Φυσιγγιοθήκες, πουλιάστρες, θήκες όπλων αξεσουάρ.

Γρήγορη εναλλαγή αν βγει ξαφνικά κάποιο γουρούνι;
Ακριβώς η όταν ξαφνικά τουφεκάς τσίχλες το Νοέμβρη και εμφανιστούν φάσες σε μια άκρη μιας και ανά δύο τα φυσίγγια μετακινούνται επάνω στη ζώνη ανάλογα το κυνήγι έχεις ξεχωρίσει κάποια φυσιγγακια για ώρα ανάγκης

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ταχύτητα χάνεται από το να αδειάσουμε την καραμπίνα και να την ξαναγεμίσουμε, όχι από το να βρούμε τα φυσίγγια που θέλουμε σε μία φυσιολογική κυνηγητική ζώνη.
Λάθος επειδή το έχω κάνει πολλές φορές ,ένα φυσίγγι μου φτάνει απλά τραβάω το κλείστρο και βάζω ότι πρέπει μετέπειτα θα μαζέψω αυτό που άλλαξα από την θαλαμη ,εξαρτάτε και πως αδειάζει η αποθήκη του οπλου γιατί αν αδειάζουν όλα πατώντας το κουμπί,απλά βάζεις δύο στην αποθήκη και σπαταλάς της θαλάμης ρίχνοντας το γρήγορα στο στόχο ασχέτως αν έχει νόημα για να έρθει η σειρά αυτών που πρέπει .Πρέπει να το έχεις κάνει αυτό και όχι μια φορά καθώς και να το έχεις εξασκήσει λίγο .Όλα γίνονται αν είσαι πάντα έτοιμος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ταχύτητα χάνεται από το να αδειάσουμε την καραμπίνα και να την ξαναγεμίσουμε, όχι από το να βρούμε τα φυσίγγια που θέλουμε σε μία φυσιολογική κυνηγητική ζώνη.
Σ αυτές τις περιπτώσεις,αν δεν είσαι ψύχραιμος,δε χάνεται η ταχύτητα... Η μπάλα χάνεται!
Ένας δεν έβρισκε, λέει, την ασφάλεια σε ποζέ όταν είδε ένα χοιρινό...

Last edited:
Λάθος επειδή το έχω κάνει πολλές φορές ,ένα φυσίγγι μου φτάνει απλά τραβάω το κλείστρο και βάζω ότι πρέπει μετέπειτα θα μαζέψω αυτό που άλλαξα από την θαλαμη ,εξαρτάτε και πως αδειάζει η αποθήκη του οπλου γιατί αν αδειάζουν όλα πατώντας το κουμπί,απλά βάζεις δύο στην αποθήκη και σπαταλάς της θαλάμης ρίχνοντας το γρήγορα στο στόχο ασχέτως αν έχει νόημα για να έρθει η σειρά αυτών που πρέπει .Πρέπει να το έχεις κάνει αυτό και όχι μια φορά καθώς και να το έχεις εξασκήσει λίγο .Όλα γίνονται αν είσαι πάντα έτοιμος.
Αν και κυνηγάω κυρίως με δίκανο,πολλές φορές στο ψαχτήρι σε πονηρά μέρη,στην αποθήκη της καραμπίνας,δε βάζω 2ο για να μπορώ να παρεμβάλλω κάτι "έκτακτο"!
Ως προς τις φυσιγγιοθήκες προτιμώ,για μεγαλύτερη ασφάλεια,πιο παραδοσιακά υλικά από τη πλαστική της πρακτικής.
Ίσως αυτή να είναι καλύτερη σε καρτεροτά κυνήγια ...
Σε περπατητό τη φοβάμαι,θέλω κάτι σαν αυτή στη φωτό. Τη συγκεκριμένη τη περνάω σε ιμάντα του γιλέκου και φιλοξενεί μονά!

Attachments

• Screenshot_20250409-162241.png
    Screenshot_20250409-162241.png
    841 KB · Προβολές: 63
Last edited:
Αν και κυνηγάω κυρίως με δίκανο,πολλές φορές στο ψαχτήρι σε πονηρά μέρη,στην αποθήκη της καραμπίνας,δε βάζω 2ο για να μπορώ να παρεμβάλλω κάτι "έκτακτο"!
Ως προς τις φυσιγγιοθήκες προτιμώ,για μεγαλύτερη ασφάλεια,πιο παραδοσιακά υλικά από τη πλαστική της πρακτικής.
Σε περπατητό τη φοβάμαι,θέλω κάτι σαν αυτή στη φωτό. Τη συγκεκριμένη τη περνάω σε ιμάντα του γιλέκου και φιλοξενεί μονά!
Όπως βολεύεται ο κάθε ένας ,αλλά έχω δοκιμάσει παρά πολλά κόλπα, μέχρι ραφτές έξτρα θήκες έξω από το γιλέκο,θήκη στο χέρι με χρατσ και πολλά άλλα.Αυτη η θήκη πρακτικής είναι το γρηγορότερο και σε σωστή θέση και με ικανοποιητικό αριθμό φυσιγγίων είτε κυνηγάς φάσα,είτε μπεκάτσα που εκεί κυρίως μπορεί να έχεις πιθανότητες συνάντησης με θήραμα που δε θα σε καλύπτει το φυσίγγι που έχεις μέσα.

Μια τέτοια έψαχνα στην έκθεση και δεν υπήρχε...

Εγώ Δημήτρη έχω μια τέτοια με μαγνητικό κούμπωμα..... για να μην κάνει φασαρία...... σπάω το δίκανο και βάζω αθόρυβα ότι θέλω......στη μπεκατσα έχω δύο πλαστικές της πρακτικής σκοποβολής των 10 φυσιγγίων....στις τσέπες του γιλέκου.IMG_20211127_120703.jpg

Εγώ Δημήτρη έχω μια τέτοια με μαγνητικό κούμπωμα..... για να μην κάνει φασαρία...... σπάω το δίκανο και βάζω αθόρυβα ότι θέλω......
Ωραίος!
Συνήθως τη δερμάτινη την έχω "κούμπωμενη ανοιχτή",ειδικά σε περίεργα μέρη.
στη μπεκατσα έχω δύο πλαστικές της πρακτικής σκοποβολής των 10 φυσιγγίων....στις τσέπες του γιλέκου.View attachment 96786
Είπες "στις τσέπες του γιλέκου". ΜΈΣΑ! Έτσι το συζητάω, εγώ μέσα έχω αυτές με το βέλκρο κολλημένες πλάτη- πλάτη!
Ή 4-4 ή 6-6.

Αυτή έχω εγώ για δράμια και μονοβολα......6 φυσίγγια περνάει στην ζώνη ή σε τιράντα του γιλέκου ή σε ιμάντα σακιδιου ..... Μαγνητικό κούμπωμα για να μην ακούγεται το άνοιγμα κλείσιμο.....https://e-aerovolo.gr/product/%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d/%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b5%cf%82/%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-hillman-green-12cal-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-6-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%8e/
Screenshot_2025-04-09-23-29-48-009_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg

Ήδου η νέα μου ζώνη ,που πήρα από συνάδελφο ,ότι χρειαζομουν,για γρήγορες φορτώσεις και εναλλαγές φυσίγγιων .Και παίρνει και 30 φυσίγγια.
Παρομοιες χρησιμοποιουμε στην πρακτική.
Να και η δική μου ☺️

Attachments

• VideoCapture_20250410-153706.jpg
    VideoCapture_20250410-153706.jpg
    185,9 KB · Προβολές: 49
Παρομοιες χρησιμοποιουμε στην πρακτική.
Να και η δική μου ☺️
Πολύ καλή και βολική ειδικά αν κάποιος μάθει και γεμίζει δύο-δυο φυσίγγια στην αποθήκη..... επειδή όμως πρόκειται για αξεσουάρ -εξαρτημα που απευθύνεται σε σκοπευτές πρακτικής σκοποβολής κυρίως και όχι κυνηγούς απαιτείται αρκετή εξοικείωση με τη ζώνη και το όπλο θέλει επεμβάσεις ώστε να γίνεται θετική και γρήγορη επαναγεμιση..... και φυσικά αν χρειαστεί να γίνει επιλογή συγκεκριμένου φυσιγγίου (δράμια -μονοβολα ή άλλο νούμερο σκαγιων) ο χειριστής του όπλου θα πρέπει να εξοικειωθεί πολύ..... επιπλέον προϋπόθεση είναι η κίνηση σε ανοιχτό χώρο ή σε καρτέρι χωρίς πυκνά και τέτοια γιατί η συγκράτηση των φυσιγγίων είναι υπό προϋποθέσεις...... νομίζω είναι μόνο για καρτέρι..... τσίχλας.....σε παπί, φάσσα κτλ που θα υπάρχουν χοντρά ρούχα και κρύο δεν ξέρω πόσο θα εξυπηρετεί

Πολύ καλή και βολική ειδικά αν κάποιος μάθει και γεμίζει δύο-δυο φυσίγγια στην αποθήκη..... επειδή όμως πρόκειται για αξεσουάρ -εξαρτημα που απευθύνεται σε σκοπευτές πρακτικής σκοποβολής κυρίως και όχι κυνηγούς απαιτείται αρκετή εξοικείωση με τη ζώνη και το όπλο θέλει επεμβάσεις ώστε να γίνεται θετική και γρήγορη επαναγεμιση..... και φυσικά αν χρειαστεί να γίνει επιλογή συγκεκριμένου φυσιγγίου (δράμια -μονοβολα ή άλλο νούμερο σκαγιων) ο χειριστής του όπλου θα πρέπει να εξοικειωθεί πολύ..... επιπλέον προϋπόθεση είναι η κίνηση σε ανοιχτό χώρο ή σε καρτέρι χωρίς πυκνά και τέτοια γιατί η συγκράτηση των φυσιγγίων είναι υπό προϋποθέσεις...... νομίζω είναι μόνο για καρτέρι..... τσίχλας.....σε παπί, φάσσα κτλ που θα υπάρχουν χοντρά ρούχα και κρύο δεν ξέρω πόσο θα εξυπηρετεί
Quad load

https://streamable.com/62ksql

https://giphy.com/gifs/EKseG2l3yAKh55GZhl

Last edited:
Γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο φίλε μου.... είμαι αθλητής της πρακτικής σκοποβολής.....αλλά επαναλαμβάνω είναι για πρακτική...... πού στο κυνήγι θα γεμίσεις 4 φυσίγγια στην αποθήκη; Γι αυτό έγραψα δύο-δυο.....ο συνάδελφος που ανέφερε τη συγκεκριμένη φυσιγγιοθηκη είναι κυνηγός όχι σκοπευτής..... εκτός αν κάνω λάθος

Last edited:
Γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο φίλε μου.... είμαι αθλητής της πρακτικής σκοποβολής.....αλλά επαναλαμβάνω είναι για πρακτική...... πού στο κυνήγι θα γεμίσεις 4 φυσίγγια στην αποθήκη; Γι αυτό έγραψα δύο-δυο.....ο συνάδελφος που ανέφερε τη συγκεκριμένη φυσιγγιοθηκη είναι κυνηγός όχι σκοπευτής..... εκτός αν κάνω λάθος
Ναι, δεν θεωρω οτι εχει νοημα καποιος κυνηγος να γεμισει γρηγορα για να μην του φυγει το θηραμα.
Οσο γρηγορος και ναναι θα χει φτασει Αφρικη το θηραμα 🤣
Απλα σε σχεση με αυτες τις δερματινες που μπαινουν χωνευτα τα φυσιγγια και στριμωγμενα, αρπαζεις πολυ πιο γρηγορα 2-2 ετσι.
Επισης αυτες οι ζωνες της πρακτικης εχουν ελατηρια και κρατανε μονιμως υπο πιεση τα 2 φυσιγγια οπότε δεν υπαρχει κινδυνος να φυγουν ή να πεσουν.
Απλα ειναι λιγο ασυμφορες οικονομικα.
Αυτη που πηρε ο φιλος ειναι ταμαμ για κυνηγι.
Ειχα και γω μια τετοια 8αρα.Καπου στα 20 ευρω απο AliExpress.

Attachments

• Messenger_creation_EBE9A0EC-6EAB-45FD-B3B7-1619705C8945.png
    Messenger_creation_EBE9A0EC-6EAB-45FD-B3B7-1619705C8945.png
    1,7 MB · Προβολές: 24
Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 4 φυσίγγια στην αποθήκη ίσως ούτε καν δύο η ουσία για εμένα είναι ότι θα πάρω γρήγορα το φυσίγγι που θέλω στο χέρι το που θα το βάλω θαλάμη ,αποθήκη είναι άλλη ιστορία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Back