Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σταμάτη πολυ ωραίο έγινε...congrats..well done.
Εχω μια απορία όμως,Καινούργιο οπλο γιατι αποφάσισες να το βάφεις?
Να πω την αγια μου αληθεια αν είχα μια τέτοια μπενελι δεν θα την πείραζα για κανένα λόγο γιατι απο μονο του ειναι ενα πανέμορφο οπλο...love.

Πανέμορφη έγινε, κούκλα, στολίδι .cool.
Οπωσδήποτε κάποια στιγμή θα κάνω και στην δικιά μου μια κεραμική βαφή.
γιωργο και εγω το ελεγα αρκετο καιρο, εβλεπα αλλα οπλα που ειχαν βαφτει και τελικα το εκανα. αν ειναι και αληθεια ολα αυτα που λενε για την προστασια που προσφερει πιστευω θα το εχω σαν μονιμη επιλογη σε ολα τα οπλα .sarcastic.

Σταμάτη πολυ ωραίο έγινε...congrats..well done.
Εχω μια απορία όμως,Καινούργιο οπλο γιατι αποφάσισες να το βάφεις?
Να πω την αγια μου αληθεια αν είχα μια τέτοια μπενελι δεν θα την πείραζα για κανένα λόγο γιατι απο μονο του ειναι ενα πανέμορφο οπλο...love.

τασο το οπλο το εχω 9 χρονια και οπως θα ξερεις η βαση του ειχε επιμεταλλωση. αργα η γρηγορα φευγει. και αφου θα εβαφα και την κανη για να ταιριαζει το ολο συνολο δεν γινοταν αλλιως ;) σκεψου οτι τωρα βαφτηκε ολο (βαση-καννη-καπακι κανης- σκανδαλοθηκη-αορτηριουχοι και βιδα παπιας) προσωπικα θεωρω την κεραμικη επιστρωση πολυ ανωτερη απο την εργοστασιακη τουλαχιστον σε θεμα αντοχης.

Μεγάλο πλεονέκτημα στα αυτογεμη να μπορείς να φέρεις έστω και στο περίπου το κοντακι στα μέτρα σου.
Αλλά κ πάλι λίγοι το εκμεταλλεύονται.Ξερω ανθρωπους που κυνηγάν με την φλάντζα που είχε το όπλο πάνω χωρίς να δοκιμάσουν τις υπόλοιπες..
Άγνοια η βαρεμάρα όπως θες πεστο.
Άγνοια Τασο

Για 20-25 μετρα καλο ειναι και το εργοστασιακο τσοκ,απλα ηθελα να ξερω μηπως το briley skeet προσφερει κατι παραπανω απο τον κυλινδρο(καλυτερες κατανομες και ελαφρως καλυτερες συγκεντρωσεις π.χ σε 25-30 μετρα ) χωρις να χρειαστει να παμε σε 4* εννοειται για κοντινα θηραματα οπως μπεκατσα ή τσιχλα για 25- 30m.

Για 20-25 μετρα καλο ειναι και το εργοστασιακο τσοκ,απλα ηθελα να ξερω μηπως το briley skeet προσφερει κατι παραπανω απο τον κυλινδρο(καλυτερες κατανομες και ελαφρως καλυτερες συγκεντρωσεις π.χ σε 25-30 μετρα ) χωρις να χρειαστει να παμε σε 4* εννοειται για κοντινα θηραματα οπως μπεκατσα ή τσιχλα για 25- 30m.
Λεωνίδα για τις αποστάσεις και τα κυνήγια που το θες μια χαρά είναι, όπως λες είναι κάτι ενδιάμεσο του κυλίνδρου και του βελτ.κυλινδρου , πιστεύω θα σου δώσει καλύτερη κατανομή από τα εργοστασιακα, δυστυχώς δεν έχω κάποια φώτο αλλά είχα κάνει μία δοκιμή τελείως μπακαλιστικα με το briley Skeet και το εργοστασιακό IC crio plus στα 25 μετρα με διαφορά φυσιγγια όπως b&p f2,percorso di cacchia, percorso di cacchia felt, super felt. Και με συγκεντωτηρα και με μαλινη το briley έδωσε ποιο ωραίες και πιο σφιχτες κατανομές χωρίς κενά.

Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται,μετρησα με ηλεκτρ.παχυμετρο [και με αναλογικο για σιγουρια] τα τσοκ [benelli rafaello deluxe criochoke] και με αυλο 18.3 τα νουμερα ηταν τα εξης.5 αστ 18. 6, 4αστ 18.35, 3 αστ 17.95, 2αστ 17.9, 1αστ17.6..fiurius.Τι ειναι τουτο παλι; Μηπως παιδια μπορει καποιος να βοηθησει;.buy buy.

Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται,μετρησα με ηλεκτρ.παχυμετρο [και με αναλογικο για σιγουρια] τα τσοκ [benelli rafaello deluxe criochoke] και με αυλο 18.3 τα νουμερα ηταν τα εξης.5 αστ 18. 6, 4αστ 18.35, 3 αστ 17.95, 2αστ 17.9, 1αστ17.6..fiurius.Τι ειναι τουτο παλι; Μηπως παιδια μπορει καποιος να βοηθησει;.buy buy.
Το είχα διαπιστώσει και εγώ σε παλιά μομπιλ όπου το 5* είναι 18,5,το 4* είναι 18,30,το 3* είναι 17,9,το 2* είναι 17,8 και το 1* είναι 17,6.Αλλα αντί άλλων δηλαδή.
Ήταν και ένας λόγος που στράφηκα σε τσοκ άλλων εταιρειών. Briley, Seminole, Carlson, Hiviz.

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο της λάθος μέτρησης, αφού από τα γραφόμενα σου δείχνεις σίγουρος για τις μετρήσεις που πήρες, θα ήθελα να υπενθυμίσω κάτι που το έχουν αναφέρει πολλές φορές όσοι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με τις μετρήσεις των συσφίξεων. Η ονομασία που "βαφτίζει" το κάθε τσόκ ο εκάστοτε κατασκευαστής δεν προκύπτει από το αποτέλεσμα μιας αυστηρής μαθηματικής υποδιαίρεσης του αυλού του όπλου αλλά πολλές φορές γίνεται βάση "πρακτικού" αποτελέσματος, βάση των συγκεντρώσεων και της απόδοσης του κάθε τσοκ. Γιαυτό τον λόγο έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά εταιρίες και οπλουργοί που σου λένε, φέρε μας την κάννη σου να σου φτιάξουμε ακριβώς το τσοκ που θες.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ο αυλός της κάννης. Διαβάζω συχνά, έχω το τάδε μοντέλο με 18,3 και την ίδια στιγμή κάποιος γράφει, έχω το ίδιο μοντέλο με 18,4 ... ! Η εταιρία ωστόσο δεν βγάζει άλλο τσοκ για την μία κάννη και άλλο για την άλλη. Βγάζει ένα τσοκ και για τις δύο.
Το "πρόβλημα" μεγαλώνει μάλιστα όταν βλέπεις κατασκευαστές να παράγουν τσοκ με την ίδια ονομασία για κάννες διαφορετικών διαμέτρων αυλού όπως Beretta-Benelli. Εκεί αρχίζουν οι μεταφράσεις του στυλ, στην δική μου είναι Μ στην δική σου ΙΜ και πάει λέγοντας.
Στο δικό μου το δίκαννο ο κατασκευαστής αναφέρει 18,8 τον αυλό. Όταν πήγα στον κύριο Κούρκουλο να κάνει μια αξιολόγηση του όπλου, πριν το αγοράσω, ζήτησα να μου μετρήσουν τους αυλούς των καννών. Η διάμετρος μετρήθηκε ακριβώς στα 18,86mm. Οπότε η "μετάφραση" των ονομαστικών συσφίξεων που δίνει στα τσοκ ο κατασκευαστής πρέπει να γίνει με βάση το 18,86 και όχι το 18,8.
Γι'αυτό λέμε ότι δεν κολλάμε στις ονομασίες αλλά μετά από δοκιμές και εμπειρίες καταλήγουμε στο τσοκ που μας ταιριάζει ανεξάρτητα ονόματος.

Status
Not open for further replies.
Back