαλη , το μυαλο μας όμως με τα χρονια και τις εικονες της προσκοπευσης ξερει ακριβως ειδικα σε συνθήκες δυνατου ηλιου την αποσταση από την κανη μεχρι το στοχο , όταν λεμε ακριβως εννουμε ακριβως , στην αγγλια στην σχολη προπονητων σκοποβολής ένα από τα πραγματα που μαθαινουν στους δασκαλους είναι να μετρανε πολύ γρηγορα αποστασεις , όταν όμως ριχνουμε υποσυνείδητα και όχι συνειδητα δεν χρειαζεται να ξερουμε ακριβως στα ποσα μετρα είναι ο στοχος , αυτό το αναλαμβανει ο υπερυπολογιστης που εχουμε στο κρανιο μας , μερικοι βεβαια τον χρησιμοποιουν μονο για να γελανε και να ειρωνεύονται

να κανω εγω τωρα τον δικηγορο του διαβολου και να ρωτησω λοιπον , πως εισια σιγουρος ότι τα πουλια είναι στα 60 μετρα και όχι στα 40 η στα 50 ??
Είναι και προσωπικό θέμα αντίληψης Δημήτρη. Αν μου πέρναγαν τα πράσινα στα 40 μέτρα θα ήμουν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Εγώ πάντως είμαι πάντα εξαιρετικά αυστηρός στις αποστάσεις.
Ο Dimar ξέρει που έμενα τόσα χρόνια στο Δ, όταν μια φορά ρώτησα πόσο είναι η μία όχθη του ποταμού από την άλλη, εγώ είπα περίπου 50 μέτρα. Οι ντόπιοι καλυβιερηδες που ήταν στην κουβέντα έβαλαν τα γέλια, μου είπαν λοιπόν ότι είναι μετρημένα 90 μέτρα :confused:

Είναι και προσωπικό θέμα αντίληψης Δημήτρη. Αν μου πέρναγαν τα πράσινα στα 40 μέτρα θα ήμουν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Εγώ πάντως είμαι πάντα εξαιρετικά αυστηρός στις αποστάσεις.
Ο Dimar ξέρει που έμενα τόσα χρόνια στο Δ, όταν μια φορά ρώτησα πόσο είναι η μία όχθη του ποταμού από την άλλη, εγώ είπα περίπου 50 μέτρα. Οι ντόπιοι καλυβιερηδες που ήταν στην κουβέντα έβαλαν τα γέλια, μου είπαν λοιπόν ότι είναι μετρημένα 90 μέτρα :confused:
και σου ξαναλεω , δεν χρειαζεται να ξερουμε ποσα μετρα ακριβως είναι ο στοχος , αν ταιριαξει η ταχυτητα της κανης σου με τον στοχο αυτό που λεγεται relative velocity και βαλεις αρμονικα την προσκοεπυση το πουλι θα πεσει , ειτε στα 40 ειτε στα 50 ειτε στα 60 , αυτό διδασκουν ολοι δάσκαλοι αυτό κανουν ολοι οι κορυφαιοι , δεν ασχολούνται με την προσκοπευση πλεον , όλα είναι θεμα τεχνικης

Last edited:
Γιώργο μια Shotcam με ενσωματωμένο Range Finder θα μας σώσει. Μέχρι τότε οι συζητήσεις για την απόσταση καταβολής θα παραμένουν έντονες και αμφισβητήσιμες

Πες τα φιλε Δημητρη γιατι ουτε εγω το εχω καταλαβει αυτο. Ποσες φορες με βορια στο Δ περνανε τα πρασινα 50 με 60 μετρα ψηλα και δεν χαμηλωνουν με τιποτα. Γιατι καποιος να μην χρησιμοποιησει τον καταλληλο συνδυασμο σε αυτη την αποσταση με κλειστο τσοκ της ταξης F-XF? Δοξα τω θεω υπαρχει μεγαλη γκαμα τσοκ στην αγορα για ολες τις αποστασεις οταν βρισκεσαι μεσα στα ορια του βεληνεκουςτου λειοκαννου.
Παυλο ξερεις κανενα καλο ΧF??

Ειναι τρελοι αυτοι οι Αμερικανοι.Μονο οι Κερκυραιοι τους ξεπερνουν!!!Αρκει να μην το κανουν "Κουγκι" καμια μερα!!!!!.big smile.
Μου εκανε παντως φοβερη εντυπωση η αντιδραση για το αν ειναι εφικτη η τουφεκια στα 50+μετρα.Και το λεω διοτι συχνα πικνα διαβαζω απο πολλους φιλους εδω μεσα να δουλευουν η να προτεινουν το τσοκ IC για γενικο κυνηγι και τουφεκιες μεχρι και 35+ μετρων.Και αν δεχθουμε αυτο γιατι να ειναι "παραξενη"μια τουφεκια με φουλ και το αναλογο νο σκαγιων στα 50+??.xm.Παντως το συγκεκριμενο ποστ του Κωσταντινου διχνει μια ιδεα οτι και λυσεις τεχνικες περα απο τις συνηθισμενες υπαρχουν για να ψαχτει κανεις.
Την καλησπερα μου κυριοι !!!!!
. .well done.Φανταζομαι τη θα εχουν δει τα ματια σου εκει πανω, τη βολες εκτος οριων θα εχεις κανει και θα εχεις δει....παλια πατεντα αυτη Δημητρη σκαγια και μπαφερ ενα σωμα δεν μπορεις να φανταστεις τι υλικα εχουν μπει για αυτη τη δουλεια.hair.τωρα προσεχουμε παλια καναμε μαλ..... ιες με τα no limits τωρα αντε να σπασουμε κανα ελατηριο και κανα πιστονακι κοντακιου.victory.

Last edited:
Κανένα δίκαννο δεν πουλιέται για χάρη μιας καραμπίνας, μην τρελαθούμε .llk.
Τρανο παραδ. Εγω ανταλαξα Fabarm gamma lux me REMINGTON 11-87.Βαρουσα τοτε την τεκνα με αυτο 2 χ49 νο1 και κλοτσουσε λιγο..vah.

Σημερα στη Μαλακασα εκτος των αλλων δοκιμων εκανα και εγω το πειραμα στα 50μ.......σε σχεση με το δικο σου ...απογοητευτηκα....ουτε τα μισα σκαγια απο τα δικα σου..:( τι να πω....? Ισως να μου εφυγε και λιγο.Στην δικια μου για να παρεις το πουλι θελεις πολυ τυχη. !! Γιωργο θα το ξανακανω σε καλυτερες συνθηκες και με την 400.
50μ με euromix 31gr 9/10 και τσοκ 1* (ακριβως το ιδιο )
image uploading site
windows print screen
το φυσιγγι αυτο εισαι σιγουρος που το παει το οπλο σου;μην κοιτας και πολυ τη ντουφεκια απο το οπλο του Αlter γιατι αυτος κανει πολλλυ κακες παρεες και έχει ριξει πολυ αλεζουαρ στην καννη του.....και αν πει οχι.threat..threat..vert funny.

το φυσιγγι αυτο εισαι σιγουρος που το παει το οπλο σου;μην κοιτας και πολυ τη ντουφεκια απο το οπλο του Αlter γιατι αυτος κανει πολλλυ κακες παρεες και έχει ριξει πολυ αλεζουαρ στην καννη του.....και αν πει οχι.threat..threat..vert funny.
Μαμισιο είναι όπως το γέννησε η μάνα του...;)

Τρανο παραδ. Εγω ανταλαξα Fabarm gamma lux me REMINGTON 11-87.Βαρουσα τοτε την τεκνα με αυτο 2 χ49 νο1 και κλοτσουσε λιγο..vah.
Και το ενα κλωτσουσε σαν γαιδαρος αλλα ηταν φαρμακι και το αλλο θελεις διπλωμα μηχανικου για να το λυσεις δεσεις.yelling.ασε που μπορεις να κοπεις κιολας

καταλαβαίνεις γιατι ρωτησα , όχι για να σε πικαρω , φυσικα και δεν υπαρχει τροπος να μετρησουμε αυτόματα την αποσταση από την κανη μας όταν παταμε την σκανδαλη , το μυαλο μας όμως με τα χρονια και τις εικονες της προσκοπευσης ξερει ακριβως ειδικα σε συνθήκες δυνατου ηλιου την αποσταση από την κανη μεχρι το στοχο , όταν λεμε ακριβως εννουμε ακριβως , στην αγγλια στην σχολη προπονητων σκοποβολής ένα από τα πραγματα που μαθαινουν στους δασκαλους είναι να μετρανε πολύ γρηγορα αποστασεις , όταν όμως ριχνουμε υποσυνείδητα και όχι συνειδητα δεν χρειαζεται να ξερουμε ακριβως στα ποσα μετρα είναι ο στοχος , αυτό το αναλαμβανει ο υπερυπολογιστης που εχουμε στο κρανιο μας , μερικοι βεβαια τον χρησιμοποιουν μονο για να γελανε και να ειρωνεύονται
Το ποσο πολυ προσκοπευση θελεις εκει περα μονο αν εισαι διπλα απο καποιον που ντουφεκαει μπορεις να το καταλαβεις.ο Λοβερδος τι ελεγε παντα...να πιστευουμε στην προσκοπευση

Back