Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για εμάς η περίοδος έληξε προ 3 ημερών με περπατητό στην Ξηρονομη, με απολογισμό 6 πουλιά σε 7χλμ περπατητό, 2 άτομα. Μας αποζημίωσε η σούβλα στην Κάζα! Φέτος δεν βρέθηκα πότε την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Δεν πειράζει, του χρόνου! Σε όλη τη σεζόν έριξα περίπου 30-40 κουτιά κουτιά φυσίγγια. Αλήθεια, πόσα να εριξαν οι περισσότεροι από εδώ κατά μέσο όρο?
προσωπικα εριξα πανω απο 140 κουτια... μεχρι που στριμωχθηκα οικονομικα!!! αλλα χαλαλι τις....love.

Φέτος δεν βρέθηκα πότε την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Δεν πειράζει, του χρόνου! Σε όλη τη σεζόν έριξα περίπου 30-40 κουτιά κουτιά φυσίγγια.
Για εμένα μια χαρά είσαι Κώστα κ δόξα τον Θεό να λες...

Δεν υπάρχει τσιχλοκυνηγος που να μην θέλει να ρίχνει σμπάρα σε κάθε έξοδο γιατί κ ένα θήραμα που με τον πληθυσμό της ετσι μας ειχε μάθει...
Αυτό όμως έπαψε να ισχυει..
Συνηθως ειναι περισσότεροι όσοι "κλαίνε" κάθε χρόνο κ λιγότεροι κ μαλλον τυχεροί όσοι "γελάνε"....

Το μόνο θετικό για εμενα είναι πως φέτος ειδα λίγη κίνηση στα απογευματινα μετά από αρκετά χρόνια......
Τα πουλια βέβαια δεν ήταν για να πιανεις το όριο η να καίγεσαι αλλά σε καμία περιπτωση δεν το σκέφτομαι αυτό οταν βγαίνω για να την κυνηγήσω,ουτε κ τα χρόνια εκείνα που ο τόπος μου έβραζε από τα τσιχλοκοτσυφα....

Εντέλει δεν έχει σημασία η ποσοτητα των φυσιγγιων(κ πολλες φορες δεν λέει κ τιποτα..)όσο το να πέρασε κάποιος καλά....
Και σίγουρα στο κυνήγι δεν περναμε καλα μόνο όταν επιστρέφουμε με άδειες φυσίγγιοθηκες κ γεμάτο τον σακο του γιλέκου......

Και του χρόνου με υγεία σε όλους!
Για εμένα η σεζόν έληξε στην κεντρική Εύβοια (τιμής ένεκεν), από όπου και ξεκίνησε. Με τον συγκυνηγό επιλέξαμε για πρωινό να πάμε Πολιτικά που ούτε την είδαμε και μετά κινηθήκαμε μεταξύ Τριάδας-Πάλιουρα και Καθενών. Άδεια όλα τα μέρη, αλλά 15 στο χέρι τις πήραμε (και οι 2). Καλά να είμαστε και ας ελπίσουμε και την επόμενη χρονιά, αν δεν είναι ίδια τα πράγματα να είναι καλύτερα από φέτος!
Καλή ξεκούραση!

Και του χρόνου με υγεία σε όλους!
Για εμένα η σεζόν έληξε στην κεντρική Εύβοια (τιμής ένεκεν), από όπου και ξεκίνησε. Με τον συγκυνηγό επιλέξαμε για πρωινό να πάμε Πολιτικά που ούτε την είδαμε και μετά κινηθήκαμε μεταξύ Τριάδας-Πάλιουρα και Καθενών. Άδεια όλα τα μέρη, αλλά 15 στο χέρι τις πήραμε (και οι 2). Καλά να είμαστε και ας ελπίσουμε και την επόμενη χρονιά, αν δεν είναι ίδια τα πράγματα να είναι καλύτερα από φέτος!
Καλή ξεκούραση!
Εσύ βρε μου τις προγκιξες όλες χθες και δεν πέρασε ούτε μια το απόγευμα?????

Last edited:
Αποδεικνύεται τελικά ότι η παρουσία της τσίχλας είναι καθαρά θέμα ανέμων και καιρού που επικρατεί κατά την διάρκεια της αποδημίας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Ούτε βαρύ χειμώνα είχαμε, ούτε πολλές βροχές, ούτε τα λιοδεντρα είχαν καρπό φέτος.
Έτυχε να δουλέψει ο δικός μας διάδρομος εκείνη την περίοδο.
Είχα γράψει πάντως τον Αύγουστο ότι την τσίχλα που είχα δει φέτος στην οξιά και στο αλπικό δεν την είχα δει ούτε τον χειμώνα στην Αταλάντη.
Εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε καλά και να βγαίνουμε στην φύση με πολλές συναντήσεις με θηράματα.
Πενήντα χρόνια στη τσίχλα και εγώ εκεί έχω καταλήξει.
Μόνο κατά περιοχές προκύπτει διαφορά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (χιόνια μέχρι χαμηλά, αέρας κλπ).
Αν bookers τους προτείνουν Ελλάδα θα έρθουν, αν βρουν αλλού καλύτερα καταλύματα θα περάσουν από εκεί.

Για εμάς η περίοδος έληξε προ 3 ημερών με περπατητό στην Ξηρονομη, με απολογισμό 6 πουλιά σε 7χλμ περπατητό, 2 άτομα. Μας αποζημίωσε η σούβλα στην Κάζα! Φέτος δεν βρέθηκα πότε την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Δεν πειράζει, του χρόνου! Σε όλη τη σεζόν έριξα περίπου 30-40 κουτιά κουτιά φυσίγγια. Αλήθεια, πόσα να εριξαν οι περισσότεροι από εδώ κατά μέσο όρο?
Μεξιατες μπορεί σε ένα σ/κ να έριξε ο καθένας
Ευτυχώς δε πήγα

Μεξιατες μπορεί σε ένα σ/κ να έριξε ο καθένας
Ευτυχώς δε πήγα
Δεν ξέρω αν ισχυει αυτο Χάρη η αν είναι σχήμα λόγου αλλά ένα πράγμα ξέρω να πω....

Όταν ακουω τον τάδε να μου λέει πως πηγαινει για τσίχλες με ένα μπαγαζι γεμάτο φυσιγγια τρία πραγματα μπορεί να συμβαίνουν...

1) Βαράει στον γάμο του καραγκιόζη..
2) Βαράει μόλις την δει κ όπου την δει...
3) Δεν σέβεται το ημερήσιο όριο....

Αυτά για να μην λέμε πως την ζημιά στα τσιχλοτοπια μας την κάνουν οι Ιταλοί....

Αλλη μια χρονια ελαβε τελος.Η χρονια στην περιοχη μου ξεκινησε μετρια στα μπασιματα αλλα επειδη τραβηξαν πισω κρατησαν το ενδιαφερον τον Νοεμβρη.Μετα τα πουλια χαθηκαν,εξαφανιστηκαν.Ουτε στα καρτερια,ουτε στα περπατητα,ουτε στα ορεινα,ουτε ατα πεδινα τα εβρισκες.Εως περιπου τα μεσα Γεναρη,οπου ξαφνικα γεμισε ο τοπος τσιχλες.Για πανω απο εναν μηνα εβλεπες παντου πουλια και ευχαριστιοσουν καρτερατα κυνηγια πρωινα και απογευματινα.Και του χρονου να ειμαστε καλα!!

Περιπου στα 100 εριξα και απο ενα σημειο κι επειτα ειδικα στα απογευματινα μετραγα πολυ τις ντουφεκιες που εριχνα!!Παλι καλα που ειχα στοκαρει φυσιγγια απο πολυ νωρις και την εβγαλα!

Για μένα δεν έχει σημασία τόσο ποσα κουτιά ρίχνει κάποιος ολο το χρόνο, γιατί αυτό δεν εξαρτάται μόνο απο το πόσα πουλια εχει. Εξαρτάται κι απο πόσες φορες βγαίνεις για κυνήγι. Αν κάποιος πάει 4 φορές την εβδομάδα συν απογευματινά 2 φορές π.χ θα ρίξει 150 κουτιά φυσιγγια, αυτός που πάει μια φορα την εβδομάδα θα ρίξει 30 κουτιά. Σημασία έχει να περάσεις καλά. Εριξες 30-40 φυσίγγια πήρες 10 -15 πουλιά για μένα είναι πολύ καλά, ειδικά αν έχεις κάνει κι ωραίες τουφεκιές.Τώρα αν σου κάτσει και το όριο οκ. Επειδή έχω κάνει και κυνήγια σε άλλα χρόνια που δεν προλάβαινες να βάλεις 3ο φυσίγγι στην καραμπίνα, θα πώ οτι κάποια στιγμή αυτό απο κάποιο σημείο και μετά ήταν σκοποβολή κι οχι κυνήγι.

Δεν ξέρω αν ισχυει αυτο Χάρη η αν είναι σχήμα λόγου αλλά ένα πράγμα ξέρω να πω....

Όταν ακουω τον τάδε να μου λέει πως πηγαινει για τσίχλες με ένα μπαγαζι γεμάτο φυσιγγια τρία πραγματα μπορεί να συμβαίνουν...

1) Βαράει στον γάμο του καραγκιόζη..
2) Βαράει μόλις την δει κ όπου την δει...
3) Δεν σέβεται το ημερήσιο όριο....

Αυτά για να μην λέμε πως την ζημιά στα τσιχλοτοπια μας την κάνουν οι Ιταλοί....
Τάσο θα γράψω μια αλήθεια που δεν γράφει κανένας φετοσ σε πολλά μέρη τα πουλιά τα γ@@# για ποιο όριο μιλάμε όταν βαρασ από το πρωι μεχρει το βράδι μηλαμε για κανονικό ξεκληρισμα με την θυρωφιλακη να ζει στον κωσμο της.. νούμερα δεν γράφω γιατί πέσουν εγκεφαλικά επεισόδια.

Άοπλο πια περπατητο υπό ψιλή βροχή για να απολαύσουμε τη φύση και να δούμε τα πουλιά με πιο χαλαρή διαθεση...

Περπατήσαμε γύρω στα 40 λεπτά και στα 200 πουλιά που είδα σταματησα να μετραω... Άκουσα να ξεπετάγονται χωρίς να τα δω πολύ περισσότερα...

Το κελάιδισμα πραγματικά μαγευτικό ακουγόταν από κάθε θάμνο και μικρό ή μεγάλο πυκνο...

Τάσο θα γράψω μια αλήθεια που δεν γράφει κανένας φετοσ σε πολλά μέρη τα πουλιά τα γ@@# για ποιο όριο μιλάμε όταν βαρασ από το πρωι μεχρει το βράδι μηλαμε για κανονικό ξεκληρισμα με την θυρωφιλακη να ζει στον κωσμο της.. νούμερα δεν γράφω γιατί πέσουν εγκεφαλικά επεισόδια.
Ηλια, το προβλημα δεν ειναι αμιγως κυνηγετικο, αλλα κοινωνικο.
Δηλαδη, αυτος που δεν σεβεται το οριο, το ιδιο κανει σε ολους τους τομεις της ζωης του.
Ειναι αυτος που πεταει τα σκουπιδια του κατω, ειναι αυτος που παρκαρει σε θεση αναπηρων, ειναι γενικα αυτος που τον νοιαζει μονο ο εαυτουλης του και τιποτα αλλο.
Δεν μπορουμε να κανουμε ουτε το πιο απλο και ανεξοδο πραγμα στον κοσμο , δηλαδη να μη πεταμε το σκουπιδι κατω αλλα μεσα σε εναν απο τους εκατονταδες καδους που βρισκουμε μπροστα μας.
Αφου δεν μπορουμε να κανουμε ουτε το απλο δεν ειμαστε ικανοι για ΤΙΠΟΤΑ.

Status
Not open for further replies.
Back