Το έχω ρίξει το έχει ένας πολύ καλός φίλος ο οποίος κυνηγά λαγό με αυτό.
Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι πρόκειται για το Remington model 11 που στην ουσία είναι το ίδιο όπλο με την θρυλική Browning Auto-5, το πρώτο πετυχημένο αυτογεμές λειόκαννο. Η Remington είχε πάρει άδεια από τον Browning και το κατασκεύαζε στην Αμερική (από το 1911 έως το 1948), αφού το ορίτζιναλ Auto-5 κατασκευαζόταν από την FN Βελγίου.Remington sportsman.
Την έχει ο πατέρας μου.
Ελατηρίου.
Δεν βρήκα κάποια πληροφορία στην κάννη για σύσφιξη.
Σίγουρα είναι πολύ παλιά (την έχει από το 1983, μεταχειρισμένη) και ψάχνω κάποιες πληροφορίες για να την δώσω σε φίλο που ενδιαφέρεται.
Ευχαριστώ πολύ Στέλιο.Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι πρόκειται για το Remington model 11 που στην ουσία είναι το ίδιο όπλο με την θρυλική Browning Auto-5, το πρώτο πετυχημένο αυτογεμές λειόκαννο. Η Remington είχε πάρει άδεια από τον Browning και το κατασκεύαζε στην Αμερική (από το 1911 έως το 1948), αφού το ορίτζιναλ Auto-5 κατασκευαζόταν από την FN Βελγίου.
Φαίνεται επίσης η κάννη να είναι αρκετά μακριά, 71 ή πιθανότατα 76 cm. Με αυτό το δεδομένο η σύσφιξη θεωρώ κατά 99,99% ότι είναι full choke (1*). Εκείνα τα χρόνια η πλέον συνήθης πρακτική ήταν ανάλογα με το μήκος της κάννης να κάνουν και το (σταθερό) τσοκάρισμα, και ειδικά στην Αμερική ... 61cm - IC (4*), 66cm - MOD (3*), 71-76cm - FULL τα πιο συνηθισμένα.
Επίσης το ότι το συγκεκριμένο είναι Cal. 20, ένας λόγος παραπάνω, που ενισχύει την πεποίθηση μου ότι η σύσφιξη είναι full choke.
Στην πρώτη φωτο στα δεξιά της κάννης κάτι γράφει,τέρμα πισω εκεί που "τελειώνει" η παπια.....Δεν βρήκα κάποια πληροφορία στην κάννη για σύσφιξη.
Της αξίζει μια καλή περιποίηση! Είναι ωραίο και ξεχωριστό όπλο,τυχερός ο φίλος σου!Remington sportsman.
Την έχει ο πατέρας μου.
Ελατηρίου.
Δεν βρήκα κάποια πληροφορία στην κάννη για σύσφιξη.
Σίγουρα είναι πολύ παλιά (την έχει από το 1983, μεταχειρισμένη) και ψάχνω κάποιες πληροφορίες για να την δώσω σε φίλο που ενδιαφέρεται.
Κοίταξα, δεν γράφει.Στην πρώτη φωτο στα δεξιά της κάννης κάτι γράφει,τέρμα πισω εκεί που "τελειώνει" η παπια.....
Αν δεν λέει εκεί το τσοκ τότε κοίτα στην ακριβώς απέναντι πλευρά (αριστερά) στο ίδιο σημείο....
Παράξενο παντως...Κοίταξα, δεν γράφει.
Γράφει κάποιες άλλες πληροφορίες.
2700 Νικο.Ωραίο οπλο
Τι βάρος έχει το οπλο;
Απο ριξιμο πως παει το 525;Το 525 σε cal20 το έχω εγώ. Ζυγίζει 3,1 κιλά με 71 cm κανες. Είναι όμως τόσο ωραία ζυγισμενο και η λεπτή σιλουέτα του, που εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται το βάρος. Ανεβαίνει στον ώμο σχεδόν μόνο του.
Ωραίο όπλο, ξεκούραστο, ωραία σκοτωματα. Έχει αυλους 15,7. Έχω και μια Winchester sx3 cal20. Αυτή λέει έχει διευρυμένο αυλό αλλά δεν γράφει πάνω στην κάνη πόσο είναι. Δεν τα έχω συγκρίνει ποτέ σε στόχο για να έχω άποψη. Αυτό που λέω με σιγουριά είναι ότι και τα 2 έχουν πολύ καλά σκοτωματα. Τα πουλιά παίρνουν πολλά σκάγια.Απο ριξιμο πως παει το 525;
Τα ειχε ο Γιαλιτακης στην Κρητη αλλα τωρα δεν ξερω...το εργοστασιο δεν υπαρχει πλεον.Πολύ καλό
Έψαξα να βρω αντιπρόσωπο στην Ελλάδα αλλά δεν βρήκα κάτι.