Ε οχι και οπισθοδρομικες οι επαναληπτικες...
Τι σημασία έχει αν θα βγουμε για κυνήγι με μια χραπα χρουπα με ένα μονοκαννο η με ένα κοκοροτουφεκο?
Μήπως κ αυτα δεν είναι ικανά να μας χαρίσουν "θηραματικες" συγκινησεις?
Και οσο κ αν ακουστει περιεργο, σας πληροφορω πως όλοι αυτοί θα νιώσουν την ίδια συγκίνηση με κάποιον που θα κρατουσε μια χειροποίητη cosmi......
Λόγω τιμής ποτε μου δεν κατάλαβα πως γίνεται να απαξιωνουμε ένα όπλο είτε λόγο τις εμφάνισης του είτε γιατί μπορει να ειναι "γερασμένο".....
Ουτε κ είναι εφικτό να αρέσου σε κάποιους τα όπλα τα οποία προτιμαει η συντριπτική πλειοψηφια......
Το έχω ξαναποσταρει το παρακάτω αλλά θα το κάνω μια φορά ακόμα μπας κ σταματήσει κ κάθε μορφή " bulling" στον κυνηγοτοπο...
Ο άγνωστος φίλος μας φαντάζομαι πως είδε κ αποειδε....κ έφτασε σε σημείο να ρωτήσει κ τον Κυπριδημο,και η απάντηση του δευτερου ήταν αποστομωτική.......
Συγγνωμη για το off αλλα κάποια πραγματα τα θεωρώ τραγικά...........
WINCHESTER 1300
Κύριε Κυπριδημε έχω μια Winchester 1300 με την οποία κυνηγάω τα τελευταία πέντε χρόνια. Όποιος τη βλέπει στον κυνηγότοπο μου λέει πως είναι καλό όπλο αλλά να την αλλάξω και να πάρω ένα ιταλικό αυτογεμες. Που οφείλετε αυτή η νοοτροπία ?
Επισυνάπτω και δυο φωτογραφίες του όπλου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες εσείς ρίχνετε καλά με αυτό το όπλο. Το έχετε πέντε χρόνια και το έχετε συνηθίσει. Είναι χράπα χρούπα με απλή και ανθεκτική κατασκευή και προσαρμόσιμη σε όλα τα κυνήγια. Αρα γιατί να το αλλάξετε;
Αυτοί που σας λένε να το αλλάξετε και να πάρετε αυτόματο ρίχνουν καλύτερα από εσάς στο κυνήγι; Η γενικευμένη άποψη είναι ότι το κυνηγετικό όπλο τα κάνει όλα με ένα απλό πάτημα της σκανδάλης, μπας και ζοριστεί ο κάτοχος του! Αυτή η άποψη επικρατεί εδώ, σε άλλες χώρες η χράπα χρούπα είναι ο κυρίαρχος του κυνηγότοπου και το κοκοροτούφεκο ηεπιλογή του μερακλή κυνηγού που δεν βαριέται να οπλίσει τα κοκόρια.
Προσέχετε επίσης το φαινόμενο του τυχερού όπλου. Οι Αγγλοι λένε ότι ο Θεός μας δίνει ένα καλό όπλο και έναν καλό σκύλο και μετά σπάει τα καλούπια. Σχεδόν όλοι μας θρηνούμε το ένα καλό όπλο που δεν εκτιμήσαμε όταν το είχαμε και το πουλήσαμε. Κρατήστε λοιπόν την 1300 μέχρι να φανεί αντάξιος αντικαταστάτης που θα περάσει δοκιμή