Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν έχουν αρχίσει τα επιστροφια ακόμα άμα έχει την ίδια ποσότητα με πέρυσι θα ρίξουμε κουτες!
μακαρι ναναι ετσι αλλα αλλου το ονειρο και αλλου το θαυμα λενε στο χωριο μου κοματακι δυσκολο μεχρι ακατορθοτο εχει τελειωσει το παιχνιδι

Μια γενικη ερωτηση θελω να κανω: σε ενα περπατητο 3ωρο χαλαρο, ποσα πουλιά στο χερι (χωρις φιλοσοφιες για αστοχιες κτλ) θεωρείτε ικανοποιητικα? Ποσα χαλια και ποσα μετρια? Εστω για εναν που βαραει 4 φυσιγγια μια τσιχλα...
Ετσι για να μου φυγει η απορια..
Σχετικα με την Αργολιδα ενα μηνα τωρα και εδω και αλλου γραφουν για πουλια..αλλα ελα που Αργολιδα ειναι απο Στυμφαλία μεχρι Πορο και απο Νεμεα μεχρι Πορτο Χελι!

Μια γενικη ερωτηση θελω να κανω: σε ενα περπατητο 3ωρο χαλαρο, ποσα πουλιά θεωρείτε ικανοποιητικα? Ποσα χαλια και ποσα μετρια?
Σχετικα με την Αργολιδα ενα μηνα τωρα και εδω και αλλου γραφουν για πουλια..αλλα ελα που Αργολιδα ειναι απο Στυμφαλία μεχρι Πορο και απο Νεμεα μεχρι Πορτο Χελι!
Καλά 15-25
Μέτρια 10-15
Χάλια 10 και κάτω
Σε τρεις ώρες μπορώ να διανύσω με συγκυνηγο 10-12χλμ ανάλογα το μέρος, το ποσό βιαζόμαστε, την ποσότητα τουφεκιών.

Μια γενικη ερωτηση θελω να κανω: σε ενα περπατητο 3ωρο χαλαρο, ποσα πουλιά στο χερι (χωρις φιλοσοφιες για αστοχιες κτλ) θεωρείτε ικανοποιητικα? Ποσα χαλια και ποσα μετρια? Εστω για εναν που βαραει 4 φυσιγγια μια τσιχλα...
Με βαση την φετινη χρονια ο πινακας ειναι ως εξης πιστευω:
ΧΑΛΙΑ=ΚΑΜΙΑ (Χορτα,φετα,ψωμι)
ΜΕΤΡΙΑ=1-4
ΚΑΛΑ=4-8
ΑΡΧΟΝΤΑΣ=8-12
Τα φυσιγγια δεν τα μετραμε φετος......θα το παιξουμε σκοπευτες
του χρονου αν εχει πουλια και διαλεγουμε βολες.Αυτα........

Με βαση την φετινη χρονια ο πινακας ειναι ως εξης πιστευω:
ΧΑΛΙΑ=ΚΑΜΙΑ (Χορτα,φετα,ψωμι)
ΜΕΤΡΙΑ=1-4
ΚΑΛΑ=4-8
ΑΡΧΟΝΤΑΣ=8-12
Τα φυσιγγια δεν τα μετραμε φετος......θα το παιξουμε σκοπευτες
του χρονου αν εχει πουλια και διαλεγουμε βολες.Αυτα........
Χαχαχα

Εγώ πάντως ρε παιδιά για την τσίχλα τουλάχιστον δεν θα την χαρακτήριζα χαλια την χρονια, τουλάχιστον για τα μέρη που κυνηγάω.....ακόμη και στην Άρτα (στον κάμπο) στις γιορτές που ήμουν εκεί.....τα βάτα γεμάτα τσίχλες ήταν!!! Στο περπατητό δε γίνεται να μην βαρεσεις πουλιά......τουλάχιστον Βοιωτία κτλ κτλ.

Η εικονα της φετινης χρονιας για μενα ειναι 10-15 πουλια στο 80% των εξορμήσεων, και μαλιστα σε αρκετα μερη περιξ ΑττικοΒοιωτιας..αρα (και συμφωνα με τα λεγόμενα) πως την χαρακτηρίζουμε χαλια?

Ωραια ερωτηση αλλα το θεμα το φετινο δεν ειναι η καρπωση αλλα η ελλειψη γενικα των τσιχλοκοτσυφων
Σε 3 ωρο χαλαρο περπατητο πρεπει τουλαχιστον να εμφανιστουν απο 100 πουλια και βαλε
αν υποθεσουμε
οτι η αποσταση που θα διανυθει κυμαινεται απο 8-12 χλμ
για να μιλησουμε για μια καλη χρονια
Αν λοιπον σε 3ωρο περπατητο ειδικα αυτην την εποχη που ο καρπος της ελιας εχει ωριμασει
και σε κλασικους τσιχλοτοπους που ελπιζει ο Κυνηγος οτι θα ριξει εστω δυο κουτια φυσιγγια
εμφανιζονται απο 20-40 πουλια
τα οποια εχουν σκαγιαστει αμετρητες φορες
και με τον παραμικρο ηχο της γαλοτσας εξαφανιζονται
σαν κλεφτοκοταδες
εδω εχουμε να κανουμε με καταστροφη
και οχι για νορμαλ τσιχλοχρονια
Μπορει καποιες περιοχες τα νουμερα των πουλιων να ειναι περισσοτερα αλλα η γενικη εικονα απο την Κρητη εως το Ορμενιο μας δειχνει τα περσινα ξινα σταφυλια μην πω και χειροτερα

παντως παιδες εδω πανω σε εμας εχη πωλη τσιχλοκοτσιφοοοοοοο,,τα καρτερια δεν δουλευουνε το απογευμα διωτι περνανε για κουρνα στο σουρουπο,,αλα περπατιτο θα ευχαριστηθης τουφεκιδηηηηη .kiss me. ΥΓ εγω εδω και δυο απογευματινα καρτερια που εκανα μου σπασανε τα νευραααα περνωντας πανω απο το κεφαλιμουυυυ,,μαλλων θα παω με αποχηηηηη.sarcastic.

Κ γω την ιδια εντυπωση εχω,σε οσα καρτερια εχουμε κανει απο μπασιματα κ μετα τα πουλια ελαχιστα,στο περπατητο κατω απο 8-10 πουλια δεν πεφτουμε.εδω που τα λεμε ομως ρε παιδια πιο πολυ ευχαριστιεσαι καρτερωτες ντουφεκιες παρα στο περπατητο να εισαι στη τσιτα με το δαχτυλο στη σκανδαλη!

Είχε δίωρο απογευματινό καρτεράκι με τον κολλητό σήμερα το πρόγραμμα. Θα είδα καμιά 20ριά πουλιά στον ορίζοντα συνολικά. Σε 6 επιχείρησα, έπεσαν οι 4 και δυστυχώς έχασα τη μία. Για να περνάει η ώρα καλά είναι. Αλλά μέχρι εκεί. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έπαιξαν πουλιά από πριν τις 5 η ώρα. Ίδωμεν τι επιφυλάσσει η συνέχεια.
Πήρα τη γριά μαζί σήμερα να την "ξεσκουριάσω"
IkpYK20.jpg

Είχε δίωρο απογευματινό καρτεράκι με τον κολλητό σήμερα το πρόγραμμα. Θα είδα καμιά 20ριά πουλιά στον ορίζοντα συνολικά. Σε 6 επιχείρησα, έπεσαν οι 4 και δυστυχώς έχασα τη μία. Για να περνάει η ώρα καλά είναι. Αλλά μέχρι εκεί. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έπαιξαν πουλιά από πριν τις 5 η ώρα. Ίδωμεν τι επιφυλάσσει η συνέχεια.
IkpYK20.jpg
Αυτό είναι τουφέκι μου χάρισε 20 απροβλημάτιστα χρόνια

FB_IMG_1579109573759.jpg

Αυτό είναι τουφέκι μου χάρισε 20 απροβλημάτιστα χρόνια

View attachment 8376
Είναι ελαφριά κι απροβλημάτιστα. Να μην πω για τα σμπάρα. Έλα που μας έχουν φάει οι νεωτερισμοί... Είχε palm swell η δική σου Παύλο; Γιατί αυτό που έχει η δική μου δεν το έχω ξανασυναντήσει σε μαμά κοντάκι εως τώρα. Είναι σχεδόν στραβό!

IkpYK20.jpg
Με μια ιδια breda(με εσωτερικα τσοκ),εχω τις καλυτερες αναμνησεις.....δεν επρεπε να το δωσω,το χω σκυλομετανοιωσει.....πααααρα πολυ.A ρε breda....

Δεν έχουν αρχίσει τα επιστροφια ακόμα άμα έχει την ίδια ποσότητα με πέρυσι θα ρίξουμε κουτες!
Ποιός τα χέζη τα επιστρόφια........εδώ μιλάμε για το "Παύσατε πυρ" από τα μπασίματα του Οκτώβρη....ούτε περπατητά δν ακούγονται.....Τη να λέμε τώρα.....

Εμάς είναι με διαφορά η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι σε τσίχλες . Και μιλάω μόνο περπατητο

Είναι σχεδόν απίστευτο να μην έχει τσίχλες και μαύρες ελάχιστες ακόμα χειρότερα.

Το ρίξαμε στα εκπαιδευτικα από τώρα. Και ούτε στις ζώνες δεν έχει που είναι ατουφεκιστα τα πουλιά.

Τέτοια εποχή στην πρώτη καλοκαιρία γεμίζαμε ρε Πουστη μου...

σημερα 3 ωρες το απογευμα 6 φυσιγγια και αυτα τα εριξα λογο απελπισιας σε μακρινα πουλια , πηρα εναν κοτσυφα και αυτος μαλον ντοπιος ,μια σιταριθρα που την περασα για τσιχλα ,στην βιασηνη μου απανω , να τουφεκισω , εαν την γνωριζα απο την αρχη δεν θα την τουφεκουσα της απεφευγω , γιατι ειναι σπανιες εδω , ξενερωσα πολυ με τα λιγοστα εως σπανια τσιχλοκοτσυφα , αυριο εχει φασες , εχω εντοπιση την κουρνια τους 5 με 6 ντοπια πουλια ολα και ολα

Status
Not open for further replies.
Back