Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποτέ δεν το έψαξα. Θεωρητικά ναι, χαρτιά κτλ δεν έχει φυσικά.. 9 χρονών είναι,τον έχω απο 3 μηνών κ δεν τον αλλάζω με τπτ. Είναι ο κολλητός μου. Ξέρει τι θέλω, που να μπεί να ξεπετάξει τα θηράματα προς το μέρος μου. Έχει κ τις φερμες του, ειδικά στα ορτύκια αλλά κ σε μπεκάτσα, πέρδικα κ μερικούς λαγούς.. αλλά ήταν ο πρώτος σκύλος που απέκτησα κ τον έκανα τσιχλά..!
Είναι δεν είναι σημασία έχει ότι τα πάτε περίφημα, μπράβο!!!

Κατά τις 02:30 χθες το βράδυ άκουγα έξω καταιγίδα και μπουμπούκια. Ξυπνητήρι στις 04:30 και η βροχή συνεχιζόταν. Τηλεφωνα επιτόπου και από τα 5 άτομα μείναμε μόνο 2, εγώ και ο πατέρας μου. Ξεκινάμε και μέχρι την γέφυρα που κόβει για Θήβα πριν το "90", έριχνε ασταμάτητα. Από εκεί και πέρα έκοψε. Περιξ Θήβας λοιπόν με ελάχιστες μαύρες. Αρχίσαμε το περπατητο αλλά όλα τα χωράφια ήταν μέσα στο νερό. Όσο για τα λεγόμενα όταν χρειάστηκε να μπούμε κάποιες φορές τα πράγματα ήταν τραγικά. 4 κοτσύφια και 2 τσίχλες εγώ και 3 τσίχλες ο πατέρας μου ο απολογισμός. Φυσίγγια 34γρ "psb" και 32γρ "csb" Ρουμελιώτης και nsi speed 34γρ. Δεν με πήγε κανένα. Εάν με πήγαιναν θα είχα τουλάχιστον τα διπλά. Τα μαδαγα κι έφευγαν. Από αύριο δουλειά με την σκέψη στο επόμενο Σ/Κ λόγω καιρού. Καλά να περνάτε.IMG_20220109_114113.jpg

Καλησπέρα. Πήγα πάλι απογευματινό και Πέμπτη και Παρασκευή ... Κάτι λίγες πέρασαν μετά τις 5.30' ... Το σκηνικό ίδιο (και το ίδιο απογοητευτικό σκορ) και τις δυο βραδιές: 5-6 τουφεκιές - έπεσαν 2 τσίχλες - ανευρέθη η μία! ... Παρόλο το ψάξιμο με το φακό για αρκετή ώρα. :(
Χθες το απόγευμα δεν πήγα, γιατί άρχισε να βρέχει ...
IMG_20220106_180134.jpg IMG_20220107_175032.jpg

Συνκυνηγοι πείτε μου λίγο όσοι κάνετε περπάτητο, τι συνδυασμό τσοκ και φυσιγγίων χρησιμοποιείτε? Συγκεντρωτηρα, μισοταπα ή διασποράς? και με τι τσοκ το καθένα?
71cm σταθερά 1-3 συγκεντρωτήρα πάντα, 28γρ νο8 σε δύσκολες καταστάσεις και μέρη αλλιώς νο9!

Συνκυνηγοι πείτε μου λίγο όσοι κάνετε περπάτητο, τι συνδυασμό τσοκ και φυσιγγίων χρησιμοποιείτε? Συγκεντρωτηρα, μισοταπα ή διασποράς? και με τι τσοκ το καθένα?
Συνήθως 4* και φυσίγγια 28 έως 31 γραμμάρια 9άρια με συγκεντρωτήρα.
Στο 20άρι 25 ή 26 γραμμάρια πάλι 9άρι.

Κυλινδρος η 4*, συγκεντρωτηρα κ
με 28 ως 32 γρ σκαγια 8, 9, 9,5.....

Βrain Βell και 24 γρ skeet στο περπατητό από μενα...

Με καραμπίνα 4* και 32 γρ 9αρι .Με σούπερ πόζε 4/1 με 32 γρ 9αρι εν υποψι ότι κυνηγάω με σκυλί αν ήταν χωρίς σκυλί θα έριχνα με 5/1 .

71cm 2* (σταθερό) 30gr συγκεντρωτηρα
Νο9 συνηθος ή Νο10

Συνονοματε βάλε πανω στην 155 ένα ανοιχτό τσοκ πχ 4* κ 5* αναλόγως τον τοπο, και ρίχνε φυσίγγια με συγκεντρωτηρα στο νουμερο που χρησιμοποιείς στην τσίχλα...
Θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου κ οικονομικά, χωρίς μισοταπα κ διασπορας......

Αυτά στα λέω γιατί κατάλαβα πως μάλλον έχεις πελαγωσει λίγο με τα φυσίγγια κ τα τσοκ κ για αυτο ρωτάς.........

Αν κατάλαβα λάθος κ σε ενδιαφέρει τι χρησιμοποιώ (και) εγώ, ευχαρίστως να σου πω, αν κ κατά την γνώμη μου αυτο δεν έχει κανένα απολύτως νοημα για εσενα...............

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back