Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο ρε Σπυροοο...RESPECT.
Τελικά η ρίγα του πλαγιου όπως την βλέπω από πάνω είναι όλα τα λεφτά..
Ξέρουν τι κάνουν οι Γάλλοι..:)
Ναι το 7αρι όντως ανοίγει καλές τρύπες..Τουλάχιστον όσοι το ρίχνουν στην τσίχλα δεν τρώνε σκάγια...sarcastic.
Όντως Τάσο, οι κοντές καννες (66αρες) έχουν Γαλλικής τεχνοτροπίας ρίγα. Μονή, σκαφτή, με μια μικρή ράμπα στα στόμια, προκειμένου να μπει το στόχαστρο.
Μπορώ να πω, ''βολεύει'' στις γρήγορες ντουφεκιές...

Το πρωτο περπατητο για φετος εκανα σημερα αλλα τα πραγματα απο θεμα πουλιων ηταν αρκετα πιο μετρια απο τα συγκρατημενα λογια που ακουγα... Πολυ λιγοτερα πουλια σε σχεση με αλλες χρονιες αλλα επειδη μπορει να ετυχε μια μερα, περιμενω κ την επομενη για να βγαλω συμπερασμα...
20 στο χερι πηρα εγω, και απο 10 και 9 τα αλλα δυο παιδια της παρεας... Ο επανιελος βοηθησε πολυ εως ανελπιστα την κατασταση με τα χτυπημενα ενω πηρα και μια μπεκατσα η οποια αρχικα σηκωθηκε διπλα σε ενα λασποδρομο κ εκατσε σε ενα κυπαρισσωνα... Ο επανιελος ενος φιλου την ειδε, μανιωσε μιας κ ηταν η πρωτη του και μπηκε στο πυκνο κ την ξανασηκωσε... Την τουφεκισα, επεσε κ με το που πλησιασε το σκυλι ξανασηκωθηκε κ εκατσε σε ενα κλαδι βαρια τραυματισμενη... Δευτερολεπτα μετα εφυγε μονη της... Του την χαρισα μιας κ ανηκε στον σκυλακο... ;)

Αρι καταρχήν μπράβο για τη χειρονομία σου να δώσεις την μπεκάτσα σε αυτόν που ανήκει ο σκύλος που τη σήκωσε. Οι τήρηση των άγραφων κανόνων του κυνηγιού, είναι για μένα, πιο σημαντικό από την τήρηση των γραπτών...
Άσε που τέτοιες κινήσεις δείχνουν ''αρχοντιά''...
Όσο για την κάρπωση τα λέει όλα το νούμερο...;)
Σημερινή εξόρμηση για αλλη μια φορά πέριξ των Δερβενοχωρίων ;)
Το πρωι συνάντησαμε χιόνι κατα την διαδρομή και μόλις φτάσαμε ελαφρύ χιονόνερο
Απο καρπωση 2 ατομων λίγο καρτέρι και μετα περπατητο 3 ωρων απολογισμός 13 τσιχλοκοτσυφα ;)
Όμως σήμερα με περιμενε και μια έκπληξη την οποία να πω την αλήθεια χρόνια τώρα ήθελα να μου συμβεί αλλά όχι τέτοια περιοδο .buy buy.
Στο καρτέρι μου το πρωινό το οποίο το κυνηγάω το συγκεκριμένο σημείο γύρω στα 8 χρόνια ήρθα για πρωτη φορά μούρη με μούρη με ενα αγριόχοιρο ο οποίος πρεπει να ζύγιζε άνω των 80 κιλών
Κατέβηκε απο την πλαγιά δεν τον είχα πάρει χαμπαρι και ξαφνικα εμφανίστηκε μπροστά μου στα 20 μετρα .asking.
Σταμάτησε για 2 λεπτα με κοίταξε και έφυγε χαλαρα σαν κύριος για την πορεία του .buy.
Δεν μπορούσε να μου συμβεί αυτό το σκηνικό 15 μέρες ποιο πριν ? .smashfrak.
Αμα δεν σε θέλει .smashfrak.
Άσε Κώστα όταν δεν πρέπει βγαίνουν μπροστά σου...
Εις το επανιδείν;)

Σήμερα Οινοη απογοήτευση. ..5 τουφεκιές όλες κι όλες και αυτές στα 50 μετρα αποτέλεσμα 0 στο χέρι.μαζευτήκαμε νωρίς για να προλάβουμε τα διόδια μήπως τα κλείσουν οι αγρότες. ..χάλια! Αύριο μας βλέπω πάλι Οινοη αν δεν μας έχουν κλείσει τα διόδια! Πλέον ψάχνουμε πληροφορίες όχι μόνο που έχει πουλιά αλλά και αν τα διόδια είναι ανοικτά .xm.

Αρκετά πουλιά και σήμερα και πολλές τουφεκιές στην περιοχή.
Όμως σήμερα για πρώτη φορά δεν ''δούλεψε'' το καρτέρι μου.
Τόσα χρόνια πάω στο ίδιο σημείο τέτοιο χάλι πρώτη φορά.
Ενώ όλοι όσοι ήταν διασκορπισμένοι στο μέρος έκαναν αρκετά πουλιά εγώ πήρα τα τρία μου...:D

Ενώ όλοι όσοι ήταν διασκορπισμένοι στο μέρος έκαναν αρκετά πουλιά εγώ πήρα τα τρία μου...:D
Το καρεκλακι φταιει που ειναι μπλε αυτο βλεπανε και φευγανε .sarcastic. .sarcastic. εσυ να εισαι καλα και υπαρχουν κιαλλες μερες ακομα.hunter.1

Kαλως ορισες στην φετινη Χανιωτικη πραγματικοτητα. Αν εξαιρεσεις κατι μερες στα μπασιματα, και 1-2-3 ισως απογευματινα, ολη η χρονια ειναι ετσι. .sarcastic.

Το καρεκλακι φταιει που ειναι μπλε αυτο βλεπανε και φευγανε .sarcastic. .sarcastic. εσυ να εισαι καλα και υπαρχουν κιαλλες μερες ακομα.hunter.1
Αυτό το καρεκλάκι είναι θρυλικό Δημήτρη....sarcastic. έχει κάνει κάτι καρτέρια αλησμόνητα!;)
Kαλως ορισες στην φετινη Χανιωτικη πραγματικοτητα. Αν εξαιρεσεις κατι μερες στα μπασιματα, και 1-2-3 ισως απογευματινα, ολη η χρονια ειναι ετσι. .sarcastic.
Εντάξη θα ήμουν αχάριστος αν είχα παράπονο.Η φετινή χρονιά είναι αρκετά καλή εδώ.Μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση ότι δεν έχει πουλιά η Κρήτη.
Με κλίμα που ευνοεί τις τσίχλες και ελαιώνες μεγάλους τι στο διάολο συμβαίνει;

Με τον τιμωρο σημερα περπατητουλι τα δυο μας για να δει το οπλο λεει σε ενα σχετικα ευκολο μερος αλλα ιδανικο για δυο ατομα...
Αρκετο κρυο το πρωι -2 στην ποταμια, πουλακια ειχε, οχι πολλα τα συνηθισμενα του μερους αν κ πολυ ανησυχα...
Νομιζω οτι καμια τσιχλα δεν τουφεκισαμε πιο κοντα απο τα 35 μετρα, με εξαιρεση ισως εμενα που μου βγηκαν 2 μεσα στη μουρη μου, σηκωσα κυριος κ ανετος το οπλο οταν εφτασαν στα 20 μετρα κ αφου τους εριξα 3, τους εριξα κ το σουγια, ακομα πανε... .buy buy..sarcastic.
Μαζεψαμε καμια 20αρια αλλα απο καποια φαση κ μετα τα χαμμενα παρα την προσπαθεια του επανιελου ξεπερασαν το διψηφιο αριθμο κ σταματησαμε... Κατι η δικη μας κουραση, κατι του σκυλου, κατι τα χορτα που εφταναν ενα γονατο σε πολλα σημεια δυσκολευαν πολυ την κατασταση...
Βλεπετε ο ΝΙκολακης αντι να κοιταει που επεφταν οι τσιχλες χοροπηδαγε απο τη χαρα του μετα απο καθα τουφεκια με τα καπνισματα που εβλεπε απο την Xcell σε οριακες αποστασεις με το IC κ μονο επιφωνηματα ηξερε να βγαζει....buy..yelling.Oλο "ωωωωωωωω" και "ωωωωωωωω" ηταν... Ηθελα να ηξερα διπλα σε ποιον τα ειδε αυτα κ τα ξεσηκωσε... .my man.
Παρα το κρυο κ την υπερβολικη υγρασια πολυ καλα τα πηγαν και τα Gorilla Red και τα Ωμεγα του Κουτουμανου...
Τα Ωμεγακια τα εριχνε ο τιμωρος σε ν8 και τις ξεραιναν τις τσιχλες παντου, τα Gorilla παρολλου που ειναι ν9 ( 9,5 ειναι για μενα με σκαγι 2 χιλ) τα πηγαν εξισου καλα με μερικα ωστοσο πουλια να κρατανε για λιγα δευτερολεπτα... Πιστευω σε 8αρι θα κενταγαν...

Last edited:
Αρκετό ποδαρι και σήμερα..7 πουλιά κατάφερα και ένα χαμένο στα χόρτα..
Φυσιγγια σιπε ν7 ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα κ δεν "τράβηξαν" τόσο καλά..το πρωί με υγρασία καθαρά σκοτωμένα αλλά μετά μετά που ζέστανε η μερα ήταν ζωντανά με αίμα..όμως ανημπορα να κουνηθούν..
Άκρη από ένα μεγάλο βατιωνα σήκωσα και μια μυτη,με την δεύτερη τουφεκιά είδα που απότομα εγυρε δεξιά και υπέθεσα σκάγι στην φτερούγα(μου έχει ξανασυμβεί..)Αλλά δεν είχα ορατότητα να δω αν έπεσε..Έψαξα καλά αλλά μάλλον την κοπανησε..
Τα συνηθίζει αυτά τα κόλπα η κύρια..Αν την επερνα θα έκανα το 4 στα 4 αλλά μην είμαι ππλεονεκτης όμως..Ήταν ωραία φάση..:)
Πολύ με κυνηγάνε η μύτες φέτος..

photo sharing

Last edited:
Tασο ουτε καν αυτοι που ριχνουν με Ν12 δεν τρωνε σκαγια.
Εγω παντως καποιες φορες εχει τυχει να βρω 9αρια στο μάσημα.
Δεν έχω δουλέψει ποτέ ν12 όμως έχω δει τέτοιο σκάγι και νομίζω ότι στις λίγο μακρινές βολές δεν θα εχει την δύναμη να διαπεράσει την τσίχλα.Εδω θα ξαναπώ κ κάτι άλλο που φαντάζει απίστευτο αν δεν το δειτε,μου εχει συμβεί συνολικά σε 5-6 πουλιά να τα μαδάω κ να πέφτουν ένα-δυο σκαγια μέσα από τα πούπουλα..Σταμάτησε η πορεία τους μέσα στα πούπουλα(!!) Δεν διαφωνώ σε ότι λέτε εξάλλου ίδια άποψη εχει και ο Γιάννης που εχει ρίξει με τόσο ψιλά σκαγια..Δεν λεω να την κυνηγαμε με 7αρια προς θεού..Δεν μπορώ να βρω ν11 αλλιώς θα το δοκίμαζα από περιέργεια στο περπατητο..

Last edited:
Εδω θα ξαναπώ κ κάτι άλλο που φαντάζει απίστευτο αν δεν το δειτε,μου εχει συμβεί συνολικά σε 5-6 πουλιά να τα μαδάω κ να πέφτουν ένα-δυο σκαγια μέσα από τα πούπουλα..Σταμάτησε η πορεία τους μέσα στα πούπουλα(!!)
Αυτό πιστεύω γίνεται στα ν11-ν12, δεν τρυπανε το σώμα αλλά κεφάλι, λαιμό και σπάνε φτερά και πόδια.Παντα μέχρι τα 25-30 μέτρα το πολύ.

Βλεπετε ο ΝΙκολακης αντι να κοιταει που επεφταν οι τσιχλες χοροπηδαγε απο τη χαρα του μετα απο καθα τουφεκια με τα καπνισματα που εβλεπε απο την Xcell σε οριακες αποστασεις με το IC κ μονο επιφωνηματα ηξερε να βγαζει....buy..yelling.Oλο "ωωωωωωωω" και "ωωωωωωωω" ηταν... Ηθελα να ηξερα διπλα σε ποιον τα ειδε αυτα κ τα ξεσηκωσε... .my man.
Πωωω ρε φιλε, ενεκα αλλου οπλου παλιοτερα αυτες τις αποστασεις στη τσιχλιτσα δεν τις ειχα ζησει και δεν τις πιστευα..
Τα καπνισματα του γαλαζιου ομως σε οποιαδηποτε αποσταση..και το εννοω χωρις δοσεις υπερβολης, με χαροποιησαν ιδιαιτερα...micle..micle.

Μπράβο στο Καλαματιανό παρεάκι και ιδιαίτερα στον Νικόλα με το μπλε πιστόλι, που να το μάθεις κι'όλας ... ;)
Γεια σου Τάσο μερακλή με τα 7άκια σου .cool.
Όντως, η λιακάδα τα έκανε πολύ ανήσυχα τα πουλιά σήμερα που σηκωνόντουσαν μακριά. Έχει αρχίσει να μου μοιάζει πολύ μικρό αυτό το όριο των 25 όμως. Μα να μην μπορείς να περπατήσεις λίγο ακόμα, να πας και για ένα απογευματινούλι βρε αδερφέ ... :D
Με Ζολώτα σήμερα Βοιωτία, εγώ τα γνωστά (25) και καμιά 15αριά ο αλεπουδιάρης.... .my man.

Τις δικές μου τις έβγαλα μια γρήγορη φώτο στην λιακάδα, ο Ζολώτας μίλαγε στο τηλ με την τροχαία για να μάθει νέα για τους δρόμους.

Status
Not open for further replies.
Back