Φερ' το στα μέτρα σου...

Αυτό που δεν αναφέρατε είναι ότι τα σωστά μέτρα ακολουθούν αλλά και προάγουν τη σωστή φόρμα της σκόπευσης. Η μαγκιά του μετρολήπτη είναι να ανακαλύψει τα σωστά μέτρα του κυνηγού ακόμα και αν η επώμισή του είναι λάθος, αν και η δουλειά του είναι σαφώς ευκολότερη όταν η επώμιση είναι σωστή. Με αυτή τη λογική, ένα ΣΩΣΤΟ κοντάκι για τον σωματότυπό του, πιθανόν και να τον οδηγήσει μόνο του σε καλύτερη επώμιση, αν και αυτό εξαρτάται κυρίως από την αντίληψη του κυνηγού. Με άλλα λόγια, δεν "νιώθουν" όλοι από μόνοι τους.
 
Με άλλα λόγια, δεν "νιώθουν" όλοι από μόνοι τους.
Παρολο που δεν ειμαι ειδικος, μου πηρε καιρο να καταλαβω αυτη τη κουβεντα, κυριως παλαιοτερα οταν παρακολουθουσα κυνηγους να αλλαζουν τα μετρα του οπλου τους μερα με τη μερα...
 
Με αυτή τη λογική, ένα ΣΩΣΤΟ κοντάκι για τον σωματότυπό του, πιθανόν και να τον οδηγήσει μόνο του σε καλύτερη επώμιση, αν και αυτό εξαρτάται κυρίως από την αντίληψη του κυνηγού.

.shake. ... δεν ξέρω αν το ασπάζεσαι αλλά έχω ακούσει μια ενδιαφέρουσα άποψη που υποστηρίζει ότι οι καλύτεροι σκοπευτές είναι άτομα με υψηλότερο δείκτη ευφυίας.
Εγώ με αυτό συμφωνώ απόλυτα.
 
Συμφωνώ οτι έχουν ανεπτυγμένη μία συγκεκριμένη κατηγορία ευφυίας που τους βοηθάει να αμφισβητούν, να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται κοιτώντας την μεγάλη εικόνα χωρίς να φοβούνται μη σπάσουν τα μούτρα τους βραχυπρόθεσμα.
 
Ποσο κοστιζη ενα κοντακι κατα μεσον ορο,να παρουμε μια ιδεα;
γιατί να φιάξεις κοντάκι;;;
να φέρεις το δικό σου στα μέτρα σου σε κάποιον οπλουργό που το κατέχει το θέμα κυνηγετικά ξύλα ;)
 
γιατί να φιάξεις κοντάκι;;;
να φέρεις το δικό σου στα μέτρα σου σε κάποιον οπλουργό που το κατέχει το θέμα κυνηγετικά ξύλα ;)
Θα μπορεσω να φερω το κοντακι στο δικανο μακη;αν γνωριζης καποιον στειλε μου εστω με π.μ,και μολις κλειση το κυνηγι το φτιαχνω.
 
Ο πιο κατάλληλος για μετροληψία είναι ο δάσκαλος σκοποβολής η αυτός που κατασκευάζει κοντάκια ; (ο οποίος ούτος ή άλλως κάνει και μετροληψία )
 
Δεν ξέρω αν είναι αφελής η απορία που έχω αλλά αν έχεις συνθετικό κοντάκι μπορείς να πας σε κοντακά να σου το φέρει στα μέτρα σου;
 
Δεν ξέρω αν είναι αφελής η απορία που έχω αλλά αν έχεις συνθετικό κοντάκι μπορείς να πας σε κοντακά να σου το φέρει στα μέτρα σου;

Ναι μπορείς. Καθόλου αφελής.
 
να σας γραψω την προσφατη εμπειρια μου με τη benelli η οποια εχει συνθετικο κοντακι.

οταν την αγορασα τη δοκιμασα στο σκοπευτηριο μερικα πιατα κ εσπασα αρκετα.
στα τρυγονια το καλοκαιρι με πηγε καλα.
ερχονται οι φασσες κ δε μπορουσα να βαρεσω πουλι στην αρχη.
ριχνω μια γρηγορη τουφεκια σε κουρουνα κ τη περνει στο κωλο.
\καθως επωμισα γρηγορα αντιλαμβανομαι εκ των υστερων οτι εβλεπα το κωλο της βασης κ καθολου ριγα.
βαζω ραχη τη μεσαια κ εβλεπα καλα καθως κ 2 δεξιες φλαντζες συνολικα.
παω για τσιχλες τιποτα μηδεν.
ανεβασω κατα πανω ακομα μια φλαντζα κ παω για τσιχλα οπου κ εγινε πανικος οπου το σηκωνα πεφτανε κ καπως ετσι ηρθε στα μετρα μου το οπλο.

σε σταθερες επωμισεις εβλεπα καλα αλλα τα πουλια δε πεφταν . το καλυτερο που ειχα ητνα να παω για κυνηγι κ ας θυσιασα 5-6 κυνηγια γενικοτερα.

υγ. λογω υψους κ μεγαλου σε μηκος λαιμου εχω ενα θεματακι γενικοτερα.γουσταρω να βλεπω ολη τη ριγα σα προσωπικη προτιμηση.μονο ετσι σκοτωνω.
στο δικαννο που εχει γινει custom κοντακι παλι βλεπω τη ριγα σε ολο το μηκος της.
 
Μετά από μια ολόκληρη σεζόν με τον νέο μου κοντάκι από τον Σκριβάνο, σήμερα αξιώθηκα να κάνω επιτέλους το τεστ churchill που μου είχε υποδείξει ο Λεωνίδας (leo) παλιότερα όταν πειραματιζόμουν μόνος μου με το μαμα κοντάκι του όπλου μου. Οι τρεις πρώτες φωτό είναι από τα δικά μου πειράματα και η τελευταία είναι η σημερινή με το νέο κοντάκι. Στην τελευταία φωτό με το νέο κοντάκι, οι δύο δικές μου βολές είναι τα κυκλάκια που παραπέμπουν στο "ΧΡ" ενώ οι δύο άλλες βολές "Γιώρ" είναι του φίλου μου Γιώργου που δείχνουν ότι το κοντάκι του μάλλον είναι σε λάθος μέτρα...

1-1.JPG 2-1.JPG 3-1.JPG 4-1.jpg
 
Φαντάζεσαι που θα έχει πάει το κέντρο της τουφεκιάς του Γιώργου στα 35 μέτρα ...;
 
Back
Top