Χρονογράφοι

Οπότε το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι με το κιτ φωτισμού βελτιώνεται παρα πολύ. Αλλά αυτό το κιτ δεν υπάρχει εδώ Ελλάδα και παραγγελία από το εξωτερικό ειναι ακριβό. Δεν ξέρω αν συμφέρει. Αν δω ότι έχει πρόβλημα και με εκνευρίζει θα του κάνω πατέντα με λεντοταινία και βλέπουμε.
Παίρνεις 2 τέτοια:
https://www.skroutz.gr/s/9959930/Osram-Dot-it-Φωτιστικό-Ντουλάπας-Μπαταρίας.html
Τα πιάνεις με μαγνήτες νεοδυμίου στα σκίαστρα, ακριβώς επάνω (κάθετα) από τους αισθητήρες και μετράς μέχρι και βλήματα αεροβόλου σε κλειστό χώρο.

Απάντηση
Μανωλη σε οποια αποσταση αποφασισεις να μετρας,,,,,,Του οπλου η καννη πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΑ
σε συγκεκριμενο σημειο....ωστε να εχεις σωστες μετρησεις !!!

View attachment 48911
View attachment 48912
Ναι σίγουρα στην ίδια απόσταση θα τα μετράω όλα. Τώρα από φυσίγγι σε φυσίγγι αν έχουν 5-10 εκ διαφορά δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλη σημασία αυτό λέω. Δεν πάω για πιστοποίηση CIP. Για να δω αν το φυσίγγι που έφτιαξα είναι καλό και αν βγάζει ικανοποιητικές ταχύτητες με ενδιαφέρει για αυτό τον αγόρασα.

Είναι απόλυτα σωστό αυτό που γράφει ο Νίκος και πολύ καλά κάνει που επιμένει, στο ένα ή 1,5 μέτρο και τα 10 εκατοστά διαφοροποιουν την μέτρηση, ( μέχρι και 3 μ/δ κάθε 10 εκατοστά). Δεν είναι βέβαια τόσο σημαντική στην πράξη μια διαφορά στην αρχική ταχύτητα 3 ή και 5 μ/δ, αλλά για έναν ιδιογομωτη που συν τοις άλλοις θέλει να ελέγξει και την σωστή καύση της πυρίτιδας, οι ανόμοιες τιμές ( εφόσον το φυσίγγι γεμιστηκε σχολαστικά και με ακρίβεια) συνήθως δηλώνουν προβληματική καύση, ή κακό στησιμο.

μέχρι και 3 μ/δ κάθε 10 εκατοστά). Δεν είναι βέβαια τόσο σημαντική στην πράξη μια διαφορά στην αρχική ταχύτητα 3 ή και 5 μ/δ,
Αυτό ακριβώς. Εξάλλου τα 3-10 m/s μπορεί να είναι και η απόκλιση του αισθητήρα του χρονογράφου που μπορεί να μην πιάσει τα σκάγια αλλά τον συγκεντρωτηρα που στο 1,5 μέτρο ήδη έχει χάσει αρκετή ταχύτητα σε σχέση με τα σκάγια. Μην το ξεψυρίζουμε. Σας είπα δεν πάμε για πιστοποίηση Cip απλή δοκιμή των φυσιγγίων θα κάνω για να δω αν το setup είναι ικανοποιητικό και αν ταιριάζει στο όπλο μου . Τις μετρήσεις θα τις κάνω στο 1,5 μέτρο μετρώντας 2 φορές την κάννη του όπλου μου που είναι 72,5 η 71 εκ. Αν τώρα μου ξεφύγει και πάω 10 εκ πιο μπροστά ή πιο πίσω και μου βγάλει +-3 m/s διαφορά το ένα φυσιγγι από το άλλο δεν θα βγάλω και άχρηστη την μέτρηση. Αλλά το πιο πιθανόν είναι να έχω πιέσει περισσότερο η λιγότερο την πυρίτιδα από φυσιγγι σε φυσιγγι και να μου βγάζει πιο μεγάλες διαφορές παρά από τα +-10εκ που μπορεί να μου ξεφύγουν από την μέτρηση. Τέτοιες διαφορές για μένα δεν είναι τόσο σημαντικές.

Καλημερα και απο εδω Παλικαρια!!!
Τις γνωσεις σας και την γνωμη σας χρειαζομαι .
Στα ποσα μετρα πρεπει να γινει η τοποθετηση του δευτερου ταχογραφου....ωστε να μετραω μενουσες ???
Στα 10 - 15 η στα 20 μετρα ??

ΥΓ. Τα περι ''προστασιας'' ( για να σας προλαβω ) 8χιλιοστα κοιλοδοκος με ξυλο εσωτερικα δεν τον διαπερνα ουτε
μονοβολο!!!

Καλημερα και απο εδω Παλικαρια!!!
Τις γνωσεις σας και την γνωμη σας χρειαζομαι .
Στα ποσα μετρα πρεπει να γινει η τοποθετηση του δευτερου ταχογραφου....ωστε να μετραω μενουσες ???
Στα 10 - 15 η στα 20 μετρα ??

ΥΓ. Τα περι ''προστασιας'' ( για να σας προλαβω ) 8χιλιοστα κοιλοδοκος με ξυλο εσωτερικα δεν τον διαπερνα ουτε
μονοβολο!!!
10

Έμαθες καί τα viber κ.Νίκο ;o_O

Ευτυχως που μου το εφτιαξε ενας φιλος....πριν μερικα χρονια....Με βοηθησε πολυ....κακα τα ψεματα...με
το ιντερνετ δεν τα παω και τοσο καλα....

ΥΓ. Θελω να δω απο τον επομενο μηνα....αν θα εχουμε ''γέλια'' η ''κλαματα''.....με τις μενουσες....

Δεν εχεις και αδικο....Ξερεις δεν ''κολλαω'' να του βαλω και διπλό κοιλοδοκο για προστασια... ;)
Σωστός.
Και μην χρησιμοποιήσεις τα σκίαστρα στον δεύτερο χρονογράφο γιατί θα τα ...διακορεύσεις. (Εδώ που τα λέμε, ούτε και στον πρώτο υπάρχει λόγος)

Είναι απόλυτα σωστό αυτό που γράφει ο Νίκος και πολύ καλά κάνει που επιμένει, στο ένα ή 1,5 μέτρο και τα 10 εκατοστά διαφοροποιουν την μέτρηση, ( μέχρι και 3 μ/δ κάθε 10 εκατοστά). Δεν είναι βέβαια τόσο σημαντική στην πράξη μια διαφορά στην αρχική ταχύτητα 3 ή και 5 μ/δ, αλλά για έναν ιδιογομωτη που συν τοις άλλοις θέλει να ελέγξει και την σωστή καύση της πυρίτιδας, οι ανόμοιες τιμές ( εφόσον το φυσίγγι γεμιστηκε σχολαστικά και με ακρίβεια) συνήθως δηλώνουν προβληματική καύση, ή κακό στησιμο.

ΠΟΛΥ αισθητη η απουσια σου φιλε Λευτερη !!! Τουλαχιστον για μενα....
Πιστευω οτι και σε αλλους φιλους ελειψες !!!
Αρχισε να γραφεις βρε φιλε....Σιγουρα κατι σε ενοχλησε.....Αστο να κυλισει σαν το νερο στον τζιγκο....και
να θυμασαι ....τον κοσμο δεν μπορουμε να τον φτιαξουμε εμεις...

Σωστός.
Και μην χρησιμοποιήσεις τα σκίαστρα στον δεύτερο χρονογράφο γιατί θα τα ...διακορεύσεις. (Εδώ που τα λέμε, ούτε και στον πρώτο υπάρχει λόγος)

Ναι και σε αυτο ΔΙΚΙΟ εχεις....Το ειχα στα υπ'οψιν μου....!!!
Σε ευχαριστω για τις συμβουλες.....και το λεω ειλικρινα !!!

Σωστός.

Θα ηθελα και την γνωμη σου σε κατι ακομα!!
Οι ταχογραφοι θα ειναι ιδιοι Caldwell και οι δυο....Το πανω κατω ( τροπος τσεκαρισματος ταχυτητας για
το αν γραφουν το ιδια ταχυτητα ) μου ειναι πολυ δυσκολο....
Αλλος τροπος υπαρχει ???

Βάλε τον πρώτο στη συνηθισμένη θέση, χωρίς τα σκίαστρα.
Τον δεύτερο ακριβώς δίπλα με κλίση περίπου 60º προς την κατεύθυνση του πρώτου, επίσης χωρίς σκίαστρα.
Δοκίμασε να δεις αν γράφουν ταυτόχρονα την ταχύτητα και οι δύο.
Αν όχι άλλαξε τη γωνία κλίσης, του δεύτερου, μέχρι να το πετύχεις.
Ρίξε τουλάχιστον 5 φυσίγγια και σημείωσε τους μέσους όρους.
Αν διαφέρουν αρκετά, δεν χρειάζεται στεναχώρια.
Χρησιμοποίησε το πιο "αργό" για δεύτερο και να θυμάσαι σε κάθε μέτρηση να ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ τη διαφορά, στον δεύτερο.
Αν κάνεις το αντίστροφο ("αργός" πρώτος) η διαφορά θα ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ, από τον δεύτερο.

Βάλε τον πρώτο στη συνηθισμένη θέση, χωρίς τα σκίαστρα.
Τον δεύτερο ακριβώς δίπλα με κλίση περίπου 60º προς την κατεύθυνση του πρώτου, επίσης χωρίς σκίαστρα.
Δοκίμασε να δεις αν γράφουν ταυτόχρονα την ταχύτητα και οι δύο.
Αν όχι άλλαξε τη γωνία κλίσης, του δεύτερου, μέχρι να το πετύχεις.
Ρίξε τουλάχιστον 5 φυσίγγια και σημείωσε τους μέσους όρους.
Αν διαφέρουν αρκετά, δεν χρειάζεται στεναχώρια.
Χρησιμοποίησε το πιο "αργό" για δεύτερο και να θυμάσαι σε κάθε μέτρηση να ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ τη διαφορά, στον δεύτερο.
Αν κάνεις το αντίστροφο ("αργός" πρώτος) η διαφορά θα ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ, από τον δεύτερο.

ΟΚ.....Σε ευχαριστω πολυ....!!!!

Back