Κοντάκι ρεΜεντεσέ για γκαραζοπορτα.
Είδες ... ξέρεις εσύ από τον ερυμάνθιο κάπρο !
Δεν κάνει για κοντάκι, θα γλιστράει, δεν σκαλίζεται σωστά η ψάθα ...Κοντάκι ρε
Είπα απόψε να δοκιμάσω με ένα μικρό τεχνητό πριν ψαρέψω για καλαμάρια...
View attachment 60432
Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα πως να το φτιάξω ;
Γιώργο όπως είπε ο Γιάννης, στον φούρνο, όμως να το κόψεις φέτες και να το αφήσεις ένα βράδυ στο ψυγείο μέσα σε νερό να ξεματώσει, ειδάλλως έχει βαρύ κρέας.Είπα απόψε να δοκιμάσω με ένα μικρό τεχνητό πριν ψαρέψω για καλαμάρια...
View attachment 60432
Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα πως να το φτιάξω ;
Μην σκουριάσει μόνο...Γιώργο όπως είπε ο Γιάννης, στον φούρνο, όμως να το κόψεις φέτες και να το αφήσεις ένα βράδυ στο ψυγείο μέσα σε νερό να ξεματώσει, ειδάλλως έχει βαρύ κρέας.
... αμμοβολή μάστορα! !!!Μην σκουριάσει μόνο...
Αμα θελετε αμμοβολες εδω ειμαστε!!!... αμμοβολή μάστορα! !!!
Υ.Γ...πρώτα να γίνει καλή δουλειά Χρύσανθε...όλα κι όλα!!! !!!
!!!
Στο φούρνο με λαδολεμενο κ δεντρολίβανο στην κοιλιά... Η με ντομάτα...Είπα απόψε να δοκιμάσω με ένα μικρό τεχνητό πριν ψαρέψω για καλαμάρια...
View attachment 60432
Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα πως να το φτιάξω ;
Ευχαριστώ Άρη, ήδη το φιλετάρισα και μπήκε στο αλάτι για τονολακέρδα.Στο φούρνο σε με λαδολεμενο κ δεντρολίβανο στην κοιλιά... Η με ντομάτα...
Εγώ δεν τρελαίνομαι, πολύ στιφο...στη γυναίκα αρέσουν πολύ, γούστα είναι αυτά...
Ωραίο ψάρεμα έχουν όμως...
Ναι το ξεμάτωσα στη θάλασσα ... εκεί νομίζω πως είναι και το πρόβλημα σε όσα αγοράζονται και έχουν πιαστεί στο γρι-γρί ή και σε συρτές όταν δεν έχουν ξεματωθεί καλά. Ακόμα καλύτερα στα μεγάλα είναι να γίνει και ikejime.Το αίμα καθάρισε πολύ καλά
Βασίλη ευχαριστώ για την απάντηση και τη συνταγή, νομίζω πως με τον τρόπο που λες (δεν το έχω κάνει) θα είναι η καλύτερη λύση για ψάρια που δεν έχει γίνει κανονικό ξεμάτωμα κατευθείαν μόλις πιάστηκαν ...Γιώργο όπως είπε ο Γιάννης, στον φούρνο, όμως να το κόψεις φέτες και να το αφήσεις ένα βράδυ στο ψυγείο μέσα σε νερό να ξεματώσει, ειδάλλως έχει βαρύ κρέας.
Όχι αλευρωμα.Μαλλον μου έχει γίνει εμμονή απ'το βρωμαλευρο.Σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρύ ψήσιμο...Όλα τα άλλα ίδια.Αυτό που είπαν τα παιδιά.Το αίμα είναι αυτό που βαραίνει τη γεύση.Κοψιμο η καρωτίδα και χάραγμα στην ουρά,στη θάλασσα εννοείται,να φύγει το αίμα.Ενας φιλος,το κόβει
κυβους το βάζει στη συντήρηση,σε λεκανακι με τριμμένο πάγο και το επαναλαμβάνει 2-3 φορες.Στη συνέχεια αλευρωμα πλούσιο και τηγάνι.Δε θυμάμαι αν το κάνει κουρκούτι..Θα σου πω αύριο
Το καλό ξεμάτωμα γίνεται όσο το ψάρι είναι ζωντανό (δουλεύει η καρδιά) ενώ προηγουμένως έχει νεκρωθεί ο εγκέφαλος με το μαχαίρι.Όχι αλευρωμα.Μαλλον μου έχει γίνει εμμονή απ'το βρωμαλευρο.Σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρύ ψήσιμο...Όλα τα άλλα ίδια.