Buffering

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κεντρικολα
Κύριε Νίκο αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω από την δική μου μεριά είναι αν έχει την ίδια συμπεριφορά και στα ψιλά σκάγια νο8 η 9 ( και όποιος άλλος το έχει δοκιμάσει βέβαια) . Σαν υλικό φθηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ευρείας κατανάλωσης φυσίγγια όπως στην τσιχλα.

Πιστευω πως ναι....παντου μπαινει.....εχω φιλο που εχει υπομονη και το κανει σε καποια τσιχλοφυσεκια.
Προσωπικα δεν εχω βαλει αλευρι σε Ν8-8,5- 9.....Απο Ν6 και κατω. :)
ΥΓ. Σπαρκ και αλευρι.,.....σε Ν8 ή Ν9.....και ο αγιος θα το ''φοβηθει''.....εκει που θα ''κοβει''.....

Κεντρικολα

Πιστευω πως ναι....παντου μπαινει.....εχω φιλο που εχει υπομονη και το κανει σε καποια τσιχλοφυσεκια.
ΥΓ. Σπαρκ και αλευρι.,.....σε Ν8 ή Ν9.....και ο αγιος θα το ''φοβηθει''.....εκει που θα ''κοβει''.....
Ευχαριστώ.

Κεντρικολα

Σπάρκ?

Τι σου φανηκε ''περιεργο'' με τον σπαρκ?? Τον ανεφερα γιατι ειναι συγκεντρωτικο βυσμα....το βρωμαλευρο
σε ολα τα βυσματα δουλευει. ;)
Δηλαδή είναι καλύτερο χρηστικά το βρωμάλευρο από το πλαστικό Buffer..;;

Τι σου φανηκε ''περιεργο'' με τον σπαρκ?? Τον ανεφερα γιατι ειναι συγκεντρωτικο βυσμα....το βρωμαλευρο
σε ολα τα βυσματα δουλευει. ;)
Δεν ήξερα καν ότι ο σπαρκ είναι συγκεντρωτήρας,γιαυτό σε ρώτησα.

Δηλαδή είναι καλύτερο χρηστικά το βρωμάλευρο από το πλαστικό Buffer..;;

Κωστα μου νομιζω πως γενικοτερα ειναι καλυτερο το βρωμαλευρο....παντα κατα την γνωμη μου.....καποιος
αλλος μπορει να εχει διαφορετικη αποψη φιλε!! :)

Ερωτήματα που προκύπτουν μεταξύ πλαστικού και άλευρου βρώμης:
1) Γιατί το πλαστικό υποτίθεται ανεβάζει παραπάνω πιέσεις απ' ότι το αλεύρι;
2) Πώς υπολογίζω πόσο buffer θα χρησιμοποιήσω στο πλαστικό και στο αλεύρι; Βάζω μέχρι να καλυφθούν τα σκάγια και στις δύο περιπτώσεις;
3) Έχω παρατηρήσει ότι το πλαστικό μπαίνει σε μικρότερη ποσότητα απ' ότι το αλεύρι (για ίδιο βάρος σκαγιών) ισχύει;

2) Πώς υπολογίζω πόσο buffer θα χρησιμοποιήσω στο πλαστικό και στο αλεύρι; Βάζω μέχρι να καλυφθούν τα σκάγια και στις δύο περιπτώσεις;
3) Έχω παρατηρήσει ότι το πλαστικό μπαίνει σε μικρότερη ποσότητα απ' ότι το αλεύρι (για ίδιο βάρος σκαγιών) ισχύει;
Βασιλη απο την στιγμη που δεν παιζουν κανονακια στους ιδιογομωτες δεν υπαρχει απαντηση.
Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι η Remington γεμιζει με buffer π.χ και δεν εχει κανει συνεργασια
με τους μυλους Αγιου Γεωργιου.Εδω στα δραμια βαζουν ακομα και σιμιγδαλι,τι να λεμε τωρα!

Μην ''υποτιματε'' ΤΙΠΟΤΑ.....Το καθε ενα για την δουλεια που θελει ο καθε κατασκευαστης η ιδιογομωτης.
Πλαστικο μπαφερ δεν αγορασα ποτε....ο λογος ειναι οτι δουλευοντας πλαστικο μπαφερ μου διαφοροποιουσε
την ογκομετρια..δλδ μικραινει τον κενο ελευθερ χωρο...
Το αλλο που διαπιστωσα ( εγω ) ειναι οτι με το βρωμαλευρο ειχα καλυτερες συγκεντρωσεις κατα 2 εως 3%
απ'οτι στο πλαστικο μπαφερ. Στο ιδιο σεταπ παντα ιδιες αποστασεις τσοκ...κτλ κτλ...
Το σιμιγδαλι κανει και αυτο την ''δουλεια'' του....με την διαφορα οτι ειναι πολυ επικινδυνο εαν βραχει η
τραβηξει υγρασια...Τοτε γινεται ''ενα σωμα μια ψυχη''.....με λιγα λογια γινεται μονοβολο....και τα bar στον θεο.
Το δουλευω μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις ''τροποποιημενο'' και ξεροντας παντα τι εχω κανει..το
φυσιγγιο πρεπει να το ριξω εντος της εβδομαδας...μετα τις 8 μερες το φυσιγγιο σφαζεται...αυτο κανω εγω...

ΥΓ. Εχω ψαχτει αρκετα με διαφορα ειδη....''μπαφερ''....μπορει να γελασετε...αλλα μεχρι και νες - καφε εχω
δοκιμασει .
Αυτο που μου εδωσε....αυτο που ζητουσα....ηταν το βρωμαλευρο !!!

Last edited:

Βασιλη για την ποσοτητα του μπαφερ...και το ποσο βαζουμε...θα σου πω τι κανω εγω...Στα 33γραμμαρια
σκαγια Ν6- Ν5 βαζω 1,2- 1,3 αλευρι...στα 36 γραμμαρια βαζω 1,5 στα 38 -40 -1,8 - 2 γραμμαρια.
Κοιταω παντα να εχει παει παντου και τα επανω σκαγια ισα που να φαινονται...
Τωρα στα 8βολα 9 - 10 -12 βολα απο 2 εως και 3 γραμμαρια αναλλογα τα βολια και το υψος του
καλυκα φιλε μου!!

ΥΓ. Σε 12/76 καλυκα με σκαγια βαζω 2,5 γραμμαρια.:)

Back