Cal.36

Και στο 32αρι μου έτσι είναι (και πιο παχιά η θαλάμη μπορώ να πω), αφού τα κανονικά βγάζουν 800 bars χαλαρά...
 
Eχουν αρκετο ψαχνο οντως. Φαντασου ομως μια εταιρια που φτιαχνει οπλα. Χυτευει ιδια βαση, ιδιες διαστασεις στο κομματι το μεταλλο για τις θαλαμες, και διαφοροποιει μονο τις κανες, και φυσικα το διαμετρημα της θαλαμης. Τους ερχεται πολυ φτηνοτερο φανταζομαι.

Και στο δικο μου το μονοκανακι, το παχος θαλαμης ειναι περιπου ενα ποντο.
 
Κάποια 36αρια έχουν όντως αρκετό πάχος θαλάμη,όπως το δικό μου μπαικαλ.το χρησιμοποιούσα πιτσιρικάς για τσιχλοκότσυφα στα καθιστά.ειχα χτυπήσει κ τρυγόνι 3φορες.μάλιστα ενα το ειχα χτύπησει στο φτερό.εριχνα με φυσίγγια rio,faisan,federal 19gr,και κάτι πράσινα του ρουμελιωτη.μου είχε κάνει εντύπωση πόσο μακρια μπορούσε να βαλλει ένα θήραμα..
 
Βλέποντας το θεμα φλομπερτ ειδα οτι τα φυσιγγια ειναι διαφορετικα απο το καλ. 36 και το .410.
Στην Κυπρο λεγοντας αυτα τα τρια εννοούμε το .410

Εχουν διάφορα αυτα τα τρια?
σορυ για το κάπως αφελες ερώτημα αλλα με συγχησε το θεμα φλομπερτ που ειδα αλλου στο φορουμ
 
Κοιτα, το φλομπερ ειναι το 9χιλ. Συνηθως ειναι φυσιγγι περιφερειακης πυροδοτησης, ασχετως πως με μετατροπες γινοταν και κεντροφλεγες για αναγομωση. Συνηθως ηταν μεταλλικο φυσιγγι, παλιοτερα υπηρχαν και με χαρτινο καλυκα και μεταλλικη πατουρα.

Το .410 ειναι το δικο μας 36αρι, φυσιγγι κεντρικης πυροδοτησης, το μικροτερο απο τα διαμετρηματα του λειοκανου. Ειναι ομως φυσιγγι κανονικο. Για να καταλαβεις, εχουν και διαφορα στη διαμετρο, οποτε δεν γινεται να μιλαμε για ιδιο φυσιγγι
 
Μαλιστα.
Ευχαριστώ.
Αυτο το 36αρι εχουμε εδω κ εχω κ γω.
απλα ειδα στο φλομπερ το θεμα τσ φυσιγγια περ. Ανάφλεξης κ αναρωτήθηκα.
Διοτι στην Κυπρο λεγοντας φλοπερ ολοι το 36αρι εννοουν
 
Μαλιστα.
Ευχαριστώ.
Αυτο το 36αρι εχουμε εδω κ εχω κ γω.
απλα ειδα στο φλομπερ το θεμα τσ φυσιγγια περ. Ανάφλεξης κ αναρωτήθηκα.
Διοτι στην Κυπρο λεγοντας φλοπερ ολοι το 36αρι εννοουν

Eιναι δυο διαφορετικα διαμετρηματα. Απλα ξερεις οτι καμμια φορα οι τοπικες διαλεκτοι και παραδοσεις, επικρατουν της σωστης διατυπωσης
 
Eιναι δυο διαφορετικα διαμετρηματα. Απλα ξερεις οτι καμμια φορα οι τοπικες διαλεκτοι και παραδοσεις, επικρατουν της σωστης διατυπωσης
Καλά, αν ψάχνεις για τη «σωστή διατύπωση» για αυτό το διαμέτρημα… τρέχα γύρευε! .buy.Κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε η ονομασία 36άρι (ή cal.36) αφού δεν δικαιολογείται από πουθενά, είναι εντελώς αυθαίρετη. .xm.
Διάμετρος δεν είναι, ούτε σε mm (προφανώς), ούτε σε εκατοστά της ίντσας, αφού η πραγματική διάμετρός του είναι 0,410 της ίντσας (10,4 mm). Αλλά ούτε και με τον παραδοσιακό τρόπο χαρακτηρισμού των διαμετρημάτων του λειόκαννου - τον αριθμό μολυβένιων σφαιρών που ζυγίζουν 1 λίμπρα (453,6 γραμμάρια) – δεν έχει καμιά σχέση, αφού μ’ αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να λέγεται 68αρι (68 gauge) κι όχι 36αρι! .what.
Σε αυτό το θέμα οι πιο σωστοί κατά τη γνώμη μου είναι οι αμερικάνοι, που δεν χρησιμοποιούν καθόλου τον όρο 36 αλλά μόνο .410 και μάλιστα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για διάμετρο αυλού, αφού το λένε “.410 bore” ενώ στα άλλα διαμετρήματα βάζουν τον όρο gauge (ga.): π.χ. “12 ga.” – “20 ga.” – 28 ga.” κλπ. ;)
Αντιθέτως στην Ευρώπη επικρατεί ένας ψιλοχαμός: Άλλοι το λένε cal.36, άλλοι cal.410, άλλοι και τα δυο: cal.36(410), ενώ άλλοι (πάλι εντελώς αυθαίρετα) με το 36 εννοούν τις απλές εκδόσεις - θαλάμες & κάλυκες 2-2,5 ιντσών (50-65 mm) - και με το 410 τη μάγκνουμ έκδοση 3 ιντσών (76mm). .buy buy.
Οι δε Γάλλοι, που παλιότερα καθετί το «αγγλοσαξωνικό» τους έκανε να … βγάζουν σπυράκια .kkk., μιαν εποχή το λέγανε 12mm, αλλά κι αυτό απέχει πολύ από το σωστό, αφού 12mm περίπου είναι η διάμετρος της θαλάμης κι όχι του αυλού!
Άντε να βγάλεις άκρη λοιπόν… .sarcastic.
 
Back
Top