Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μαύρες ελάχιστες , μόλις εφεξε πήρα δύο η μία χαμένη.Μεχρι τις 7.30 νεκρα.Μετα φάνηκαν 4-5 κοπαδακια από κυριαρινες και κοτσύφια τσίχλες ανάμεικτα ,με τρεις ντουμπλεδες και κάτι μονα κατάφερα να μαζέψω 10.Το 3αρι μαμά θεριστής η το παίρνεις η φεύγει , κάποια τα ανατίναξε όπως και ένα κοτσύφι το αποκεφάλισε.Στη φωτό είναι τρία λιγότερα γιατί τα έκανα μετά , αλλά τα έβαλα στη σακούλα γιατί μαζεύτηκαν μύγες.Στις 10IMG_20221031_083645.jpg έφυγα , ΖΕΣΤΉ.

Last edited:
Εγώ το LF το briley που έχω δεν το αλλάζω στο καρτέρι ..
Εάν το συνηθίσεις δεν χαρίζει ..
Άσε που έχω μειώσει τα τραυματισμένα στο ελάχιστο .Η πέφτει ξερό η φεύγει. ..
Ευτυχώς που ανέβηκε Αθήνα η μαυρογατα ο Πέρι κ ρίξαμε πέντε τουφεκιές σήμερα.yelling.

Παραξενο το μέρος που ενώ είναι δεξιά του δρόμου επιτρέπεται.
Παναγιώτη ήδη κανα χιλιόμετρο πριν στρίψεις αριστερά για το καρτέρι σου, επιτρέπεται και η δεξιά πλευρά του δρόμου. Αν μπεις στον Κένταυρο θα το δεις ακριβώς

Μαύρες ελάχιστες , μόλις εφεξε πήρα δύο η μία χαμένη.Μεχρι τις 7.30 νεκρα.Μετα φάνηκαν 4-5 κοπαδακια από κυριαρινες και κοτσύφια τσίχλες ανάμεικτα ,με τρεις ντουμπλεδες και κάτι μονα κατάφερα να μαζέψω 10.Το 3αρι μαμά θεριστής η το παίρνεις η φεύγει , κάποια τα ανατίναξε όπως και ένα κοτσύφι το αποκεφάλισε.Στη φωτό είναι τρία λιγότερα γιατί τα έκανα μετά , αλλά τα έβαλα στη σακούλα γιατί μαζεύτηκαν μύγες.Στις 10View attachment 59138 έφυγα , ΖΕΣΤΉ.
Εγώ 8:15 έφυγα, καλούτσικο πρωϊνό με 4 στο χέρι, 3 χαμένα και θα μπορούσα εύκολα άλλα 5-6, αυτά που λέμε άχαστα .hair.

Καλησπέρα στην παρέα. Καταδρομική στην Αττική σήμερα. Είχε αρκετά πουλάκια για να κανεις το κέφι σου. Εγώ δυστυχώς για ακόμη μια μέρα τρυπούσα τον ουρανό. Πάντως το πρωί ξεκίνησαν να μπαίνουν πολλά πουλιά σε συνεχόμενη ροή αν και ψηλά. Αργότερα έπεσε αισθητά ο ρυθμός αλλά μέχρι τις 8:15 που τα μάζεψα λόγω δουλειάς έμπαιναν. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός.

Καλησπέρα στην παρέα. Καταδρομική στην Αττική σήμερα. Είχε αρκετά πουλάκια για να κανεις το κέφι σου. Εγώ δυστυχώς για ακόμη μια μέρα τρυπούσα τον ουρανό. Πάντως το πρωί ξεκίνησαν να μπαίνουν πολλά πουλιά σε συνεχόμενη ροή αν και ψηλά. Αργότερα έπεσε αισθητά ο ρυθμός αλλά μέχρι τις 8:15 που τα μάζεψα λόγω δουλειάς έμπαιναν. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός.
Πήγαινε στα πεταχτά σκοπευτήριο καί κάνε 2 πούλες skeet .

Τσουκου τσουκου μπαίνουν λοιπόν! Τουλάχιστον να τις βρίσκουμε στα περπατητα. Το Σαββατοκύριακο δείχνει και αρκετές βροχες επιτέλους.

Πήγαινε στα πεταχτά σκοπευτήριο καί κάνε 2 πούλες skeet .
Γενικα είμαι χαλαρός αλλά σήμερα προβληματίστηκα με τις τόσες αστοχίες σε πουλιά σκότωσε με που δεν με ξαφνιάζαν κιόλας. Φέτος δεν έχασα τρυγόνι και βάρεσα μερικές πάπιες. Το όπλο είναι το ίδιο και φυσίγγια έχω δοκιμάσει διάφορα. Κάνω λάθος προσκοπευσεις και μάλλον έχω αρχίσει και το παρασκεφτομαι που είναι ότι χειρότερο. Με κόλλησε ο αδερφός μου ρε γαμωτο.

Τσουκου τσουκου μπαίνουν λοιπόν! Τουλάχιστον να τις βρίσκουμε στα περπατητα. Το Σαββατοκύριακο δείχνει και αρκετές βροχες επιτέλους.
Δημήτρη φέτος όσες φορές πήγα εκτός από 1 στην αρχή και άλλη μια το Σάββατο, βρήκα αρκετά πουλιά. Αλλά επιλέγουν καρτερια γιατί όταν έλεγα σε φίλους τι γινόταν που ήταν σε αποσταση 5 χλμ δεν με πίστευαν. Δεν έχει γίνει ένα καλό γενικευμένο μπάσιμο και αυτό το αποδεικνύει.

Δημήτρη φέτος όσες φορές πήγα εκτός από 1 στην αρχή και άλλη μια το Σάββατο, βρήκα αρκετά πουλιά. Αλλά επιλέγουν καρτερια γιατί όταν έλεγα σε φίλους τι γινόταν που ήταν σε αποσταση 5 χλμ δεν με πίστευαν. Δεν έχει γίνει ένα καλό γενικευμένο μπάσιμο και αυτό το αποδεικνύει.
Έτσι είναι ,πέρσι 2 καρτέρια απο 40-50 ,οι υπόλοιποι μέχρι 10 ο καλύτερος σε μια περιοχή 1τ.χιλιομέτρου

Σήμερα την μυριστικα πως δεν θα είχε και σήμερα μπάσιμο οπότε ανέβηκα στα ψηλώματα για δεντρότσιχλες, πουλάκια είχε πολύ επιφυλακτικά και πονηρά, απολογισμος 9 δεντρότσιχλες από τις οποίες βγήκα τις 5 γιατί πέφταν ζωντανές κλασανε μέντες στα ψηλώματα τα lambro series 2 δυο κοτσύφια και μια τσίχλα. Από μπάσιμο το απολυτο 0.

εικόνα_Viber_2022-10-31_13-32-55-548.jpg

Last edited:
Σημερα το πρωί ειχε πολλα πουλια στο δρόμο. Σε κάποια σημεία σηκώνονταν κατα δεκάδες! Έκατσα λιγο για καμια καριόλα και μετά ανεβήκαμε σε υψομετρο 1700 περιπου,σε μέρος που κρατάει πολλά πουλιά οταν μπαίνουν και υπάρχει πολύ τροφή
. Η εικονα απογοητευτική. Δυο ντουφεκιές μονο σε μια τσίχλα και μια δεντρότσιχλα.
Αντε να είδα και αλλα 5 πουλιά. Ειχα σκοπό να ψάξουμε και για καμια μπεκάτσα ,αλλα ξεραίλα και ζέστη. Με κοντομάνικο και γιλέκο στα 1700 και σε μιση ώρα έσταζα.
Απογοητευση ! Με τόση ζεστη δε σου κανει κεφι για κυνήγι ,άλλωστε και τι να κυνηγήσω και ετσι γυρισα πισω.

Μερικές φωτογραφίες απο το μέρος .

Γενικα είμαι χαλαρός αλλά σήμερα προβληματίστηκα με τις τόσες αστοχίες σε πουλιά σκότωσε με που δεν με ξαφνιάζαν κιόλας. Φέτος δεν έχασα τρυγόνι και βάρεσα μερικές πάπιες. Το όπλο είναι το ίδιο και φυσίγγια έχω δοκιμάσει διάφορα. Κάνω λάθος προσκοπευσεις και μάλλον έχω αρχίσει και το παρασκεφτομαι που είναι ότι χειρότερο. Με κόλλησε ο αδερφός μου ρε γαμωτο.
Βασίλη καλησπέρα. Δοκίμασε ένα κόλπο για να ξεμπλοκάρεις με την προσκόπευση. Την επόμενη φορά που θα πας, βγάλε την λέξη και την έννοια προσκόπευση από το μυαλό σου. Όπως θα έρχεται η τσίχλα ή ρουαγιάλ ή τραβέρσα, μην επωμίσεις και αρχίσεις να ακολουθείς το πουλί. Αντιθέτως, άρχισε να πέρνεις την πορεία του με τα μάτια, και όταν θεωρήσεις ότι είναι στην κατάλληλη θέση, επώμισε και ρίξε έπάνω του χωρίς να υπολογίσεις προσκόπευση. Το μυαλό θα τα έχει φτιάξει όλα μόνο του και προσκοπεύσεις και ταχύτητες και τα πάντα. Απλά όταν πατήσεις την σκανδάλη, κράτα την πορεία του όπλου και μην σταματήσεις.

Δεν πιστεύω να είχες πάλι καμίαν "εντερικήν διαταραχήν" Βασίλιε...? Και μάλιστα, να σ' έπιασε πάλι κανένας στα... πράσα...? 🤪😵‍💫🥴

Status
Not open for further replies.
Back