Φυσίγγια για τρυγόνι

Φέτος έχει δοκιμή με αυτά πάλι σε #8
https://www.kalkantzakos.com/Product/2055/heavy-dove-loads,-fusiggia-remington
Τσίμπησα 2 κουτάκια με 13€ το ένα αν θυμάμαι καλά.
Αυτό από ότι βλέπω δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει το αντίστοιχο της winchester στον καλκατζακο...από κυργια μιλωντας για αμερικανικα παίζουν τα αντίστοιχα federal...αλλά είναι πολύ ακριβά τα μεταφορικα για ενα κουτι ...δεν ξερω αν ισχύει αλλά ο κυργιας στα federal τουλάχιστον, δίνει επιλογή να αγοράζεις από 1 φυσιγγι μέχρι όσα θες...
 
Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πιτσιρικάς 15χρ. μαζί με τον πατέρα του και έκαναν καρτέρι για τρυγόνια σε ένα θερισμενο. Επόμενο πρωινό της έναρξης. Ο ήλιος είχε σηκωθεί και είχαν βρει αποκούμπι για σκιά σε μια συκιά. Ο πατέρας είχε πλακώσει τα σύκα, ώσπου ήρθε το κάλεσμα απ' τη μητέρα φύση για λίπανση .very funny. άφησε λοιπόν το τουφέκι (μία Benelli Raffaello 123 με 61εκ κάννη και 2* έσω τσοκ) στο γιο, για να πάει πάρα πέρα να ξαλαφρώσει. Η θαλάμη είχε μέσα ένα Ariston No7 στα 32γρ της Kalco, με ωραίο λαδί κάλυκα και χρυσό τύπωμα, το οποίο ήταν τότε φθηνό φυσίγγιο, περί τα 5€ το κουτάκι.
Ο γιος μόλις έπιασε την Ιταλίδα στα χέρια σκίρτησε η καρδιά του και κάτι του λέγε ότι σε λίγο θα έρθει η στιγμή για το πρώτο πολυπόθητο μπαμ. Ήταν τέτοια η πρεμουρα του που τον έπιασε φαγούρα στον δεξιό δείκτη κι άρχισε να τον τρίβει πολύ μαλακά επάνω στην ασημένια σκανδάλη, λες και είχε βαλθεί να φέρει σε οργασμό τη λυγερή Ιταλίδα.
Δεν είχαν περάσει ούτε 2 λεπτά της ώρας που έγιναν αυτά που διαβάζετε και να σου απ' το βάθος, ω του θαύματος, ένα φετιναρακι πλησιάζει. "Το νου σου μπροστά", φωνάζει ο πατέρας, που ακόμη δεν είχε προλάβει καλά καλά να ξεκουμπωθει. Ο γιος επωμισε ψύχραιμα, σαν έτοιμος από καιρό κι έγειρε το μάγουλο επάνω στο τρυφερό ξύλο από καρυδιά. Έκλεισε το μάτι (μπορεί και τα δύο, δεν παίρνω όρκο) και τράβηξε την σκανδάλη. Ένα ΜΠΑΜ τάραξε τον ήσυχο - έως τότε- κάμπο και το πιτσουνι έπεσε μισοπεθαμενο στην θερισμενη καλαμιτσα. "Το πέτυχα, το πέτυχα", αναφώνησε ο νεαρός και τρέμοντας σύγκορμος απ' την αδρεναλίνη, έτρεξε να το μαζέψει. Είχε μόλις καρπωθεί το πρώτο του τρυγόνι και το ημερολόγιο έγραφε 21-08-2010. .big smile.View attachment 71874
Ρε Ντοκτορ είμαι οδοντίατρο με την μικρή και το διαβάζω και με πήρε ο ύπνος και ονειρεύομαι
Το έχεις ρε μπαγάσα εκτός απο Γιατρος γράφεις και ωραία
 
Αυτό από ότι βλέπω δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει το αντίστοιχο της winchester στον καλκατζακο...από κυργια μιλωντας για αμερικανικα παίζουν τα αντίστοιχα federal...αλλά είναι πολύ ακριβά τα μεταφορικα για ενα κουτι ...δεν ξερω αν ισχύει αλλά ο κυργιας στα federal τουλάχιστον, δίνει επιλογή να αγοράζεις από 1 φυσιγγι μέχρι όσα θες...
Αυτό το θυμάμαι μικρός σε κυνηγομάγαζο της επαρχίας - ανοιχτά κουτιά φυσιγγίων στον πάγκο δίπλα στο ταμείο του καταστήματος και έπαιρνε ο πελάτης όσα ήθελε από κάθε τύπο με τιμή σε δραχμές φυσικά.
Αυτό που έχει "καρφωθεί" στην μνήμη σαν εικόνα είναι ένα κουτί με φυσίγγια πράσινου χρώματος που απ' έξω ο κάλυκας έγραφε "C7 PERFECTA".
 
Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πιο μαλακά αυτά γιατί παλιά ήταν δυναμίτες και μόνο κρότο αλλά για τρυγόνια δεν τους έχω εμπιστοσύνη.
Τα χρησιμοποιούσα στις τσίχλες ανελλιπώς μέχρι που έδωσα το όπλο λόγω υγείας. Ασε που σταμάτησαν να τα φέρνουν στην Κόρινθο.
 
Ήταν τέτοια η πρεμουρα του που τον έπιασε φαγούρα στον δεξιό δείκτη κι άρχισε να τον τρίβει πολύ μαλακά επάνω στην ασημένια σκανδάλη, λες και είχε βαλθεί να φέρει σε οργασμό τη λυγερή Ιταλίδα.
Αφού δεν ήταν χρυσοσκάνδαλη ... Δεν σκότωνε καλά ... Τί να σου κάνει το Ariston ...
Γι' αυτό δεν είχε ακαριαία καταβολή....yel.
και το πιτσουνι έπεσε μισοπεθαμενο στην θερισμενη καλαμιτσα.
.sarcastic..big smile.
Υ.Γ. Χρόνια Πολλά Βασίλη, πάντα με υγεία και ευτυχία, και ότι επιθυμείς !!! .χρόνια πολλά.
 
Αυτό από ότι βλέπω δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει το αντίστοιχο της winchester στον καλκατζακο...από κυργια μιλωντας για αμερικανικα παίζουν τα αντίστοιχα federal...αλλά είναι πολύ ακριβά τα μεταφορικα για ενα κουτι ...
Υπερβολή το Rem για τρυγόνια ... τα πήρα από περιέργεια γιατί είχαν μόνο 13€ από 23+ που είχαν παλιά.

δεν ξερω αν ισχύει αλλά ο κυργιας στα federal τουλάχιστον, δίνει επιλογή να αγοράζεις από 1 φυσιγγι μέχρι όσα θες...
Δεν το ξέρω αυτό
 
Υπερβολή το Rem για τρυγόνια ... τα πήρα από περιέργεια γιατί είχαν μόνο 13€ από 23+ που είχαν παλιά.


Δεν το ξέρω αυτό
Ναι υπερβολή, αλλά τι θα τα κάνεις? Μόνο στα τρυγόνια αξίζει να τα ρίξεις...και δοκιμές πόσες να κάνεις?

Και μένα μου έκανε εντύπωση αυτό με τα federal....δεν αναγράφει τιμή κουτιού, αλλά τιμή μονάδος..
 
Back
Top