Απόθεμα φυσιγγίων που έχουμε

Εδώ στη Σύρο ο καλύτερος θα ρίξει 4 κουτιά την χρονιά και εγώ πέρυσι έριχνα 4-5 κουτιά κάθε μέρα κυνηγιού για 2 μήνες σχεδόν. .terror.

Δυστυχώς η τσίχλα θέλει φυσίγγια και ότι απόθεμα και να κανεις αν την κυνηγάς κάποτε θα σου τελειώσει.

Με αφορμή την ερώτηση συναδέλφου γιατί πούλησα κάποια φυσίγγια, σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το thread.
Αλήθεια τι απόθεμα φυσιγγίων έχουμε;
Προσωπικά έχω δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο στοκ από φυσίγγια για όλα τα θηράματα. Βέβαια δυστυχώς κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα κυνηγομάγαζο είναι σαν να έχει μπει μικρό παιδί σε παιχνιδάδικο. Παίρνω συνεχώς και άλλα. Μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικούς τύπους και ειδικά την νεκρή περίοδο που δεν έχει κυνήγι μέσω των επισκέψεων αυτών νιώθω μια συνέχεια με τη αγαπημένη μου δραστηριότητα. Το θέμα είναι ότι η σωστή αποθήκευσή τους απαιτεί χώρο, πράγμα που με έχει κάνει να σκέφτομαι να πουλήσω κάποια, καθώς για εμένα είναι αδιανόητο να τα αποθηκεύσω εκτός σπιτιού πχ σε αποθήκες όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοι καθώς θέλω οι συνθήκες αποθήκευσης να είναι ιδανικές.
Εσύ Δημοσθένη δεν μας είπες όμως , πόσα έχεις ?

Εγω θα ελεγα οτι για ολα μπορουμε να μιλαμε με ωραιο τροπο και κυριως χωρις να ξιπαζομαστε.
Γιατι βλεπω μια εφεση στο τελευταιο σε ολους τους τομεις , οχι μονο στο κυνηγι.
Δεν χρειαζεται να τα βγαζουμε ολα στη φορα.
Και στο κατω κατω, ποιον ενδιαφερει αν ο Παναγιωτης η ο Τασος εχουν στο σπιτι 50, 100 η 50000 φυσιγγια ?
Οσα ποιο πολλα λες τοσα ποιο πολλα εργαλεια δινεις στον αλλον να σε βλαψει μου ελεγε ενας παππους.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει...
Όπως κ το ποσες τσίχλες χτύπησε ο καθένας η πόσα κυνηγετικά όπλα έχει στην κατοχή του...
Ωστόσο είναι η δεν είναι μια νόμιμη διαδικασία?
Είναι η δεν είναι κυνηγετικό φόρουμ?

Το θέμα δεν είναι τα 25 η τα 1000 φυσίγγια, ουτε το 1 η τα 10 οπλα το θέμα είναι να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε κ να μην φοβόμαστε να το λέμε...
Ο φόβος δείχνει πως δεν εχουμε δυναμη(σαν κυνηγοί) η καταβαθος πιστευουμε πως ότι κάνουμε δεν είναι "σωστό" κ για αυτό φοβομαστε μήπως μας το απαγορεύσουν η το περιορίσουν..

Και οσο περισσότερο σκυβουμε το κεφάλι τόσο χειρότερα είναι τα πραγματα...

Και όσο αυτό το πράγμα δεν αλλάζει κ είναι σαν να σκυβουμε το κεφάλι τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πραγματα......

Τα εχω βαρεθεί όλα αυτά....
Μια ζωή τα ίδια......
Πρόσεχε αυτόν γιατί είναι οικολόγος, προσεχε τον άλλον γιατί είναι χορτοφάγος....

Πιστευω να καταλάβατε τι ακριβως εννοώ...
Σαφώς κ δεν αναφέρομαι σε περιπτωσεις που μπορεί να βλάψουν την κυνηγετική οικογένεια αν κ αυτοί λέγονται λαθροθηρες....

Μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας.
Δεν μας φταιει κανεις οικολογος, αυτοι κανουν τη δουλεια τους.
Το σπιτι μας ολοι ξερουμε να το προστατευουμε, το μεγαλο μας σπιτι (κυνηγι) περιμενουμε να το προστατευσουν οι αλλοι.

Εδώ στη Σύρο ο καλύτερος θα ρίξει 4 κουτιά την χρονιά και εγώ πέρυσι έριχνα 4-5 κουτιά κάθε μέρα κυνηγιού για 2 μήνες σχεδόν. .terror.

Δυστυχώς η τσίχλα θέλει φυσίγγια και ότι απόθεμα και να κανεις αν την κυνηγάς κάποτε θα σου τελειώσει.
" καλύτερα να σε ντύνουμε από το να σε αφήνουμε να κυνηγάς"
πες την αλήθεια, δεν στο έχει πει αυτό η γυναίκα σου; 🤣 🤣 🤣

Όσα όπλα και να έχει ο κάθε ένας και όσα φυσίγγια και να έχει είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου αν είχα δυνατότητα θα είχα 100 ντουφέκια και 50.000 φυσίγγια και οποίου του αρέσει οι υπόλοιποι να ασχολήθουν με τα του οίκου τους και να κάτσουν στα αβγά τους δε με νοιαζει που έχει κανείς 20 σκύλους 40 γάτες και τρώει χόρτα μονίμως η κρέας μονιμως είτε από το στόμα είτε από αλλού είναι νόμιμος τέλος το παραμύθι αρκεί να μη με ενοχλεί και να μη προσπαθεί να μου επιβάλει τα δικά του θέλω όπως και εγώ είμαι κυνηγός ψαράς αλλά δεν προσπαθώ να σε πείσω να γίνεις θέλεις γίνε δε θέλεις Ζαμάν φου .

Μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας.
Δεν μας φταιει κανεις οικολογος, αυτοι κανουν τη δουλεια τους.
Και εμείς την δική μας...
Το σπιτι μας ολοι ξερουμε να το προστατευουμε, το μεγαλο μας σπιτι (κυνηγι) περιμενουμε να το προστατευσουν οι αλλοι.
Ποιοι άλλοι?
Δεν υπάρχουν άλλοι..
Φυσικά κ πρεπει να το προστατευσουμε εμείς κ νομιζω πως αυτό κανουμε(εξαιρώ τα αίσχη του fb κλπ) αλλα χρειάζεται περισσοτερη δράση κ αντιδραση....

Προστασία όμως δεν σημαίνει το να μην ανεβάζω μια φωτο με θηράματα η ένα παγκο με είκοσι κουτιά φυσιγγια..

Αυτό η μαλακιά το fb πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή και της επίδειξης κάθε μέρα μια αρμαθας θηραμάτων όχι να εξαλειφθεί αλλά να σκεφτεί ο κάθε ένας να κινείται στα πλαίσια της λογικής για όσους έχουν fb όπως και να εξαλειφθεί η φοβία του να λες είναι οπλοφιλος ,κυνηγός,ψαράς, και έχω ότι γουστάρω εφόσον είμαι νόμιμος αν θέλω τα δείχνω αν δε θέλω τα κρατώ για πάρτη μου αλλά χωρίς φοβίες . Πρέπει να βρισκόμαστε όσο γίνεται στην κανονικότητα και στη λογική μέσα στο κόσμο του παραλόγου όπως εξελίσεται .

Back