Εσύ λες σωστά πράγματαΕλπίζω,να μην καταντήσουμε κι εμείς,σαν τους Ιταλούς,που κυνηγάνε παγάνα.
Εκτός κι αν τους έχουμε ξεπεράσει,ήδη...
Αν δεν τον κάψουν όλο ή την πλευρά της Άμφισσας δεν θα σταματήσουν.Ειχα περασει και οταν ηταν φρεσκοκαμενος...θλιψη...
Θελουν να κανουν οικοπεδα ?Αν δεν τον κάψουν όλο ή την πλευρά της Άμφισσας δεν θα σταματήσουν.
καλα λενε οτι οι ιταλοι και οι κυπριοι ειναι ακριδες οπου πεσουν , και ανεπιθυμητοιΚάτι από την Κύπρο.
καο εδω Σαμο Γιαννη βλεπεις ελιες ντοπιες , αλλα και κορενεικα στα ισωματα με δυπλα να ειναι ο δρομος , και καθαρα κατω το εδαφος , και της εχουν παρατηση , κριμαΓια τα φετινά δεδομένα και για εμένα, ήταν μια σούπερ έξοδος: είδα μερικά πουλάκια, έριξα 7-8 τουφεκιές, καρπώθηκα δύο και τα βρήκα, περπάτησα και στον φρέσκο κρύο αέρα του βουνού!
Τώρα υπομονή μέχρι τη νέα σεζόν. Μου έκανε εντύπωση που πολλά λιοστάσια είναι αμάζευτα και ο καρπός είναι κατάμαυρος, γυαλιστερός, κρουστός και γεμάτος λάδι, πιθανόν όμως να πάει χαμένος...
View attachment 95908
Περαστικα.Καλησπέρα. Μου τα χάλασε ο καιρός και η γκαντεμιά μου πάλι, στα τελειώματα της σεζόν ..
o κοτσυφας εφταιγε στελιο εκανες αποτομη κινησηΚαλησπέρα. Μου τα χάλασε ο καιρός και η γκαντεμιά μου πάλι, στα τελειώματα της σεζόν ... Την Παρασκευή το απόγευμα πήγα στο χωριό, με θερμοκρασία 4°C και δυνατό αέρα. Δεν μπόρεσα όμως να κρατηθώ και να μη βγω, αλλά δεν πήγα στο συνηθισμένο μου καρτέρι, αλλά σε ένα άλλο μέρος πιο κοντά στη γειτονιά, που υπολόγιζα ότι θα έκοβε λίγο ο αέρας. Από τις 5.30' ως τις 6.00' περίπου πέρασαν 5-6 τσίχλες, αλλά αρκετά ψηλά. Έριξα μόνο σε δύο, χωρίς αποτέλεσμα ... Εν τω μεταξύ άρχισε να με ζορίζει το κρύο και να ρίχνει που και που αραιό χιονάκι, οπότε πήρα το δρόμο της επιστροφής. Δεν είχα κάνει 50 μέτρα και ένας κότσυφας πέρασε από πάνω μου και γύρισε προς τα δεξιά πάνω από το ρυάκι, του έριξα και έπεσε στην απέναντι πλευρά του ρυακιού. Πήγα και τον μάζεψα και έφυγα ...
View attachment 95936
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα πιο ζόρικος, με το θερμόμετρο κολλημένο στους 2°C όλη μέρα, εκτός από το μεσημέρι που πήγε στους 4° για λίγο, και με τον αέρα να φυσάει πιο λυσσασμένα. Και πότε πότε να ρίχνει λίγο νερόχιονο, αλλά όχι κάτι σημαντικό.
Ήμουν με δύο γνώμες, να βγω ή να μη βγω ... αλλά τελικά αποφάσισα να μην προκαλέσω την τύχη μου - είμαι και σε κρίσιμη ηλικία ... Εν τω μεταξύ προς το βραδάκι με άρχισε - στα καλά καθούμενα - ένας πόνος στο δεξί χέρι, στη βάση του αντίχειρα και τον καρπό !!! Που τη νύχτα χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί δεν μπορούσα, όχι τουφέκι να πιάσω, αλλά σχεδόν ούτε το ποτήρι να πιω νερό ... Το παλεύω προς το παρόν με αλοιφή και παυσίπονα και θα δούμε...
Περαστικά ΣτέλιοΚαλησπέρα. Μου τα χάλασε ο καιρός και η γκαντεμιά μου πάλι, στα τελειώματα της σεζόν ... Την Παρασκευή το απόγευμα πήγα στο χωριό, με θερμοκρασία 4°C και δυνατό αέρα. Δεν μπόρεσα όμως να κρατηθώ και να μη βγω, αλλά δεν πήγα στο συνηθισμένο μου καρτέρι, αλλά σε ένα άλλο μέρος πιο κοντά στη γειτονιά, που υπολόγιζα ότι θα έκοβε λίγο ο αέρας. Από τις 5.30' ως τις 6.00' περίπου πέρασαν 5-6 τσίχλες, αλλά αρκετά ψηλά. Έριξα μόνο σε δύο, χωρίς αποτέλεσμα ... Εν τω μεταξύ άρχισε να με ζορίζει το κρύο και να ρίχνει που και που αραιό χιονάκι, οπότε πήρα το δρόμο της επιστροφής. Δεν είχα κάνει 50 μέτρα και ένας κότσυφας πέρασε από πάνω μου και γύρισε προς τα δεξιά πάνω από το ρυάκι, του έριξα και έπεσε στην απέναντι πλευρά του ρυακιού. Πήγα και τον μάζεψα και έφυγα ...
View attachment 95936
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα πιο ζόρικος, με το θερμόμετρο κολλημένο στους 2°C όλη μέρα, εκτός από το μεσημέρι που πήγε στους 4° για λίγο, και με τον αέρα να φυσάει πιο λυσσασμένα. Και πότε πότε να ρίχνει λίγο νερόχιονο, αλλά όχι κάτι σημαντικό.
Ήμουν με δύο γνώμες, να βγω ή να μη βγω ... αλλά τελικά αποφάσισα να μην προκαλέσω την τύχη μου - είμαι και σε κρίσιμη ηλικία ... Εν τω μεταξύ προς το βραδάκι με άρχισε - στα καλά καθούμενα - ένας πόνος στο δεξί χέρι, στη βάση του αντίχειρα και τον καρπό !!! Που τη νύχτα χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί δεν μπορούσα, όχι τουφέκι να πιάσω, αλλά σχεδόν ούτε το ποτήρι να πιω νερό ... Το παλεύω προς το παρόν με αλοιφή και παυσίπονα και θα δούμε...
Πρώην ΛΟΚατζής,πεζοναύτης;σύνολο 38 χιλιόμετρα περπάτημα