Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδια μην ειμαστε και ασωτοι ομως περυσι εκανε γαμω τις χρονιες εγω σταματησα να πηγαινω απο δεκεμβρη ευχαριστηθηκα τσιχλες φετος ειχε περιεργο καιρο ανομβρια ξηρασια πολυ αερα που εκοβε τα πουλια τα πηγαινε αλλου κλπ.Συμφωνω εγω πιστευω θα δουμε πουλια και απο 26 και μετα κτλπ αλλα δεν θα ειναι η χρονια της τσιχλας.Μακαρι να ειναι και για αλλα θηραματα η χρονια τους.Παντως τα μπασιματα δεν τελειωνουν τον οκτωμρη αμα εχει κακοκαιρια χιονια κρυο βορεια θα δουμε τετοιες μετακινησεις πιο μετα.
Παντως καλη ευκαιρια να ασχοληθουμε λιγο με φερμες και αλλα θηραματα.
Οι τσιχλιτσες περυσι μας καναν ολα τα χατηρια εγω χορτασα.
Στα απογευματινα ολο και κατι θα βγαινει αμα βρεξει και λιγο και κατσουν
Οι κραχτακιδες θα κανουν πουλια οπως κανουν αυτες τις μερες που δεν κανουμε εμεις.Αλλα ποσο ξεφτιλας εισαι να τρως τα λιγα πουλια που εχουν κατσει και να τα στερεις απο τους υπολοιπους.
Τελος παντων αφου κυνηγαμε ακομα ολα καλα μπουν δεν μπουν πουλια παιχνιδι για οποιον ψαχνει θα εχει.
Έκανε γαμω της χρονιές στα μπασίματα μετά τα πουλια έκατσαν σε λίγα μέρη στην Ελλάδα… εδώ παντός( κερκυρα) ήταν ότι χειρωτερο έχω γνωρίσει στα 30 χρόνια που κυνηγαο

Σε κυνήγι Πέρδικας ήμουν ,άφησα το ξάδελφο σε ένα μέρος που κάνει γερακίνες ( τσαρτσαρες που λέτε εσείς) έκανε δύο το πρωί και τίποτα άλλο,είχε πολλά μικροπουλα και ακουστικά το ξημέρωμα δύο τρία Τσιν πριν τον αφήσω. Έκανα μια πέρδικα και πήγα να τον πάρω. Γενικός φέτος σκατα όλα παιδιά εδω Χίο. Κάμποσα τρυγόνια πριν την έναρξη,20 του Αυγούστου τίποτα ευτυχώς είδα 2 και τα πήρα και άλλο 1 την επόμενη μέρα. Αυτά ήταν και τα τελευταία που είδα. Ορτύκι δεν έχω βγάλει έχοντας κάνει 5 εξόδους από 4 Σεπτέμβρη μέχρι τις 15..και φανατικοί ορτυκαδες του τόπου θεωρούν την χρονιά κάκιστη. Στην Πέρδικα τα γνωστά άγνωστα άτομα πήγαν την πρώτη μέρα για το πέρασμα καρπώθηκαν τις κότες εξαφανίστηκαν,γενικά κακή χρονιά στις πέρδικες και από εμένα που είναι το κύριο κυνήγι μου ,αλλά και από άλλους περδικαδες. Στις τσίχλες ευτυχώς δε πήρα καινούργια φυσέκια αν και πίστευα πως τα δέκα πακέτα που είχα από πέρσι δε θα με έφταναν ( στις τσίχλες μετατρεπομαι σε καψοφυσεκης) δεν περνάνε πουλιά ούτε για δέκα τουφεκιές φυσιολογικές. Μιλάμε για νησί που πέφτει πάνω στο πέρασμα των πουλιών,δηλαδή όσο σκατα και να πάνε τα υπόλοιπα θα πεις ,θα ξεσπαθωσω σε αυτές ,παπαρια...μέχρι την 11 Νοέμβρη θα πηγαίνω ενδιάμεσα της εβδομάδας για κάνα πέρασμα ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Η μόνη μας γιατρειά είναι να γίνει της κακομοίρας στις μπεκάτσες,πράγμα λίγο δύσκολο αλλά ποτέ δε ξέρεις!

Καλημέρα σε όλους!
Και από μέσα Μάνη ένα απόλυτο μηδέν ΚΑΙ σημερα!
4 τσίχλες όλες κι όλες στον Θεό όλο το πρωί.το κακό είναι πως δεν υπάρχουν ούτε κοτσιφια ούτε άλλα μικροπουλα γενικά. Πολύ απογοητευτικα τα πράγματα.

Έκανα το ατόπημα και πήγα προς Νεοχώρι Βοιωτίας το πρωί... Big mistake...huge...Είδα σύνολο 10 έως τις 9.00 που έφυγα. Τουφεκιές ελάχιστες στα πέριξ. Κουλουράκι Θηβών ολόκληρο δικό μου, και όχι μόνο. Για τους περισσότερους που ήταν στην περιοχή πιστεύω.

Συμφωνω μαζι σας κυριε Λεωνιδα. Να μην ξεχναμε και επι πλεον να τα λαβουμε υποψιν μας στις επικειμενες εκλογες.
Δεν το ανέφερα για να γίνει πολιτική η συζήτηση, αλλά για να επισημάνω ότι υπάρχουν και χειρότερα από το να βγαίνεις και να μην βρίσκεις.

Καλημέρα σύντροφοι! Σήμερα το πρωί το μενού είχε Καπανδρίτι, με εκλεκτή παρέα από το φόρουμ μας! Πουλιά λίγα και στον Θεό. 6 τσίχλες ο απολογισμός, δυστυχώς οι δύο στο χέρι, γιατί το σκυλάκι έλειπε με αναρρωτική άδεια! Καλή συνέχεια!

Έπεσε και το τηλ από τους φίλους στην Οινόη.Ο ένας μου μίλαγε και άκουγα τα κλάματα των άλλων δύο.5 κακαραξες και 1 τσίχλα.Μιλαμε για αρχαία τραγωδία!
Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει,
πουλί κανένα δε λαλεί και ο κυνηγός ζηλεύει.
Έρμο ντουφέκι σκοτεινο τι σε έχω εγώ στο χέρι,
όπου εσύ μου γινες βαρύ, κι ο βενζινάς το ξέρει

panosnaf

Σιγά μην πηραζει τα πουλια η θερμοκρασία εδώ εμπεναν με 28 βαφμους δημητρη… απλος για κάποιο λόγο δεν τον ξερό πάμε για φόλα απερίγραπτη…
Ηλία δεν σου λέω για εδώ. Για βόρεια σου λέω. Άμα εχει καλοκαίρι και φαγητό γιατί να κατέβουν τα πουλιά? Ξεκινάνε βάση ενστικτου και επειδή μικραίνει η μέρα αλλά χαζά δεν είναι να εγκαταλειψουν περιοχές που τα βολεύει ο καιρός και η τροφοληψια. Δεν θυμάμαι ποιος έγραψε εδώ πριν μέρες ότι βόρεια Βουλγαρία γινόταν της ποπης από τσιχλοκοτσυφα και νοτια προς εμάς δεν είχε τίποτα. Ακριβώς όπως στα μπασιματα του 20 το παει πριν μας κλείσει ο Χαρδαλιας που ειχε νοτιαδες μεχρι τον βόρειοπολο. Εκείνα του 20 τα πέρασματα ήταν ακόμη χειρότερα. Τώρα βλέπουμε και 100-150 πουλιά να περνανε έστω και στο θεό. Τότε δεν μπήκαν καθόλου. Μόλις τα έσφιξε όμως βορειοτερα κρύο εδώ εμφανίστηκαν πραγματικά πολλά πουλιά.
@periklis-ath πουστη αντικυκλωνα μας έκαψες...

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει,
πουλί κανένα δε λαλεί και ο κυνηγός ζηλεύει.
Έρμο ντουφέκι σκοτεινο τι σε έχω εγώ στο χέρι,
όπου εσύ μου γινες βαρύ, κι ο βενζινάς το ξέρει

panosnaf
Το ντουφέκι μου θα πετάξω
λουτσο βαρύ θα πιάσω
και άμα κάνω γάργαρα και εκεί
θα φάω τις σιλικόνες πλακί.
Ο σκύλος θα γεράσει και πουλί
στο στόμα του δεν θα πιάσει.
Δηλώνω κυνηγός και ο βενζινας
το ξέρει,έχει την σουφρα μου
στην αντλία του περασμένη!

Το ντουφέκι μου θα πετάξω
λουτσο βαρύ θα πιάσω
και άμα κάνω γάργαρα και εκεί
θα φάω τις σιλικόνες πλακί.
Ο σκύλος θα γεράσει και πουλί
στο στόμα του δεν θα πιάσει.
Δηλώνω κυνηγός και ο βενζινας
το ξέρει,έχει την σουφρα μου
στην αντλία του περασμένη!
Κυνήγι πήγα σήμερα, παρέα με τα αλάνια,
μα στον Θεό περνάγανε και ρίχναμε κλαμπάνια.
Για την κυνηγοτρέλλα μου, ευρώ δεν μού'χει μείνει,
παίρνω κουλούρια τα μισά, τα άλλα στην βενζίνη!

Ηλία δεν σου λέω για εδώ. Για βόρεια σου λέω. Άμα εχει καλοκαίρι και φαγητό γιατί να κατέβουν τα πουλιά? Ξεκινάνε βάση ενστικτου και επειδή μικραίνει η μέρα αλλά χαζά δεν είναι να εγκαταλειψουν περιοχές που τα βολεύει ο καιρός και η τροφοληψια. Δεν θυμάμαι ποιος έγραψε εδώ πριν μέρες ότι βόρεια Βουλγαρία γινόταν της ποπης από τσιχλοκοτσυφα και νοτια προς εμάς δεν είχε τίποτα. Ακριβώς όπως στα μπασιματα του 20 το παει πριν μας κλείσει ο Χαρδαλιας που ειχε νοτιαδες μεχρι τον βόρειοπολο. Εκείνα του 20 τα πέρασματα ήταν ακόμη χειρότερα. Τώρα βλέπουμε και 100-150 πουλιά να περνανε έστω και στο θεό. Τότε δεν μπήκαν καθόλου. Μόλις τα έσφιξε όμως βορειοτερα κρύο εδώ εμφανίστηκαν πραγματικά πολλά πουλιά.
@periklis-ath πουστη αντικυκλωνα μας έκαψες...
Βρε άσε τον Αντικυκλωνα ήσυχο.
Μια χαρά είναι εκει που είναι

Επιστροφή από Δερβενοχώρια με φουλ ηπειρωτικό μοιρολόι στο ράδιο
Πουλιά το πολύ να εμφανίστηκαν 10-15 και αυτά συναγωνίζονται τα f16
Κυνηγοί αρκετοί ειδικά το πρωί στο ανέβασμα της Χασιάς η προσπέραση πήγαινε μαρούλι

Απολογισμός ;)

IMG_20221023_123603.jpg

Status
Not open for further replies.
Back