Άρα από νο 6 έως το πιο χοντρό (μη μείνουμε στα νούμερα) υπολογίζουμε το ίδιο ? Το 0.04 ανά γραμμάριο? Αυτή είναι η δική μου απορία!
Ναι Δημήτρη. Αυτό κάνω εγώ ( π.χ) στα 34 γραμμάρια από 6 και κάτω υπολογίζω 0,04. Το ίδιο υπολογισμό θα κάνω και όταν φτιάξω 42 γραμμάρια, τον ίδιο και όταν φτιάξω 50 γραμμάρια. Μιλάμε για χοντρά σκάγια, και στους 1 ασεους έτσι το υπολογίζω. Και δεν έχω θέμα δεν έχω δει κάτι που να με πονηρευει ότι δεν πάει κάτι καλά.Άρα από νο 6 έως το πιο χοντρό (μη μείνουμε στα νούμερα) υπολογίζουμε το ίδιο ? Το 0.04 ανά γραμμάριο? Αυτή είναι η δική μου απορία!
Δεν θέλει υπερβολές, εντάξει είναι εκεί.@triantafillos tragano σ έπιασα! Οκ!
Είχα την εντύπωση πως στα πιο χοντρά σκάγια π.χ. σε άσους,πάει περισσότερο αλεύρι (στα ίδια γραμμάρια) απ' ότι π.χ. στα 6αρια...
λόγω διαφορετικού όγκου στο ίδιο πάντα βάρος...
Δεν είναι αθώο, μην πάμε να βελτιώσουμε την συγκέντρωση, και πάμε στο άλλο άκρο, και φτιάξουμε φυσίγγια φουρνελα, θέλει προσοχή.Δεν θέλει υπερβολές, εντάξει είναι εκεί.
ευχαριστωΑν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο ελαφρύ:
αναλογία 2 / 1,5 = σιμιγδάλι χοντρό / αλεύρι αμάρανθου.
1 γραμμάριο στα 34 γραμμάρια σκάγια είναι αρκετό.
ευχαριστω πολυΣε τι νούμερο σκάγια?
Το 0.04 για τι νούμερο σκαγιων αντιστοιχεί?
Προφανώς 34 γραμμάρια 9άρια θέλουν λιγότερο αλεύρι από 34 γραμμάρια 4αρια....
Το μελος που ειχε γραψει για το γραφίτη, επιδη το ειχε ψαξει, τελικα στο τελος κατελειξε πως ο γραφιτης, δεν οφελή καπου, ειτε το χρησιμοποιήσεις ειτε οχι....προσωπικα, δεν τον εχω δουλεψει για να εχω αποψη.εχω διαβασει καπου εδω μεσα οτι η προσμιξη 20 τοις εκατο γραφιτη στο μπαφερ η στο αλευρο βρωμης εχει ωφελη.ποια ειναι αυτα,και αν υπαρχουν αρνητικα.υπερτερει δηλαδη απο το πλαστικο μπαφερ η το αλευρο βρωμης.και αν ναι σε τι...σε αποδοση σε πιεσεις στο αν ειναι ευκολοδουλευτο σε τι...
Ο γραφίτης είναι κάτι σαν λιπαντικό για τα μολύβδινα σκάγια να μην κολλάνε μεταξύ τους και έχουμε συσωματώσεις.εχω διαβασει καπου εδω μεσα οτι η προσμιξη 20 τοις εκατο γραφιτη στο μπαφερ η στο αλευρο βρωμης εχει ωφελη.ποια ειναι αυτα,και αν υπαρχουν αρνητικα.υπερτερει δηλαδη απο το πλαστικο μπαφερ η το αλευρο βρωμης.και αν ναι σε τι...σε αποδοση σε πιεσεις στο αν ειναι ευκολοδουλευτο σε τι...
ευχαριστω να εισαι καλαΟ γραφίτης είναι κάτι σαν λιπαντικό για τα μολύβδινα σκάγια να μην κολλάνε μεταξύ τους και έχουμε συσωματώσεις.
Σε συνδυασμό με το βρομάλευρο είναι για πιο ευκολοδούλευτο και να γεμίζει πιο καλά τα κενά ανάμεσα στα σκάγια.
Αν θέλεις να γλιστράει το βρομάλευρο αλλά και να μην πετρώνει κάνε μίξη με σιμιγδάλι.
ευχαριστω για τισ πληροφοριεσΤο μελος που ειχε γραψει για το γραφίτη, επιδη το ειχε ψαξει, τελικα στο τελος κατελειξε πως ο γραφιτης, δεν οφελή καπου, ειτε το χρησιμοποιήσεις ειτε οχι....προσωπικα, δεν τον εχω δουλεψει για να εχω αποψη.
Αντιθετα, το αλεύρι βρώμης, δινει παραπανω 10% συγκέντρωση κ λίγο παραπανω ταχύτητες, σε σχεση με το πλαστικο buffer....αλλα: το αλευρο βρωμης, επειτα απο πολυ καιρο κλεισμενο μεσ'τη γομωση, γίνεται μια μαζα, με αποτελεσμα να τσιμπα λιγο τα bar σε σχεση με το πλαστικο buffer, το οποίο δεν πετρώνει ποτε....αυτά απο μ'ένα!!
View attachment 93262View attachment 93263View attachment 93264
Φυσίγγι, κλεισμένο 1 με 1½ χρόνο....
Φαίνεται σαν να έχει πάρει υγρασία. Η να είχε κάποιο ποσοστό υγρασίας το βρωμάλευρο εξαρχής και με την συμπίεση ή με τον καιρό να υγροποιήθηκε ή ακόμη και να έχει αποροφήσει υγρασία από την πυρίτιδα ή τον εξωτερικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι επηρεάζει αρνητικά την τουφεκιά εκτός και αν έχει αποροφήσει υγρασία και η πυρίτιδα. Εν τέλη όμως αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο. Να γίνει ένα σώμα με τα σκάγια και για αυτό προτιμάται το βρωμάλευρο και θεωρείται πιο αποδοτικό από το πλαστικό buffer. Στην τουφεκιά οι δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες όπου θα διαχωριστούν όλα τα σκάγια από την βρώμη.Το μελος που ειχε γραψει για το γραφίτη, επιδη το ειχε ψαξει, τελικα στο τελος κατελειξε πως ο γραφιτης, δεν οφελή καπου, ειτε το χρησιμοποιήσεις ειτε οχι....προσωπικα, δεν τον εχω δουλεψει για να εχω αποψη.
Αντιθετα, το αλεύρι βρώμης, δινει παραπανω 10% συγκέντρωση κ λίγο παραπανω ταχύτητες, σε σχεση με το πλαστικο buffer....αλλα: το αλευρο βρωμης, επειτα απο πολυ καιρο κλεισμενο μεσ'τη γομωση, γίνεται μια μαζα, με αποτελεσμα να τσιμπα λιγο τα bar σε σχεση με το πλαστικο buffer, το οποίο δεν πετρώνει ποτε....αυτά απο μ'ένα!!
View attachment 93262View attachment 93263View attachment 93264
Φυσίγγι, κλεισμένο 1 με 1½ χρόνο....
Συμφωνω απολυτα Μάνο...δεν το κατηγωρω το αλεύρι...ισα ισα...δουλευω κ buffer & αλεύρι.Φαίνεται σαν να έχει πάρει υγρασία. Η να είχε κάποιο ποσοστό υγρασίας το βρωμάλευρο εξαρχής και με την συμπίεση ή με τον καιρό να υγροποιήθηκε ή ακόμη και να έχει αποροφήσει υγρασία από την πυρίτιδα ή τον εξωτερικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι επηρεάζει αρνητικά την τουφεκιά εκτός και αν έχει αποροφήσει υγρασία και η πυρίτιδα. Εν τέλη όμως αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο. Να γίνει ένα σώμα με τα σκάγια και για αυτό προτιμάται το βρωμάλευρο και θεωρείται πιο αποδοτικό από το πλαστικό buffer. Στην τουφεκιά οι δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες όπου θα διαχωριστούν όλα τα σκάγια από την βρώμη.