Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
λεγαμε την περσυνη χρονια κακια ,και αυτη ειναι χηροτερη ολον , παρολου που εβρεξε νορις , και ειχε και πολυ ελαιοκαρπο ,τελος θα κιταξω την δουλεια μου και δεν ξανα ασχολουμε , γιατι ποιο πολυ εκνευρηζουμε και σταναχωριεμε , παρα διασκεδαζω και ξεσκαω

Εγώ πάντως ρε παιδιά για την τσίχλα τουλάχιστον δεν θα την χαρακτήριζα χαλια την χρονια, τουλάχιστον για τα μέρη που κυνηγάω.....ακόμη και στην Άρτα (στον κάμπο) στις γιορτές που ήμουν εκεί.....τα βάτα γεμάτα τσίχλες ήταν!!! Στο περπατητό δε γίνεται να μην βαρεσεις πουλιά......τουλάχιστον Βοιωτία κτλ κτλ.
Το αυτό κ από το νότο... Όπου έχει βάτα έχει αρκετή τσίχλα... Απλά έχουν καθυστερήσει να πέσουν στην ελιά κ τον κισσό κ δεν δουλεύουν ακόμα πολλά καρτερία... Θέλει πονηρές επιλογές ακόμα κ αυτή την ώρα...

Καλά 15-25
Μέτρια 10-15
Χάλια 10 και κάτω
Σε τρεις ώρες μπορώ να διανύσω με συγκυνηγο 10-12χλμ ανάλογα το μέρος, το ποσό βιαζόμαστε, την ποσότητα τουφεκιών.

αποτελέσματα 3 ώρων περπατητών φέτος με 4 τουφέκια
η μία Κυριακή
1ος 13
2ος 9
3ος 8
4ος 5

την επόμενη Κυριακή
1ος 9
2ος 5
3ος 2
4ος 2

και μιλάμε για κυνηγούς με χρόνια στην πλάτη και τουφέκια επιεικώς πάνω από τον μέσο όρο.

Πέρυσι στο ίδιο μέρος οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν στην χειρότερη 60-80 τσίχλες. Και πέρυσι δεν ήταν και η καλλίτερη χρονιά.

Τι να λέμε τώρα...................

Είναι ελαφριά κι απροβλημάτιστα. Να μην πω για τα σμπάρα. Έλα που μας έχουν φάει οι νεωτερισμοί... Είχε palm swell η δική σου Παύλο; Γιατί αυτό που έχει η δική μου δεν το έχω ξανασυναντήσει σε μαμά κοντάκι εως τώρα. Είναι σχεδόν στραβό!

ανύπαρκτο palm swell και καθόλου βολικό το κοντάκι στο χέρι μου,,μόνο σε μήκος ήταν οκ με το πέλμα που είχα βάλει,,από σμπάρα άλλο πράμα αλλά μας έφαγαν οι νεωτερισμοί όντως ! παίζει ένα astrolux άριχτο αλλά τσουχτερή η τιμή του,αν το ξαναβρώ έτσι όπως το θέλω θα το πάρω

Το αυτό κ από το νότο... Όπου έχει βάτα έχει αρκετή τσίχλα... Απλά έχουν καθυστερήσει να πέσουν στην ελιά κ τον κισσό κ δεν δουλεύουν ακόμα πολλά καρτερία... Θέλει πονηρές επιλογές ακόμα κ αυτή την ώρα...
Τα καρτερία πιστεύω στο παραπέντε θα δουλέψουν όπως και πέρυσι......τουλάχιστον Αττικοβοιωτίας. Στην Άρτα στις γιορτές αν είχες κουράγιο να περπατήσεις τον κάμπο (δεν περπατιούνται ευκολα εκεί) θα έφτανες όριο άνετα!!! Όπως είπες προς το παρόν θέλει πονηρές επιλογες.....καρτέρι στη Βοιωτία που πέρυσι πραγματικά ήταν νεκρό....εδώ κ μια βδομάδα τουλάχιστον δεν φεύγεις με κάτω από 10 τσιχλονια σε καθημερινή βάση!!!

ανύπαρκτο palm swell και καθόλου βολικό το κοντάκι στο χέρι μου,,μόνο σε μήκος ήταν οκ με το πέλμα που είχα βάλει,,από σμπάρα άλλο πράμα αλλά μας έφαγαν οι νεωτερισμοί όντως ! παίζει ένα astrolux άριχτο αλλά τσουχτερή η τιμή του,αν το ξαναβρώ έτσι όπως το θέλω θα το πάρω
Πάρε μάτι
ZIFaOil.jpg

4T958j8.jpg

Τα καρτερία πιστεύω στο παραπέντε θα δουλέψουν όπως και πέρυσι......τουλάχιστον Αττικοβοιωτίας. Στην Άρτα στις γιορτές αν είχες κουράγιο να περπατήσεις τον κάμπο (δεν περπατιούνται ευκολα εκεί) θα έφτανες όριο άνετα!!! Όπως είπες προς το παρόν θέλει πονηρές επιλογες.....καρτέρι στη Βοιωτία που πέρυσι πραγματικά ήταν νεκρό....εδώ κ μια βδομάδα τουλάχιστον δεν φεύγεις με κάτω από 10 τσιχλονια σε καθημερινή βάση!!!
Θοδωρή και πέρυσι κλέγαμε για τις τσίχλες και σταδιακά από τις 10 Ιανουαρίου ανέβαιναν οι παλμοί και στα απογευματινά πέρναγε ευχάριστα η ώρα σου.... και μετά έγινε ένα ντου κατά τις 20 Ιανουαρίου και παίζαμε μπαλίτσα καθημερινα ως τα μέσα Φλεβάρη με Μ.Ο 15-20 τουφεκιές κάθε απόγευμα.....έπειτα χειρόφρενο πάλι...
(για Αμαλιάδα πάντα).
Φέτος ακόμα ψάχνονται οι περίοικοι να δουν τη γίνεται......

Υ.Γ Τελικά: Πρέπει να πέσουμε στο χειρότερο, για να εκτιμήσουμε το καλύτερο.

Θοδωρή και πέρυσι κλέγαμε για τις τσίχλες και σταδιακά από τις 10 Ιανουαρίου ανέβαιναν οι παλμοί και στα απογευματινά πέρναγε ευχάριστα η ώρα σου.... και μετά έγινε ένα ντου κατά τις 20 Ιανουαρίου και παίζαμε μπαλίτσα καθημερινα ως τα μέσα Φλεβάρη με Μ.Ο 15-20 τουφεκιές κάθε απόγευμα.....έπειτα χειρόφρενο πάλι...
(για Αμαλιάδα πάντα).

Δίκιο εχεις Κώστα....Πάτρα δεν ξέρω τι παίζει...μιλάω πάντα για τους τόπους π πάω εγώ.....τώρα αν σε μερικούς φαίνεται απίστευτο.....και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα κ έχουν δει όλα τα καρτέρια....κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου !!! Εγώ ξέρω όποιος περπατάει δε φεύγει παραπονεμενος πέριξ Αττικοβοιωτίας. Τώρα αν θες όριο σε κάθε έξοδο.....ε δεν γίνεται τι να κάνουμε ναούμ!!!

(για Αμαλιάδα πάντα).

ναι το ιδιο περσυ , και εδω στο νησι , νεκρα , 2 με 3 πουλια στο καρτερι ο καλυτερος , και απο της 20 ιανουαριου μεχρι 17 φευβρουαριου , περναμε στο καρτερι απο 8 μεχρι 15 πουλια το απογευμα , μετα παλυ νεκρα , με καθολου πουλια με 1 με 2 πουλια μεχρι τελος , που δεν πηγενε ποια κανενας καρτερι , εκτος απο ελαχιστους να πηγεναν κανενα περπατητο , με φτωχα αποτελεσματα

Στη Βοιωτία φέτος παντως που πήγα αρκετές φορές ειμαι καλύτερα από πέρυσι, στην Πελασγια επίσης πολύ καλύτερα από πέρυσι τέτοια εποχή περίπου που είχα πάει κι έφαγα φολα! Για μένα δεν είναι καλή χρονιά ,αλλά τουλάχιστον απ την περσινή είναι καλύτερη. Εκει που εχω δει διαφορά προς το χειρότερο είναι το απογευματινό στην Αρκαδία.

Δίκιο εχεις Κώστα....Πάτρα δεν ξέρω τι παίζει...μιλάω πάντα για τους τόπους π πάω εγώ.....τώρα αν σε μερικούς φαίνεται απίστευτο.....και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα κ έχουν δει όλα τα καρτέρια....κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου !!! Εγώ ξέρω όποιος περπατάει δε φεύγει παραπονεμενος πέριξ Αττικοβοιωτίας. Τώρα αν θες όριο σε κάθε έξοδο.....ε δεν γίνεται τι να κάνουμε ναούμ!!!
Δεν υπάρχει τίποτα πέριξ των Πατρών στο περπατητό! Τώρα στα καρτέρια συμβαίνει κάτι το περίεργο, Πάς σήμερα σε κάποιο καρτέρι και δεν περνάει τίποτα!, Πάς πάλι αύριο στο ίδιο μέρος και περνάνε 4 πουλάκια, αλλάζεις τις μεριές και πάλι τα ίδια, τώρα τι συμβαίνει.......

Αρα μήπως να αναθεωρησουμε λιγο τα μερη που παμε, πριν πουμε οτι δεν εχει τιποτα?
Συν ότι φέτος τα μπασιματα είχαν μια σταθερή ένταση για ένα 20ημερο συνέχεια. Αν πήγαινες στην "κοψιά" που είχαν πάρει, τουφεκαγες καλά καθημερινά!

Καλημέρα σε όλους!

Εγώ φέτος έχω καταλάβει ότι "νεκροί" κυνηγότοποι από το παρελθόν...φέτος έχουν ζωντάνέψει.

Τρανό παράδειγμα...τα Μεσόγεια....όπου στα απογευματινά καρτέρια...σύμφωνα με την κλίμακα αξιολόγησης που ανέβασε ο DrV τα αποτελέσματα από Χάλια....πάνε προς το Μέτρια.

Μαρκόπουλο...Κάντζα....Κορωπί...Καλύβια..Σπάτα....Παλλήνη...αν ξέρεις τα καρτέρια...και τα περάσεις μια βόλτα...σε συνδιασμό με περάτημα

Τώρα...αν θεωρείς χάλια....10 πουλιά στην τσάντα....10 λεπτά μακριά από το σπίτι σου.....το αφήνω στην κρίση του καθενός.

Καλημέρα σε όλους!

Εγώ φέτος έχω καταλάβει ότι "νεκροί" κυνηγότοποι από το παρελθόν...φέτος έχουν ζωντάνέψει.

Τρανό παράδειγμα...τα Μεσόγεια....όπου στα απογευματινά καρτέρια...σύμφωνα με την κλίμακα αξιολόγησης που ανέβασε ο DrV τα αποτελέσματα από Χάλια....πάνε προς το Μέτρια.

Μαρκόπουλο...Κάντζα....Κορωπί...Καλύβια..Σπάτα....Παλλήνη...αν ξέρεις τα καρτέρια...και τα περάσεις μια βόλτα...σε συνδιασμό με περάτημα

Τώρα...αν θεωρείς χάλια....10 πουλιά στην τσάντα....10 λεπτά μακριά από το σπίτι σου.....το αφήνω στην κρίση του καθενός.
Συμφωνώ. Στα ξεχασμένα χαμηλά καρτέρια μια χαρά.

Το 80% μαύρες.
Από αυτές που βγαίνουν από τον λογκο και χύνονται στον ελαιώνα, χάραμα στο συθαμπο, με φτερά κλειστά νομίζοντας ότι σε έχουν βάλει σημάδι να σε χτυπήσουν στο κεφάλι. Θέλει γνώση του τόπου και επιλογή του σημείου που θα κάτσεις ώστε με το.....τσικ....να τους σκας την τουφεκιά με τα δεκαρακια και την μούφα, σαν να είσαι στον βατηρα 8 του skeet! Το χωράφι να είναι καθαρό από χόρτα για να της βρεις μόλις φέξει.
Το όπλο και η στάση του σώματος ξεκάθαρα θυμίζουν σκοπευτήριο, με το μπαμ ένα μαύρο συννεφάκι πούπουλα και η τσίχλα να χωνεύει και να ακούς το...ντουπ...σαν πέτρα!
Βάζεις σημάδια, 3 αριστερά, 2 πίσω, 2 στα πόδια μου, μία μπροστά, και μία δεξιά . Μόλις ξημερώσει τις βρίσκεις όλες!
Δεν έβγαλε πολλές αλλά καλά ήταν. Μαλάκωσε πολύ ο καιρός και δεν ανεβαίνουν φαίνεται πολλές το σούρουπο. Με πάγο θα έπρεπε να κατέβουν οι τριπλάσιες.
Μετά κόβουν μαχαίρι, δεν ανεμίζει τίποτα.
Οι ρεματιτσες με ξεράδια και αλλαφροξυλιές, βράζουν στην τσίχλα. Περπατάς λιγάκι να δεις τι γίνεται και σηκώνονται μπουλούκια, δεν τουφεκάς γιατί το χόρτο είναι ψηλό γυρω απο το ρεματάκι και δεν θα τις βρεις, κάνεις λίγες και επιλεγμένες τουφεκιές μην σηκώνοντας τα μάτια από εκεί που πέφτουν. Σε κάθε τέτοια τουφεκιά κατεβάζεις το γίσο του καπέλου για να μην βλέπεις τι γίνεται και μπεις....στον πειρασμό. Δεν μπορείς να αντισταθείς, ρίχνεις κλεφτές ματιές και μένεις να τις θαυμάζεις. Έχει γεμίσει ο ορίζοντας τσίχλες ! Μακάρι να μην ήταν καθημερινή και να είχε κόσμο. Μόνος δεν μπορώ να τους βάλω χέρι. Πρώτη φορά για φέτος άκουσα πουλιά να κελαηδάνε!
Αργολίδα.

Last edited:
Το 80% μαύρες.
Από αυτές που βγαίνουν από τον λογκο και χύνονται στον ελαιώνα, χάραμα στο συθαμπο, με φτερά κλειστά νομίζοντας ότι σε έχουν βάλει σημάδι να σε χτυπήσουν στο κεφάλι. Θέλει γνώση του τόπου και επιλογή του σημείου που θα κάτσεις ώστε με το.....τσικ....να τους σκας την τουφεκιά με τα δεκαρακια και την μούφα, σαν να είσαι στον βατηρα 8 του skeet! Το χωράφι να είναι καθαρό από χόρτα για να της βρεις μόλις φέξει.
Το όπλο και η στάση του σώματος ξεκάθαρα θυμίζουν σκοπευτήριο, με το μπαμ ένα μαύρο συννεφάκι πούπουλα και η τσίχλα να χωνεύει και να ακούς το...ντουπ...σαν πέτρα!
Βάζεις σημάδια, 3 αριστερά, 2 πίσω, 2 στα πόδια μου, μία μπροστά, και μία αριστερά. Μόλις ξημερώσει τις βρίσκεις όλες!
Δεν έβγαλε πολλές αλλά καλά ήταν. Μαλάκωσε πολύ ο καιρός και δεν ανεβαίνουν φαίνεται πολλές το σούρουπο. Με πάγο θα έπρεπε να κατέβουν οι τριπλάσιες.
Μετά κόβουν μαχαίρι, δεν ανεμίζει τίποτα.
Οι ρεματιτσες με ξεράδια και αλλαφροξυλιές, βράζουν στην τσίχλα. Περπατάς λιγάκι να δεις τι γίνεται και σηκώνονται μπουλούκια, δεν τουφεκάς γιατί το χόρτο είναι ψηλό γυρω απο το ρεματάκι και δεν θα τις βρεις, κάνεις λίγες και επιλεγμένες τουφεκιές μην σηκώνοντας τα μάτια από εκεί που πέφτουν. Σε κάθε τέτοια τουφεκιά κατεβάζεις το γίσο του καπέλου για να μην βλέπεις τι γίνεται και μπεις....στον πειρασμό. Δεν μπορείς να αντισταθείς, ρίχνεις κλεφτές ματιές και μένεις να τις θαυμάζεις. Έχει γεμίσει ο ορίζοντας τσίχλες ! Μακάρι να μην ήταν καθημερινή και να είχε κόσμο. Μόνος δεν μπορώ να τους βάλω χέρι. Πρώτη φορά για φέτος άκουσα πουλιά να κελαηδάνε!
Αργολίδα.
breast reduce exercise in gym
Και εγώ την Κυριακή άκουσα να κελαιδανε ..είναι σημάδι ότι θα αρχίσουν σιγά σιγά να μαζεύονται στα ριζώματα στους ελαιώνες ..
Όσο για τις μαύρες που λες (εμείς τις λέμε σφήνες )
Είναι το αγαπημένο μου κυνήγι 25 χρόνια που κυνηγάω με 12ρι
Έχω δει και έχω κάνει απίστευτα κυνήγια του 20 λεπτου άντε βαριά 30λεπτου
Τις καλές χρονιές σε μεροι που βγάζει πουλιά ,κάναμε μόνο σφήνες και μετά καφενείο για καφεδάκι ...Μετά από τέτοιο κάψιμο για κανένα λόγο να κάνεις περπατητο η οτιδήποτε άλλο......

Status
Not open for further replies.
Back