Καλησπέρα Δημήτρη και καλώς ήρθες, γνώμη μου είναι να ξεκαθαρίσεις πρώτα τι θέλεις, πλαγιόκαννο για κυνήγι ή super poze για κυνήγι και σκοπευτήριο.
Αν ασχολείσαι και με σκοπευτήριο σίγουρα το super poze θα σου είναι πιο οικείο και θα το βολευτεις καλύτερα,
αν σκοπευεις τώρα να κάνεις στροφή στο πλαγιόκαννο και να κυνηγήσεις συστηματικά μαζί του, θα το συνηθίσεις και μπορεί να σου αρέσει και περισσότερο.
Αν δεν έχεις πλαγιόκαννο και θέλεις ένα να το παίρνεις που και που στο κυνήγι έτσι για άλλαγη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το βολευτείς ποτέ, εκτός και αν είσαι απο τις σπάνιες περιπτώσεις που όποιο όπλο και να πιάσεις στα χέρια σου μπορείς να κυνηγήσεις αποτελεσματικά (έχω ένα ξαδερφο που μπορούσε το ίδιο πρωϊνό να κυνηγάει με πλαγιόκαννο, καραμπίνα και μονόκανο το ίδιο αποτελεσματικά).
Τώρα όσο αφορά τα 2 όπλα:
Ο Πήγασος της BREDA είναι στην ουσία ένα ZOLI COLUMBUS, με συμβατικές κάνες (αυλούς, τσοκ, κωνους) με αποσπώμενη σκανδαλοθήκη και 1, 2 που έχω πιάσει στα χέρια μου, χωρίς να τα έχω κυνηγήσει, είχαν πολύ καλη ποιότητα κατασκευής για την κατηγορία τους.
Το 471 τι πώ απο τα καλύτερα δίκανα με μισές φωτιες της BERETTA, εξάλλου εσύ έχεις δίπλα σου, το όπλο του αδερφου του Γιαννη, και μπορείς να το αξιολογήσεις και να ρίξεις οπότε θα έχεις ιδία άποψη.