Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο θέμα μας πριν μπω για να χάσω πουλί όταν έχω τη σκύλα σημαίνει πως το καταπίνει η γη ακόμα και σε δέντρο να μείνει στέκεται σούζα φερμαριστη από κάτω .Χωρίς ίχνος πληροφορίας με βλέπω το πρωί για άι Γιώργη και μετά να το ρίξω στο περπατητο .Έλαβα μια πληροφορία για μπεκάτσα αλλά λίγο μακρύτερα και δεν γνωρίζω τον τόπο κιόλας θα την αφήσω για άλλη δόση την επίσκεψη και αναγνώριση .Οινόη το πρωινό μάπα από φίλους που μίλησα προ λίγου δε βλέπω κανείς να αναφέρει κάνα μέρος μάλλον δεν έχει τίποτα πουθενά η το κρατάνε μυστικό .

Δεν τα φέρνουν όλα τα σκυλιά άθικτα κάποιες ράτσες θέλουν φτιαξιμο έχουν τάσεις του σφιχτη επειδή έχω πάντα σκυλί και έχω αλλάξει σχεδόν όλες τις ράτσες στο λέω κουτχαρ ντραχταρ και οσα ποιντερ απορταρουν θέλουν κάποια προσοχή μετά είναι και στο χαρακτήρα του σκυλιού το σφίξιμο δεν θα το δεις παντού αλλά στα ωραία ορτυκακια που είναι μαλακα με λιπακι και γλυκαινει αν φέρνουν σωστά τα ορτύκια μη φοβάσαι τίποτε .

Στο θέμα μας πριν μπω για να χάσω πουλί όταν έχω τη σκύλα σημαίνει πως το καταπίνει η γη ακόμα και σε δέντρο να μείνει στέκεται σούζα φερμαριστη από κάτω .Χωρίς ίχνος πληροφορίας με βλέπω το πρωί για άι Γιώργη και μετά να το ρίξω στο περπατητο .Έλαβα μια πληροφορία για μπεκάτσα αλλά λίγο μακρύτερα και δεν γνωρίζω τον τόπο κιόλας θα την αφήσω για άλλη δόση την επίσκεψη και αναγνώριση .Οινόη το πρωινό μάπα από φίλους που μίλησα προ λίγου δε βλέπω κανείς να αναφέρει κάνα μέρος μάλλον δεν έχει τίποτα πουθενά η το κρατάνε μυστικό .
Γιαννη πολλα πουλια δεν θα βρεις 100% πουθενα... για να παρεις τον αερα σου και να ρίξεις 20 τουφεκιες μπορεις να πας και Αυλωνα...για καρτερι πρωινο αστο καλυτερα ξύπνα το πρωι πιες το καφεδάκι σου και αραξε σπιτι....
Ο ξάδερφος στα γρουνια σήμερα μου είπε ότι πρώτη φορά δεν υπήρχαν πουλιά σχεδόν σε καμία πυκνουρα.
Αυριο εχω ραντεβου μαζι τους στα μερη σου...θα με παρουν τηλέφωνο μολις πιασουν τα πυκνά μου ειπαν (Ζαχος Δογκανος)!

Φίλε απλά λέμε, τώρα βέβαια υπάρχουν 1002 λόγοι από πίσω αλλά όχι να ακούω δεν παίρνω για τα σάλια.Λες και θα τις πάμε στα καλλιστεία ή δεν θα μπορούν να τις μαδήσουν οι αγγελικούλες...
@Νικόλαος Ρεντίφης το σχόλιο μου, προφανώς και δεν πάει για εσένα, είναι γενικό.

To "φάρμακο" Τάσο: καλό μνημονικό για την καλύτερη δυνατή εικόνα τού πόσα πουλάκια και πού (έστω στο περίπου) έπεσαν, και εν συνεχεία, περισυλλογή τους αμέσως μετά το πέρας του απογεματινού καρτεριού με τη σημαντικότατη βοήθεια ενός καλού, led φακού κεφαλής... Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει διάθεση και υπομονή γι' αυτή τη τακτική...
Ρε Νικόλα μακάρι να είχα αυτή την ικανότητα, εγώ τις ελάχιστες που χτυπάω στο καρτέρι, άμα πέσει καμιά, πάω σφαίρα να τη βρω και πάλι χάνω μερικές δυστυχώς... Τις πιο πολλές απώλειες τις έχω, αν πέσει σε σημείο χωρίς ορατότητα και σημάδια πχ πίσω από θάμνους, δέντρα κτλ όπου εκεί χάνεις πολύτιμο από τον έτσι κι αλλιώς λίγο χρόνο. Προσπαθώ να ρίχνω σ΄αυτές που έχουν πορείες που θα πέσουν στο καθαρό και γύρω μου και τις μαζεύω αμέσως αφού ξαναγεμίσω και έχω το τουφέκι ανά χείρας.

Για ποδαρικό στην νέα χρονιά, πήγα για ένα απογευματινό καρτεράκι, 3 τουφεκιές 2 τσίχλες στο σακούλι - η μια ψηλωμένη πολύ την χάρηκα! Να είμαστε καλά να βγαίνουμε!

Το σκέφτομαι για την αυριανή, να κάψω ένα 50αρι στα πήγαινε-έλα για το σχεδόν τίποτα ή να΄ γινε κανένα θαύμα και ο αη βασίλης να αμόλυσε big bags με τσίχλες περνώντας πάνω από Δήμαινα;

To "φάρμακο" Τάσο: καλό μνημονικό για την καλύτερη δυνατή εικόνα τού πόσα πουλάκια και πού (έστω στο περίπου) έπεσαν, και εν συνεχεία, περισυλλογή τους αμέσως μετά το πέρας του απογεματινού καρτεριού με τη σημαντικότατη βοήθεια ενός καλού, led φακού κεφαλής... Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει διάθεση και υπομονή γι' αυτή τη τακτική...
Εγώ ακολουθώ την πεπατημένη. Πέφτει κοιτάζω και πάω επιτόπου. Το μέρος όμως αυτό έχει πολλές αγραπιδιές και διάσπαρτα πουρνάρια, οπότε ακριβώς που θα πέσει δε βλέπεις σχεδόν ποτέ. Οπότε χάνεις χρόνο ψάχνοντας. Με φακό μεσα στη νύχτα δε θα έψαχνα, γιατί θελω να φύγω μετά αφού νυχτώσει. Άσε που περνάει συνεχώς ο θηροφύλακας για καρτέρι μπεκάτσας και δε θέλω να εξηγώ τι ακριβώς κανω νυχτιάτικα...

Το σκέφτομαι για την αυριανή, να κάψω ένα 50αρι στα πήγαινε-έλα για το σχεδόν τίποτα ή να΄ γινε κανένα θαύμα και ο αη βασίλης να αμόλυσε big bags με τσίχλες περνώντας πάνω από Δήμαινα;
Δημαινα κατι ιδιαίτερο δεν ακουστηκε...αλλα ποτε μην λες ποτε ..

Χρονια πολλα.....και με υγεια παλικαρια!!!
''Τιμησα''......την πρωτη μερα.....και ευτυχως το ματωσα...Τα πουλια ελαχιστα....3 πουλια μου εδωσαν
ευκαιρια τουφεκιας.....καταφερα και απο τα δυο που εριξα ....κρατησα το ενα!!!!
Δοξα τω θεω.....και το ΕΝΑ καλο ηταν....θα ερθουν και καλυτερες μερες!!! :)

εικόνα_Viber_2022-01-02_08-39-50-412.jpgεικόνα_Viber_2022-01-02_08-40-20-555.jpgεικόνα_Viber_2021-11-12_18-10-37-326.jpg

Πήγαμε σήμερα για ένα περπατητο με τον καλό φίλο Χάρη(hunter crete).
Ότι έγινε έγινε κυρίως στο τέλος.
Δεν κάτσαμε και πολύ λόγω υποχρεώσεων.

Το σκυλάκι του τα πήγε καλά σήμερα και δεν χάθηκαν πολλά πουλιά.
2 έχασα εγώ και ένα ο Χάρης.

Ωραία ήταν!!!
20220102_111122.jpg

Status
Not open for further replies.
Back