Γαζωνουν με κρυο! Βλακεία έκανα που δεν τα πήρα αποψε.28γρ ρουμελιώτης κυνηγετικά νο9 και είχα μόνο μια ζωντανή.Δεν έκαναν κιχ, καλά έλεγες ότι θέλουν κρύο!
Γαζωνουν με κρυο! Βλακεία έκανα που δεν τα πήρα αποψε.28γρ ρουμελιώτης κυνηγετικά νο9 και είχα μόνο μια ζωντανή.Δεν έκαναν κιχ, καλά έλεγες ότι θέλουν κρύο!
Έτσι ακριβως, και μάλιστα καποτε είχαν αγγίξει κ τις 360.000 κυν.αδειες......
Ο παλιός προεδρος της ΚΣΕ Σπυρος Παπασπυρου δεν έπαψε να το λέει
"Καντε τα παιδια σας κυνηγους"
Και πραγματι τοτε πολλα ήταν τα παιδια που "έβγαιναν" κυνηγοι....
Τωρα ειναι τα πολυ δυσκολα.........
Αυτό το χόμπι, σπορ, αρρώστια, παθος όπως θέλετε πεστε το πρεπει να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά σαν άλλοτε....
Αλλιώς ζητώ που καηκαμε-χαθηκαμε..........
Τρυγονι στο χάραμα καί νεαρός -άπειρος αλλά καί φύση προληπτικός μόλιςΣίγουρα και είναι...
Και παλιούς κυνηγούς να ρωτήσεις το πιο πιθανο είναι να σου πουν πως δεν έχουν δει ποτέ πτηνο αλμπίνο......
Και μπεκάτσες αλμπίνο έχουν θηρευτει κ μάλιστα κάτασπρες.......
Τι να σου πω Γιώργη!Ο ρυθμός μείωσης από το 2010 ως το 2019 (δεδομένα) δεν σχηματίζουν την γραμμή που δείχνει την πρόβλεψη ...
Ξέχασα να σας πω.Η γαλοτσα είναι 44 Νο. Για την σύγκριση .Γεμάτο τσιχλοκοτσυφα είναι το μέρος αλλά γέμισε και από δαυτους.Ολη νύχτα λυσσομανουν.Σημερινα και φρέσκα.
View attachment 38031View attachment 38033
Ρε συ Δημητρό , σιγά ...!View attachment 38030Φωτο από το σημερινό απογευματινό.. Πρωινό κ απογευματινό πλησιάσαμε το όριο.. Γενικά πάντως λίγα τα πουλιά Βοιωτία
Ισχύει φίλε...Φοβιζω λίγοΡε
Ρε συ Δημητρό , σιγά ...!
Εγώ...τα 'κανα πάνω μου όταν σε είδα!(αστειεύομαι ε΄..)
Φθίνουσα η πορεία σίγουρα σωστά , δεν είμαστε δημοφιλείς! ... σκέψου επίσης ότι είναι φθίνουσα και η πορεία του γενικού Ελληνικού πληθυσμού. Οι νέοι δεν παντρεύονται και δεν θέλουν γάμους, παιδιά και υποχρεώσεις ... αλλά τα παιδιά που δεν θέλουν, από τον γάμο που δεν θέλουν, θέλουν να γίνουν κυνηγοί!Τι να σου πω Γιώργη!
Ο Στέφανους λέει για "φτωχοποίηση"(και δεν έχει άδικο!) ,το dasarxeio.com εγώ δεν μπορώ να το κρίνω για την "σκοπιμότητα" του , αλλά ότι έχουμε φθίνουσα πορεία , αν μη τι άλλο στις άδειες, νομίζω είναι σωστό...Τώρα τι θα γινεί...
Είναι έκτος "μόδας" ο Κυνηγός στους καιρούς μας! Προτιμούν το Like!![]()
Στο Παντειχι αυτο?Γεμάτο τσιχλοκοτσυφα είναι το μέρος αλλά γέμισε και από δαυτους.Ολη νύχτα λυσσομανουν.Σημερινα και φρέσκα.
View attachment 38031View attachment 38033
Σημερα ειχε λιγα πουλακια καναμε το κεφι μας .Ενας φιλος ειχε ενα κουτι λαμπρο και μου εδωσε λιγα για να δοκιμασουμε.
Τοσο καιρο τι εριχνα μεχρι και 34 γραμμαρια στην τσιχλα? .... Τωρα 24 γραμμαρια και πολυ της ειναι χαχαχ ... Σαν να εριχνα αερα ηταν τα ατιμα και ωραια σκοτωματα . Νομιζω ηταν τα παρακατω αλλα εχει χρονια που τα πηρε σιγουρα ηταν 24γρ ομως
https://www.skroutz.gr/s/17504186/Lambro-Skeet-Σκοπευτικά-24gr-25τμχ.html
Και ποιος ο λογο; Να κυνηγας με 12αρι παρε ενα 20σαρι με 24/28 γρ. Κανης θαυματαΧαίρομαι πολύ που βρέθηκε κι ένας συνάδελφος (και μακάρι όχι μόνον αυτός) να μάς πει ότι δεν υστερούν σε τίποτα απολύτως τα 24άρια skeetοφούσεκα (ή trapοφούσεκα) στο τσιχλοκυνήγι, και μάλιστα, διαπιστώνοντάς το στην πράξη, και σε μία ημέρα ιδιαιτέρως παγερή και "δύσκολη" καιρικά...!
Προσωπικά, τις λατρεύω τις σκοπευτικές γομώσεις (24 & 28 γραμμάρια) στα τσιχλοκάρτερά μου, ακόμη και στις κυργιαρίνες...! Τις βρίσκω απολύτως επαρκείς για τα τσιχλοκότσυφα και ιδιαίτερα "ξεκούραστες" τόσο για τον ώμο μου, όσο και για τα ίδια τα δικαννάκια μου...! Και οικονομικές για την τσεπούλα μου...!
Ζήτω οι σκοπευτικές γομώσεις και τα σκοπευτικά φουσεκάκια στο τσιχλοκυνήγι (κι όχι μόνο) λοιπόν!!! Ζήτω!!!