Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια μερα που πηγα για κυνηγι σε ολη την εκει την περιοχη δεν ακουσα ουτε μιση τουφεκια.!! κυριολεκτικα ουτε μισή .
Και διαβαζω μετα εδω καποιον φιλο να λεει οτι ακουσε πολλες τουφεκιες σε αυτην την περιοχη.
Και λεω, μαλλον τις δικες μου ακουσε, αλλα παλι ηταν λιγοστες αυτες που εκανα...

Οι Ιταλοί που έρχονται και τους βγάζουν άδειες...έχουν δώσει πριν εξετάσεις για να μάθουν την ελληνική νομοθεσία και να αποκτήσουν κυνηγετική ικανότητα?

Εγώ όταν πάω εξωτερικό για κυνήγι έχω κάποιον δασικό μαζί μου...εδώ συμβαίνει κάτι αντίστοιχο ή αμολιουνται και κυνηγούν ανεξέλεγκτα?

Κατανοώ τις θυσίες στον βωμό του χρήματος προσοχή όμως μην μας καταντησετε Αλβανία

Οι Ιταλοί που έρχονται και τους βγάζουν άδειες...έχουν δώσει πριν εξετάσεις για να μάθουν την ελληνική νομοθεσία και να αποκτήσουν κυνηγετική ικανότητα?

Εγώ όταν πάω εξωτερικό για κυνήγι έχω κάποιον δασικό μαζί μου...εδώ συμβαίνει κάτι αντίστοιχο ή αμολιουνται και κυνηγούν ανεξέλεγκτα?

Κατανοώ τις θυσίες στον βωμό του χρήματος προσοχή όμως μην μας καταντησετε Αλβανία
Αν δεν κάνω λάθος, αν έχεις άδεια σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ απλά πληρώνεις και παίρνεις άδεια στη Ελλάδα. Δεν χρειάζονται εξετάσεις.
Εδώ ο Έλληνας κυνηγός δεν γνωρίζει τη νομοθεσία...

Μια μερα που πηγα για κυνηγι σε ολη την εκει την περιοχη δεν ακουσα ουτε μιση τουφεκια.!! κυριολεκτικα ουτε μισή .
Και διαβαζω μετα εδω καποιον φιλο να λεει οτι ακουσε πολλες τουφεκιες σε αυτην την περιοχη.
Και λεω, μαλλον τις δικες μου ακουσε, αλλα παλι ηταν λιγοστες αυτες που εκανα...
Γενικά είναι μεγάλο το μέρος και πολλά τα καρτέρια! Εγώ χθες πάντως σε απογευματινό στην Αμφίκλεια, είδα αρκετά πουλιά..

Αν δεν κάνω λάθος, αν έχεις άδεια σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ απλά πληρώνεις και παίρνεις άδεια στη Ελλάδα. Δεν χρειάζονται εξετάσεις.
Εδώ ο Έλληνας κυνηγός δεν γνωρίζει τη νομοθεσία...
Υπάρχουν διαφοροποιησεις στις ρυθμιστικές, και τις νομοθεσιες ανά χώρα...στην Ιταλία πχ έλεγαν πριν λίγες μέρες στις ειδήσεις με αφορμή κάτι απαγορευμένα ειδη που είχε χτυπήσει ο γιος του τράμπ , ότι στην Ιταλία απαγορεύεται να κυνηγήσεις αν δεν είσαι Ιταλός υπήκοος, δεν είναι τόσο απλό, στην Ελλάδα το κυνήγι είναι ελεύθερο, στο εξωτερικό όχι...αν πάω εγώ σε χώρα της ε.ε θα με πάνε συνοδεία για κυνήγι, εδώ δεν υπάρχει έλεγχος....μια χαρά γνωρίζει τη νομοθεσία ο Έλληνας

Υπάρχουν διαφοροποιησεις στις ρυθμιστικές, και τις νομοθεσιες ανά χώρα...στην Ιταλία πχ έλεγαν πριν λίγες μέρες στις ειδήσεις με αφορμή κάτι απαγορευμένα ειδη που είχε χτυπήσει ο γιος του τράμπ , ότι στην Ιταλία απαγορεύεται να κυνηγήσεις αν δεν είσαι Ιταλός υπήκοος, δεν είναι τόσο απλό, στην Ελλάδα το κυνήγι είναι ελεύθερο, στο εξωτερικό όχι...αν πάω εγώ σε χώρα της ε.ε θα με πάνε συνοδεία για κυνήγι, εδώ δεν υπάρχει έλεγχος....μια χαρά γνωρίζει τη νομοθεσία ο Έλληνας
Διαφοροποίησεις υπάρχουν και στο ΚΟΚ ανά χώρα, δεν δίνεις όμως εξετάσεις για άδεια οδήγησης στη κάθε μία. Απλά οφείλεις να γνωρίζεις, αλλιώς σε πιθανό έλεγχο θα υποστείς κυρώσεις. Το ανάλογο και στο κυνήγι!

Στην Ελλάδα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διδάσκεται από ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ την νομοθεσία περί θήρας!

Απλά δίνεις το γνωστό "ερωτηματολόγιο", που αν τα διαβάσουν ενα απόγευμα, τα περνάνε για πλάκα παιδάκια δημοτικού!

Το περίπολο της θηροφυλακης βγαίνει τσιμα τσιμα με τις υποχρεώσεις του, δεν θα τους παίρνει και απ' το χεράκι βόλτα!

Τώρα αν Θες εσύ μπορείς να παίρνεις συνοδεία τους Ιταλούς...

Διαφοροποίησεις υπάρχουν και στο ΚΟΚ ανά χώρα, δεν δίνεις όμως εξετάσεις για άδεια οδήγησης στη κάθε μία. Απλά οφείλεις να γνωρίζεις, αλλιώς σε πιθανό έλεγχο θα υποστείς κυρώσεις. Το ανάλογο και στο κυνήγι!

Στην Ελλάδα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διδάσκεται από ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ την νομοθεσία περί θήρας!

Απλά δίνεις το γνωστό "ερωτηματολόγιο", που αν τα διαβάσουν ενα απόγευμα, τα περνάνε για πλάκα παιδάκια δημοτικού!

Το περίπολο της θηροφυλακης βγαίνει τσιμα τσιμα με τις υποχρεώσεις του, δεν θα τους παίρνει και απ' το χεράκι βόλτα!

Τώρα αν Θες εσύ μπορείς να παίρνεις συνοδεία τους Ιταλούς...
Αυτό σου λέω....εγώ αν πάω εξωτερικό να κυνηγήσω ο δασικός θα με πάει από το χεράκι και θα μου λέει αυτό επιτρέπεται αυτό όχι...

Εδώ ο κάθε κατσαπλιας διοργανωτής πάει στον κυνηγετικό σύλλογο βγάζει κάποιες άδειες ( κάποιοι έχουν και άδειες οπλοκατοχης και παρέχουν και όπλα) , έρχεται το γκρουπ , πάει το αμολάει και όλα μια χαρά...κανένας έλεγχος όπως λες και εσύ και όλα νόμιμα...

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν βασικές διαφορές στον τρόπο που γίνεται το κυνήγι ξένων υπηκόων στην Ελλάδα από ότι στα άλλα κράτη....τώρα αν κάποιους τους βολεύει γιατί κονομανε και κάποιους τους βολεύει γιατί στα κράτη τους δεν έχουν αφήσει τίποτα ή έχουν περιορισμούς στην χρήση κάποιων οπλων συμφωνώ, γι αυτούς είναι παράδεισος

Μετά από βόλτα στη τύχη Κομποτάδες και συναφή έφαγα μια φόλα μαζί με 3 φίλους τρίχες πουλιά από 2/3 ο κάθε ένας .Από Μόδι ήταν διαφορετικοί γνωστοί μου εκεί σε γενικές γραμμές λίγα πουλιά εκτός ένα δύο σημεία που κινήθηκε κάτι παραπάνω και μπορεί να έδωσε και διψήφιο νούμερο,πολλά ντουφέκια όμως .

Ωραία μέρα έκανε σήμερα αν εξαιρέσουμε το κρύο κυρίως λόγω του αέρα ο οποίος έκοψε μέτα το μεσημέρι όπου κ βρέθηκα στο πόστο μου.....
Ο πρώτος κοτσυφας περασε στις 16:36 κ έπεσε απο πίσω μου στο πυκνο λιοστασάκι, γονάτισα για να δω το σκάσιμο αλλά δεν το είδα..
Ακουσα τον γδούπο πανω σε ένα από τα δέντρα κ είδα ένα κλαράκι να πέφτει κάτω από μια ελιά..
Κατάλαβα......
Πήγα από κάτω κ κοίταξα πανω..
Λες κ τον είχε βάλει χέρι πανω στον κορμό.......
Φάνηκαν πουλιά τα οποία κ περνούσαν ανά διαστήματα....
Έφτασε κ η ώρα τον Grand Prix 34γρ ν8 του Ζωχιού τα οποία κ αποδείχθηκαν..άκρως θανατηφόρα...
Είναι να μην έπαιρναν σκάγι-α τα πουλιά...

Last edited:
Γενικά είναι μεγάλο το μέρος και πολλά τα καρτέρια! Εγώ χθες πάντως σε απογευματινό στην Αμφίκλεια, είδα αρκετά πουλιά..
Δεν μιλω για το Μοδι εγω.
Λεω πως γινεται στην ιδια περιοχη ο ενας να ακουει και ο αλλος οχι.

Το κυνήγι τέρμα για φέτος τα μάζεψα ολλα από το αυτοκίνητο ...καθάρισμα στα όπλα τον Αύγουστο .. .και του χρόνου με υγεία σε όλους
Υγεια!

Και μαζεψε και κανενα φυσιγγι για του χρονου.
( αν και δεν βλεπω να εχετε και πολλα πουλια εκει. Εδω θα μαζευτουν ολα παλι .yel. )

Last edited:
Αλλαγή καρτεριού σήμερα πιο χαμηλά λίγο πάνω από την εθνική οδό. Τα πουλιά σχεδόν ανύπαρκτα. Πάμε μάλλον για την τελευταία έξοδο αύριο. Υγιαίνετε
View attachment 95904
Μιχάλη να πάω Ελληνοχώρι αύριο ή χαμένος κόπος?

Status
Not open for further replies.
Back