Μετά την διόρθωση του Μάριου (αυτές ήταν οι λεπτομέρειες που δεν γνώριζα) συνεχίζω.
Τι γίνεται επίσης στις περιπτώσεις που εγώ θέλω να δοκιμάσω σκάγια #2 στα 70m για πρασινοκέφαλα ????
Δύο τρόποι.
1. Δοκιμάζουμε με σκάγια #6 στα 36,5μ και αν το αποτέλεσμα είναι καλό και αποδεκτό γεμίζουμε το ίδιο σετάπ με #2.
Ακολουθούμε δηλαδή την παραπάνω μέθοδο.
2. Δοκιμάζουμε το #2 στα 70μ απευθείας, ή το οποιοδήποτε φυσίγγι με οποιοδήποτε μέγεθος σκαγιών, βάρος γόμωσης και τσοκ στα μέτρα που μας ενδιαφέρουν.
Φτιάχνουμε πάλι τον κύκλο 76cm (30 ίντσες)
και μετράμε πόσα σκάγια είναι μέσα σε αυτόν.
Βλέπουμε αν ο αριθμός των σκαγιών είναι ικανός να καταβάλει (με μεγάλες πιθανότητες) το θήραμα, κοιτώντας τον παρακάτω πίνακα.
View attachment 38174
Καλό είναι να τσεκάρουμε και ισοκατανομή (φτιάχνοντας και τον κύκλο των 54 εκατοστών)
Αν έχουμε ισοκατανομή και τα απαραίτητα σκάγια από τον παραπάνω πίνακα δεν μας ενδιαφέρουν τα κενά.
Τα τραγικά κενά τα βλέπουμε με το μάτι. (Θα φρικάρει ο Μάριος
@Prowler® με αυτά που γράφω αχαχα)
Μετράμε απαραίτητα διάτρηση σε μεγάλες αποστάσεις και είμαστε ΟΚ.
Επίσης καλό είναι να μετράμε 3 ή 5 φυσίγγια και να βρίσκουμε τον μέσο όρο και να βλέπουμε διαφορές από φυσίγγι σε φυσίγγι.
Το ξέρω είναι γ@μίσι, αλλά μας δείχνει την σταθερότητα του φυσιγγίου.
Αν κόψουμε 2-3 φυσίγγια και μετρήσουμε βάρος σκαγιών και πυρίτιδας πάλι καταλαβαίνουμε πολλά για την σταθερότητά του.
Τα φυσίγγια καλό είναι να δοκιμάζονται στις συνθήκες που θα χρησιμοποιηθούν !!!
Αν θέλω χειμερινό φυσίγγι για παγωνιές δεν θα κάνω δοκιμή κατακαλόκαιρο.
Θα την κάνω με παγωνιά αφού αφήσω τα φυσίγγια 2 ώρες στην παγωνιά.
Η απόδοση της πυρίτιδας έχουμε πει ότι εξαρτάται από την θερμοκρασία της !!!!!
Αν πάω για δοκιμές στους μείον 15 και το αυτοκίνητο έχει συν 30 η πυρίτιδα θα έχει συν 30.
Αν ρίξω λοιπόν ένα φυσίγγι μόλις βγω από το αυτοκίνητο ΔΕΝ το δοκιμάζω στους μείον 15 αλλά στους συν 30 σαν εσωτερική βλητική και μείον 15 σαν εξωτερική βλητική.
Τα γράφω λίγο απλοποιημένα ....
Για να κάνω πραγματική δοκιμή στους μείον 15 πρέπει και ο τελευταίος κόκκος πυρίτιδας να φτάσει στην θερμοκρασία αυτή !!!!!
Ο Νικολής
@ΝίκοςΠ κάνει δοκιμές με κατεψυγμένα φυσίγγια (πχ -15 βαθμούς) ...
Χοντρικά αυτό που κάνει είναι δοκιμή εσωτερικής βλητικής (μέχρι τα σκάγια να βγούν από την κάνη) στους -15 και εξωτερικής βλητικής (μέχρι τα σκάγια να φτάσουν στον στόχο) στην θερμοκρασία περιβάλλοντος πχ +20.
Πολύ καλό κόλπο για να βλέπουμε την μείωση των ταχυτήτων στομίου σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Δεν είναι όμως εξ ολοκλήρου δοκιμή στους -15 !!!
Όλα τα παραπάνω αφιερωμένα σε όλους τους νέους κυνηγούς
Οι παλιοί έχουμε τα κουσούρια μας...
Αν θέλουν οι admin
@Vasilis ας φτιάξουν άλλο θέμα πχ "Μεθοδολογίες δοκιμών φυσιγγίων" και ας μετακινήσουν τα παραπάνω ποστ εκεί.