Spinning

Τριτη εξορμηση σπιννινγκ και μου ρχετε να τα πουλησω ολα.
Οχι γιατι δεν έχω πάρει τσιμπιά αλλα επειδη εχασα αλλο ενα ψαρακι σημερα.
ευτυχως αποζημιωθηκα που πηγα με τον μικρο κ του αρεσε το ψαρεμα έστω κ με αψαριες :)View attachment 397
Μπραβο Χρυσανθε... Ωραια στιγμη...

Πρωινο Spinning σημερα και 6 παρα που εφτασα, ειχε ηδη αλλους 5 εκει... Λιγα πραγματα επαιζαν, ειχε πολυ αθερινα, πουκ που της την επεφταν οι λιτσες και τα λουτσακια αλλα δεν εδιναν καμια σημασια στα τεχνητα ολων των ειδων που επεφταν στο νερο... Κατα τις 9 μου ηρθε η ιδεα αν δοκιμασω με σιλικονες και πολυ εντονα τιναγματα στο βυθο κ εγινε η διαφορα... Ενα λαβρακι του κιλου ηρθε μαζι μου εχοντας φτασει τη σιλικονη στην κοιλια, κ λιγο αργοτερα ενα μικροτερο λουτσακι που μπορει να το αφηνα αλλα ειχε φτασει το αγκιστρι στα βρανχια του...
Λεω να δοκιμασω να ψαρεψω κ με νηματακι σιγα σιγα και θα δω...

Εννοείται να δοκιμάσεις το νήμα, θα δεις σίγουρα διαφορά! Απλά να προσέχεις τα τζιγκαρίσματά σου στην αρχή για να μην έχεις συνέχεια τούφες!

Μπράβο Αρίστο, ωραία τα ψαράκια σου. Θα έχεις προβλήματα με το νήμα, κοστίζει κι μια περιουσία, τι θέλεις να πετύχεις περισσότερο από την πετονιά;

Η μόνη εμπειρία που έχω από σιλικονουχα είναι σε λίμνη στη Λιθουανία για λούτσους του γλυκού νερού. Νομιζω οτι το νήμα είναι απαραίτητο γιατί έχεις άμεσο έλεγχο του τεχνητου και επειδή μερικά αγκιστρια είναι ογκώδη και δεν καρφωνουν καλά,οπότε το νήμα βοηθαει.Εννοείτε ότι πρέπει να έχεις καλά φρένα.

Γιωργο, για να πω την αληθεια μου ειμαι περιεργος να μαθω τι ειναι αυτο που αρεσει σε πολλους κ εχουν καταργησει τελιως την πετονια, ποσο καλυτερη αισθηση μπορουν να εχουν στο τεχνητο τους και αλλα τετοια... Μπορει κ να μην μου κατσει θα δουμε... Ετσι κ αλλιως, πρεπει να αλλαξω σιγα σιγα μηχανακι γιατι αρχιζει να κανει νεα αυτο που εχω, που παρα την εξευτελιστικη τιμη του τα εχει βγαλει τα λεφτα του αψογα, οποτε το καινουργιο θα εχει δυο μπομπινες, η μια την 23αρα μου επτονια που μου αρεσει κ η αλλη ενα 15αρι νημα, μεσης κατηγοριας... Σε λεπτα νηματα βρισκεις αρκετες προσφορες σε τιμες κατα καιρους...
Μιας κ μιλαμε για νημα, εδω ενα αρθρο...
http://lurebites.com/2014/12/νημα/
Η ιδια σελιδα εχει αρκετα ακομα ενδιαφερονται αρθρα για το Spinning κ οχι μονο...

Η 23αρα εδώ και εικοσι χρόνια είναι και η δική μου επιλογή για ελαφριά τεχνητά σε καλμα.
Έχω βγάλει λαβρακι 4200 και δεν το πίστευα.

Eιναι εξαιρετικα δυσκολο να σπασει πετονια λογω ψαριου ειδικα αν το καλαμι μας δεν ειναι εξαιρετικα σκληρο... Η ελαστικοτητα της πετονιας, σε συνδυασμο με την ελαστικοτητα του καλαμιου και τα φρενα του μηχανισμου μας δεν θα μας αφησουν σχεδον ποτε να φτασουμε το οριο θραυσης της.... Στο μονο που υποφερουν οι λεπτες πετονιες ειναι στον κομπο, εκει μπορει να σπασουν σε καμια ατσαλη ριψη τενχητου κυριως, οποτε καλο ειναι να φτιαχνουμε εναν καινουργιο καθε 1-2 ψαρεματα για να εχουμε το κφαλι μας ησυχο...

Ο φόβος μου Αρι ήταν τα ρεμετζα που υπήρχαν μέσα στο λιμανι και όχι η ίδια η πετονιά.

Την 23άρα στο spinning μπορείτε να την διπλαρώνετε και να φτιάχνετε τους κόμπους. Η πετονιά από ψάρι δεν σπάει, αν είδικά είναι καλής ποιότητας, δεν έχει "καεί" από την πολυκαιρία και δεν πάει δόντι επάνω. Τρανό παράδειγμα οι πετονιές του εγγλέζικου...;)

• Like
Reactions: jnp
Καλησπέρα σε όλους! Με το διάβασμα και τα επαγγελματικά ταξίδια τον τελευταίο καιρό δεν είχα χρόνο για ψάρεμα. Έτσι χθες το πρωί ξύπνησα νωρίς για να τελειώσω το διάβασμά μου νωρίς και το μεσημεράκι έφυγα με έναν φίλο μου για ψάρεμα. Στόχος τα κοκκάλια που ακόμα δεν έχουν φανεί στους αριθμούς που πρέπει ίσως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας της θάλασσας. Είχα πάρει μαζί μου και τον lrf εξοπλισμό ο οποίος ήταν άβρεχτος... Πήγαμε σε ένα νέο μέρος που μας σφύριξε ένας τύπος! Ακόμα δεν είχα δέσει τον εξοπλισμό και στη δεύτερη βολή του φίλου χτυπάει ένα ψάρι και αρχίζει να παίρνει μέτρα...Μετά από μια ωραία μάχη μια λίτσα γύρω στο κιλό βγήκε στη στεριά να ποζάρει και να επιστρέψει στη μαμά της...

Στη συνέχεια μας επισκέφτηκε ένα κοπάδι λαβράκια τα οποία αμέσως άρχισαν τα κυνήγια...δύο φορές κυνήγησαν μπροστά μας και 2 λαβράκια έβγαλα με βολή μέσα στο χαλαμπαλίκι! Μάτωσε το lrf!!!!

Φυσικά και τα δύο επέστρεψαν στην γαλανή...
Σε απόσταση 200 μέτρων έπαιζαν χοντρά ψάρια - μάλλον λίτσες - τα οποία δυστυχώς δεν πλησίασαν στη στεριά! Αργότερα αλλάξαμε μέρος μήπως και πετύχουμε κοκκάλια αλλά και εκεί πετύχαμε ένα κοπάδι τονοειδή (μάλλον καρβούνια) τα οποία δεν πλησίασαν σε απόσταση βολής. Σήμερα είχε διάβασμα από το πρωί οπότε εν αναμονή για την επόμενη εξόρμηση...

Βασίλη τι είναι ο Irf εξοπλισμός;
Ωραίες οι φωτογραφίες.

Last edited:
Βασίλη τι είναι ο Irf αποκλεισμός;
Ωραίες οι φωτογραφίες.

Γιάννη ο lrf αποκλεισμός δεν ξέρω τι είναι. Αν εννοείς ο lrf εξοπλισμός σημαίνει light rock fishing... .sarcastic.

αρη εσυ που παιζεις με ελαφρα ψαρακια κρατα κ τη πετονια δε πειραζει..yelling...εμεις που παιζουμε στα δυσκολα κ στα αγνωστα κυριως θελουμε νημα γιατι για μια στιγμη δε μπορουμε να παιζουμε με μαλακιες,ουτως η αλλιως για μια φορα ζουμε να ακουσουμε αυτα τα κωλοφρενα να μη σταματανε.παλι καλα που δε βγαζει κ η benelli ειδη αλειιας.,..buy..buy.

Ωραιος ο Βασιλης... Λιτσα του κιλου δεν την κρατατε? Μπραβο παντως για το C&R... ;)
Ακη εγω ξερεις ρε φιλε οτι δεν μου αρεσει να χτυπιεμαι με το jigging... .goodboy. Για τη μαχη παω κ εγω, γι αυτο ψαρευω με καλαμι βεργα και μικρο μηχανισμο... .sarcastic. Μπορει να κανω καμια βολτουλα το απογευματακι...

Back