Baikal MP155 γνώμες

View attachment 82306
View attachment 82307
Δεν θυμάμαι φίλε τι φυσίγγια έριχνα όταν την πήρα.
Ελπίζω να βγάλεις άκρη χωρίς να

View attachment 82306
View attachment 82307
Δεν θυμάμαι φίλε τι φυσίγγια έριχνα όταν την πήρα.
Ελπίζω να βγάλεις άκρη χωρίς να σε ταλαιπωρήσει..
Διαβάστε την αγγλική ή τη ρωσσική έκδοση. Η ελληνική μετάφραση είναι λανθασμένη στο συγκεκριμένο μέρος.

Διαβάστε την αγγλική ή τη ρωσσική έκδοση. Η ελληνική μετάφραση είναι λανθασμένη στο συγκεκριμένο μέρος.
Μάκη την αγγλική δεν ξέρω καν που την έχω βάλει και τα ρώσικα δεν....
Πάντως αν δε κάνω λάθος με 32 και 34 γραμμάρια φυσίγγια την " έστρωσα" και δεν έχω προβλήματα...
Αν μπορείς βάλε μια φώτο ή γράψε τι λέει.

Πάντως αν δε κάνω λάθος με 32 και 34 γραμμάρια φυσίγγια την " έστρωσα" και δεν έχω προβλήματα...
Καλησπέρα, θα επιστρέψω Πέμπτη στο σπίτι και θα σας στείλω φωτό. Εν τω μεταξύ ίσως κάποιος άλλος συνάδελφος το έχει διαθέσιμο και μπορείνα στείλει φωτογραφία

Γιατι πηραξες το μηχανισμο εριξες και εκανε εμπλοκες; Ηταν στρωμενο το οπλο; Κατι τετοια κανετε και μετα σας τρελενουν στις εμπλοκες και σας φτενε τα οπλα !!!
Το όπλο είναι καινούργιο και φυσικά δεν θα φταίει αυτό αν παρουσιάσει εμπλοκή.Το λάθος είναι καθαρά δικό μου.
Με λίγη υπομονή και φροντίδα θα το φέρω στη θέση που πρέπει και θα κελαϊδαει

Εγω το πείραξα μετά τις 120 βολές οπως λέει το εγχειρίδιο χρήσεως( 100-150 λεει).Στη μετάφραση του manual έχει ενα λάθος, ή δε τα αναφέρει σωστα. Οταν λέει προς τη φορα του ρολογιού στο αγγλικό. manual,λέει βλέποντας την καννη από μπροστά, δηλ. μετά το στρώσιμο το γυρίζεις δύο κλικ , ολόκληρη περιστροφή προς τις βαριές. ( νομίζω έχει ακόμη περίπου λιγότερο από μια περιστροφή ακόμη προς το τέρμα βαριές)
Εμενα ρίχνει κανονικά απο 28 εως 36 που δοκίμασα. Απλώς ότι αλλαγές κάνεις να σημειώνεις ωστε να ξέρεις, όπως προανέφερα και ο Στράτος.
Εγώ εχω σημειώσει πάνω στο πιστονι την αρχική θέση. Επομένως αν το γυρίσω δύο ολόκληρες περιστροφές προς τις ελαφριές εως το σιμαδακι που έχω , είμαι πάλι στην εργοστασιακή ρύθμιση.
Νομίζω με μερικές δομικές θα το φέρεις στα ίδια

Last edited:
Όταν είναι καινούριο το όπλο δεν έχουν στρώσει ακόμη οι λιανσεις στις εφαρμογές και χρειάζεται λίγο πιο δυνατά φυσίγγια για να λειτουργήσει σωστά. Στην συνέχεια καθώς στρώσει απλά χρειάζεται να γυρίσετε 1-2 κλικ το μπιστονι προς τις βαριές γομωσεις για να μην ζοριζεται από τα περισσια αέρια το όπλο αφού πλέον οι εφαρμογές του θα έχουν λειανθεί και θα μπορεί να λειτουργεί με λιγότερη πίεση από τα αέρια. Όμως το στρώσιμο μπορεί να γίνει και με πολύ ελαφριά φυσιγγια αλλά πιθανό να κάνει εμπλοκές γιατί δεν θα είναι αρκετά τα αέρια για να υπερινικισουν τις τριβές που έχει ένα καινούριο αστρωτο όπλο. Σε τέτοια περίπτωση για να μην σας κάνει εμπλοκές θα πρέπει να γυρίσετε το πιστόνι 1-2 κλικ στις πιο ελαφριές γομωσεις και δεν θα έχετε πρόβλημα. Απλά με ελαφριές γομωσεις ισως χρειαστούν περισσότερα φυσίγγια μέχρι να στρώσει. Σε κάθε περίπτωση όταν στρώσει μετά από 150-200 φυσίγγια θα πρέπει να γυρίσετε το μπιστονι 2-3 κλικ προς τις βαριές γομωσεις ώστε να μην ζοριζεται από τις μεγάλες δυνάμεις το κλείστρο και ο σιδηρόδρομος. Προσωπικά το μπιστονι θα το ρυθμιζα πάντα προς τις βαριές γομωσεις στο ελάχιστο δυνατό πάντα όριο ώστε να ρίχνει τις πιο ελαφριές γομωσεις που χρησιμοποιώ στο κυνήγι ώστε τα περίσσια αέρια να ζοριζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τον μηχανισμό του όπλου.

Εγω το πείραξα μετά τις 120 βολές οπως λέει το εγχειρίδιο χρήσεως( 100-150 λεει).Στη μετάφραση του manual έχει ενα λάθος, ή δε τα αναφέρει σωστα. Οταν λέει προς τη φορα του ρολογιού στο αγγλικό. manual,λέει βλέποντας την καννη από μπροστά, δηλ. μετά το στρώσιμο το γυρίζεις δύο κλικ , ολόκληρη περιστροφή προς τις βαριές. ( νομίζω έχει ακόμη περίπου λιγότερο από μια περιστροφή ακόμη προς το τέρμα βαριές)
Εμενα ρίχνει κανονικά απο 28 εως 36 που δοκίμασα. Απλώς ότι αλλαγές κάνεις να σημειώνεις ωστε να ξέρεις, όπως προανέφερα και ο Στράτος.
Εγώ εχω σημειώσει πάνω στο πιστονι την αρχική θέση. Επομένως αν το γυρίσω δύο ολόκληρες περιστροφές προς τις ελαφριές εως το σιμαδακι που έχω , είμαι πάλι στην εργοστασιακή ρύθμιση.
Νομίζω με μερικές δομικές θα το φέρεις στα ίδια
Τάκη με λίγα λόγια αν έχω το δαχτυλίδι τέρμα στις βαριές και το γυρίσω 2 περιστροφές ολόκληρες και άλλα 3/4 προς τις ελαφριές θα είμαι περίπου στην εργοστασιακή ρύθμιση. Τα λέω καλά ?

Τάκη με λίγα λόγια αν έχω το δαχτυλίδι τέρμα στις βαριές και το γυρίσω 2 περιστροφές ολόκληρες και άλλα 3/4 προς τις ελαφριές θα είμαι περίπου στην εργοστασιακή ρύθμιση. Τα λέω καλά ?
Στο δικό μου περίπου έτσι είναι, αν το θυμάται και ο @Στράτος155 , το είχαμε αναφέρει και παλιότερα.

Τα εγχειρίδια οδηγιών χρήσεως είναι εδώ :

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/baikal-team.353/post-929923

Λόγω διάφορων καταστάσεων δεν κατάφερα ακόμα να απολιπάνω την δικιά μου - πόσω μάλλον να την δοκιμάσω.
Μόλις καθαριστεί θα ρίξω με τη σειρά παλιά φυσίγγια που ξέμειναν και νέα από 36 γραμμάρια και πάνω και κάτι magnum δράμια μπαγιάτικα όπως λέει και το manual - από 35 τουλάχιστον γραμμάρια και πάνω για 100-150 βολές για να "στρώσει".

Τα εγχειρίδια οδηγιών χρήσεως είναι εδώ :

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/baikal-team.353/post-929923

Λόγω διάφορων καταστάσεων δεν κατάφερα ακόμα να απολιπάνω την δικιά μου - πόσω μάλλον να την δοκιμάσω.
Μόλις καθαριστεί θα ρίξω με τη σειρά παλιά φυσίγγια που ξέμειναν και νέα από 36 γραμμάρια και πάνω και κάτι magnum δράμια μπαγιάτικα όπως λέει και το manual - από 35 τουλάχιστον γραμμάρια και πάνω για 100-150 βολές για να "στρώσει".
Θα τα ρίξεις μονοκοπανιά? Κοίτα μη πάρεις τον ώμο και το ζυγωματικό σου στο χέρι. Την άλλη μέρα θα τα δεις όλα.

Θα τα ρίξεις μονοκοπανιά? Κοίτα μη πάρεις τον ώμο και το ζυγωματικό σου στο χέρι. Την άλλη μέρα θα τα δεις όλα.
Έ όχι κι έτσι! :oops:
Θα ριχτούν καμιά 25αριά μπαγιάτικα Νο 1, Νο 4 και Νο 7 σε 36 gr και 5-6 magnum και μετά θα κυνηγηθεί κανονικά αλλά με φυσίγγια από 36 gr και πάνω.

Έ όχι κι έτσι! :oops:
Θα ριχτούν καμιά 25αριά μπαγιάτικα Νο 1, Νο 4 και Νο 7 σε 36 gr και 5-6 magnum και μετά θα κυνηγηθεί κανονικά αλλά με φυσίγγια από 36 gr και πάνω.
Πάρε 2 φίλους και ξεσκίστε το σε 1 ώρα. Να στρώσει χαρακτήρα.

Καλημέρα, επισυνάπτω το σχετικό μέρος από το Αγγλικό και Ρωσσικό εγχειρίδιο και κάποιες παρατηρήσεις για τη ρύθμιση του πιστονιού όταν πρωτοπήρα την 155. Είναι μοντέλο του 2017.

Attachments

Με την ευκαιρία, ήθελα να επανέλθω σε ένα ζήτημα για τον πειρο του απελευθερωτή φυσιγγίων. Το εγχειρίδιο στα Αγγλικά και στα Ελληνικά λένε για "center punching" ή "κεφάλωμα". Εννοούν κεφάλωμα του πείρου; Πως γίνεται αυτό; Ξέρει κάποιος συνάδελφος;

Attachments

Καλημέρα, επισυνάπτω το σχετικό μέρος από το Αγγλικό και Ρωσσικό εγχειρίδιο και κάποιες παρατηρήσεις για τη ρύθμιση του πιστονιού όταν πρωτοπήρα την 155. Είναι μοντέλο του 2017.
Μάλλον Μιχάλη αυτός που έκανε τη μετάφραση στα ελληνικά είχε ότι σχέση έχω κι εγώ με τα ρώσικα....
Μπράβο που το παρατήρησες.

Back