Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για όνομα! :oops: Μην γράφετε από τώρα, τέτοια πράγματα, γιατί μετά δεν θα γυρνάει το γούρι με τίποτα! Και θα παραπονιέστε, όταν στις Ιταλοισπανογαλλίες, θα τις βαράνε με τις παντόφλες στα μπαλκόνια τους, ενώ εμείς θα ξεχειμωνιάζουμε, κάνοντας ξηρά επώμιση, στο γατζάκι για τα ρούχα, πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας.

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια ποσότητα ελιάς όπως φέτος , έχουν ελιές και τα πεύκα!! νομίζω θα είναι πολύ δυνατή χρόνια ,ότι περάσει τον Οκτώβρη θα μείνει.
Εμείς εδώ είχαμε πολλά πουλιά χρονιές που οι ελιές ήταν ουσιαστικα άδειες. Δεν την κρατάει την τσίχλα η ελιά . Άλλωστε όταν έρχεται οι περισσοτερες ελιές είναι κατα το πλείστον αγουρες και δεν τις τρώει. Στην ελιά πέφτει αργότερα. Αυτά που κρατανε τα πουλιά είναι τα κουμαρα και το καλά βρεγμένο έδαφος αρχικά στα ορεινα όπου πιάνουν τα πουλιά και κατεβαίνουν με το κρύο. Αν έρθει ο Νοέμβριος και τα βουνα είναι άδεια από τσίχλες θα πάει η κλάψα συννεφο πιο μετά. Καταρχάς ας ελπίσουμε να κάνει καμία κακοκαιρία με κρύο πιο πάνω από εμάς τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου όπως πέρσι για να σπρώξει τα πουλιά προς τα κάτω. Έπειτα να παρακαλάμε μήπως και κάνει βροχές εδώ και φτιάξει τον τόπο για να πιάσουν τα πουλιά. Και τα δύο τα βλέπω κομματάκι δύσκολο φέτος....ΜΑΚΑΡΙ να λέω παπαριες και να διαψευστώ. Θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί!

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια ποσότητα ελιάς όπως φέτος , έχουν ελιές και τα πεύκα!! νομίζω θα είναι πολύ δυνατή χρόνια ,ότι περάσει τον Οκτώβρη θα μείνει.
Εμείς εδώ είχαμε πολλά πουλιά χρονιές που οι ελιές ήταν ουσιαστικα άδειες. Δεν την κρατάει την τσίχλα η ελιά . Άλλωστε όταν έρχεται οι περισσοτερες ελιές είναι κατα το πλείστον αγουρες και δεν τις τρώει. Στην ελιά πέφτει αργότερα. Αυτά που κρατανε τα πουλιά είναι τα κουμαρα και το καλά βρεγμένο έδαφος αρχικά στα ορεινα όπου πιάνουν τα πουλιά και κατεβαίνουν με το κρύο. Αν έρθει ο Νοέμβριος και τα βουνα είναι άδεια από τσίχλες θα πάει η κλάψα συννεφο πιο μετά. Καταρχάς ας ελπίσουμε να κάνει καμία κακοκαιρία με κρύο πιο πάνω από εμάς τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου όπως πέρσι για να σπρώξει τα πουλιά προς τα κάτω. Έπειτα να παρακαλάμε μήπως και κάνει βροχές εδώ και φτιάξει τον τόπο για να πιάσουν τα πουλιά. Και τα δύο τα βλέπω κομματάκι δύσκολο φέτος....ΜΑΚΑΡΙ να λέω παπαριες και να διαψευστώ. Θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί!
Θεωρώ πως η ελιά, είναι στις τελευταίες θέσεις, της τροφικής αλυσίδας, για την τσίχλα, γιατί είναι η λιγότερο εύπεπτη. Την τρώει προς το τέλος για να παχύνει, για την επιστροφή. Προτιμά πρωτεΐνη, (σκουλίκια, σαλιγγάρια), φρούτα (κούμαρα) και μικρούς καρπούς (κισσός, κ.λ.π.)

Τσίχλας δεν είμαι και δεν έχω και λόγο να διαφωνήσω μαζί σου , έχω φίλους όμως φανατικούς που τους εμπιστεύομαι,θα απαντήσω ολοκληρωμένα με βάση αυτά που θα μου πουν για το τι κράτησε φέτος το νησί γέροι να ήμαστε στο τέλος της σεζόν.

Θεωρώ πως η ελιά, είναι στις τελευταίες θέσεις, της τροφικής αλυσίδας, για την τσίχλα, γιατί είναι η λιγότερο εύπεπτη. Την τρώει προς το τέλος για να παχύνει, για την επιστροφή. Προτιμά πρωτεΐνη, (σκουλίκια, σαλιγγάρια), φρούτα (κούμαρα) και μικρούς καρπούς (κισσός, κ.λ.π.)
Έτσι!
Υγρό χώμα θέλουμε, αυτό προσφέρει τα πάντα

Μ αρέσουν τα δύσκολα, γίνομαι καλύτερος. Αφού σκέφτομαι να πάρω και μια αερίων να δω αν πέφτουν με κλανιές .yelling.
Είσαι μία ζωή με αδράνεια, εάν πάς στα αέρια θα ψάχνεις να βρείς ώμο να κλάψεις
Πέρα από την πλάκα,και για να είμαστε και εντός θέματος, στην τσίχλα που έχει πολύ φυσίγγι η αδράνεια είναι μεγάλη ευκολία

Στη ώριμη ελιά την λαδωμενη και με τίγκα δακοσκουλικα μέσα δεν μπορεί να αντισταθεί η τσίχλα. Αλλά έτσι οι ελιές τουλάχιστον εδώ είναι τον Δεκέμβρη. Και τέτοιο καρπο έχουν τα παρατημένα λιοστασια. Όπου εντοπιστεί τέτοιο θέλει παρατήρηση και καρτερωμα. Το πρωί έρχονται σαν στραβές. Αν έχει και παγετο και δεν μπορούν να σκάψουν έρχονται ακόμη περισσότερο!

Στη ώριμη ελιά την λαδωμενη και με τίγκα δακοσκουλικα μέσα δεν μπορεί να αντισταθεί η τσίχλα. Αλλά έτσι οι ελιές τουλάχιστον εδώ είναι τον Δεκέμβρη. Και τέτοιο καρπο έχουν τα παρατημένα λιοστασια. Όπου εντοπιστεί τέτοιο θέλει παρατήρηση και καρτερωμα. Το πρωί έρχονται σαν στραβές. Αν έχει και παγετο και δεν μπορούν να σκάψουν έρχονται ακόμη περισσότερο!
Η τσίχλα ψοφαει για ψιλή ελιά.
Αγριελιές με λίγο καρπο,ώριμο,είναι μεγάλος μαγνήτης.
Αν έχει την επιλογή καρπό η σκουλήκι,θα προτιμήσει το δευτερο.

Η τσίχλα ψοφαει για ψιλή ελιά.
Αγριελιές με λίγο καρπο,ώριμο,είναι μεγάλος μαγνήτης.
Αν έχει την επιλογή καρπό η σκουλήκι,θα προτιμήσει το δευτερο.
Έτσι είναι. Όταν περνάς από αγριελιές και παρατημένα, γίνεται χαμός! Με έχουν σώσει από τεράστια κουλούρια, κάτι τέτοια σημεία!

Είσαι μία ζωή με αδράνεια, εάν πάς στα αέρια θα ψάχνεις να βρείς ώμο να κλάψεις
Για πάρε,για πάρε!! 😎
Η αλήθεια είναι πως είχα ψαχτεί πριν καιρό για μια Maxus black gold ξύλινη , είχα ρωτήσει κι εσένα Γιάννη αν θυμάσαι….
Αλλα είχε τσακίσει τότε το θέμα στην διαθεσιμότητα….

Όταν περνάς από αγριελιές και παρατημένα, γίνεται χαμός!
Σωστός....
Και αν είναι κ απο κάτω περικυκλωμένες με βάτα ακόμα καλύτερα....
Ειδικά τις κακές τσιχλοχρονιες ένα τέτοιος μικρό τόπος μπορεί να φιλοξενεί όλα τα πουλιά του περπατητού...
Το κακό είναι πως οποίος προλάβει τον κύριο είδε, αντε βρες τες παρακατω...

Βόρεια Ευρώπη αρχίζουν ήδη οι πρωτες καταγραφές στους βιοακουστικους σταθμούς που μελετούν τις αποδημιες....
https://www.trektellen.nl/count/view/2204/20240828
Στατιστικα απο συζητήσεις που εχω κανει με μεγαλύτερους σε ηλικια κυνηγούς τσίχλας λένε πως 2 χρονίες σερι και να ειναι καλες δεν εχει γινει ποτε! Κανεις μας ομως δεν ξερει!

Στατιστικα απο συζητήσεις που εχω κανει με μεγαλύτερους σε ηλικια κυνηγούς τσίχλας λένε πως 2 χρονίες σερι και να ειναι καλες δεν εχει γινει ποτε! Κανεις μας ομως δεν ξερει!
Μέτρια όμως γίνεται.

Status
Not open for further replies.
Back