Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα αλάνια.
Μάλλον η τελευταία βόλτα για φέτος σμρ ξεκίνησε επεισοδιακά.

Για ολοήμερο ετοιμαζόμασταν 4 άτομα και καταλήξαμε να πάω μόνος για πρωινό και μετά για περπάτημα με τον κουμπάρο(το πρωί τον πήρε ο ύπνος), οι άλλοι δύο εμειναν στο κρεβάτι λόγο ίωσης.

Ο κακος χαμός σμρ από κόσμο, έφτασα 6:30 και κατέληξα να κάτσω πάνω σε δρόμο χωρίς ορατότητα απλά για να μην πω ότι πήγα τσάμπα. 4 τουφεκιές 3 όμορφες στην πουλιαστρα. Στις 7 τα μάζεψα και έφυγα.

Συνάντηση σε άλλο μέρος με τον κουμπάρο για να ετοιμαστούμε για περπάτημα, τουλάχιστον 2 παρέες με 3+ άτομα η καθεμία, κάνανε περπατητο-πόλεμο προς το μέροςπου λέγαμε να πάμε, έτσι το πήραμε όλο ανάποδα. Μέχρι τις 9:45 είχα κρεμάσει 16 εγώ με μια χαμένη και 5 ο κουμπάρος ( βγήκε δεύτερη φορά για φέτος και πρώτη φορά χωρίς σκυλί) έχασε δυστυχώς κανένα 6 σύνολο.

Από τις 10 μέχρι τις 10:30 περπατήσαμε αναγκαστικά στα ήδη περπατημενα των άλλων ομάδων για να γυρίσουμε στα αμάξια. Άλλες 3 εγώ και 2 ο κουμπάρος.

Το σίγουρο είναι ότι με τον κόσμο που είχε σήμερα και το ανεμισμα των πουλιών που υπήρχε, αν είχαμε σκυλιά και οι δύο και μπορούσαμε να ρίξουμε σε διπλετες άνετα κάναμε όριο μέχρι τις 10πμ.

Περάσαμε πολύ ωραία αν και καηκαμε απο τον ήλιο.
Άντε και του χρόνου παιδιά με υγεία σε όλους.

Attachments

• IMG_20250223_071112.jpg
    IMG_20250223_071112.jpg
    192,9 KB · Προβολές: 80
Ασκρη σήμερα, μάλλον στο τελευταίο κυνήγι της χρονιάς. Στο μισαωρο 2η θλαση στην κωλογαμπα για φετος αλλά λεω παναμαμηθει...ψιλοπαλευεται οπότε παμε κουτσό. Βάλε κ κάποια ml αλκοόλης που ειχαν ξεμεινει από το προχθεσινο λιώσιμο τις μισες φορές που σήκωσα όπλο το κάθιζα στον ώμο σαν παπαγαλάκι. Στο ζουμί...πουλιά ελαχιστα, 3 μου πηραν την ταυτοτητα και αλλα τοσα θα μπουν στο τηγανι. Αν μας αφήσει ο καιρός για άλλη μια μεσοβδόμαδα έχει καλώς αλλιώς του χρόνου πάλι αρκεί να είμαστε καλά

Έκανα και μια βόλτα κοντινή γύρισα τώρα στην Οινόη αν κάποιος θέλει να πάει για απογευματινό να πάρει ένα ράντζο για να εκμεταλλευτεί το χρόνο του θαυμάζοντας ανάσκελα το τοπίο γιατί τσίχλες δε θα δει εύκολα εκτός και αν περπατήσει όλες τις πλαγιές.

Για τα φετινά δεδομένα και για εμένα, ήταν μια σούπερ έξοδος: είδα μερικά πουλάκια, έριξα 7-8 τουφεκιές, καρπώθηκα δύο και τα βρήκα, περπάτησα και στον φρέσκο κρύο αέρα του βουνού!
Τώρα υπομονή μέχρι τη νέα σεζόν. Μου έκανε εντύπωση που πολλά λιοστάσια είναι αμάζευτα και ο καρπός είναι κατάμαυρος, γυαλιστερός, κρουστός και γεμάτος λάδι, πιθανόν όμως να πάει χαμένος... :(

View attachment 95908
καο εδω Σαμο Γιαννη βλεπεις ελιες ντοπιες , αλλα και κορενεικα στα ισωματα με δυπλα να ειναι ο δρομος , και καθαρα κατω το εδαφος , και της εχουν παρατηση , κριμα

Καλησπέρα. Μου τα χάλασε ο καιρός και η γκαντεμιά μου πάλι, στα τελειώματα της σεζόν ... Την Παρασκευή το απόγευμα πήγα στο χωριό, με θερμοκρασία 4°C και δυνατό αέρα. Δεν μπόρεσα όμως να κρατηθώ και να μη βγω, αλλά δεν πήγα στο συνηθισμένο μου καρτέρι, αλλά σε ένα άλλο μέρος πιο κοντά στη γειτονιά, που υπολόγιζα ότι θα έκοβε λίγο ο αέρας. Από τις 5.30' ως τις 6.00' περίπου πέρασαν 5-6 τσίχλες, αλλά αρκετά ψηλά. Έριξα μόνο σε δύο, χωρίς αποτέλεσμα ... Εν τω μεταξύ άρχισε να με ζορίζει το κρύο και να ρίχνει που και που αραιό χιονάκι, οπότε πήρα το δρόμο της επιστροφής. Δεν είχα κάνει 50 μέτρα και ένας κότσυφας πέρασε από πάνω μου και γύρισε προς τα δεξιά πάνω από το ρυάκι, του έριξα και έπεσε στην απέναντι πλευρά του ρυακιού. Πήγα και τον μάζεψα και έφυγα ...
1740305573906.jpg
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα πιο ζόρικος, με το θερμόμετρο κολλημένο στους 2°C όλη μέρα, εκτός από το μεσημέρι που πήγε στους 4° για λίγο, και με τον αέρα να φυσάει πιο λυσσασμένα. Και πότε πότε να ρίχνει λίγο νερόχιονο, αλλά όχι κάτι σημαντικό.
Ήμουν με δύο γνώμες, να βγω ή να μη βγω ... αλλά τελικά αποφάσισα να μην προκαλέσω την τύχη μου - είμαι και σε κρίσιμη ηλικία ... Εν τω μεταξύ προς το βραδάκι με άρχισε - στα καλά καθούμενα - ένας πόνος στο δεξί χέρι, στη βάση του αντίχειρα και τον καρπό !!! Που τη νύχτα χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί δεν μπορούσα, όχι τουφέκι να πιάσω, αλλά σχεδόν ούτε το ποτήρι να πιω νερό ... Το παλεύω προς το παρόν με αλοιφή και παυσίπονα και θα δούμε...

Νεμεα σημερα το πρωι πολυ λιγα πραγματα.Καμια σχεση με την προηγουμενη Κυριακη.Τεσσερα πουλια στο χερι και τρια χαμενα...Ακουστηκε οτι εχθες και σημερα σε απογευματινο της Δημαινας περασαν πολλα πουλια.Ηταν καποιος προς τα εκει σημερα?

Καλησπέρα. Μου τα χάλασε ο καιρός και η γκαντεμιά μου πάλι, στα τελειώματα της σεζόν ... Την Παρασκευή το απόγευμα πήγα στο χωριό, με θερμοκρασία 4°C και δυνατό αέρα. Δεν μπόρεσα όμως να κρατηθώ και να μη βγω, αλλά δεν πήγα στο συνηθισμένο μου καρτέρι, αλλά σε ένα άλλο μέρος πιο κοντά στη γειτονιά, που υπολόγιζα ότι θα έκοβε λίγο ο αέρας. Από τις 5.30' ως τις 6.00' περίπου πέρασαν 5-6 τσίχλες, αλλά αρκετά ψηλά. Έριξα μόνο σε δύο, χωρίς αποτέλεσμα ... Εν τω μεταξύ άρχισε να με ζορίζει το κρύο και να ρίχνει που και που αραιό χιονάκι, οπότε πήρα το δρόμο της επιστροφής. Δεν είχα κάνει 50 μέτρα και ένας κότσυφας πέρασε από πάνω μου και γύρισε προς τα δεξιά πάνω από το ρυάκι, του έριξα και έπεσε στην απέναντι πλευρά του ρυακιού. Πήγα και τον μάζεψα και έφυγα ...
View attachment 95936
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα πιο ζόρικος, με το θερμόμετρο κολλημένο στους 2°C όλη μέρα, εκτός από το μεσημέρι που πήγε στους 4° για λίγο, και με τον αέρα να φυσάει πιο λυσσασμένα. Και πότε πότε να ρίχνει λίγο νερόχιονο, αλλά όχι κάτι σημαντικό.
Ήμουν με δύο γνώμες, να βγω ή να μη βγω ... αλλά τελικά αποφάσισα να μην προκαλέσω την τύχη μου - είμαι και σε κρίσιμη ηλικία ... Εν τω μεταξύ προς το βραδάκι με άρχισε - στα καλά καθούμενα - ένας πόνος στο δεξί χέρι, στη βάση του αντίχειρα και τον καρπό !!! Που τη νύχτα χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί δεν μπορούσα, όχι τουφέκι να πιάσω, αλλά σχεδόν ούτε το ποτήρι να πιω νερό ... Το παλεύω προς το παρόν με αλοιφή και παυσίπονα και θα δούμε...
o κοτσυφας εφταιγε στελιο εκανες αποτομη κινηση

View attachment 95936
Περαστικά Στέλιο

Λογικά κάποια τενοντίτιδα θα είναι.

Ξεκούραση και αλοιφή να ηρεμήσει.

Δες το όμως ίσως χρειαστεί κάποιο δέσιμο ή νάρθηκας για βοήθεια.

Status
Not open for further replies.
Back