Huglu veyron

Διαβαζω για λιγα εξαρτηματα στις benelli που το κλειστρο εχει 2 ελατηρια και στο συνολο 7 εξαρτηματα οταν για παραδειγμα στη maxus στο κλειστρο ειναι 3 εξαρτηματα ουτε ελατηρια ουτε πειρακια και περιστρεφομενες κεφαλες. απλα εχει ενα ελατηριο και ενα πιστονι.Ποια ειναι αυτη η απλοτητα της benelli? Υπαρχει πιο απλο κλειστρο απο αυτο σαν της maxus?

Όχι και χραπα χρουπα .καλή είναι αλλά να παμε μπροστά οχι πίσω..
Τώρα εάν έχει κάποιος όπλο και του κάνει εμπλοκές (γνωρίζω κ τέτοια άτομα)και δεν κάνει κάτι ε τότε κακό τού κεφαλιού του..
Εάν κάνει το φυσιγγι εμπλοκή κανένα δεν θα ρίξει.....
Στην χραπα πατας κλικ δεν έριξε, χραπα το πεταξες χρουπα έφερες καινουργιο από την αποθήκη, μπαμ κουπα το γουρουνι, σε αυτόματη θα το χαιρεταγες με μαντήλι κ με μια πετσετα θα σκουπίζες τα κλαματα

Διαβαζω για λιγα εξαρτηματα στις benelli που το κλειστρο εχει 2 ελατηρια και στο συνολο 7 εξαρτηματα οταν για παραδειγμα στη maxus στο κλειστρο ειναι 3 εξαρτηματα ουτε ελατηρια ουτε πειρακια και περιστρεφομενες κεφαλες. απλα εχει ενα ελατηριο και ενα πιστονι.Ποια ειναι αυτη η απλοτητα της benelli? Υπαρχει πιο απλο κλειστρο απο αυτο σαν της maxus?
Μιλάμε για όλο τον μηχανισμό. Η maxus έχει πιστονι με ελατήριο, ελατήριο δεύτερο που κάτω απ το μίνι σιδηρόδρομο. Το κλειστρο της maxus δεν έχει ελατηριακι στον επικρουστηρα. Αλλά αυτό και να υπάρχει συνήθως ο επικρουστηρας σπάει Όχι αυτό. Επίσης σε στιβαρότητα το κλειστρο της benelli είναι άλλο πράγμα.
Η benelli δουλεύει μόνο με το κλειστρο. Τα υπόλοιπα από εκεί και μπροστά δεν υπάρχουν καν! Επίσης δεν ταλαιπωρείται η αποθήκη και το εσωτερικό του όπλου από αέρια. Κι εμένα μου αρέσει η maxus καλύτερα αλλά στο κομμάτι αυτό ή benelli είναι πιο μπροστά σε απλότητα μηχανισμού.

Δεν έχω ιδέα από κυνήγι αγριοχοιρου, αλλά θα έπαιρνα ένα όπλο με τα πιο λίγα εξαρτήματα για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Μια benella π.χ.

Πως το είπες ;; οχι χραπα χρουπα στο γουρουνι κ θέλεις ισχυ πυρος ;;; τρίτη πρωι με τον κηδεμόνα σου στον διευθυντή για 10ημερη αποβολή
Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα σε αυτό ... δεν χαλάει δεν κολλάει δεν σπάει. :)
IMG_20210313_221644.jpg
Ναι την 1187 και χραπα χρουπα για τα γουρούνια
Πολύ σοφά κάνεις και δεν παίρνεις την 1187 στα γουρούνια .. αχαχαχαχα που είσαι ρε Τόλη ? (Σε πειράζω Παναγιώτη)
Βρήκες μεσαίο σκοπευτικό ή να ψάξω ?

Βρε παιδιά ο πεθερός μου έχει μια χράπα χρούπα που φοβάμαι να την τουφεκίσω. Γράφει πάνω της cobra μάλλον με μπογιά γιατί έχει αρχίσει να ξεφτίζει.
Τι πράμα είναι αυτό ?
Έχω ρίξει, η αλήθεια είναι, μερικά φυσίγγια αλλά δεν φαίνεται πολύ σόι όπλο.
Το πρώτο το έριξα με το ένα χέρι μην κάνει κανένα μπαμ. :) :) :)

Βρε παιδιά ο πεθερός μου έχει μια χράπα χρούπα που φοβάμαι να την τουφεκίσω. Γράφει πάνω της cobra μάλλον με μπογιά γιατί έχει αρχίσει να ξεφτίζει.
Τι πράμα είναι αυτό ?
Tristar Cobra.
Made by Armsan

https://www.tristararms.com/series/cobra-iii-field-pump/

Οι αμερικανοι τις θεωρουν καλες σε γενικα πλαισια.

Στην χραπα πατας κλικ δεν έριξε, χραπα το πεταξες χρουπα έφερες καινουργιο από την αποθήκη, μπαμ κουπα το γουρουνι, σε αυτόματη θα το χαιρεταγες με μαντήλι κ με μια πετσετα θα σκουπίζες τα κλαματα
Αυτο ακριβως.
Η επαναληπτικη μπορει να ειναι γεματη με τα μισα φυσιγγια τζουφια αλλα θα τα ριξει ολα.

Πάντως αν και πάλι τα έχουμε κάνει σαλάτα τα θέματα, στη maxus αν δεν σκάσει της θαλαμης το φυσίγγι τραβάς μια πίσω το κλειστρο το αφήνεις και φέρνει άλλο επάνω από την αποθήκη. Στα ιταλικά αυτό δεν γίνεται, δε φέρνει άλλο επάνω, είναι άλλο σύστημα.

Πάντως αν και πάλι τα έχουμε κάνει σαλάτα τα θέματα, στη maxus αν δεν σκάσει της θαλαμης το φυσίγγι τραβάς μια πίσω το κλειστρο το αφήνεις και φέρνει άλλο επάνω από την αποθήκη. Στα ιταλικά αυτό δεν γίνεται, δε φέρνει άλλο επάνω, είναι άλλο σύστημα.
Ολες οι Browning/Winchester το κανουν αυτο.
Την ωρα της "μαχης" ομως αυτο σε αυτογεμες δεν σου βγαινει αυθορμητα.

Και μια τελευταια κουβεντα...

Ολοι θα επρεπε να εχουμε ενα επαναληπτικο αμα θεωρησουμε οτι καποιοι θελουν 2ο η 3ο οπλο.
Βλητικα ειναι καλα οσο καθε αλλο οπλο.
Οι καλυτερες ειναι πιο φτηνες απο τις μεσσαιες στην κατηγορια των αυτογεμων.
Ποιες χαμηλες πιεσεις και @@ριες? Αδεια να ειναι τα φυσιγγια τα ριχνει!
Και οταν θες να ξεδωσεις σε κανα σκοπευτηριο...παιρνεις τα πιο ελαφρια και φτηνα φυσιγγια!

Οσο για τα γρουνια που λεει ο Δημητρης παραπανω δικιο εχει (εν μερει)....yel.
Οταν το καρτερι μου ειναι κλειστο σημειο και υποπτο για διαφωνιες "προσωπικου επιπεδου"
με τους περαστικους τριχωτους κυριους τοτε παντα βγαζω την Mossberg 590 (παιρνει και ξιφολογχη επανω...δεν την εχω απλα λεμε τωρα...)

Απλα πραγματα που πολλοι τα ξερουν μεσα απο διαφορα αρθρα και δυστιχως εχουν επαλιθευτει ουκ ολιγες φορες...
Οταν μιλαμε για κυνηγι αγριοχοιρου το πρωτο πραγμα που θελουμε ειναι η αξιοπιστια στο οπλο μας........και οταν μιλαμε για αξιοπιστια τοτε δεν μπορουμε να αναφερωμασται σε καραμπινες!!!!!!
Κανενα κυνηγι επικυνδηνων θυραματων και απαιτησεων δεν γινεται με αυτοματο οπλο και μαλιστα με καραμπινα........ΜΟΝΟ με δικανα διπλοσκανδαλα και οπλα με κινητο ουραιο........το γιατι ας σκευτουν ολοι οσοι εχουν εμπιστοσυνη στην καραμπινα..
Αν λοιπον ξεπερασουμε το ''marketing'' της αγορας και το προβλημα των ομαδων στο πια ομαδα θα κτυπησει τα περισσοτερα γουρουνια σε μια χρονια τοτε η επιλογη ενος αξιοπιστου οπλου σε αυτο το κυνηγι ειναι ενα διπλοσκανδαλο δικανο με περισσοτερα + απο οποιαδηποτε καραμπινα.
Ενα φτηνο απλο και διπλοσκανδαλο οπλο ειναι πιο αξιοπιστο απο την ακριβοτερη καραμπινα!!!!!!
Στην οπλοτεχνικη ειναι κανονας πως οσο πιο απλο ενα οπλο τοσο πιο αξιοπιστο ειναι......οσο λιγωτερα κινητα μερη εχει τοσο καλιτερο.
Γι'αυτο λοιπον οταν μιλαμε για κυνηγι σε αυτο το θυραμα που θεωρηται κατα καποιο τροπο επικυνδηνο η πιο σωστη επιλογη ειναι το δικανο και κατ'επεκταση μια καραμπινα χραπα-χρουπα για το παραπανω φυσιγγι.
Και μην νομιζουν μερικοι πως εχει δυσκολο χειρισμο διοτι σε εναν που το εχει μαθει δουλευει ποιο γρηγορα και απο την αυτοματη...και σιγουρα με μεγαλυτερη αξιοπιστια!!!

Μια χαρα ανεβαζει φιλε εαν ριξεις και πεσει ο κοκορας απελεθερωνει φυσιγγι απλα εχει cut off και εαν δε πατισεις σκανδαλη δεν βγαζει φυσιγγι

Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα σε αυτό ... δεν χαλάει δεν κολλάει δεν σπάει. :)
View attachment 24337

Πολύ σοφά κάνεις και δεν παίρνεις την 1187 στα γουρούνια .. αχαχαχαχα που είσαι ρε Τόλη ? (Σε πειράζω Παναγιώτη)
Βρήκες μεσαίο σκοπευτικό ή να ψάξω ?

Τι πράμα είναι αυτό ?
Καλημέρα όχι γαμωτο δεν μπορώ να βρω μεσαίο σκοπευτικο...

Μια χαρα ανεβαζει φιλε εαν ριξεις και πεσει ο κοκορας απελεθερωνει φυσιγγι απλα εχει cut off και εαν δε πατισεις σκανδαλη δεν βγαζει φυσιγγι
Σωστοοοςς! Το μπέρδεψα με το αν δεν έχεις πατήσει. Αρα πιο ωραίο το Ιταλικό , αν θες να αλλάξεις γρήγορα φυσίγγι θαλαμης.

Καλημέρα όχι γαμωτο δεν μπορώ να βρω μεσαίο σκοπευτικο...
Παναγιώτη άρπαξέ το ... 1 έχει
Ρώτα τον αν στέλνει Ελλάδα ...

https://ellwoodepps.com/remington-middle-sight-bead-rem-11-87.html

Παρακάλεσέ τον να στο στείλει ... μερικές φορές πιάνει.
Ο μοναδικός λόγος να μην στο στείλει είναι γιατί μπορεί να είναι βλάκας ή (το πιο πιθανό) να βαριέται την διαδικασία να ρωτήσει για μεταφορικά και να σου απαντήσει ... άλλο πρόβλημα είναι η πληρωμή αλλά αυτό λύνεται.

Μόλις είδα ότι έχει επιλογή για Ελλάδα ... όρμα

Last edited:
Οταν μιλαμε για κυνηγι αγριοχοιρου το πρωτο πραγμα που θελουμε ειναι η αξιοπιστια στο οπλο μας........
Ηρακλή, είναι στο μοναδικό που συμφωνούμε απόλυτα, θα έλεγα σε κάθε κυνήγι γιατί δημιουργεί πολύ δυσάρεστη κατάσταση, στο γουρούνι βέβαια ακόμα περισσότερο.

Από την άλλη έχει δει πολλά σύγχρονα πολεμικά όπλα με κινητό ουραίο ?
Αν στα γουρούνια θες αξιοπιστία σε μια μάχη που κρίνεται η ζωή σου δεν θέλεις ?
Όλα τα όπλα μπορεί να χαλάσουν στο κυνήγι.
Ακόμα και οι χράπα χρούπα και τα δίκανα (σπάσιμο εξαρτήματος, μη σωστή εξόλκευση και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς)
Δεν θα αρνηθώ όμως ότι ένα καλό δίκανο είναι πιο αξιόπιστο από μια καλή καραμπίνα !!!

Δυστηχώς, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το όπλο που δεν χαλάει ποτέ !!!
Απλά υπάρχουν κάποια όπλα που εμφανίζουν συχνότερα βλάβες και προβλήματα από κάποια άλλα.

Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Last edited:
Ε οχι και οπισθοδρομικες οι επαναληπτικες...
Τι σημασία έχει αν θα βγουμε για κυνήγι με μια χραπα χρουπα με ένα μονοκαννο η με ένα κοκοροτουφεκο?
Μήπως κ αυτα δεν είναι ικανά να μας χαρίσουν "θηραματικες" συγκινησεις?

Και οσο κ αν ακουστει περιεργο, σας πληροφορω πως όλοι αυτοί θα νιώσουν την ίδια συγκίνηση με κάποιον που θα κρατουσε μια χειροποίητη cosmi......

Λόγω τιμής ποτε μου δεν κατάλαβα πως γίνεται να απαξιωνουμε ένα όπλο είτε λόγο τις εμφάνισης του είτε γιατί μπορει να ειναι "γερασμένο".....

Ουτε κ είναι εφικτό να αρέσου σε κάποιους τα όπλα τα οποία προτιμαει η συντριπτική πλειοψηφια......

Το έχω ξαναποσταρει το παρακάτω αλλά θα το κάνω μια φορά ακόμα μπας κ σταματήσει κ κάθε μορφή " bulling" στον κυνηγοτοπο...

Ο άγνωστος φίλος μας φαντάζομαι πως είδε κ αποειδε....κ έφτασε σε σημείο να ρωτήσει κ τον Κυπριδημο,και η απάντηση του δευτερου ήταν αποστομωτική.......

Συγγνωμη για το off αλλα κάποια πραγματα τα θεωρώ τραγικά...........

WINCHESTER 1300

qa307-winchester.jpg

Κύριε Κυπριδημε έχω μια Winchester 1300 με την οποία κυνηγάω τα τελευταία πέντε χρόνια. Όποιος τη βλέπει στον κυνηγότοπο μου λέει πως είναι καλό όπλο αλλά να την αλλάξω και να πάρω ένα ιταλικό αυτογεμες. Που οφείλετε αυτή η νοοτροπία ?

Επισυνάπτω και δυο φωτογραφίες του όπλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες εσείς ρίχνετε καλά με αυτό το όπλο. Το έχετε πέντε χρόνια και το έχετε συνηθίσει. Είναι χράπα χρούπα με απλή και ανθεκτική κατασκευή και προσαρμόσιμη σε όλα τα κυνήγια. Αρα γιατί να το αλλάξετε;

Αυτοί που σας λένε να το αλλάξετε και να πάρετε αυτόματο ρίχνουν καλύτερα από εσάς στο κυνήγι; Η γενικευμένη άποψη είναι ότι το κυνηγετικό όπλο τα κάνει όλα με ένα απλό πάτημα της σκανδάλης, μπας και ζοριστεί ο κάτοχος του! Αυτή η άποψη επικρατεί εδώ, σε άλλες χώρες η χράπα χρούπα είναι ο κυρίαρχος του κυνηγότοπου και το κοκοροτούφεκο ηεπιλογή του μερακλή κυνηγού που δεν βαριέται να οπλίσει τα κοκόρια.

Προσέχετε επίσης το φαινόμενο του τυχερού όπλου. Οι Αγγλοι λένε ότι ο Θεός μας δίνει ένα καλό όπλο και έναν καλό σκύλο και μετά σπάει τα καλούπια. Σχεδόν όλοι μας θρηνούμε το ένα καλό όπλο που δεν εκτιμήσαμε όταν το είχαμε και το πουλήσαμε. Κρατήστε λοιπόν την 1300 μέχρι να φανεί αντάξιος αντικαταστάτης που θα περάσει δοκιμή

Ηρακλή, είναι στο μοναδικό που συμφωνούμε απόλυτα, θα έλεγα σε κάθε κυνήγι γιατί δημιουργεί πολύ δυσάρεστη κατάσταση, στο γουρούνι βέβαια ακόμα περισσότερο.

Από την άλλη έχει δει πολλά σύγχρονα πολεμικά όπλα με κινητό ουραίο ?
Αν στα γουρούνια θες αξιοπιστία σε μια μάχη που κρίνεται η ζωή σου δεν θέλεις ?
Όλα τα όπλα μπορεί να χαλάσουν στο κυνήγι.
Ακόμα και οι χράπα χρούπα και τα δίκανα (σπάσιμο εξαρτήματος, μη σωστή εξόλκευση και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς)
Δεν θα αρνηθώ όμως ότι ένα καλό δίκανο είναι πιο αξιόπιστο από μια καλή καραμπίνα !!!

Δυστηχώς, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το όπλο που δεν χαλάει ποτέ !!!
Απλά υπάρχουν κάποια όπλα που εμφανίζουν συχνότερα βλάβες και προβλήματα από κάποια άλλα.

Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Γ αυτο στα γουρουνια παντα ξιφολονχη αυτη δε παθενει σηγουρα εμπλοκες αχαχαχαχαχαχ

Back