.....
Last edited by a moderator:
Νομιζω οτι αξιζει καποια στιγμη να καταθεσεις την εμπειρια σου στο θεμα μιας κ καταλαβες την διαφορα αμεσως μετα τα σωστα μετρα...Πανο πολυ ωραιο και απαραιτητο το θεμα σου... Μπραβο για τις πληροφοριες και την ιδεα....cool.
Αφου με ζαλισε ενα χρονο λοιπον πηγα σε εναν οπλουργο και μου πηρε μετρα...
Με τα δίκαννα τι κάνουμε; γενικά είναι πιο δύσκολες οι όποιες αλλαγές και φυσικά δεν μιλάω για το πέλμα... Ο κ. Ψυλλάκης που προτείνεις Πάνο έχει γενικά εμπειρία και στα δίκαννα; Γιατί θα ήθελα να περάσω μια βόλτα να με δει με το δίκαννο να μου προτείνει ίσως κάποιες διορθώσεις...
Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγα στον Βαγγέλη Σκριβάνο στη Θεσσαλονίκη να μου φτιάξει εξ αρχής νέο κοντάκι γιατί το παλιό το είχα σακατέψει με δικά μου πειράματα.
Η αίσθηση επωμίζοντας με το καινούριο δεν περιγράφεται. Στην πράξη η μόνη δοκιμή είναι στα ορτύκια με θετικότατα αποτελέσματ αφού δύσκολα αστοχούσα αλλά στα υδρόβια και στη μπεκάτσα ακόμη δεν έγινε δοκιμή γιατί στα μεν πρώτα πήγα μόνο μια φορά φέτος και από τις κυρίες δεν τουφέκισα καμμία ακόμη...
Για να έρθω και στα λόγια του Πανούτσου, μόλις τελειώσαμε την μετροληψία του λέω "πιστεύω πως με το καινούριο κοντάκι θα έχω πολλές επιτυχίες" και μου απαντάει αστειευόμενος "ε εντάξει ρε Χρήστο. Θα ζήσει και κανένα γιατί αλλιώς θα είχαν τελειώσει τα πάντα..."![]()
Χρηστο, θες να γραψεις λιγο τη διαδικασια της μετροληψιας; Αν ειχες σταθερη επωμιση οταν πηγες, αν ηξερες τι κανεις λαθος, αν το δοκιμασες μετα στο σκοπευτηριο κλπ.
Σκεφτομαι καιρο να το κανω, τα χρηματα ειναι το προβλημα μου, και ο χρονος δυστυχως. Θα θελα ομως να ξερω τι παιζει.
Γιώργο έχεις να μου προτείνεις κάποιον στην Αθήνα; Καταλαβαίνω τη διαφορά που μου λες απλά τις διορθώσεις που θα μου προτείνει να κάνω στο κοντάκι θα πρέπει απλά να τις μεταφέρω στον οπλουργό; Κι αν αυτός έχει άλλη άποψη;Δυσκολότερες είναι οι αλλαγές στα δίκαννα αν θες να επέμβεις στις εφαρμογές του όπλου. Αν αποφασίσεις να "γυρίσεις" το κοντάκι με πίεση, δεν είναι δύσκολο.
Μανώλη, άσχετα σε ποιον θα πας, πρέπει να πας οπωσδήποτε να σε δει ένας ειδικός. Ειδικός, όχι κατ ανάγκην οπλουργός. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά. Η προσαρμογή των μέτρων του όπλου σε ένα σωματότυπο δεν έχει καμία σχέση με το αν κάποιος είναι άριστος μηχανολόγος, μηχανουργός κτλ,κτλ. Ένας άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει τέλεια τον τόρνο, το αλεζουάρ, την ψυχρή ή θερμή βαφή κτλ κτλ κτλ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να φέρει και ένα όπλο στα μέτρα σου.
Εγώ για την δεύτερη δουλειά επιλέγω σκοπευτές...![]()
Γιώργο έχεις να μου προτείνεις κάποιον στην Αθήνα; Καταλαβαίνω τη διαφορά που μου λες απλά τις διορθώσεις που θα μου προτείνει να κάνω στο κοντάκι θα πρέπει απλά να τις μεταφέρω στον οπλουργό; Κι αν αυτός έχει άλλη άποψη;