Εχω παρει το κολαει εγωΟ φωτοβολίδας ξέρει να σου πεί πώς τόκανε αυτός .
Βάλε τον πρώτο στη συνηθισμένη θέση, χωρίς τα σκίαστρα.
Τον δεύτερο ακριβώς δίπλα με κλίση περίπου 60º προς την κατεύθυνση του πρώτου, επίσης χωρίς σκίαστρα.
Δοκίμασε να δεις αν γράφουν ταυτόχρονα την ταχύτητα και οι δύο.
Αν όχι άλλαξε τη γωνία κλίσης, του δεύτερου, μέχρι να το πετύχεις.
Ρίξε τουλάχιστον 5 φυσίγγια και σημείωσε τους μέσους όρους.
Αν διαφέρουν αρκετά, δεν χρειάζεται στεναχώρια.
Χρησιμοποίησε το πιο "αργό" για δεύτερο και να θυμάσαι σε κάθε μέτρηση να ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ τη διαφορά, στον δεύτερο.
Αν κάνεις το αντίστροφο ("αργός" πρώτος) η διαφορά θα ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ, από τον δεύτερο.
Ακόμα πιο ψηλά ο δεξιός στο ύψος που θα περάσουν τα σκάγια.
Ο Λευτέρης αυτό εννοεί ...
View attachment 53434
Δεν ξέρω από χρονογράφους αλλά αυτό που υποπτεύομαι για τις 60 μοίρες είναι για να βλέπει και ο δεύτερος ουρανό και όχι τα απλωμένα ρούχα της γειτόνισας αχαχχαχαχαΟΚ...το υψος....γιατι 60 μοιρες και οχι 90 σε ορθη γωνια ??
Αυτη ειναι η πορεια των σκαγιων...σε ευθεια...ασχετα εαν εχω λιγο λοξα τον ''δεικτη''...
View attachment 53436
Δεν ξέρω από χρονογράφους αλλά αυτό που υποπτεύομαι για τις 60 μοίρες είναι για να βλέπει και ο δεύτερος ουρανό και όχι τα απλωμένα ρούχα της γειτόνισας αχαχχαχαχα
Καλημέρα Νικολή και χρόνια πολλά σε όλους !!!!
Θα απαντήσει και ο Λευτέρης πιστεύω ...
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Νίκο,
Τοποθέτησέ τους έτσι ακριβώς όπως δείχνει ο Βασίλης στο σχεδιάγραμμα. Οι αισθητήρες θα πρέπει να βλέπουν τον ουρανό.
Βγάλε και αυτά τα κέρατα που στηρίζουν τα σκίαστρα. Τα σκίαστρα δεν χρειάζονται. Ακόμη και σε ντάλα ήλιο.
Τοποθέτησε τον (πρώτο) χρονογράφο 50εκατ. κάτω από τον άξονα της κάνης, σε όποια απόσταση θέλεις από την κάνη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μέτρησης.
"Θωράκισε" επαρκώς τον δεύτερο, ΧΩΡΙΣ σκίαστρα.
Καλή επιτυχία με τις μετρήσεις.
Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο μη διστάσεις να ρωτήσεις.
Δεν ξερω για τους καλντγελ αλλα στον χρονη που εχω εγω λεει στο μανουαλ οτι τις καλητερες ενδιξεις τις δινει στις 3-4 ιντσες πανω απο τους αισθητηρες δλδ 8-10 ποντους μηπως ισχιει και για αυτους ; Το ιδιο ;Νίκο,
Ο χρονογράφος μπορεί να βρίσκεται σε σκιερό μέρος αλλά οι αισθητήρες θα πρέπει να βλέπουν πάντα τον ουρανό, δηλαδή όχι κάτω από ομπρέλα.
Αν η κάνη την ώρα που ρίχνεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον χρονογράφο δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ακόμη και αν τον τοποθετήσεις πιο χαμηλά από 50εκατ. Και στα 30εκατ. όμως δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να χτυπηθεί ΑΝ δεν υπάρχουν τα σκίαστρα και οι ορθοστάτες τους.
Νομίζω ότι η κατασκευή που έκανες είναι παραπάνω από επαρκής. Αυτό που μετράει είναι να μην φαίνεται κανένα μέρος του δεύτερου χρονογράφου από εσένα την στιγμή της πυροδότησης. Και έχε τον στο ίδιο ύψος με τον πρώτο.
Νίκο,
Ο χρονογράφος μπορεί να βρίσκεται σε σκιερό μέρος αλλά οι αισθητήρες θα πρέπει να βλέπουν πάντα τον ουρανό, δηλαδή όχι κάτω από ομπρέλα.
Αν η κάνη την ώρα που ρίχνεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον χρονογράφο δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ακόμη και αν τον τοποθετήσεις πιο χαμηλά από 50εκατ. Και στα 30εκατ. όμως δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να χτυπηθεί ΑΝ δεν υπάρχουν τα σκίαστρα και οι ορθοστάτες τους.
Νομίζω ότι η κατασκευή που έκανες είναι παραπάνω από επαρκής. Αυτό που μετράει είναι να μην φαίνεται κανένα μέρος του δεύτερου χρονογράφου από εσένα την στιγμή της πυροδότησης. Και έχε τον στο ίδιο ύψος με τον πρώτο.
Υπολογίζει την ταχύτητα βάσει του χρόνου, άρα χρονογράφος.Γιατί χρονογράφος και όχι ταχογράφος;;
Και βάσει της απόστασης επίσης άρα γιατί χρονογράφος και όχι "μετρογράφος";Υπολογίζει την ταχύτητα βάσει του χρόνου, άρα χρονογράφος.